12 Ιουλ 2010

* ΠΕΡΙ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

Διαβασαμε στο http://iliasketsny.blogspot.com/2010/07/72.html και στο http://iliasketsny.blogspot.com/2010/07/blog-post_4062.html που αναφερονται για πολλα ιερα και αγια λειψανα που τεθηκαν προς προσκυνηση για τους Ευλαβεις Πιστους της ενοριας εκει.
Διαβασαμε και στο http://ksipnistere.blogspot.com/2010/07/72.html που οι περισσοτεροι αντιδρουν οχι σαν ανθρωποι αλλα χειροτεροι απο τα αλογα ζωα.

Σημερα δυστυχως εχουν κανει της ...
μοδας την αρνηση στον Θεο,πολλοι ειναι εκεινοι που εχουν ελαφρια εως μηδαμινη την πιστη τους.
Μπορει να λενε πιστευουν αλλα το τι πιστευουν ειναι κατι που αυτοι το ξερουν και το θελουν στα μετρα τους.

Τα Αγια Λειψανα ειναι οι αποδειξεις των Μαρτυρων που δωσανε την ζωη τους για το ονομα του Χριστου μας.
Δεν ηταν τιποτε διαφορετικοι απο εμας,αλλα ηταν σαν εμας,απλοι ανθρωποι που ειχαν δυνατη την Πιστη τους στον Χριστο στον λογο αλλα και στις πραξεις τους.
Μεσω της αγαπης του Χριστου προς αυτους τους εδωσε το χαρισμα να θαυματουργουν και να θεραπευουν.
Ουτε μουμιες ειναι ουτε κολπα Ιερωμενων,αυτα ειναι στην φαντασια των αθεων που προσπαθουν να μειωσουν την δυναμη της Πιστεως μας.
Και δεν ειναι αναγκη να υπαρχουν ολοκληρα τα σωματα για να θεωρηθουν ως λειψανα.
Μονο επισημα υπαρχουν 11 εκατομυρια αναγνωρισμενοι μαρτυρες Υπερ του Χριστου.
Ακομη και θραυσματα οστων η' υφασματων μπορουν να κανουν θαυματα,αρκει να υπαρχει Πιστη.
Και η επικληση των Αγιων κανει θαυματα.
Ουτε απατες Ιερωμενων ειναι ουτε τιποτε απο αυτα που ισχυριζονται οι αδιαφοροι και ασχετοι αδερφοι μας.
Ουτε οι Εκκλησιες πλουτιζουν απο το να εκθεσουν Αγια Λειψανα για το δυναμωμα της Πιστεως απο τους Χριστιανους.
Οποιος θελει να προσκυνησει θα παει και θα προσκυνησει.
Ουτε εισιτηριο εχουν οι Εκκλησιες ουτε ελεγχο αν εισαι Πιστος η΄ αμαρτωλος για να προσκυνησεις,η' ακομη για να Εκκλησιαστεις.
Οποιος θελει δινει προς ενισχυση του Ναου,οποιος ομως δεν θελει δεν τον υποχρεωνει κανεις να δωσει.
Η φαντασια οργιαζει σε πολλους Ελληνες που βγαζουν το αχτι τους και τα προσωπικα προβληματα της ζωης τους,βλασφημοντας τους παντες και γινονται ανωτεροι απο τον Θεο.
Πως να εχουμε εμπιστοσυνη σε αυτους που δεν σεβονται τον ιδιο τον Θεο?
Και οταν δεν εχουν σεβασμο για τον Θεο πως ειναι δυνατον να εχουν σεβασμο και αγαπη για τους ανθρωπους?


Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ

6 σχόλια:

  1. Ζούμε σε καπιταλιστικό (συν ολοκληρωτικό) καθεστώς. Τα πάντα κρίνονται με το κοσμικό φρόνημα που φιλτράρεται από το καθεστώς αυτό. Το ψέμμα έγινε υποκατάστατο της «υγιούς» επικοινωνίας. Πιστέυω πως ποτέ στο παρελθόν η κοινωνίες δεν ήταν τόσο άρρωστες, είτε σωματικά (τριτοκοσμικές χώρες) είτε πνευματικά (τάχα ανεπτυγμένες χώρες), γιαυτό και δεν χρειάζοταν σε πολλές έννοιες να προηγείται το «υγιής, υγιές, υγιούς, κτλ», όπως σήμερα «υγιής ανταγωνισμός» (λες και ο ανταγωνισμός είναι αυτοσκοπός ή το νόημα της ζωής).

    Σε τέτοια καθεστώτα, συν την αδράνεια (και όχι μόνο) της επίσημης εκκλήσίας, ακόμη και οι πιστοί δυσπιστούν. Ολιγοπιστία ή όχι, δεν έχει σημασία. Άνθρωποι της πτώσης είμαστε όλοι, πιστοί και άπιστοι, άθεοι, αλλόδοξοι, αγωνστικιστές, παγανιστές κτλ.

    Όμως στην δυσπιστία και στην αγανάκτηση πολλών ανθρώπων, δε συμβάλλει μόνο ο καπιταλισμός και η αδράνεια της Εκκλησίας, αλλά και η υπερβολή κάποιων μονόφθλαμων υπερπιστών, που προκειμένου να κατοχυρώσουν το αληθές της ορθοδοξίας (τους) συνεχώς ανακαλύπτουν και εφευρίσκουν κλαίουσες εικόνες και μυροβλύζοντα λείψανα (μιλάμε πάντοτε για την υπερβολή και όχι για την «υγιή» -μη ξεχνιόμαστε- πίστη).

