22 Απρ 2010

* ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ.
ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΛΕΥΑΝ.
ΠΟΛΛΟΙ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

Οταν ο ανθρωπος πηγαινει κατα το θελημα του Θεου,τοτε ειναι πλουσιος,τα εχει ολα,και ο Θεος δεν τον αφηνει μονο.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Ο Πατερας Ιακωβος μαζι με την πρεσβυτερα Μαρια,μια γλυκια και θαυμασια γυναικα και μητερα απεκτησαν με την ευλογια και την χαρη του Θεου τα εντεκα παιδια-διαμαντια.
Ο Πατερ Ιακωβος δεν ειναι Ελληνας,αλλα στην Εκκλησια λειτουργει στην Ελληνικη γλωσσα!!!
Παραδειγμα προς μιμηση για πολλους Ελληνες Ιερεις.
Ουτε η πρεσβυτερα ειναι Ελληνιδα,αλλα βρισκονται ολοι πολυ κοντα στους Ελληνες που τους αγαπανε αλλα και αυτοι αγαπανε τους Ελληνες. 
Η καταγωγη τους ειναι τεταρτης γενιας απο Ιρλανδια,Ιταλια,και Νοτιο Αμερικη,τωρα πλεον εχουν την Αμερικανικη υπηκοοτητα.
Παντρευτηκαν το 1980,σε ηλικια 21 ετων ο Πατερ και 18 η Πρεσβυτερα και απεκτησαν επτα αγορια και τεσσερα κοριτσια.
Ηταν ολοι τους απο πιστη Καθολικη οικογενεια,μαλιστα καποιος προπαππος μαρτυρησε για την πιστη του απο τους Αγγλους προτεσταντες στις αρχες του 1800.
Το 1986 γνωρισαν την Αληθεια,γνωρισαν την Ορθοδοξια και την ιδια χρονια βαπτιστηκαν ολοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι.
Ο Πατερ Ιακωβος το 1990 εγινε Διακος και Ιερεας και απο τοτε μεχρι και σημερα ειναι Πρωτοπρεσβυτερος στο Ιερο Προσκυνημα της Οσιας Ειρηνης Ηγουμενης της Μονης του Χρυσοβαλαντου στην Αστορια της Νεας Υορκης.
Ο μεγαλυτερος γιος ειναι ο Νεκταριος 29 ετων,η Αδερφη Χριστονυμφη 27 ετων,η οποια ειναι και Μοναχη στον ιδιο Προσκυνημα,και εκπαιδευτικος στο Ελληνικο Σχολειο της Εκκλησιας,και γενικα ειναι ενα ανθρωπος που δεν καθετε ποτε,οποιος την γνωρισει απο κοντα θα καταλαβει. 

Τριτος κατα σειρα ειναι ο Ιωσηφ 25 ετων,η Μιριαμ 23,ο Ιωαννης 21,η Ευαγγελια 18,ο Κοσμας και ο Δαμιανος τα διδυμα 15 ετων,η Αναστασια 14,ο Πατρικιος 12 και τελος ο Γερασιμος 11 ετων.
Τα 4 τελευταια αγορια καθε Κυριακη ειναι τα ιεροπαιδα στην ιδια Εκκλησια.
Την Κυριακη του Πασχα ο Πατερ Ιακωβος συμπληρωσε 20 Χρονια ως Ορθοδοξος Ιερεας.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΣ.
ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
ΠΑΤΕΡ ΙΑΚΩΒΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ,Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ,ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ.

7 σχόλια:

