17 Μαρ 2010

* ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΩΝ?

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΦΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΗΣΤΕΙΑΣ,ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΕΓΩ!!!


Αληθεια απο ποτε παιρνει αλλος την αμαρτια αν καταλυσεις εσυ?
Μπορουμε να μεταβιβαζουμε και τις αμαρτιες μας?
Ακομη και σε αυτην την περιπτωση πρεπει να κρατησεις την νηστεια σου.
Ο Δεσποτης ο ιδιος να σου πει φαε,δεν πρεπει να φας.
Ομολογια πιστεως ειναι αυτη,και ας λενε οτι θελουν οι αλλοι.
Ποιανου χατηρι θα κανεις,του Χριστου η' των ανθρωπων?
Την νηστεια μας δεν πρεπει να την χαλαμε,πρεπει να την κραταμε μεχρι τελους.
Η νηστεια ειναι μεγαλο πραγμα αλλα στην σημερινη εποχη την ...
εχουν φτιαξει ο καθενας στα μετρα του.
Αλλοι παλι τρεμουλιαζουν με το παραμικρο,αλλοι δεν αντεχουν χωρις τυροκομικα,αλλοι χωρις κρεατικα,αλλοι δεν αντεχουν να κανουν καν αλαδωτες νηστειες Τεταρτες και Παρασκευες.
Αλλο να σου πει ο γιατρος οτι δεν πρεπει να κανεις νηστεια για σοβαρους λογους,και αλλο να την αποφευγεις απο μονος σου που με την φαντασια και τον φοβο σου λιποθυμας και αρρωσταινεις.
Πρωτα πρεπει να συμβουλευτεις τον Πνευματικο σου για αυτο το θεμα,και αυτος θα σου πει τι να κανεις,αλλα που υπακοη σημερα.

Σημερα δεν θελουμε να ακουμε τιποτε και κανεναν,εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη στον εαυτο μας,μιας και γνωριζουμε τα παντα.
Εδω ουτε τον Χριστο θελουμε στην ζωη μας,θα ακουσουμε και τον αλλον?
Στα παλαιοτερα χρονια οι Χριστιανοι στις νηστειες τους, αρχιζαν να τρωνε μετα την ενατη ωρα δηλαδη μετα τις 3 το μεσημερι,μεχρι τοτε εμεναν νηστικοι τελειως,ουτε φαγητο ουτε νερο,τιποτε απολυτως,αλλα τοτε ειχαν πιστη.
Σημερα εχουμε καταντησει νεροβραστοι Χριστιανοι,δεν ξερουμε τι μας γινετε και ουτε θελουμε να ξερουμε.
Ασχολουμαστε με ενα σωρο ασχετα και ανωφελα και δεν μελεταμε τι εστι Ορθοδοξια,λες και μονο με το βαπτισμα μας θα σωθουμε.
Εμεις οι Ελληνες με την μελετη της Αγιας Γραφης δεν τα παμε καλα δυστυχως.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

22 σχόλια:

