9 Μαρ 2010

* ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ Η' ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ?

''ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΜΕΛΙ!!!
ΝΑ ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΨΩΜΑΚΙ!!!
ΜΠΡΑΒΟ....ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΩ''

Δεν ειναι λιγες οι φορες που ακουμε αυτα τα λογια μεσα στην Εκκλησια αλλα και εξω.
Οι γονεις λενε ψεμματα στα ιδια τους τα παιδια.
Και οταν λεμε γονεις εννοουμε τις ...
μανες,γιατι αυτες συνηθως πανε στην Εκκλησια με τα παιδια τους.
Οι αντρες συνηθιζουν τις Κυριακες να κανουν αλλες δραστηριοτητες,που μονο σχεση με την Εκκλησια δεν εχουν.
Σπανια να δεις να Εκκλησιαζεται μια οικογενεια ολη μαζι,πολυ σπανιο φαινομενο.
Αλλα τα ακουμε αυτα και απο παππουδες και γιαγιαδες,και αυτοι συνεχιζουν την ιδια παραδοση.
Αν θελετε να φατε μελι και ψωμι καθηστε σπιτι,δεν ειναι αναγκη να πατε στην Εκκλησια για να τα φατε εκει αυτα.

Πρεπει να λετε την αληθεια,οτι θα μεταλαβουν ολοζωντανο τον Χριστο μας,ολοζωντανο και ζωηρο Σωμα και Αιμα Χριστου.
Και ολα αυτα με καποια προετοιμασια ομως,να μεινουν νηστικα ολο το πρωινο της Κυριακης και να μεταλαβουν επειτα αξιως,οχι να φανε το πρωινο τους,το γαλατακι και την μαρμελαδιτσα και μετα να μεταλαβουν.
Δεν μπορεις να λες στα παιδια σου ψεμματα,τα παιδια πρεπει να γνωριζουν την αληθεια,και να την γνωριζουν απο μικρα.
Αυτα πρεπει να τα λενε οι γονεις στα παιδια,να συζητανε για Εκκλησια και Χριστο μεσα στο σπιτι,να μαθαινουν τα παιδια,αλλα που τετοια σημερα.
Οι γονεις καθισμενοι στον καναπε βλεποντας τηλεοραση δεν εχουν χρονο για τιποτε αλλο.

Και αν πας μια φορα τον χρονο στην Εκκλησια το παιδι σου και θελεις να μεταλαβει ετσι για το καλο της χρονιας και αυτο χαλαει κοσμο να μην μεταλαβει,ε τοτε μην παραπονιεσε αν δεν σου πανε ολα καλα στην ζωη σου.

Αυτη ειναι ζωη χωρις Χριστο,δηλαδη εισαι νεκρος.

Ο Θεος να φωτιζει τους γονεις ολους και τα παιδια ακομα περισσοτερο.

5 σχόλια:

  1. Οι γονεις καποτε θα πρεπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Δεν κανουν τα παιδιά μόνο για να έχουν κάπου να αφήσουν την περιουσία τους οπως δυστυχώς νομίζουν πολλοί.Οφείλουν να προετοιμάζουν και πολίτες για τον ουρανό.Αλλά πού τέτοιο ενδιαφέρον σήμερα ?Η θεία κοινωνία ειναι για κάθε μέρα,όχι για μια φορά το χρόνο...Τρώει κανεις μας ποτε υλικό φαγητό μια φορά το χρόνο ?Οχι,τρώμε κάθε μερα και μάλιστα το λιγότερο τρεις φορες την μέρα...Τοτε πώς για την πνευματική ζωή δεν ενδιαφερόμαστε?Γι αυτό δεν πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ.
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηνελοπη10/3/10 04:34

