21 Μαρ 2011

* Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.


ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

Το σημερινο ερωτημα ειναι...
Μας εχουν πει οτι μετα την Μεταληψη θα πρεπει να προσεχουμε μερικα πραγματα,οπως να μην φτυνουμε,να προσεχουμε μην κοπουμε και τρεξει αιμα,να μην αφηνουμε νερο στο ποτηρι μας,να μην μασαμε τσιχλες,η' να μην πλενουμε τα δοντια μας εκεινη την μερα.
Γνωριζετε εσεις κατι αλλο που θα πρεπει να προσεχουμε?

15 σχόλια:

  1. Δε φιλάμε εικόνες μετά τη θεία Μετάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/11 04:29

    Αν κάποιος καπνίζει , να μην πετάτει τις γόπες οπουδήποτε, καλό είναι να τις μαζεύει σε ένα μέρος(π.χ γλάστρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωχ Θεε μου τι διαβαζω!!!!

    Παιδια πρεπει να προσεχετε!

    Γιατι δε φιλαμε εικονες μετα την Θεια Μεταληψη;;; μηπως βγει λιγο σαλιο; ή οπως λενε πολλοι, γιατι εχουμε τον Χριστο μεσα μας και δεν υποκυπτει ο Χριστός σε κανεναν και τιποτα;;;

    ΣΤΑΥΡΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΕ;;;; ΕΠΛΗΝΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΕ;;;; ΕΔΕΙΞΕ ΑΓΑΠΗ!!! ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΓΩΙΣΜΟ!!

    γιατι να πεταμε τα φιλτρα του τσιγαρου στην γλαστρα; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ !!!! πρεπει να σεβομαστε τον Χριστο που έχουμε μεσα μας!!!!!

    Γιατι να μη φιλαω κανεναν; γιατι να μη πληνω τα δοντια μου το βραδυ; γιατι γιατι;;;

    ΠΑΙΔΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ!!! ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΑΝ ΦΙΛΗΣΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΑΝ ΠΛΗΝΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ! ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ (ΤΣΙΓΑΡΟ) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και κατι ακομα, ο Θεος μας εδωσε εναν νομο μονο! ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!!! ΔΕΝ ΕΙΠΕ, ΜΗ ΠΛΗΝΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΑ, ΜΗ ΦΙΛΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ, ΜΗ ΦΙΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!!

    δειξτε μου σας παρακαλω , αν κανω λαθος, που το ειπαν , οι μαθητες Του, οι Ευαγγελιστε Του, οι Αγιοι Πατερες, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ οτι δε πρεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/3/11 11:26

    Αν κάποιος που έχει το πάθος του καπνίσματος τι να τον κάνουμε? να τον απαγορέψει ο πνευματικός την Θ. Κοινωνία ? αγωνίζεται και με τη χάρη του Θεού κάποτε θα κοπεί και αυτό. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεν θα μας κρίνει για αυτά ο Θεός, απλά δείχνουν ευλάβεια. Στο Άγιο όρος μετά τη θ.Κοινωνία οι μοναχοί ξεπλένουν το στόμα τους με κρασί ώστε να μην μείνει υπόλειμα του σώματος και του αίματος τους Χριστού στο στόμα τους.Δε το λέει πουθένα , απλά είναι μέρος της παράδοσης , μέρος της ευλάβειας των πιστών . Προσωπικά απο εκεί έχω μάθει αρκέτα και έτσι τα εφαρμόζω,εσύ είσαι ελεύθερος/η να πράττεις όπως επιθυμείς. Καλό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ο Χριστος ειπε οτι αυτο που βγαινει απο το στομα του ανθρώπου τον μολύνει.Οχι αυτο που μπαινει.Ειναι ευλαβες εθιμο βεβαιως να μην πλενουμε τα δοντια μας την μερα που μεταλαμβανουμε,αλλα η ουσια ειναι οτι θα πρεπει να μας αλλαζει συμπεριφορα η θεια μεταληψη.Οχι απλα να εφαρμοζουμε καποια εθιμα που τα βρηκαμε στο παρελθόν.Ετσι κυριαρχει η αγνοια και δεν προχωράμε στην ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν αγαπάς ένα πρόσωπο, αλήθεια πώς συμπεριφέρεσαι;

    Θα πήγαινες ποτέ να το φιλήσεις με λερωμένο στόμα;
    Θα άφηνες ποτέ κάποιον να πει μία κακή κουβέντα γιαυτό;

    Θα το αγάπαγες και τότε όλα τα "γιατί" και τα "γιατί όχι" δε θα είχαν καμία σημασία. Και όλα αυτά που θα έκανες γιαυτόν θα ήταν αυθόρμητα αλλά και ηθελημένα.

