25 Ιαν 2011

* ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ'' ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

''ΑΚΟΥΜΕ  ΟΤΙ ΘΑ  ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ  ΤΕΜΕΝΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ  ΒΑΖΩ  ΤΟ  ΕΥΛΟΓΟ    ΕΡΩΤΗΜΑ  ΕΜΕΙΣ   ΣΑΝ   ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ    ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ   ΑΝΑΓΕΙΡΟΜΑΙ  ΕΝΑΝ       ΜΕΓΑΛΟ  ΝΑΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  ΟΠΟΥ  ...
ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ   ΣΤΟΛΙΔΙ   ΣΤΗΝ     ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΟΠΩΣ    ΕΙΝΑΙ    ΣΤΗΝ  ΡΩΣΣΙΑ  Ο  ΝΑΟΣ   ΤΟΥ  ΣΩΤΗΡΟΣ?   KAI  ENΩ  ΕΜΕΙΣ   ΤΟΥΣ    ΑΦΗΝΟΥΜΕ   ΑΥΤΟΙ   ΔΕΝ   ΑΦΗΝΟΥΝ  ΝΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  Η   ΑΓΙΑ   ΣΟΦΙΑ   ΣΤΗΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙ 'ΑΥΤΟ    ΚΑΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΓΙΑ  ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ''

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ.
ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ.

Η δικη μας γνωμη ειναι οτι πρωτα θα πρεπει να βρουμε ηγετες Ορθοδοξους Ελληνες Χριστιανους που να νοιαζονται πρωτα για την Ορθοδοξια και την Ελλαδα και μετα για ολα τα υπολοιπα.
Φυσικα και να φτιαξουν τεμενος στην Ελλαδα,αλλα να πληρωσουν ολα τα εξοδα οι νομιμοι αλλοδαποι ισλαμιστες και οχι οι Ελληνες φορολογουμενοι.
Αυτοι ηρθαν στην χωρα μας και θα πρεπει να υπακουσουν στους νομους του Ελληνικου κρατους.
Στο εξωτερικο οι Ορθοδοξοι Ελληνικοι Ναοι δεν χτιζονται με χρηματα των αλλων πολιτων, αλλα με χρηματα που μαζευουν με πολλες δυσκολιες οι ιδιοι Ελληνες.
Απο την αλλη πλευρα ομως βλεπουμε τον πολεμο εναντιον της Ορθοδοξου Πιστεως στην ιδια μας την πατριδα.
Ακουμε και διαβαζουμε οτι στο μελλον θα ερημωσουν οι Εκκλησιες στα χωρια,θα κλεισουν μικρες ενοριες και θα υπαρχουν δυσκολιες ακομα και στις πολεις.
Οταν το κρατος δεν νοιαζετε για την Ορθοδοξη Πιστη του 95% του Ελληνικου λαου,τοτε τι καλο να περιμενουμε?

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ.

10 σχόλια:

  1. Σάββας25/1/11 10:57

    Κάποτε είχα διαβάσει για έναν ναό ,ανηγέρμενο απο το κράτος και αφιερώμενο στον Σωτήρα Χριστό , λόγω της απελευθέρωσης μας απο τον τουρκικό ζυγό. Πολλά έτη πίσω βέβαια , δυστυχώς αυτός ο ναός δεν ανηγέρθη ποτέ και μάλλον ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο με την τωρινή κατάσταση. Όσο για τους ηγέτας μας , αυτούς θέλουμε αυτούς έχουμε , πολύ απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/11 13:42