  1. πηνελοπη23/4/10 01:55

    χριστος Ανεστη αδελφοι και ιστιοογε αδελφε καλημερα και πολυ χαρηκα με την ιστορια που μας εδωσες -τον γνωρισες αυτον τον πατερ Ιακωβο;τετοιες ιστοριες πρεπει να βρισκουμε για να ενισχυεται η πιστις μας.Ανθρωποι απο την πλανη να επιστρεφουν στην ορθοδοξια και ανθρωποι της ορθοδοξιας να επιστερφουν στην πλανη.Εχω καποιον συγγενη 45 ετων παντρεμενο με 2 παιδια με γονεις φιλοθεους να φανταστεις που η μητερα του ενα δωματιο του σπιτιου της το εχει κανει εκκλησια κανονικα με μανουαλι κ.λ.π. αυτο το συγγενοπουλο αδελφε εχει ασπαστει το παλικαρι τον βουδισμο...δυστυχως.Απο μια τετοια οικογενεια να βγει το παιδι ετσι;και ομως και ξερεις απο τι μυηθηκε;-μικρο [για να τα λεμε ολα ]αγαπουσε σαν αθλημα το κουνφου.Οι γονεις δεν ηξεραν οτι πισω απο αυτη την τεχνη υποκριπτονταν αυτες οι θρησκειες και πηγαινε το παιδι καλα και στα προταθληματα.οπως ελεγε ο ιδιος οταν ξεκινουσαν την προπονηση και καθε αγωνα εκαναν με κλειστα τα χερια υποκληση.Αυτη η υποκληση απευθυνοταν παντα σε εναν δρακονατα που υπηρχε κρεμασμενος σαν αφισα σε καποιον τοιχο αυτος ο δρακοντας ηταν το σημα του βουδισμου που τα παιδια δεν γνωριζαν και δεν γνωριζουν σε τι υποκλεινονται καθε φορα που πανε στην σχολη για να αποκτεισουν τα πριβοητα ''νταν''.Απο εκει μυηθηκε απο τον δασκαλο του τον βουδισμο.παντρευτηκε χριστιανη ορθοδοξη και η κοπελα παλαιυει να τον γυρισει στην θρησκεια μας.Απεναντι απο το Αγιον ορος στο ποδι ''κασσανδρα'' σε ενα βουνο εχουν μαζευτει καποιοι βουδισται Ελληνες -Γαλλοι-Αυστριακοι οι οποιοι εβαλαν ολοι απο καποιο ποσο και αγορασαν κτημα οπου εκτισαν τοπο βουδιστικο και πηγαινουν καθε χρονο και καθονται γυρο στους 6 μηνες οπου κανουν την βουδιστικη μυστικιστικη τους ασκηση για να παρουν καποιο επιπεδο διοτι αυτοι επειδη στρεφονται στον εαυτον τους και οχι στον θεο οπως εμεις προσπαθουν να φτειαξουν τα ελαττωματα τους και καθε φορα που το καταφερνουν περνουν και ενα επιπεδο [μου ειπε] και καθε 2 χρονια ασκουνται στο θηβετ με δικα τους χρηματα πηγαινου εκει και καθονται αλλους 6 μηνες και γυριζουν ρακενδιτοι αδυνατοι και τρελλαμενοι...Στην συνεχεια γυρνα και ψαχνει για δουλεια προσωρινη για να ξαναφυγει.Η συζυγος του εργαζεται και εχει αναλαβει τα βαρη της οικογενειας δυστυχως και ανεχεται εις γνωσιν της τον παντρευτηκε ευτυχως ορθοδοξα δεν ξερω αυτη την λεπτομερεια και τα παιδια τα μεγαλυτερα θυματα που σκεπτεται να τα κανει εν καιρω ιερειες του βουδισμου[ακουσον ακουσον]αν του πει κανεις για χριστιανισμο διεκειται με ευγενικα αισθηματα αλλα το βουδισμο λεει δεν τον αλλαζει με τιποτα.το τι του εχουμε πει αυτος ειναι εκει στον κοσο του .παρα πολυ στενοχωριεμαι ε αυτην την ψυχη κοιτα τι μπορει να παθει κανεις απο την ελειψη πιστης.τραγικο δεν μπορω να το ξεπερασω να μου παρει τα παιδια να μου τα κανει ιερειες του βουδισμου δεν θα αντεχα τετοια προσβολη αυτο θα εβαζε βομβα στα θεελια της οικογενειας.Παραθετω γεγονοτα προς αποφυγειν και ευχομαι καλη φωτηση σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΦΙΑ ΠΙΣΤΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΨΑΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ,ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ,ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ,ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΑΛΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙ ΓΗΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΙΤΗ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/10 06:52

    ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΕΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ,ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ,Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
    ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ! ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑ ΝΑΟ, ΠΑΕΙ ΔΙΠΛΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά, εγώ δεν γνωρίζω τι διδάσκει ο βουδισμός, οπότε, δεν μπορώ να πω οτι είναι διαβολικό πράγμα ο βουδισμός.
    Στο αφελές μυαλό μου, με βάση όσα γνωρίζω, αν αυτός ο άντρας έχει ανυπόκριτη αγάπη και ταπείνωση στην καρδιά του, τότε μου φαίνεται οτι βρίσκεται σε λιγότερο τραγική κατάσταση από ανθρώπους ορθόδοξους και υπερήφανους κ σκληρόκαρδους. Δεν κατάλαβα αν αυτός ο άντρας πηγαίνει σε εκείνο το μέρος μαζί με τους Έλληνες-Γάλλους-Αυστριακούς κι αν κάνει βουδιστικά ταξίδια. Αν ναι, τότε σκέφτομαι πόσο θα ανησυχούν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ο άντρας αυτός λέει οτι "τον βουδισμό δεν θα τον άλλαζε με τίποτα" και την ορθοδοξία την αντιμετωπίζει θετικά κι όχι υβριστικά. Αυτά τα δύο στοιχεία θεωρώ πως είναι μεγάλης σημασίας. Ο λογισμός μου μου λέει πως επειδή ο βουδισμός είναι κάτι τόσο πολύ σημαντικό για αυτόν, κάτι που του προσφέρει τόσο σημαντικά πράγματα, ώστε "να μην τον αλλάζει με τίποτα" τότε θα είναι ωφέλιμο πολύ να σκύψει με ταπείνωση η σύζυγος και να "ακούσει", να καταλάβει βαθιά, και να εννοήσει τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικός ο βουδισμός για αυτόν τον άντρα. Αν είναι όλη η ιστορία ένα παιχνίδι του διαβόλου.. αν ο άντρας είναι ..διαβολοπαρμένος.. τότε.. θα προσευχηθώ κι εγώ και συμπάσχω κι εγώ..
    Ο Θεός ας δίνει δύναμη, φώτιση, έλεος προς όλους μας. Πίστη, ελπίδα, αγάπη, μείζων τούτων η αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/12 12:19

      ή τον Χριστό ή τον μαμωνά... Δεν έχει γκρίζα ζώνη εδώ. Δεν πρέπει να κατανοήσει τίποτα... αυτό που πρέπει να κάνει η γυναίκα είναι πολλή πολλή μα πάρα πολλή προσευχή και να πηγαίνει στην εκκλησία και να ζητήσει και τις προσευχές και τις παρακλήσεις της ενορίας της για βοήθεια. Η Παναγιά μας θα κάνει το θαύμα της με τη χάρη της Αγίας μας Τριάδας. Καλό Κουράγιο και καλή δύναμη. (ΜΙΧΣ)

      Διαγραφή
  5. Προς πηνελοπη ...

    Σιγουρα ειναι πλάνη. Παρακαλω πολυ.με μεγάλο πόνο να τον έχουμε στις προσευχες μας ολοι. Η συζυγος να εχει απολυτη εμπιστοσυνη στον Χριστό. Προσευχη να διαλυθει και η << Σφηκοφωλια>> απο την Κασσανδρα μας . Ειμαι σιγουρος οτι ειναι υποθεση μικρου διαστηματος γιατι ο αμεσος γειτονας δεν χαριζει καστανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για το όμορφο άρθρο!!!! Ευλογημένη οικογένεια!!!!!

    Οποιος θέλει μπορει να δει κ τα site μου τα αφιερωμένα στην Ορθοδοξία στην Αμερική:

    http://alaskaofmyheart.wordpress.com - ALASKA OF MY HEART
    http://californiaofmyheart.wordpress.com - CALIFORNIAOF MY HEART
    http://arizonaofmyheart.wordpress.com - ARIZONA OF MY HEART
    http://latinamericaofmyheart.wordpress.com - LATIN AMERICA OF MY HEART

    :)))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?