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ....Εχετε δικαιο αδελφε--Εγω θα πω κατι να το μοιραστω μαζι σας ....Στον πολεμο μαζευονταν μαμαδες και παιδια και μαζι με τους παπουδε και τις γιαγιαδες εκαναν παρακληση γονατιστοι και εξω επεφταν οι βομβες ....μετα τον πολεμο ηρθε η ανοικοδομηση και καθε ενας εφτειαξε ενα σπιτακι με δυο δωματεια μετα εφτειαξε και απο πανω αλλα δοματεια ειχε λιγο το θρησκευτικο συναισθημα μετα ηρθε η Μεταπολιτευση ο λαος φωναζε στους δρομους ''ψωμι-παιδια ελευθερια'' τα δικαιωματα ...και ο χριστος; ΠΟΥ ΧΩΡΑΓΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ; Δεν υπηρχε ΠΡΟΖΥΜΙ για τις επωμενες γενναιες δυστυχως και ερχομαστε στο δια ταυτα---πως λοιπον αυτες οι γενναιες να ακουμπησουν τον κυριο; Η θρησκεια μας εχει καταντησει ''ηθη και εθιμα του τοπου μας''---δεν υπαρχει ουσιαστικη σχεση με τον κυριο -διοτι που ειναι το προζυμι; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; τα παιδια δεν φταινε αυτα πηραν αυτα διδαχτηκαν.Φοναζουμε για την λειτουργικη γλωσσα στις εκκλησιες ---Η εκκλησια δεν πασχει αδελφε ουτε απο την γλωσσα ουτε απο τα αμφεια η εκκλησια πασχει απο ποιμνια που εχουν αυτη την φλωγα της αγαπης του θεου και απο ιερεις που να μεταδιδουν οι ιδιοι αυτη την φλωγα αυτο το φως αυτη την αγαπη για τον κυριο.Οχι οτι δεν υπαρχουν αξιολογοι ιερεις προς θεου ολοι ειναι αξιολογοι αλλα λειπει αυτο το κατι που θα συγγινησει το ποιμνιο αδελφε.Να δεις μετα μια εκκλησια που να μιλα για τον θεο και να δακρυζει διοτι θα βιωνει καθε στιγμη την αγαπη του .Ειμαστε αμαρτωλοι και ασθενεις υπερηφανοι αλλα δεν κανουμε καμμια προσπαθεια να αλλαξουμε το κατεστημμενο και να γινουμε οι ανταρτες του κατεστημμενου και οχι οι ανταρτες του θεου οπως ο διαβολος.Κοινως κυριοι επατωσαμεν πιασαμε πατω δεν παει παρακατω και δεν εξαιρω και τον εαυτον μου διοτι θα παραδεχομουν τον εαυτον μου εαν αλλαζα τον αλλον.Η ελπιδα μας ας ειναι ο κυριος να μας σωσει ολους και καμμια ψυχη απο βαθους καρδιας να μην κολλαστει...ευχαριστω με εκτιμηση πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΙΛΑΤΕ?
    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ?
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ?
    ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙ?
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΑΝ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΜΠΟΣ ΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/17 06:08

      Δυστυχως ετσι ειναι .Πολλοι δεν παντρευονται για μια ολοκληρη ζωη. Λενε, ε! υπαρχουν και τα διαζυγια. Πολλες κοπελες παντρευονται απλα για να βαλουν νυφικο και να ζησουν ολη αυτη την διαδικασια του γαμου !! Ειναι μοδα βλεπετε.... Αυτη η μοδα θα μας φαει!! Η μιμηση των ηθοποιων και των επωνυμων!!Ξεχασαμε τον Θεο ολοι δυστυχως.....Εχει επικρατισει το Σαββατοβραδο να ξενυχτανε στα μπαρακια οι νεοι και το πρωι πως να σηκωθουν να πανε εκκλησια??? Ολο χαλαρα και χαλαρα ακουω....Γι αυτο χρειαζομαστε να σφιξουμε το ζωναρι λιγο! Καμμια φορα λεω επιτηδες ηρθαν ετσι τα πραγματα στην Ελλαδα μας για να μην μπορουν οι νεοι να ξενυχτανε και να θυμηθουν τον Χριστο επιτελους???

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?