  1. πηνελοπη17/3/10 03:39

    Καλημερα αδελφε! Αν αφησει κανεις τον ανθρωπο στην ελευθερια του εκεινος την ελευθερια την κανει ασυδοσια.Η πραγματικη ελευθερια ζειται στην εκκλησια με την ορθοπραξια.Και λεγω για τον εαυτον μου που εχω καταλαβει γιατι δεν ειμαι και εγω Αγια οτι μακρια απο την εκκλησια ειμαι η μεγαλυτερη αληττισα...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ,ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ...ΔΙΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΙΑΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.Αν παρεκληνω απο αυτα που λεγει η υπακοη του θεληματος του Θεου>>>>τοτε παρεκκληνω απο τον στοχο και οδηγουμαι σε αλλα μονοπατια.Συνεπως Η ΝΗΣΤΕΙΑ επειδη ειναι μεγαλο κεφαλαιο στην πνευματικη ζωη δεν καταφερνεται αποτομα.Αν για παραδειγμα ξεκινησει κανεις την πνευματικη ζωη και αρχισει να κανει νησεια 40 ημερες τα χριστουγεννα,50 ημερες το πασχα,15 ημερες της παναγιας και καποιες μερες των Αγ.Αποστολων θα πελαγωσει θα τα παρατησει [ξερω πολλους που τοχουν κανει αυτο]...χρειαζεται σιγα σιγα δηλαδη αυτο το 50μερο,θα νηστεψω 2 βδομαδες ας πουμε την 1η και την τελευταια εβδομαδα του χρονου θα νηστεψω 3 βδομαδες ...ετσι ετσι θα φτασεις μετα απο καποια χρονια να κανεις κανονικη νηστεια διοτι οι εποχες ειναι αλλες τοτε ,επι γιαγιαδων μας τρωγαν κρεας 1 φορα το χρονο το καλο τους φαγητο την Κυριακη ηταν τα φασολια ελεγε η γιαγια μου ---ηταν μαθημενοι να νηστευουν σε εποχες που δεν ηταν για νηστεια για αυτο δεν τους κακοφαινοταν τωρα που καθημερινα τρωμε κρεας,ψαρια,τυρια κ.λ.π εχει γινει μια εξις,μια συνηθεια που ειναι δυσκολο να ακολουθησει κανεις αυτη την προσεγγιση.Και φυσικα ο Θεος τα βλεπει αυτα και εργαζεται μυστικα μεμονωμενα και συνολικα για το συνφερον μας..Διοτι εκεινος γνωριζει πως η εποχη ειναι διαφορετικη ως προς το βιοτικο επιπεδο των ανθρωπων--ουτως η αλλως εκεινος αδελφε μας αγαπησε πριν ακομη να γεννηθουμε--Ετσι καποιοι εχουν περιοριστει στην τελευταια εβδομαδα της Σαρακωστης την ''ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΣΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ χωρις να εξομολογηθουν και πανε και κονωνανε και δεν πανε να ρωτησουν εναν πνευματικο για το πως θα νηστεψουν,τι αλο να κανουν ...γιατι φοβουνται οτι αυτα που θα τους πει ο ιερεας θα ειναι δυσκολα για αυτους...ετσι τους λεγει ο λογισμος τους που διαβολο κατεργαζεται στην τελικη που τους αποτρεπει να βρουν την αληθεια και να την ακολουθησουν σιγα σιγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/3/10 04:30

    Καλημέρα σε όλη την όμορφη αυτή παρέα. Να ευχαριστήσω για την χτεσινή απάντηση σας και για την αγάπη σας. Με το θέμα που αναλύετε σήμερα, θίγετε τα βασικά πάθη του ανθρώπου, που συγκεκριμένα στη νηστεία εμφανίζονται με τους λογισμούς του "νομίζω" και με το δικό μας θέλημα, τον εγωισμό μας.
    "Νομίζω" πως θα λυποθυμήσω άν νηστεύσω, θα κατέβει ο αιματοκρίτης, "νομίζω" εκείνο, "νομίζω" το άλλο... Συνεχώς δηλαδή οι άνθρωποι έχουμε ανυπόστατους λογισμούς και φαντασίες (που συγκεκριμένα για τη νηστεία ιατρικά δεν στηρίζονται)
    Μα το βασικότερο απο όλα είναι το ισχυρό, το άκαμπτο, το ιδίον θέλημά μας. Δεν αφήνουμε το "εγώ" μας. Είναι ένα μεγάλο παγόβουνο, που δεν το αφήνουμε να λιώσει στο πέλαγος της ζωής, της αγάπης που λέγεται Χριστός.
    "Νομίζουμε" κάτι, (που εννοείται πως μας βολεύει, βολεύει το "εγώ" μας) και το στηρίζουμε τόσο δυναμικά, που εφευρίσκουμε δεκάδες ανυπόστατες δικαιολογίες να το υποστηρίξουμε, και επι του προκειμένου, να μην νηστεύσουμε.
    Ο Χριστός μας όμως ήρθε στη γή, όχι για να μας βολέψει άλλα για να μας "ξεβολέψει" απο την άνετη θέση που βάλαμε τον εαυτό μας.
    Άς παλέψουμε αδελφοί/ες μου ενάντια στους λογισμούς του πειρασμού και ενάντια στον "κακό" εαυτό μας. Άς προσπαθήσουμε για τη σωτηρία της ψυχής μας, εξάλλου το κάνουμε για Αυτόν, τον Λυτρωτή μας... Για Αυτόν που μας αγαπά τόσο πολύ!
    Πρώτα ο Θεός την Κυριακή, το σημερινό σας θέμα θα το προτείνω, να το δείξουμε στα παιδιά του κατηχητικού μας, που είναι αγόρια και κορίτσια Λυκείου. Έχουν τόσο ανάγκη τα παιδιά σήμερα! Ευχαριστώ ξανά. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΝΕΛΟΠΗ17/3/10 06:51

