10 Απρ 2013

* ΟΤΑΝ Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΙΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΙΤΙ





7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/4/13 07:49

    ΦΩΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΙΤΙ.
    ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
    ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ 'Η ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρεται ένα περιστατικό στην κατοχή. Μία γιαγιά σε κάποιο χωριό της ορεινής Ελλάδος, ήτανε τόσο φτωχή, που ότι λάδι είχε το έβαζε στο καντήλι της. Εκείνη όλο το χρόνο νήστευε το λάδι και έτρωγε άλαδα χόρτα, για να έχει λάδι το καντήλι της. Πίστευε ότι το αναμένο καντήλι, ήτανε και η προστασία της από τους Γερμανούς. Πράγματι, ποτέ δεν έπαθε κάτι και κάποια φορά που κάποιον ψάχνανε οι Γερμανοί, περάσανε από δίπλα της και δεν την είδανε.
    Όσοι έχουν ζήσει λίγο καιρό με ακοίμητο καντήλι στο σπίτι τους το αισθάνονται μεγάλη ευλογία, και δεν μπορούν να δούν το εικονοστάσι τους χωρίς "φως".
    Γνωρίζω οικογένειες που κρατάνε το καντήλι όλο το χρόνο, με το Άγιο Φως Της Ανάστασης Του Κυρίου που ανάβει θαυματουργικώς Στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα Το Μέγα Σάββατο. Για σκεφτείται πόσο μεγάλη ευλογία είναι για το σπίτι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/13 15:42

    ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/4/13 18:51

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΨΑΧΝΑΝ. (ΑΟΡΑΣΙΑ ΠΑΤΑΞΕΩΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/4/13 04:06

    Θα προσπαθήσω να μεταφέρω όσο μπορώ καλύτερα τα λόγια του Μακαριστού ασκητικότατου Γέροντος Νικοδήμου του Ιβηρίτου. Είχε διακόνημα να καθαρίζει τις γκαζόλαμπες (αυτές τις κλασικές με το πετρέλαιο μέσα)της αυλής των Ιβήρων στο Άγιον Όρος. Έλεγε ότι είναι το καλύτερο διακόνημα διότι όπως καθαρίζει τις λάμπες και φέγγουν για να βλέπουν οι πιστοί όταν πηγαίνουν στις μεσονυκτικές ακολουθίες έτσι και εμείς πρέπει να καθαρίζουμε τον εαυτό μας από τα πάθη για να λάμψει Η Χάρι του Αγίου Πνεύματος μέσα μας για να μας βλέπουν οι άνθρωποι και να οδηγούνται και αυτοί με την σειρά τους Στον Θεό. Αυτό που έλεγε και Ο Χριστός να καθαρίσουμε το μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ.
      ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/13 14:05

    ti simeni-aorasia pataxeos?iparxi kati sxetiko na mas pei kapoios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?