24 Φεβ 2014

* ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ;



ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.
ΙΣΩΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ)ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ...ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ.
ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ;

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/2/14 11:23

    Θα ήθελα να διατυπώσω λίγο διαφορετικά την ερώτηση και όποιος θέλει ας γράψει την άποψή του...
    Τι θα μας έκανε να αλλάξουμε και να στραφούμε αληθινά και ολοκληρωτικά στον Θεό; Υπάρχει κάτι που θα μας ταρακουνούσε-βοηθούσε να ασχοληθούμε με την ψυχή μας;
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάγια, θεωρώ ότι η μεταστροφή ενός αμαρτωλού, είναι το μεγαλύτερο και ωραιότερο θαύμα που μπορεί να συμβεί στην επίγεια ζωή του ανθρώπου. Γι αυτό και "επί ενί αμαρτωλό μετανούντι μεγάλη χαρά γίνεται στον ουρανό".
      Για κανένα άλλο επίγειο περιστατικό δεν αναφέρεται τέτοια μεγάλη χαρά στον ουρανό.
      Για να γίνει ένα οποιοδήποτε θαύμα πχ τη μετακίνηση βουνού, συνεργεί ο Θεός και η προσευχή πιστού τέκνου Του Θεού. Για τη μετάνοια ενός αμαρτωλού συνεργεί ο Θεός αλλά και ο αδιάφορος αμαρτωλός εν αγνοία του!! Είναι μέγα Μυστήριο η μετάνοια ενός ανθρώπου.
      Στο παρακάτω βίντεο-εκπομπή αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι η ακαριαία μεταστροφή ενός χορευτή της show biz της εποχής σε μοναχό.
      Βλέποντάς το με πολύ προσοχή διαπιστώνουμε ότι ο αδιάφορος και αμαρτωλός άνθρωπος της νύχτας με θαυματουργικό τρόπο, όμως συνεργεία της προσευχής της αδελφής του Αλεξάνδρας (δική μου εκτίμηση, γιατί όπως ακούγεται στο βίντεο, ο τοίχος του δωματίου της, ήταν γεμάτο Άγιες Εικόνες, άρα επρόκειτο για πιστή γυναίκα), ο πρώην χορευτής έγινε εν μετανοία μοναχός!!!!

      https://www.youtube.com/watch?v=tWykKMmqg58

      Επίσης στο συναξάρι του Αγίου Αυγουστίνου, τα δάκρυα της μάνας του αμαρτωλού μετέπειτα Αγίου Αυγουστίνου δεν πήγαν χαμένα, όπως της υποσχέθηκε ο Άγιος Νόνος ο Επίσκοπος της περιοχής. Συγκεκριμμένα της είπε "δεν θα παραβλέψει ο Θεός τα δάκρυα και τους αγώνες αυτής της Μάνας και θα μετανοήσει"", όπως και έγινε και έχουμε τον Μέγα Αυγουστίνο, στοιχεία που τα αναφέρει ο ίδιος στις εξομολογήσεις του.
      Για το θέμα αυτό γνωρίζω μία προσωπική ιστορία που συνέβει στις μέρες μας. Η Μάνα δύο παιδιών γυναίκα της ενορίας μας, τα παιδιά της πέσανε στα Ναρκωτικά και στο Σατανισμό!!! όπως η ίδια μας είπε, ήταν προτιμότερο να της μπήξουν μαχαίρι στην καρδιά, παρά αυτή η δοκιμασία!! Από τότε που το έμαθε ποτέ δεν στέγνωσαν τα μάτυα της από τα δάκρυα, δάκρυα από πόνο και προσευχή! Έτρεχε στις Αγρυπνίες, έκανε Σαρανταλείτουργα, ώσπου κάποια μέρα στην Αγρυπνία της εορτής Του Τιμίου Προδρόμου, εκεί που ξημέρωνε και εκεί που είχε καταρρεύσει από τον πόνο και την απελπισία, κραύγασε πρός Τον Άγιο Προδρομο και είπε με ποταμό τα δάκρυα?, ""Ακούς με Τίμιε Πρόδρομε, Ακούς με??? Ή με εγκατέλειψες??"""