    Αγαπητε ανωνυμε Πραγματι αυτο που ειπες για το εγω μας ειναι αληθεια αλλα γιατι δεν αφηνουμε το εγω μας ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ---Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΣΠΗΛΑΙΟΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ''δεν μπορει να βρει ο ανθρωπος τον θεον αν δεν τον βρει ο θεος πρωτα...''Κανεις δεν γεννηθηκε Αγιος με την πρωτη και απο την βαπτιση μας κληρονομαμε μαζι με τον αγγελο μας πολλα απο τα χαρισματα του υψιστου...αλλα οι γονεις δεν φροντιζουν να οδηγησουν τα παιδια τους στον δρομο αυτο επειδη και οι ιδιοι δεν τα διδαχτηκαν και ετσι πηραμε ολοι τον κακο τον δρομο και την ευκολη ζωη οπως λεγει και το λαικο ασμα.Ετσι αν δεν μπορουμε να πλησιασουμε τον θεο με τα μυστηρια,την προσευχη και τον φοβο του---ειναι αδυνατον ναμην τον πλησιασουμε με την παιδαγωγια του---ετσι ο κυριος εργαζεται και για τους αμαρτολους εξω απο τΗΝ εκκλησια αλλα και για τους αμαρτολους μεσα στην εκκλησια---με εναν πονο,με μια αρρωστια,με μια συνφωρα ...γιατι ομως;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΩ....ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΜΑΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΜΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ,ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ...''ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΩ:ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΒΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ:ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ ΤΟΣΟ; διοτι αν ψαχναμε να βρουμε γιατι ποναμε δεν θα αναρωτιομασταν ξανα και θα βρισκαμε μιαν ακρη με το πνευματικο μας χαλι---αραγε το πιστευε και μη ερευνα παλαια ---εχει αντικατασταθει με το ερευνατε τας γραφας για να ειναι μεσα σε ολα η γραφες και επικαιρες παντοτε ...αλλα ουτε ερευναμε τις γραφες και ουτε καν χλιαροι ειμαστε στην πιστη...αν για παραδειγμα τα παιδια διδασκονταν και στα σχολεια αλλα και στα κατηχιτικα την ευχη απο μικρα σημερα θα εβλεπες να μην υπηρχε πονος στην γη διοτι απο την προσευχη ολοι μας θα ανεβαινε ολη αυτη η φλοΓΑ της αγαπης του ι η σ ο υ μας στον θρονο του θεου....αλλα οπως βλεπεις ολα τινουν να καταργηθουν και το αποτελεσμα θα ειναι περισσοτερος πονος...μπορεις να τον αντεξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/3/10 09:15

    καλησπερα σας!Ωραιο το θεμα σας πολυ ενδιαφερον... αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι,για πια ΝΗΣΤΕΙΑ μιλαμε γνωριζουμε πραγματικα????

    1. το 98% των προιοντων στα καταστηματα τροφιμον ειναι νηστισιμα οποτε δεν στερουμαστε τιποτα ολα τα εχουν βολεψει στα μετρα μας.

    2. παντα βρισκουμε φθηνες δικαιολογιες για να τρωμε αυτα που θελουμε,ενας συνετος ανθρωπος που αγαπαει πραγματικα το ΧΡΙΣΤΟ και τον εχει μεσα του δεν φοβαται τιποτα ουτε την οστεοποροση,το ζαχαρο,την καρδια κλπ..αν υπαρχει δυνατη πιστη γνωριζει πως ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν θα τον αφησει να του συμβει κατι..

    3. και τελευταιο δεν λεμε ποτε σε κανεναν οτι νηστευουμε κατι πολυ συμαντικο διοτι δηλωνει υπερηφανια... ο πατερ ΠΑΙΣΙΟΣ σ ενα βιβλιο του λεει πως δεν εδινε ποτε δικαιωμα σε κανεναν για το αν νηστευει η οχι αν του προσφεραν γευμα το ετρωγε μονο και μονο για να μην διχνει οτι νηστευει και μετα συνεχιζε τη νηστεια του..

    Γι αυτο λοιπον γνωμη μου ειναι να μην λεμε σε κανεναν ποτε κανουμε νηστεια,να μη το δειχνουμε για να μην υπαρχει το ''ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΦΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΕΓΩ!!!

