24 Απρ 2013

* ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ...




Ποιο βιβλίο θεολογικού περιεχομένου σας «άγγιξε»;

Γράψτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Περιμένω τις απαντήσεις σας.


Β.Ζ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/4/13 07:46

    Παραμυθητικη Θεολογια Εκδοσεις Αρχονταρικη του Πατρος Αδαμαντιου.Ειδα την Θεολογια απο μια Αλλη Τελειως Διαφορετικη Πλευρα πιο Τρυφερη και Κατανοητικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/13 12:24

    "Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας", Γέροντα Θαδδαίου.

    Ολα τα πράγματα εδώ σ'αυτό τον κόσμο, κάθε καλό και κάθε κακό, προέρχονται απ' τους λογισμούς μας. Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας. Εαν, είναι ήσυχοι, πράοι και απλοί, η ζωή μας θα είναι ίδια, και θα έχουμε ειρήνη που θα εκπέμπεται έσωθεν και θα επηρεάζει τα πάντα γύρω μας - τους ανθρώπους, τα ζώα, ακόμα και τα φυτά. Τέτοιος είναι ο "μηχανισμός των λογισμών" που παράγει λογισμούς δια των οποίων επηρεάζουμε όλους τους ανθρώπους. Και όλοι περιμένουν από εμάς ειρήνη, παρηγοριά, αγάπη και σεβασμό.

    Συχνά μας βρίσκουν πολλές συμφορές και όλες οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη ταπεινώσει τον εαυτό μας. Οταν η ψυχή μας ταπεινωθεί και υποκλιθεί ενώπιον του θελήματος του Θεού, τα βάσανα και οι συμφορές μας θα πάψουν. Διότι τότε, οι συμφορές και τα βάσανα θα μας γίνουν κατά κάποιο τρόπο προσφιλή. Θα φτάσουμε να έχουμε μια ολότελα διαφορετική αντίληψη της ζωής. Δεν θα σκεφτόμαστε πια με βάση τους νόμους αυτού του κόσμου. Θα βλέπουμε τα πάντα μέσα από διαφορετικό φως. Οτι κι αν κοιτάζουμε, θα μας φαίνεται κατά κάποιο τρόπο λαμπρότερο, γεμάτο αγάπη. Τα πάντα θα είναι καλά, επειδή είναι ευάρεστα στον Θεό...

    Ο γέροντας Θαδδαίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Σέρβους ασκητές του 20ού αιώνα, 1914-2003.

    http://www.youtube.com/watch?v=rQXuy-GeLok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/13 16:21

    Κανένα δεν ξεχωρίζω.Όλα τα βιβλία μου είναι αγαπημένα.Αγ Γραφη,ψαλμοι,ευεργετινος,Συναξαρια,κ.λ.π
    π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/4/13 16:33

    Οι βίοι των αγίων γερόντων της εποχής μας (Πορφύριος, Παίσιος, Αμβρόσιος, Ιάκωβος Τσαλίκης Ευμένιος κλπ.)Ενισχύουν και βοηθούν πολύ στη σημερινή εποχή που βλέπουμε ότι είναι κατορθωτή και τώρα η αγιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?