    Ta ζητήματα είναι πολλά.Κατ αρχήν όλοι οι ετερόθρησκοι αδελφοί μας είναι άνθρωποι και αυτοί και χρειάζονται έναν τόπο να πηγαίνουν να προσεύχονται.Όπως και εμείς στο εξωτερικό έχουμε τις δικές μας εκκλησίες και υπάρχει η ελευθερία να έχουμε και εμείς τις εκκλησίες μας έτσι και αυτοί έχουν τη δική τους θρησκεία και θέλουν να έχουν το χώρο τους να προσεύχονται.Αλλωστε αυτή η πατρίδα που έχει ο καθένας είναι προσωρινή.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ..Η ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ..Η ΑΙΩΝΙΑ..Αν και γνωρίζουμε από τις γραφές ''Πάντες οι Θεοί των εθνών δαιμώνια ..ψαλμ95,5''και αλλού''Δεν υπάρχουν έτεροι Θεοί πλήν εμού..Εξ-κ!3''. Το πρόβλημα είναι αλλού νομίζω.Υπάρχουν ένα κάρο φύλα στην πατρίδα μας,ελληνοποιούνται αλλά δεν ξέρουμε τις αληθινές προθέσεις τους..Ετσι οι Μουσουλμάνοι δεν παίζουν.''Η τζιχάντ''[-ιερός πόλεμος]είναι η ζωή τους[θάνατος στους γκιαούρηδες άπιστους μη Μουσουλμάνους].Αυτή είναι η πίστη τους..ο νόμος του Αλάχ,το εισητήριο για τον παράδεισο με τα πιλάφια όπως πλανεμένα πιστεύουν.Εχουμε και τα άλλα φύλα εδώ που με την υπεργεννητικότητά τους θα υπεραυξάνονται ενώ θα μειώνονται οι εναπομείναντες ολιγότεκνοι έλληνες στην πατρίδα τους.Δηλαδή εδώ η κυβέρνηση προωθεί μέτρα επικύνδυνα εθνικά πιστεύω..διότι για μένα πρέπει να συνεργαστεί η πολιτεία με την εκκλησία ώστε να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα αυτά.Το να αναγερθεί μεγάλος ναός στο κέντρο της χώρας είναι καλό αλλά μας ξεφευγει η υπόθεση από τα πλάγια νομίζω.Διότι εάν υπήρχε στην Ελλάδα μια βαθειά και ουσιαστική ορθόδοξη πνευματικότητα θα έμεναν με ανοιχτό το στόμα οι ετερόθρησκοι αδελφοί μας.Τώρα όμως που το τέμενος θα είναι γεμάτο από φανατικούς πιστούς μουσουλμάνους να γονατίζουν στα τεράστεια χαλιά και να προσεύχονται ενώ η νεοαναγερμένη και μεγάλη εκκλησία είναι άδεια,εκεί υπάρχει ένα θέμα διότι οι εκκλησίες είναι για να γεμίζουν.Συνεπώς το πρόβλημα είναι οτι εμείς πρέπει να γίνουμε πιο ένθερμοι στην Πίστη μας και όχι ένας αλλά πολλοί ναοί να γίνουν και να γίνονται σε όλη τη χώρα μας αλλά να είναι γεμάτοι αυτοί οι ναοί από πλήθος πιστών οι οποίοι να ζουν το μήνυμα.Πολύ φοβάμαι πως χάσαμε την ταυτότητά μας από την αδιαφορία μας την πνευματική και σε λίγο θα φαίνονται οι ξένοι πραγματικοί πολίτες αυτής της υπέροχης χώρας και ίσως και να λατρεύουμε τον Θεό στις ερήμους και στα εξωκλήσια σε κάποια δεδομένη στιγμή του χρόνου αν δεν αφυπνηστούμε να πάρουμε πολύ στα σοβαρά την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.Δυστυχώς αν μιλήσει κανείς για ορθοδοξία σήμερα θεωρείται ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ..ΠΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/11 17:17

    Μιά Αθήνα με τέμενος και συναγωγές ονειρεύονταν οι προπάπποι μας στα 1821 ;
    Γιά μιά Ελλάδα με τεμένη θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας στους αγώνες γιά τη λευτεριά ;
    Γιά μιά πατρίδα με τεμένη έχυσαν το αίμα τους 11 Πατριάρχες , 100 Επίσκοποι και πάνω από 1500 παπάδες μας και μοναχοί ;
    Μιά Αθήνα με τεμένη ήταν το όραμα του πρώτου μας Κυβερνήτη ,του Ι. Καποδίστρια ;

    Βεβαίως και να γίνουν κάποια ,αλλά να γίνουν τόσα όσα χρειάζονται γιά τις ανάγκες του επιτρεπόμενου από την Ε.Ε., ανάλογα με τον πληθυσμό της πατρίδας μας , αριθμού των μεταναστών , και όχι για τις δήθεν ανάγκες ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνων ! Όπως ακριβώς πράττουν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και όλοι οι εταίροι μας . Αλλιώς αδέλφια χαθήκαμε !...

    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ...
    ΕΔΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ,ΟΧΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΕΕΣ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΘΡΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ?
    ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ Η' ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΟΥΚΑ...
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.
    ΑΣ ΧΤΙΣΟΥΝ ΟΣΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΗ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/1/11 11:39

    ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΚΕΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ
    ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ
    ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ'
    ΔΙΟΤΙ
    ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
    ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ
    ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ
    ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΛΠ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ
    ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑΝΕ
    ΚΙ ΟΛΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.

    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
    ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ....
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
    αντιΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/1/11 18:52

    DISTICHOS ADELFIA I KATANTIA EINAI OLI DIKI MAS.
    TO MONO POY XEROUME EINAI NA XTIZOME GYPEDA KAI NA EXOUME OS THRISKIA TIS PODOSFERIKES OMADES KAI OLA AYTA EPIDOTOUMENA APO TON ELLINA POLITI.
    BRAVO TA KATAFERAME MIA XARA.
    O THEOS KSERI TIS MAS PERIMENI EIMATHA AXIOI TOY AVRIO.
    xaralampos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΔΕΡΦΕ/Η 11.39...
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?
    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΡΦΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.
    ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?