    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΩΜΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.. ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ???????/ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πηνελοπη17/3/10 11:31

    μηπως ομως αγαπητε ανωνυμε οταν ειναι 50 ημερο 40 ημερο 15 ημερο [δεν ξερω να το συζητησουμε] οι σαρακωστες πρεπει να το λεμε; ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑς;σε ολα τα αλλα συνφωνω μαζι σου-----με εκτιμηση πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΟΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ?
    ΟΤΑΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΜΑΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΜΑΣ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
    ΠΑΛΙΑ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ/Η...
    ΜΑ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΠΩΣ? ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΓΑΠΑΜΕ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.
    ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΙΑ ΠΙΣΤΗ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ?
    ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ...
    ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
    ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΤΟΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πηνελοπη17/3/10 12:53

    συνφωνω αδελφε με οσα λετε.υπομονη τι να κανουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να υπακούμε σε κανόνες.Στη ζωή τα πάντα έχουν κανόνες.Οικογένεια,σχολείο,εργασία...Πουθενά δεν πάς και κανεις ό,τι θέλεις.Αυτό μόνο στην Εκκλησία συμβαίνει,γιατι η Εκκλησία δεν έχει την κοσμική δύναμη που έχει η εξουσία για να πείσει και να επιβάλλει τους κανόνες της.Αυτή όμως είναι και η ομορφιά της !Διότι υπακούμε το Χριστό γιατι θέλει να μας απελευθερώσει ακριβώς απο τα άσχημα του κόσμου αυτου.Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος σήμερα τα θέλει δικά του όλα.Και ναι,θα πρέπει κάποτε να ακούμε την Εκκλησία και να εφαρμόζουμε όσα μας διδάσκει.Ο θεός βοηθός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/3/10 14:30

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΜΑΣ.. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΕΦ 6 ΜΕ 16:

    Οταν δε νηστευητε,μη γινεσθε ωσπερ οι υποκριται σκυθρωποι'αφανιζουσι γαρ τα προσωπα αυτων οπως φανωσι τοις ανθρωποις νηστευοντες' αμην λεγω υμιν οτι απεχουσι τον μισθον αυτων. συ δε νηστευων αλειψαι σου την κεφαλην και το προσωπον σου νιψαι οπως μη φανης τοις ανθρωποις νηστευων αλλα τω πατρι σουτω εν κρυπτω.και ο πατηρ σου ο βλεπων εν τω κρυπτω αποδςσει σοι εν τω φανερω.

    αυτο ζηταει και ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας, ειναι ακομα ποιο δυνατη η νηστεια μας οταν δεν την δειχνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ...
    ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ,ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΤΥΣΙΜΑ,ΕΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ...''ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΦΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ''ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟ?
    ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΛΟΙ ΝΗΣΤΕΥΑΝ,ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΕΣ,ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΤΛ
    ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17/3/10 15:38

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΟΘ ΕΤΥΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΛΙΓΗ ΤΟΥΡΤΑ.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΓΛΥΚΑ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΑΜΑΡΤΙΑ????? ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ...

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗΚΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΜΗΝΟΥΝ... ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ Ε ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΕΝΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πηνελοπη17/3/10 16:02

    κοιτα αδελφε --τιθεται θεμα διακρισης ---αν για παραδειγμα ειναι τεταρτη και εσυ ταξιδευεις και πας σε καποιο σπιτι ξαδελφης σου η οποια δεν νηστευει και σου βγαλει κρεατικο τι να κανεις θα φας δεν μπορεις να υποχρεωσεις τον αλλον να σου κανει λαδερο φαγητο/////εαν ειναι παλι τεταρτη και πας σε μια γιορτη και εσυ την νηστευεις την τεταρτη σου και σε κερασουν παρε το γλυκο σου και φατο σπιτι την αλλη μερα η ειναι παρασκευη ////οταν νηστευεις να κοινωνησεις ια οποιδηποτε βδομαδα ειναι καλο να μην πας σε γιορτη και αν πας ειναι καλο να πεις ''ευχαριστω δεν θελω αδελφε αυτη την στιγμη ισως αργοτερα εαν ειναι φαγητο φαγε ο,τι ειναι νηστισημο πατατες-σαλατα-ελιεςκ.λ.π/////εαν ειναι σαρακοστη και την νηστευεις αδελφε πρεπει να ομολογησεις την πιστη σου διοτι αδελφε μου αν σε κατηγορησουν εσυ παιρνεις στεφανι απο τον ιησου μας ΄''ναι κυριοι ακριβως ειναι σαρακοστη και νηστευω''μπορει να σου πει ο αλλος ''ε καλα εσυ θα πας στον παραδεισο και εγω στην κολαση'' πρεπει να ξερεις να απαντησεις με αγαπη για να εισαι και γενναια ψυχη γιατι τετοιες ψυχες θελει ο κυριος''Αγαπητε-η ο,τι κανω το κανω για τον χριστο αυτος σπαρταραγε πανω στο σταυρο και εχυσε το αιμα του για σενα και για ενα και για ολους και να μην εχω το φιλοτιμο να κανω μια θυσια για εκεινον;ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙς ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΩ ...ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΓΙΑΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ.....αυτα εχω να πω -------εδω ειμαστε να το συζητησουμε παλι------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η...
    ΕΙΠΑΤΕ ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΟΛΥ...ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΙ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΡΤΥΣΙΜΟ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΗΣΤΕΙΑ.
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΦΙΑΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΩΣΤΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.
    ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟΙ,ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος17/3/10 16:45