    Εύχομαι να με συγχωρέσεις για το μακροσκελές σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνγνώμη, δεν κατέληξα -λόγω βιασύνης- για το καπιταλιστικό καθεστώς και δεν βγάζει νόημα. Το συνδέω με το

    Οποιος θελει να προσκυνησει θα παει και θα προσκυνησει.
    Ουτε εισιτηριο εχουν οι Εκκλησιες ουτε ελεγχο αν εισαι Πιστος η΄ αμαρτωλος για να προσκυνησεις,η' ακομη για να Εκκλησιαστεις.
    Οποιος θελει δινει προς ενισχυση του Ναου,οποιος ομως δεν θελει δεν τον υποχρεωνει κανεις να δωσει.
    .

    Οι κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότροια, αδυνατούν να διανοηθούν άλλον τρόπο προσέγγισης της πίστης, παρά μόνο τον τρόπο που έχουν μάθει. Και ο τρόπος αυτός περιέχει αρκετές δόσεις ιδιοτέλειας και προσωπικού συμφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ...
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.
    ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ,ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΜΥΡΟ ΑΝΑΒΛΎΖΟΥΝ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΠΙΣΤΗ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΛΟΝΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/7/10 02:46

    Καλημέρα αγαπητέ αδελφέ και ιστιολόγε.Πολύ συνφωνώ πραγματικα με αυτά που καταθέτετε στο ιστιολόιό σας.Να προσθέσω ...κατά το μέτρο της ΄[όποιας] πίστεως καθένας ομιλεί και πράττει.Διότι ο κόσμος πιάνεται από τα λίγα κακώς κείμενα μεμωνομένα παραδείγματα παραγκονίζοντας τον πλούτο της αγιοσύνης της ορθοδοξίας μας.Υπάρχουν δε και οι αφανείς άγιοί μας που άφησαν το άγιο λείψνό τους σε σπηλιές,βαθουλωμματα,απόκριμνες πλαγιές και που θα αναστηθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.Αφου λοιπόν δεν πιστεύει κανείς τα άγια λείψανα που βλέπει πόσο μάλλον να πιστέψει τα λείψανα που δεν βλέπει.Τι να πει και ο τυφλός δηλαδή ο οποίος μπαίνει στη σειρά να προσκυνήσει άγια λείψανα που δεν βλέπει και όμως πιστεύει.Η Πίστις μας,[ευτυχώς]δεν είναι μια ιδέα...δεν είναι μια ηθικιστική θρησκεία...μια φιλοσοφική διδαχή ...αλλά είναι μια βιοματική κατάσταση ..θα έλεγα με αγάπη πάντα πως είναι ζώσα πίστις με την προσευχή,τα άγια μυστήρια,την μελέτη των Αγιων γραφών και πατερικών κειμένων,την ομολογία,τα καλά έργα αγάπης,τον αγώνα κατά των παθών προκειμένου να εξαγνιστεί κανείς από τα όποια βαριά η λιγότερο βαριά αμαρτήματά του.Ετσι ελκύει την χάρη του Θεού η οποία τον χαριτώνει αναλόγως[προφητικό χάρισμα,προορατικό χάρισμα,χάρισμα να θαυματοποιεί,κ.λ.π ακόμα δε και να βλέπει τη ψυχή του σαν φως από την καθαρότητα της και να γίνεται δέκτης του Ακτίστου φωτός την εισβολή δηλαδή του ακτίστου φωτός στον κτιστό νου]..Τουλάχιστον αν κανείς παρακαλώ του είναι αδύνατον να πιστέψει αυτές τις αλήθειες της πίστεώς μας ας μην τις εξωτερικευει στον τύπο η στο ιστιολόγιο διότι όπως μια επιστήμη χρειαζεται την παρατήρηση,το πείραμα,τον έλεγχο,τον χρόνο,την λεπτομέρεια,προκειμένου να βγάλει το συγγεντρωτικό πόρισμα για να είναι και αξιόπιστη,έτσι και η ορθ.Πίστις μας δεν θα πρέπει να λαμβάνεται επιπόλαια και να ποδοπατέίται ασύστολα αφου δεν την γνωρίζει καλά...Ετσι λοιπόν το γνωστο ''πίστευε και μη ερεύνα''η το ΄΄Ερευνάται τας γραφάς'' είναι αναφέρετο δικαίομα του καθένα μας.ΠΙΣΤΕΥΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ Η ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ...ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ...ΜΗΝ ΑΠΙΣΤΕΙΣ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΕΝΔΕΙΑΦΡΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΚΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΦΩΝΟ.ΑΔΕΛΦΟΙ...ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ...Η ΠΙΣΤΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΧΟΥΜΕ...ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ...Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ,Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑς...ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ...ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΠΙΣΤΥΟΥΜΕ Η ΔΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...ΝΑΙ; Η ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ;;;;;ΠΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    Η ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Η'ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ?
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ,ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημερα δυστυχως εχουν κανει της ...
    μοδας την αρνηση στον Θεο,πολλοι ειναι εκεινοι που εχουν ελαφρια εως μηδαμινη την πιστη τους.
    Μπορει να λενε πιστευουν αλλα το τι πιστευουν ειναι κατι που αυτοι το ξερουν και το θελουν στα μετρα τους.

    Τα Αγια Λειψανα ειναι οι αποδειξεις των Μαρτυρων που δωσανε την ζωη τους για το ονομα του Χριστου μας.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΤ ΤΑ ΛΕΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΛΕΙΨΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΧΡΙΣΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΕΙΣΗΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 600 Μ.Χ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΛΕΙΨΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΥΤΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?