16 Μαρ 2010

* ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ?

''ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ/Η ΤΟΥ ΘΕΟΥ(...βαλε το ονομα σου εδω...) ΤΟ ΤΙΜΙΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΣΠΙΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΗΡΑΤΟΝ ΚΑΙ ΖΩΗΡΟΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ''

Αδερφε και αδερφη, εσυ που θα πας μπροστα στο Αγιον Ποτηριον να μεταλαβεις ξερεις τι θα λαβεις μεσα σου?
Το εχεις σκεφτει ποτε αυτο?
Οχι δεν ειναι κρασι και ψωμι πλεον,αυτα ηταν πριν,τωρα μεσα στο Αγιο Ποτηριο ειναι ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ο Ιησους Χριστος.
Το πιστευεις αυτο?
Πιστευεις οτι πλεον οταν μεταλαβεις θα εισαι ενα με τον Χριστο?
Αν δεν τα πιστευεις τοτε καλυτερα να ...
μεινεις μακρια.

Αυτο μας διδασκει η Ορθοδοξη Πιστη μας,να γινουμε ενα με τον Χριστο μεσω της Μεταληψεως.
Ομως πριν πας εκει μπροστα πρεπει να τα γνωριζεις αυτα,οτι θα παρεις ολοζωντανο τον Χριστο μεσα σου,το Πανασπιλο,το Πανακηρατο,το Ζωηρο Σωμα και Αιμα του Σωτηρα σου.
Τα πιστευεις ολα αυτα η' πας να μεταλαβεις επειδη πανε και αλλοι και μεταλαμβανουν?
Μηπως νομιζεις οτι ειναι καποιο εθιμο που μια δυο φορες τον χρονο θα πρεπει να μεταλαμβανεις?

Πρεπει να ξερεις οτι η Μεταληψη πρεπει να γινετε ΑΞΙΑ και για να ειναι αξια θα πρεπει να εχεις εξομολογηθει πριν στον Πνευματικο σου,να εχεις νηστεψει απο ολα οχι μονο απο φαγητα,αλλα και απο τα παθη και τις αδυναμιες σου,να εχεις αφιερωσει πολυ χρονο για προσευχες και μελετη της Καινης Διαθηκης.

Πως ειναι δυνατον να εχεις σκασει να τρως ολη την εβδομαδα πριν?
Πως ειναι δυνατον να εισαι μερα νυχτα μπροστα απο την ψυχοκτονα τηλεοραση και να χανεις τον πολυτιμο σου χρονο?
Πως ειναι δυνατον να μισεις τον αδερφο σου,
Πως ειναι δυνατον να μην μιλας με τον γειτονα σου?
Πως ειναι δυνατον να μην εχεις συγχωρησει ολους οσους ειχες καποια προηγουμενα?
Πως ειναι δυνατον να μην εκανες εγκρατεια με τον/την συζυγο σου στο κρεβατι?
Πως ειναι δυνατον να μην προσπαθησες να κοψεις η' να περιορισεις τα παθη σου?
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα της Θειας Μεταληψεως,χρειαζετε να θυσιασουμε και να αφιερωσουμε τον εαυτο μας για τον Σωτηρα μας.

Δεν αξιζει αυτος που επαθε και πεθανε πανω στον σταυρο να μην του δωσουμε λιγα δωρα απο τον εαυτο μας?
Πως θα δωσουμε την ιδια μας την ζωη για τον Χριστο μας αφου παμε απροετοιμαστοι και χωρις ιχνος θυσιας απο τον εαυτο μας για να λαβουμε τον ιδιο τον ολοζωντανο Χριστο?

Υπαρχει και η αλλη περιπτωση...να παει οποιος θελει και οποτε και με τους δικους του κανονες και να κοινωνησει,το μονο ευκολο ειναι αυτο.
Το ερωτημα ομως ειναι...τι θα λαβει μεσα του?