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ.. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΓΡΑΤΕΙΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ,ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ/Η...
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΟΛΑ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙ ΔΡΟΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος17/3/10 17:37

    Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση, με θέματα που αφορούν όλους μας. Για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να είμαστε καλεσμένοι σε τραπέζι και εμείς να νηστεύουμε, μα θα πρέπει να προνοήσουμε όταν κάνουμε εμείς κάποιο τραπέζι, να έχουμε και νηστήσιμα φαγητά.
    Άν αυτό το πράττουμε, είναι αναγκαίο να το πούμε και στον περίγυρό μας,(συγγενείς, φίλους), με διάκριση πάντοτε και με τρόπο ευγενικό. Τί ωραίο θα ήταν να είμαστε π.χ καλεσμένοι σε ένα γάμο, να νηστεύουμε και να υπάρχουν νηστήσιμες επιλογές φαγητών! Ή να είναι περίοδος νηστείας, ή ημέρα της γιορτής μας σε νηστεία και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας τα ανάλογα νηστήσιμα εδέσματα! Πρέπει να παλέψουμε αδελφοί/ες μου, θέλει αγώνα...
    Δι" ευχών των Αγίων Πατέρων Ημών, σας ευχαριστώ για την προοτροπή να κοιτάξω τα παλαιότερα θέματα. Το πραγματοποίησα ήδη και βρήκα πλούσιο υλικό, που με έκανε πολύ χαρούμενη. Έχουμε δυσκολία στη θεματολογία, διότι προσπαθούμε να βρίσκουμε θέματα που όχι μόνο να αρέσουν στα παιδιά, μα να αγγίζουν καταστάσεις της ζωής τους, με Θεολογική βεβαίως προσέγγιση, μα και πρακτική. Οι δικές σας αναρτήσεις εμπεριέχουν και τα δύο αυτά τμήματα. Η αμεσότητα του λόγου σας είναι συγκινητική. Να σας έχει ο Θεός πάντα καλά, να σας δίνει κουράγιο και φώτιση. Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΝΩΝΥΜΕ/Η...
    ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.
    Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ.
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΗΝΕΛΟΠΗ18/3/10 02:20

    παντος θα ηθελα να πω και κατι ακομη που με εχει βοηθησει στην νηστεια οταν στο σπιτι τρωνε οι αλλοι και εσυ δεν τρως ,νηστευεις γιατι γινεται και αυτο οι γονεις επειδη ειναι αρρωστοι εχουν ζαχαρο και τρωνε κρεας και ετοιμαζεις για αυτους το φαγητο και εσυ νηστευεις και το λαδι ειναι προκληση να βλεπεις τον αλλον να τρωει ετσι εγκαινιασα εναν λογισμο που με βοηθαει απολυτα ισως σας βοηθησει λεγω ''ο κυριος ειναι πιο γλυκης απο ολα αυτα τα φαγητα ''μολις το πω ---δεν καταλαβαινω τιποτα ---τα καλυτερα φαγητα να ου φερουν δεν με ενδειαφερει----αν δεν βαλουμε οδοφραγματα στον νου πως θα γινει ο νους ''ΔΟΚΙΜΟΣ''....Ο ΝΟΥς ΜΑς ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΚΙΜΟς ΣΗΜΕΡΑ-------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΑΡΤΥΣΙΜΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΜΕ.
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ,ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΔΑΜΑΣΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΜΑΣ?
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΟΔΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?