    Η αγαπητική και η λατρευτική συμπεριφορά των πιστών απέναντι στον Χριστό είναι αποτέλεσμα της θείας Χάριτος και, συν τοις άλλοις, αυτούς τους τρόπους τους πέρασε παραδοσιακά από γενιά σε γενιά.

    Πολλές φορές οι τρόποι αυτοί μας φαίνονται ακατανόητοι. Αλλά, όπως είπε και ένας γέροντας, αν καταλαβαίνουμε τη σημασία μίας εντολής τότε στην πραγματικότητα δεν κάνουμε υπακοή αλλά απλώς συμφωνούμε με αυτήν.

    Αλήθεια σε ένα πρόσωπο που αγαπάς, θα έκανες υπακοή ή θα προσπαθούσες να βρεις κοινά σημεία που να επιβεβαιώνουν την σχέση σου με αυτό;

    Από τι πάσχουμε αλήθεια σήμερα; Οτι και αν είναι αυτό, πιστεύω πως αυτοί οι νόμοι που τους τηρούμε ευλαβικά έστω και χωρίς να τους κατανοούμε, είναι θεραπευτικοί, όπως θεραπευτική είναι μία καλημέρα κι ας μην είναι γραμμένη σε καμία ιατρική συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΩΡΟ Η' ΑΓΙΑΣΜΟ.
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΠΟΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ?
    ΜΗΝ ΣΤΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΗΘΕΙ.
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οταν παρεις το αντιδωρο αγαπητε Δι Ευχων, μετα την Θεια Λειτουργια, κανεις καταλυση! Δλδ, μπορεις να φιλησεις, να ασπαστεις εικονα, δεν ειπαμε να φτησεις! αλιμονο! Αυτο πραγματι ειναι ασεβεια! Αλλα μιλαμε τωρα για το να μη αφησεις νερο στο ποτηρι, να μη φιλησεις κανεναν, μη το ενα μη το αλλο! Θα δειξεις σεβασμο προς τον Χριστο που φερνεις μεσα σου με το να μη λερωσεις την σκεψη σου, το στομα σου, τα ματια σου, τα χερια σου κτλ. οχι αν φιλησεις μια εικονα μετα την Θεια Μεταληψη!

    Γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ!ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/2/18 10:59

    λοιπόν φιλαράκια μπορεί "νασχολιαζο" σε παλιό post ίσος εγώ θα πω τούτο !!! "μεαυτα" χάνουμε την ουσία κολλάμε σε τέτοια πράγματα κι κοιτώντας το δέντρο χάνουμε το δασος !! έχω δει εγώ "καλουσχριστιανους" που τηρούν αυτά εδώ που λέγονται στο ακέραιο ok καλά ein αυτά σωστά όμως μετά αυτοί οι καλοί χριστιανοί βρίζουν προσβάλουν τον συνάνθρωπο τους τον ραπίζουν ειρωνεύονται κοροϊδεύουν γυρνάν πλάτη στον πόνο του αλλου κι πάει λέγοντας !! τι να κάνω αυτά που ο δήθεν χριστιανός τηρεί και μετά κουτσομπολεύει κρατα κακια στον συνάνθρωπο του κατηγορεί κάνει κλίκες κι τέτοια ??? απ thnmia τρέμεις τον theo κι είσαι στρατιωτάκι "σεαυτα" που λέει η θρησκεία μα η καθαρότητα της ψυχής παίρνει 0 !!! τι προτιμάς ??? μονος σκέψου αδερφέ μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοινωνησα και μετά φίλησα τις εικόνες και μια με έκανε παρατήρηση ότι δεν κάνει. Αν είναι δυνατόν που το γράφει αυτό στα Ευαγγελία, στην Αγία Γραφή? Που? Το στόμα να μην μολυνουμε και την σκέψη και θα πάμε μπροστά. Αγάπη δείχνεις στον Κύριο, στην Παναγία, στους Αγίους. Δε λέει πουθενά ο Κύριος κάτι τέτοιο. Κάποιοι συνάνθρωποι μας υιοθέτησαν αυτές τις αντιλήψεις.. Βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?