10 Μαρ 2010

* ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν ειναι τυχαιο που τωρα στην περιοδο της μεγαλης και Αγια Τεσσαρακοστης τα ψητοπωλεια,τα ταχυφαγεια,οι ταβερνες,τα κεντρα διασκεδασεως και τα παρομοια μαγαζια,κανουν χρυσες δουλειες.

Μπορει να βρισκομαστε σε μια περιοδο πενθιμη αλλα καποιοι ουτε καν γνωριζουν που βρισκομαστε,και αν το γνωριζουν το προσπερνανε μιας και το χρημα και η καλοπεραση σημερα για καποιους εχουν μεγαλυτερη αξια απο τον σεβασμο για τα παθη και γενικα για το Θειο δραμα του Κυριου και Χριστου μας.

Καποτε στα παλιοτερα χρονια,οταν ο κοσμος ειχε Πιστη και Σεβασμο,τετοιο καιρο τα κρεοπωλεια,τα ψητοπωλεια,και οι ταβερνες ηταν κλειστα για ολη την διαρκεια της Σαρακοστης,μαλιστα,εκλειναν τα μαγαζια τους επειδη ο κοσμος δεν ετρεχε σε διασκεδασεις και φαγοποτια.
Ο κοσμος τοτε ηταν ...
αφοσιωμενος στις Αγιες μερες της Σαρακοστης,Εκκλησιαζοταν οικογενειακως,μετα στο σπιτι μελετουσαν την Αγια Γραφη ολοι μαζι σαν οικογενεια,προσευχοταν περισσοτερο,και γενικα ζουσαν και ενοιωθαν το Πασχα.
Αντιθετως σημερα κανενα μαγαζι απο αυτα δεν κλεινει,ισως κανουν και καλυτερες δουλειες τωρα,μιας και ο κοσμος δεν νοιαζετε και δεν συγκινειτε ουτε απο πενθιμες μερες,ουτε απο Σαρακοστη ουτε απο τιποτε που εχει σχεση με την Εκκλησια μας.
Η μονη απασχοληση των περισσοτερων τετοιες μερες, ειναι να ειναι προσκολημενοι μπροστα απο την τηλεοραση και να χανουν τον πολυτιμο χρονο σε ανωφελες και ανουσιες εκπομπες.να τρεχουν σε κινηματογραφους και διασκεδασεις,να εχουν τα ραδιοφωνα και τις μουσικες τους σε μεγαλη ενταση σαν να μην συμβαινει τιποτε.

Συμβαινει ομως,συμβαινει αδερφια που γυριζετε την πλατη σε αυτον που Σταυρωθηκε για ολους εμας τους αμαρτωλους,που εχυσε το Αθωο του Αιμα για εμας τους αχαριστους,που Αναστηθηκε για εμας τους τυφλους.
Αλλα τοση μεγαλη ειναι η Αγαπη Του που αν και τοσο αχαριστοι και αμαρτωλοι που ειμαστε,μας περιμενει εκει καπου στο βαθος.
Δεν αξιζει μερικα δακρυα Αυτος?
Αυτα τα δακρυα ειναι το εισητηριο για την Αιωνια Βασιλεια Του.

Ο Θεος να μας φωτιζει ολους γιατι η ζωη που κανουμε ειναι ενα απολυτο σκοταδι.

9 σχόλια:

  1. Το δράμα δεν ειναι ότι δεν ξέρουμε,αλλά ότι δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε...Κάποτε λάδι τρώγανε τη Σαρακοστή τα παιδια μονο και οι μεγαλοι ουτε λαδι...Σήμερα και τα κρεατουλια να μη μας λειψουν,και τα λαχταριστουλια το ίδιο,αλλά και οι διασκεδάσεις να μη σταματήσουν...Αλήθεια αν καποιος απο εμάς είχε άταφο νεκρό,η εστω ζωντανό συγγενή ετοιμοθάνατο θα κοιταγε να περασει καλά ή θα ετοιμαζε τοσο το σπίτι του όσο και ψυχικά τον εαυτό του για την προσμονή του μοιραίου ?Και ομως σήμερα το Χριστό τον ξεχνάμε...Και μετά λεμε γιατι δεν πάνε καλά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηνελοπη10/3/10 16:51

    Μονον αυτα ορε αδελφια η γιαγια μου εμενα εκανε τα τριημερα --3 μερες χωρις νερο και φαγητο ---ειχαν πιστη οι παπουδες μας και οι γιαγιαδες μας.Ελεγε η γιαγια μου ''ο θεος ειπε παιδακι μου πιστευε και μη ερευνα...εγω πολυ πιστευω''και αλου καλη μου γιαγια [αν ζουσε τωρα] λεγει ερευνατε τας γραφας ---σου λεγει θελεις να ερευνας τις γραφες ;ερευνατες ---θελεις να πιστευεις χωρις να τις ερευνας μην τις ερευνας και στις δυο περιπτωσεις ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ...Τοτε δεν ερευνουσαν τις γραφες γιατι ηταν αγραμματοι οι ανθρωποι ---ηρθαν τα δικαιοματα και η καλοπεραση και αυτε ςοι γενναιες πρεπει να ερευνησουν τις γραφες για να πιστεψουν βλεπουμε ποσο μεσα ειναι σε ολα το ευαγγελιο μας Το ζητημα ειναι οτι δεν ερευνουμε τις γραφες και δεν υπαρχει πιστις σημερα αλλα ουτε και πιστευουμε χωρις να ερευναμε.Η ουσια ειναι το προζυμι --αφου δεν υπαρχει προζυμι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα ...εχω την εντυπωση πως και η σιωπη μερικων που ειναι της θρησκειας που θελουν εναν θεο μονον για τον εαυτον τους και οχι να τον μοιραζονται και αυτο πολυ κακο..παλαια μοιραζονταν τον θεο φερναν τον παπα στα ευχελαια και μαζευοταν ολη η γειτονια τωρα κανεις ευχελαιο και ο ενας δουλευει ο αλλος δεν μπορει και καταντας να εισαι εσυ και η οικογενεια μονον στο ευχελαιο...τι να πω μη χειρωτερα
    \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΗΝΕΛΟΠΗ,ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ,ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ.
    ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.
    ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ,ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΤΥΧΙΑ11/3/10 01:46

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΙ-ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΩΝ -ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΔΙΕΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΑΙΤ.ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΤΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ [ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΧΟΛΙΑ] ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΑΙΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ 4 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΝΑ ΜΠΩ...ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ GOOGLE TO ONOMA KAI MΠΗΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΗΜΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΚΙΝΗΓΑΩ ΤΟ ΔΙ-ΕΥΧΩΝ ΣΕ ΑΚΑΙΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΗΝΕΛΟΠΗ11/3/10 01:48

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΙΤ...ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ /////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΗΡΘΕ, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΕΙ.
    ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΕ ΕΝΑ ''ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ''ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΠΕΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΕΚΩ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

    ''ΜΗ ΓΕΝΕΙΤΟ ΚΥΡΙΕ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...

    ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΜΟΝΟ dieyxontonagion ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗ...
    ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑΝ.
    Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΡΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?