      Ε Αυτό ήταν, εκείνη την στιγμή τα παιδιά της ήταν στην Σατανιστική τελετή και κάποιος από τους παρευρισκόμενους, πήγε και τους πέταξε έξω από την τελετή και τους είπε να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν, και ότι δεν ήταν εκείνοι "καλοδεχούμενοι πλέον""!! Αμέσως γύρισαν σπίτι μετανοημένοι και από τότε γίνανε λαμπροί Χριστιανοί και καύχημα Ορθοδοξίας προς Δόξαν Θεού!!
      Η προσευχή κάνει θαύματα, αλλά θέλει θέρμη δάκρυα και επιμονή, με άπειρη ταπείνωση γονατιστοί, και τα χέρια υψωμένα προς Τον Άγιο Θεό.
      Γι αυτό επιμένω και διαφωνώ εντελώς με τον Διευχών, που κυρήτει μέσα από τούτο τον ιστότοπο, ""το να ευχόμαστε μόνο για τους αγωνιστές""!!
      Όλοι χρειαζόμαστε την προσευχή του άλλου, και περισσότερο την χρειάζονται οι ράθυμοι αμελείς και αδιάφοροι όπως εγώ!!
      Η Αγία Στρατευόμενη Του Χριστού Εκκλησία, εύχεται υπέρ του Σύμπαντος Κόσμου, χωρίς να διαχωρίζει αδυνάτους και δυνατούς!! Δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε τις παραδόσεις ούτε μπορούμε να διαχωρίσουμε εμείς τους ανθρώπους σε αμελείς και δυνατούς!! Μόνο για τον ευατόν μας γνωρίζουμε για κανέναν άλλον.
      Άρα λοιπόν εάν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι να λέμε σε Πατέρες της Αγίας Εκκλησίας μας να μας μνημονεύουν σε κάθε Θεία Λειτουργία και αν εύχονται για μας.
      Κάποιος Επίσκοπος μου είπε να είσαι κοντά και ει δυνατόν αδειάλειπτα στα Άγια Μυστήρια Της Εκκλησίας μας διότι μεγάλη βοήθεια βρίσκει ο αμαρτωλός..

      Διαγραφή
    2. ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ,ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
      ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΡΑΨΑΤΕ ''ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ''

      ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

      ΑΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ''ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ'' ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ.

      ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΥΧΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/14 14:22

    Ποτέ δεν ξέρει κανείς, ποιόν τρόπο θα βρει ο Κύριος για να μας καλέσει κοντά Του...Μία αρρώστεια, ένα ατύχημα, ένας θάνατος, μία ομιλία που τυχόν θα ακούσει κάποιος, μία λέξη ....ένα "κάτι" που θα κάνει και το "κλικ",...είναι ικανά να μας αφυπνίσουν από τον λήθαργό μας και να μας κάνουν να στραφούμε ολοκληρωτικά προς Αυτόν. Ένα τέτοιο ταρακούνημα είναι αρκετό για την επιστροφή. Για την επιστροφή στο "μαντρί" και στην αγκαλιά του Ποιμένα.

    Ο Κύριος γνωρίζει το πώς θα πρέπει να "χειριστεί" το δημιούργημά Του...Αρκεί αυτό, να έχει καλή προαίρεση και ν' "ακούσει"το κάλεσμά Του. Τότε όλη του η ζωή θα αλλάξει, και τα βήματά του θα κατευθύνονται σταθερά προς τον Σωτήρα του..
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
      ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ,ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
      ΠΡΙΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΖΟΥΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/2/14 22:44

      Κι εμένα ένα μεγάλο πολύνεκρο τροχαίο,νταλίκα με λεωφορείο, με 9 νεκρούς, μ'έφερε "πίσω"....΄Οταν όλοι γύρω μου είχαν σκοτωθεί, κι εγώ μέσα από δύσκολα τραύματα επέζησα και είμαι μια χαρά, ε.........δεν ήθελε και πολύ για να "καταλάβω"....
      Δόξα τω Θεώ!
      Ε.Ο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/3/14 02:28

      ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ 22:44
      ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.
      ΚΑΛΗ ΑΝΑΒΑΣΗ .

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?