5 Νοε 2010

* ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

''Όλοι σήμερα μιλάνε για ατομικά δικαιώματα. Ακόμα και από άμβωνος !
Απ' ό,τι όμως έχω διδαχθεί , στην Εκκλησία μας δεν υπάρχουν ...
δικαιώματα ατομικά, γιατί απλούστατα στο χώρο της Εκκλησίας δεν υφίστανται άτομα .
Υπάρχουν μονάχα Πρόσωπα , τα οποία μάλιστα είναι αυτεξούσια και ελεύθερα .

Ατομικά δικαιώματα βρίσκει κανείς μονάχα στην προτεστάντικη Δύση.
Στην καθ' ημάς Ανατολή δεν εννοείται τίποτε ατομικό .
Ούτε κάν η σωτηρία μας .
Διότι και η σωτηρία μας περνάει από τον συνάνθρωπό μας , άρα πρόκειται ξεκάθαρα για υπόθεση Εκκλησίας - Σύναξης , τουτέστιν "κιβωτού'' .
Μέσα στην Κιβωτό παύεις να είσαι στο εγώ .
Εκεί προχωράς – και μόνον αυτοβούλως- στο Εμείς ''

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/11/10 03:49

    Kαλημέρα στον αγαπητό φίλο και σε όλους!
    Αγαπητέ μου φίλε και αδελφέ,μιλήσατε για την προτεστάντικη εκκλησία.Εχουμε πολλές διαφορές ..δεν θα σταθώ σε αυτές ...Θα πάω όμως στην κυριότερη Είπατε πως η Σωτηρία περνάει από τον συνάνθρωπό μας και σε μας ισχύει αυτό αλλά αυτή την δίνει μόνον ο Ιησούς Χριστός.
    Από μόνος του ο άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί χωρίς τον Κύριο και τα Μυστήρια της Εκκλησίας.Η προτεσταντική εκκλησία δεν παρέχει τίποτα παραπάνω από μια απλή σύναξη αδελφέ.
    Διότι στην ορθοδοξία θα βρείτε όλον αυτόν τον πλούτο της Αγάπης και της Αλήθειας..όλους αυτούς τους χυμούς με πνευματικές βιταμίνες που θα σας δώσουν και επίγειο και αιώνιο ζωή.Γιαυτό κατέβηκε ο Χριστός στη γη.Με το αίμα του ξεπλαίνει τις αμαρτίες μέσω της θείας κοινωνίας ..Συνεπώς εδώ στην ορθοδοξία είναι η Πίστη..εδώ η Αλήθεια..εδώ τα Μυστήρια...εδω και η Σωτηρία.
    Ο Κύριος εδωσε την ευκαιρία να γίνουν Αγιοι πολλοί χριστιανοί άπό την πολλή του Αγάπη για τον άνθρωπο..ήθελε τον άνθρωπο στον παράδεισο..για να ατενίζει με δέος την Δόξα του!!!Ξέρετε αδελφέ εκτός από ΑΓΑΠΗ ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΩΣ.Πως θα πλησιάσετε τον Θεό αν δεν γίνετε και σεις και μεις όλοι Φως;Διοτι Εκείνος είναι καθαρός,αγνός,Αγιος...αν είμαι βρόμικος στην ψυχή πρέπει να βρω εναν τρόπο καθάρσεως..πρέπει να καθαριστώ..και αυτή την διαδικασία μου την παρέχει η ορθόδοξος Εκκλησία μέσω των Μυστηρίων ..κυριότερα με την εξομολόγηση και την Θεία κοινωνία.
    Βεβαίως και πρέπει νάχουμε αγάπη όλοι μεταξύ μας και νάχουμε εμεις οι Χριστιανοί αγάπη για όλους τους ετερόδοξους και ετερόθρησκους αδελφούς μας..Αγάπη όμως χωρίς χριστό είναι μια ατελής αγάπη..Ο Κύριος δεν θέλει μια αγάπη επιφανειακή αλλά την τέλεια αγαπη αυτή που βγαίνει από την καθαρή καρδιά και την ειληκρινή Πίστη.Διότι και να συνάζεστε όλοι μαζί και να αγαπιέστε που είναι ο Κύριος μέσα σε όλα αυτά;Δεν νοείται να πιστεύει κανείς στον Χριστό και να μην είναι αληθινό μέλος της ορθοδοξίας...και να ομολογήσω τον Κύριο ..χωρίς τα Μυστήρια αδελφέ μου της Εκκλησίας δεν υπάρχει Σωτηρία...γιαυτό κατέβηκε ο Κύριος για να σώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες.
