3 Φεβ 2012

* Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ'' ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ...





ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ?




ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ,ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

ΚΑΙ Ο ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ?
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ?

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ .

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/2/12 16:40

    Oπωσδήποτε, όλα τα Σάββατα είναι για τις ψυχές των κεκοιμημενων. Αλλά ψυχοσάββατα με την στενότερη έννοια είναι μόνο το προ της Κυριακής των Απόκρεω και το προ της Πεντηκοστής. "Αντίθετα", το Σάββατο προ της Τυρινής είναι αφιερωμένο στους Οσίους Πατέρες και το 1ο των Νηστειών στο δια των κολλύβων θαύμα του Αγ. Θεοδώρου (οπότε και τα προσφερόμενα κόλλυβα δεν θα έπρεπε να είναι για τους νεκρούς, αλλά από τα κόλλυβα που κάνουμε προς τιμήν Αγίου). Το ότι ο πολύς κόσμος τα έχει κάνει όλα "ψυχοσάββατα" δεν είναι λόγος για να το διδἀσκουμε αυτό και ως ακριβές.
    Φιλικά

    Όσον αφορἀ στο "όποιος δεν κοινωνά δεν είναι Χριστιανός": φυσικά σε τελική ανάλυση έτσι είναι. Και είναι φυσικό, ο λειτουργός να θέλει να κοινωνούν οι πιστοί και να θλίβεται όταν αυτό δεν γίνεται. Αλλά ας μου επιτραπεί ένας κάποιος μετριασμός των εκφράσεων: Ο καθένας ξέρει (;) -αυτός κι ο πνευματικός του-, αν μπορεί να κοινωνήσει. Φυσικά, ως προτροπή γενική, ώστε να ξυπνήσουν όσοι τυχόν πλανώνται από αδιαφορία, χρήσιμο είναι. Αλλά και πάλι: Δεν είναι άχρηστο να πας στην Εκκλησία, αν δεν πρόκειται να κοινωνήσεις. Ο Άγ. Νικόδημος μιλάει και για άλλου είδους μετοχή και κοινωνία εκτός από την συγκεκριμένη πράξη της μεταλήψεως, που είναι επίσης σημαντική, τουλάχιστον εφόσον σοβαροί λόγοι κωλύουν την μετάληψη.
    (Μη με ρωτήσετε πού το λέει, δεν θυμάμαι. Ίσως στον Αόρατο Πόλεμο ή στο Φυλακή των 5 αισθήσεων. Έχει χρόνια πολλά που το διάβασα, αλλά μου έκανε εντύπωση τότε...)

    Γ. Παπαγιάννης (Βυζαντ. Φιλολογία, ΔΠΘ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΔΕΡΦΕ/Η...
      ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ...ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΑ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ.
      ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ.

      ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΗΨΗ...
      ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ Η' ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΩΛΥΜΑ.
      ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΑΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 500 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 10 ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?