29 Μαρ 2010

* ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ

''ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΚΛΑΙΩ,ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΕ,ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΩ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ''

Συμβαινει και αυτο,να μας τυχει καποιο συμβαν η' περιστατικο και να μας εμποδισει απο την παρουσια μας στην Εκκλησια τετοιες Αγιες μερες`.
Τι πρεπει να σκεφτομαστε και τι να κανουμε ομως σε τετοιες στιγμες?
Εαν υπαρχει σοβαρος λογος οπως ασθενεια,εργασια κτλ ο οποιος σε εμποδιζει να πας στην Εκκλησια τοτε φυσικα και δεν θα πας.
Ο Θεος γνωριζει την ...
διαθεση του καθενος,γνωριζει τι σκεφτομαστε και τι θελουμε.
Υπαρχει διαφορα να θελεις να κανεις κατι και να μην εχεις την δυνατοτητα απο το να εχεις την δυνατοτητα και να αδιαφορεις.
Η διαθεση παιζει μεγαλο ρολο,ο Χριστος τα γνωριζει πολυ καλα ολα.
Η ουσια ομως δεν ειναι να παμε στην Εκκλησια 4-5 μερες τωρα στην Μεγαλη Εβδομαδα,να αναψουμε τεραστιες λαμπαδες,να δακρυσουμε,να κλαψουμε,να κοινωνησουμε χωρις εξομολογηση και τα σχετικα και απο την Δευτερα του Πασχα να αρχισουμε και παλι την αμαρτωλη και ασωτη ζωη μας.
Θα αρχισουμε να τον σταυρωνουμε μετα το Πασχα με τις αμαρτιες μας,θα τον βλαστημαμε,θα ντρεπομαστε να τον ομολογουμε,θα τον ξεχναμε κτλ οπως συνηθιζουμε σαν Ελληνες Ορθοδοξοι.
Δεν θελει αυτα ο Χριστος μας,δεν του αρεσει τετοια υποκρισια.
Οι εχοντες σοβαρο λογο και δεν μπορουν να πανε,ειναι δικαιολογημενοι απο τον Χριστο.
Γιατι μεγαλυτερη αμαρτια θα ειναι να πας π.χ.  σοβαρα αδιαθετος στην Εκκλησια και να παθεις χειροτερα εκει απο το να μεινεις στο σπιτι προσευχομενος.
Να μην ανησυχει κανεις που δεν μπορει να παει δικαιολογημενα,μπορει να προσευχηθει,να διαβασει τις ακολουθιες απο το σπιτι,να μελετησει την Καινη Διαθηκη και τοσα πολλα αλλα προς Δοξα Θεου,και το μεγαλυτερο???
ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΑΥΤΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑΥΤΟΝ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ,ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,Η ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.

8 σχόλια:

  1. ΣΟΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ!

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ.

    ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ, Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!

    ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΟΥΛΗ! ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΗ...
    ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ,ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.
    ΟΛΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ,ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΑΣ,ΜΙΚΡΕΣ Η' ΜΕΓΑΛΕΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΜΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηνελοπη30/3/10 06:00

    κουταβακι---καλημερα αδελφε-η διαβασα το κειμενο σου και ηθελα αν μου επιτρεπει ο ιστιολογος να πω μια κουβεντα...μην στενοχωρεισαι κανε υπομονη οσο μπορεις ---κουραγιο---διοτι εργαζεσαι χωρις να το ξερεις αρετη και ομοιαζεις με τον κυριο μας που επαθε δια εμας.Να προσευχεσαι και ολα θα πανε καλα !!!ευχομαι εκ βαθους καρδιας να γινεις καλα και να χαρεις παλι την ζωη---ολα θα περασουν θα το δεις ολα θα περασουν....ε χριστιανικη αγαπη πηνελοπη+++//////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ,ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ,ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ.
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ετσι ειναι...Προηγειται η αρρώστεια φυσικα η το οικογενειακό πρόβλημα...Ακόμα και οι πνευματικοί συνιστουν αρση της νηστείας και του εντονου πνευματικου αγωνα σε περιπτωση ασθενειας,ακόμα και για μοναχούς.Πόσο μαλλον για λαικους...Και σωστά,δεν ειναι να πηγαινουμε απο το πρωι ως το βραδυ στην Εκκλησια τη Μεγαλη Εβδο μαδα και τι ς αλλες μερες να ζουμε ως αθεοι.Αυτα που λεμε να συμβαδιζουν με αυτα που κάνουμε.Εκεί ειναι η ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πηνελοπη30/3/10 16:36

    ξερετε αδελφε σας ευχαριστω που μου επιτρεψατε να δωσω και εγω μετα απο εσας βεβαια καιεγω ενα ψηγμα αγαπης σε συνανθρωπο.οπως θα χαιρομουν και εγω εαν εισασταν στο σπιτι μου και ενισχυατε εναν δικο μου καλεσμενο οπως και εαν υπερασπιζοσασταν την πιστη σας οταν ενας δικος μου καλεσμενος ελεγε κατι εναντιον της πιστης μας ...διοτι και εγω οταν ερθω σε αναγκη καποιος αλλος θα μου συμπαρασταθει τοτε που θα εχω και εγω αναγκη υποστηριξης και ενισχυσης διοτι ειμεθα ανθρωποι αδυναμοι ολοι και χρειαζομαστε να στηριζομαστε μεταξυ μας --και εγω χαιρομαι που με δεχεστε σαν αδελφη με διδασκετε πραγματα που ακομη τα ψαχνω και μου αρεσει αυτη η ελευθερη προσεγγιση που εχει ο καθε ενας στην μοναδα σας και ας κανει και καπου λαθος --νομιζω ειναι εγωιστικο να εμμενουμε σε κατι που μπορει και να ειναι λαθος αρκει να μην παρεκκλινει απο τον στοχο που εχουμε ολοι οι χριστιανοι...εγω εαν ειμαι καπου λαθος ειμαι προθυμη να παραδεχτω και να πω ''αδελφε εχεις δικαιο εδω ειμαι λαθος ''η να πω ''φαινεται η γνωμη σας να ειναι σωστη...''η ''πραγματι αυτο που λετε εχει μια ενοια...εχει μια δομη...κατι που ολα δειχνουν πως παει προς αυτη την κατευθυνση...''ειπα παλι να μην μιλησω αλλα παλι μιλησα πολυ συνχωρεστε με ----σας ευχαριστω πολυ που μου δεινετε βημα ελευθερης φωνης----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    ΜΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΤΛ,ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΛΑ.
    ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΔΩ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?