14 Μαρ 2011

* ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ''

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ,ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ,ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ.

Χρειαζομαστε τα παρακατω υλικα...


1 Μεγαλη κατσαρολα
3 Λιτρα νερο
1 Σακουλακι κριθαρακι (500gr)της αρεσκειας σας
2 Κουταλιες της σουπας παστα τοματας
4 Κουταλιες της σουπας χυμο φυσικο λεμονιου
5 Κουταλιες της σουπας ταχινι
1 Κουταλια της σουπας ξηρο ανηθο
100 Κιλα Αγαπη γι'αυτο που θα κανουμε

Πρωτα απο ολα πριν αρχισουμε το μαγειρεμα λεμε...''Δι'ευχων των Αγιων Πατερων ημων Κυριε Ιησου Χριστε ο Θεος,ελεησον και σωσων ημας,Αμην''

Και ξεκιναμε να βαζουμε το νερο να βρασει σε μια μεγαλη κατσαρολα.
Οταν αρχισει και βραζει το νερο,ριχνουμε ολο το κριθαρακι και τον ανηθο και τα αφηνουμε να βρασουν μαζι για οσα λεπτα γραφει στην συσκευασια του πακετου.
Συνηθως ειναι 15-18 λεπτα της ωρας.
Ανακατευουμε συχνα το κριθαρακι να μην κολησει.
Μεχρι να γινει το κριθαρακι σε ενα αλλο σκευος ριχνουμε λιγο ζεστο νερο απο την κατσαρολα που βραζει το κριθαρακι και βαζουμε το ταχινι,την τοματοπαστα και τον χυμο λεμονιου και τα ανακατευουμε ολα μαζι με ενα κουταλι μεχρι να λιωσουν ολα και γινει μια ελαφρια κρεμα.
Αν χρειαστει και αλλο νερο βαζουμε και αλλο νερο απο την κατσαρολα.

Αφου βρασει το κριθαρακι,αποσυρουμε την κατσαρολα απο την εστια και ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα την κρεμα και την ανακατευουμε καλα μεχρι να παει παντου.

Τωρα πλεον ειναι σιγουρο οτι θα απολαυσουμε μια υπεροχη Ταχινοσουπα ''Δι'ευχων των αγιων''
Ας καθησουμε ολη η οικογενεια μαζι,να προσευχηθουμε στον Κυριο για το φαγητο που μας ευλογησε και ας ξεκινησουμε να τρωμε.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ. 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/3/11 03:08

    kαλημέρα!καλό υπόλοιπο Σαρακοστής να δώσω και εγω μια διαφορετική συνταγή της ταχυνόσουπας από τα Αδανα της Τουρκίας .
    Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις βράσει ρίχνουμε ρύζι η πεπονόσπορο η αστράκι και λίγο αλάτι.Μόλις γίνει το ζυμαρικό ΈΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΑ ΠΙΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ 2ΚΟΥΤ.ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟ ΤΑΧΥΝΙ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΑΧΥΝΙ ΣΤΟ ΜΠΟΛΑΚΙ ΣΤΙΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΠΟΡΟΚΑΛΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΑΧΥΝΟΣΟΥΠΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΝΗ..ΠΗΝ

    ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΝΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑ.ΑΣΠΡΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΤΕΙΑΧΝΕΙΣ ΤΑΧΥΝΙ..ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΡΥΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ..ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΑΝΑ ΕΙΝΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝ...
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?