Εμεις ομως ευχομαστε ολοψυχα και απο καρδιας,σε ολους να προσελθουν μπροστα στο Αγιο Ποτηριο ''ΑΞΙΑ''

8 σχόλια:

  1. ΧΕΙΡΙΣΤΟΣ16/3/10 02:49

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑΣ------------ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΓΙΝΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ Κ.Λ.Π ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ''ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ...''ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ Θ.ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ --ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΑΣΠΡΗ ΣΑΝ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΚΟΚΚΑΛΟ...ΓΥΡΝΑΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΔΕΞΙΑ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΓΥΡΙΣΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ.ΠΑΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ...ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΓΩ...''ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...ΜΟΥ ΛΕΓΕΙ ''ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΑΙΔΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ'' ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ''ΤΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ''ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ....ΑΝΑΞΙΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ;ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΝΗΣΤΕΙΑ; ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ''ΘΑ ΝΗΣΤΕΨΩ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ''ΝΗΣΤΕΨΑ ΜΩΡΕ ΕΦΑΓΑ ΨΑΡΙ ΕΧΘΕΣ!!ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ Κ.Λ.Π ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΣΩΡΙΔΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΛΕΠΩ ΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΥΓΕΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΝΗΣΤΕΨΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΩΣΤΑ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΕΞΟΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΡΦΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ,ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΙ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΚΟΗ,ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ,ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ,ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΞΙΑ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/10 09:20

    Σας ευχαριστούμε και σήμερα για το όμορφο θέμα. Ευχαριστώ επίσης για τη χτεσινή σας απάντηση στην ανάρτησή μου.
    Καθημερινά βλέπουμε την ανάγκη των ανθρώπων για κατάρτιση. Κατάρτιση για τα βασικά θέματα της πίστης μας, όπως πολύ ωραία γράψατε για τη Θ. Κοινωνία. Παρατηρούμε λαθεμένες στάσεις και συμπεριφορές που αρκετές φορές πηγάζουν απο διαστρεβλωμένες αντιλήψεις του περιβάλλοντός μας, για το πότε & το πως θα κοινωνούμε. Ακόμη, αρκετοί άνθρωποι έχουν φέρει την Ορθοδοξία στα μέτρα τους. Κάνουν ότι θέλουν και όποτε τους βολεύει. Θεωρούν "καλό" να κοινωνούν, ότι θα τους φέρει ηρεμία, ή τύχη στη ζωή τους... Μία "μαγική" σχέση δηλαδή με το Θεό.
    Είναι αναγκαίο λοιπόν, να ζητήσουμε να μάθουμε, να μελετήσουμε και να αποκτήσουμε έναν πνευματικό πατέρα, ώστε να μας κατευθύνει προς το δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία της ψυχής μας. Άς μας βοηθήσει ο Θεός να μετανοούμε καθημερινά για τις αμαρτίες μας!Να νιώσουμε το μεγαλείο του μυστηρίου της Θ. Κοινωνίας! Ώστε με τον απόλυτο σεβασμό, δέος, πίστη και αγάπη να πλησιάζουμε και να ετοιμαζόμαστε να δεχόμαστε μέσα μας τον Κύριο.
    Χαίρετε εν Κυρίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
    ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ?
    ΛΕΝΕ ''ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ'' ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προετοιμασία σίγουρα χρειάζεται,και πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε πριν τη θεία κοινωνία να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.Ο ιερέας σίγουρα είναι υποχρεωμένος όσους προσέρχονται να μεταλάβουν να τους κοινωνήσει.Οταν ο αποστολος Παύλος είπε το περίφημο ότι ο κοινωνών ανάξια κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει,εννοούσε ακριβώς ότι αυτός που κοινωνάει ανάξια έχει κρίμα σε βάρος δικό του,όχι του ιερέα που τον κοινώνησε χωρίς να γνωρίζει την ψυχική του κατάσταση...Δε λέμε για κραυγαλέες γνωστές αμαρτίες διασήμων ανθρώπων που παρά ταύτα τους κοινωνούν οι ιερείς...Τοτε ναί,εχουν ευθύνη.Οταν όμως ο καθένας πάει με τους κανόνες τους δικούς του ,χωρίς προετοιμασία,χωρίς νηστεία,χωρίς προσευχή,χωρίς πολλές φορές να έχουν καν λειτουργηθεί,πάνε πεντε λεπτά πριν τη θεια κοινωνία και ακόμα και κατ εκείνη την ώρα σπρώχνονται,βρίζουν,βιάζονται,ποδοπατιώνται...Τι σόι μυστήριο ειναι αυτό ?Πώς αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ειρήνη στην καρδιά τους ?Πώς να είναι ο Χριστός μέσα τους ?Αυτά όμως για να τα μάθει κανείς πρέπει να ενδιαφέρεται.Και δυστυχώς ενδιαφέρον ελάχιστοι δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ?
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ?
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    ''ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ'' ΚΤΛ
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?