29 Αυγ 2011

* ΠΡΕΠΕΙ Η' ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ?

ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ.

Ακουμε   απο  διαφορους  Εκκλησιαστικους κυκλους να μη εχουμε  κοινωνια με τους  καθολικους  η'  παπικους  και  διερωτομαι...
δεν πρεπει να εχουμε ενοτητα με ολους?
Αυτο δεν ειπε ο Χριστος?  
Αυτοι ειναι  κατα της ενοτητας της Εκκλησιας και θελουν να υπαρχουν ομαδες.
Πολυ καλα κανει ο πατριαρχης.


Πατερ  Βασιλειος


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.


ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.


ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ,ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ. 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/8/11 16:11

    Το ζήτημα είναι πάρα πολύ δύσκολο πραγματικά!Κάποιοι μίλησαν για αίρεση.Ποιός μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι αίρεση και με ποιά κριτήρια;Πιστεύω πως χρειάζεται να έχει κανείς μιά σφαιρική γνώση ,να γνωρίζει καλή εκκλησιολογία,να ζει εν Χριστώ όπως οι πατέρες,να μελετά καθημερινά και να προσεύχεται ώστε να φωτίζεται από Το Αγιον Πνεύμα και πάλι μπορεί να απέχει από το θέλημα Του Θεού...Πράγματι!μπαίνουν πολλά ερωτήματα εδώ.Εάν ένας πατέρας είχε δυό παιδιά και ο ένας ήταν αιρετικός ενώ ο άλλος πιστός θα ήθελε τα παιδιά του να μην μιλούν;Τουλάχιστον αν δεν μας ενώνει ο Χριστός ας μας ενώνει η αγάπη..Η Εκκλησία πράγματι έχει κάνει κάποια ανοίγματα προς τους απανταχού εκτός εκκλησίας ,έχει αφήσει με τους διαλόγους να φαίνεται μια πόρτα ανοιχτή μήπως και ασπαστουν οι ετερόδοξοι και ετερόθρησκοι και λοιποί την Ορθόδοξη πίστη μας.Όμως αυτή η αποστολή άφησε εκτεθημένη την πίστη χάριν της αγάπης.Είμαι υπέρ των διαλόγων αλλά κατά των συμπροσευχών.Πιστεύω Ο Κύριος ζητά περισσότερη ακρίβεια από τους εκ της ιεραρχίας ταγούς,παρά από μας τους απλούς πιστούς.Υπάρχουν πολλά ερωτηματα για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης,αλλά πάνω από όλα έχουμε εμπιστοσύνη στον Χριστό που είναι η κεφαλή της εκκλησίας . Αυτός διδάσκει ..Πιστεύω λοιπόν πως κάπου θα τα πάει τα πράγματα Ο Κύριος...πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝ...
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ...ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ.
    ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/12 06:50

    Αποχή από τους διαλόγους. Κουβεντολόι σχέτο είναι.
    Η Ορθοδοξία είναι το διαμάντι και το διαμάντι όπου και αν το βάλεις θα λάμπει. Τόσα χρόνια με τους διαλόγους τι καταφέραμε?
    Το μόνο που καταφέραμε είναι η εμμονή μας στο αιρετικό συνοθύλευμα του οικουμενισμού. ΠΣΕ. Ο Χριστός δεν είναι μόνο αγάπη, είναι και αλήθεια και δικαιωσύνη. Εδώ στην οικουμενιστική παναίρεση του ΠΣΕ προβάλεται μόνο ο αγαπισμός.
    Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς έδωσε μάχη με τον αιρετικό παπικό Βαλαάμ.
    Αποχή λοιπόν και όσοι καλοπροαίρετοι προσέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΩΣ Η' ΚΑΚΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
      ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?