    Τώρα αμαρτωλοί είμεθα όλοι ..Ουδείς είναι αναμάρτητος...Αλλοι Χριστιανοί κάνουν αγώνα επειδή γνωρίζουν τον δρόμο..ξέρουν προς τα που θα κοιτάξουν..άλλοι όμως δεν ενδειαφέρονται και ας είναι ορθόδοξοι..Η θΕΊΑ ΧΆΡΗ πάντα αναζητεί τρόπους για να σπρώξει προς τη Σωτηρία.
    Νομίζω αδελφέ-η [δεν ξέρω τι είσαι δεν παίζει κανένα ρόλο] Το ΕΜΕΙΣ που τονίσατε στην τελευταία σειρά καλό είναι αλλά χωρίς τον Κύριο είναι ατελές.Διότι με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας είμαστε ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ..
    >>>''Διότι είμαστε μέλη του σώματός του,από τη σάρκα του και από το αίματου[Εφ.5-30]
    >>>''Μας έδωσε το πνεύμα του,έτσι είμαστε βέβαιοι πως είμαστε σε κοινωνία με το Θεό και ο Θεός σε κοινωνία με μας[Α.Ιωαν 4-13]
    >>>''Ολοι είμαστε ένα σώμα και ο καθένας είμαστε μέλη ο ένας του άλλου[Ρωμ12,5]
    Αυτή είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία του Χριστού κοινωνία Αγίων και αμαρτωλών που συνεχώς καθαρίζονται με τα Μυστήρια της...είναι αυθεντική επιδή κατέχει την ΑΛΉΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ..
    Ο Κύριος δεν ξέρουμε τι θα κάνει στην Δευτέρα Παρουσία με τους εκτός ορθοδόξου Εκκλησίας αυτό είναι δική του δουλειά...και με εμας τους λοιπούς ορθόδοξους που ενω κατέχουμε την Αλήθεια δεν την εργαζόμεθα αλλά νομίζω πως αφού σε αυτή τη ζωή δεν έχει κανείς κοινωνία με τον Κύριο όσο καλός άνθρωπος και αν είναι και όσο και αν στους τύπους λέγεται χριστιανός δεν θα μπορεί να βλέπει το Φως του αφου δεν καθαρίσε την καρδιά του στην γη με τα Μυστήρια ,την προσευχή,τον Εκκλησιασμό,την Μελέτη των Γραφών,τους βίους των Αγίων...
    Αυτή αδελφέ είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ
    ΕΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕ!ΠΗΝΕΛΟΠΗ[Με χριστιανική αγάπη]--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/10 13:03

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΕΝ ΚΥΡΙΩ+
    ζητω συγνωμη,αλλα ο αδελφος που εθεσε το θεμα
    -οτι δεν υπαρχουν ατομικα δικαιωματα-
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ.
    αυτο που καταλαβαινω η πτωχη
    ειναι πως ΕΜΕΙς ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ...
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ->Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΗ ΜΑΣ-Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.
    πρεπει να ειμαστε δοτικοι
    πρωτα πρεπει να σκεφτομαστε
    το διπλανο μασ-το καθε διπλανο μασ
    την καθε ψυχη...
    και ολοι μαζι ειμαστε ενα
    ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ->ΚΑΘ ΟΛΙΚΗ->ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
    ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ
    ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΜΕΝΟΙ->ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ
    ΕΙΣ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
    ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ....

    ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ
    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ->ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
    ΑΜΗΝ+
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΥΧΕΣ.+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/10 01:46

    Καλημέρα αγαπητή Αγάπη ο αδελφός εδω δεν ξεκαθαρίζει αν είναι στην ορθόδοξη η την προτεσταντική εκκλησία,γιαυτό του έγραψα σαν να ήταν ..Αυτά που έγραψες με βρίσκουν σύμφωνη.Αν ο αδελφός είναι ορθόδοξος νομίζω πως να καταλαβε κάτι κατι από το τι σημαίνει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΗΣΙΑ...
    ΠΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΓΑΠΗ...
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ.
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/11/10 09:14

    ‘’…Η προτεσταντική εκκλησία δεν παρέχει τίποτα παραπάνω από μια απλή σύναξη αδελφέ…’’


    Έτσι είναι όπως το γράφετε : Πρόκειται για μια απλή σύναξη και μάλιστα Ατόμων . Γι’ αυτό και οι δυτικοί μιλάνε αποκλειστικώς και μόνον για ατομικά δικαιώματα. Την αξία του Προσώπου την αγνοούν παντελώς !
    Εμείς οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ , σε αντίθεση με τους δυτικούς προτεστάντες, είμαστε Εκκλησία Προσώπων . Άλλο πράγμα το Πρόσωπο και άλλο το Άτομο. Αυτό ήθελα να τονίσω στο αρχικό μου μήνυμα .Και παρεξηγήθηκα : Με θεωρήσατε και προτεστάντη !
    Τους προτεστάντες τους συνδέει στη σύναξή τους ό,τι μπορεί να συνδέει μεταξύ τους τα μέλη ενός πολιτιστικού συλλόγου. Τίποτε παραπάνω.
    Ενώ εμάς του Ορθοδόξους μας ενώνει η παρουσία και η Χάρις του Κυρίου μας μέσω των Μυστηρίων , όπως εύστοχα επισημαίνετε κι εσείς .


    Υ.Γ.
    Το αρχικό μου σχόλιο είχε ως αφορμή την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου απέναντι στο ζήτημα της κάρτας του πολίτη :Στους αποταγμένους αστυνομικούς μίλησε για ‘’ατομικά δικαιώματα’’ .
    Για Ελευθερία Προσώπου ,εν Βαπτίσματι εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, τσιμουδιά !
    Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν είμαστε ‘’σύλλογος’’ ούτε κομματική παράταξη για να έχουμε ατομικά δικαιώματα . Εκκλησία είμαστε .Και στην Εκκλησία σώζονται μονάχα όσοι ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ στα χέρια του Θεού. Χωρίς ίχνος ατομικού δικαιώματος .Με μοναδικό ’’δικαίωμα’’ την υιϊκή σχέση ,που μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ με την Σταυρική Του θυσία.

    Να είστε όλοι σας καλά.
    Λουκάς.
    Ένας αδελφός σας που άθελά του σας σκανδάλισε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΟΥΚΑ...
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΖHΤΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΒΙΑΣΥΝΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/11/10 11:13

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΥ,ΓΕΙΑ!

    ΑΔΕΛΦΕ ΛΟΥΚΑ ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ+
    δεν μας σκανδαλισες,
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΧΩΝ....
    απλα ειμαστε ολοι μια ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ παρεα
    και συζηταμε...

    καλη συνεχεια
    και καλη δυναμη σε ολους
    .ΑΜΗΝ+

    ΑΝΑΣΤΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
    Αγάπη+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/11/10 17:24

    Ελπίζω αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ να μην παρεξηγηθήκατε αλλωστε μια άποψη είπα και τίποτε παραπάνω έτσι..ούτε σας εβρισα ούτε σας πρόσβαλα νομίζω..συνχωρείστε με αν νιώσατε άσχημα..δεν ήταν πρόθεσή μου..ελπίζω να μας απαντήσετε ώστε να τακτοποιηθεί η εν λόγω παρατηρηση...ευχαριστώ να είστε καλά όλοι και καλό σαββατοκύριακο!--πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?