17 Ιουν 2013

* ΕΡΩΤΗΣΗ...



Θα θέλατε να επισκεφτείτε τους Αγίους Τόπους;

Αν το έχετε κάνει, γράψτε μας για την εμπειρία σας αυτή.

Περιμένω τις απαντήσεις σας.


Β.Ζ.

5 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥς ΕΚΕΙΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΟΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΟΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΗΝΗΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΤΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΠΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/13 07:28

    Νομίζω ότι δεν υπάρχει ορθόδοξος ενσυνείδητος χριστιανός που να μη θέλει να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους. Αλλάζει ως προς το πόσο πολύ το επιθυμεί ο καθένας και τα εμπόδια βέβαια που δυσκολεύουν, είτε αυτά είνα υλικά (λόγω έλλειψηες χρημάτων) είτε σωματικά (λόγω ασθένειας), είτε άλλων ανυπέρβλητων υποχρεώσεων που μπορεί να έχει. Μακάρι να είχαμε πραγματικά το Χριστό μέσα στην ψυχή μας και το πνεύμα μας θα ζούσε σ' αυτά τα μέρη.Βλέπουμε πολλοί άγιοι γέροντες να παρευρίσκοντα πνευματικά σε ακολουθίες μακρυά από τον τόπο που ήταν με το σώμα τους π.χ. ο π. Πορφύριος ή και να ζουν τα πάθη του Κυρίου κατά την τέλεσή τους τη Μ, Εβδομάδα ή και σε άλλες στιγμές. Εμείς κατά την ταπεινή μου γνώμη αν δεν μπορούμε να πάμε , έχουμε την Αγία Γραφή που διαβάζοντας τα τα Άγια Πάθη Του όσο μπορούμε να προσπαθήσουμε να ζήσουμε στα πονεμένα αυτά βήματα του Θεανθρώπου για τη σωτηρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/13 13:12

    Μακαρι να με αξιωνε!!!!!!καποιοι πηγαν δυο και τρεις και εμεις τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/6/13 17:01

    Πρόπερσι, ήταν μια πραγματική ευλογία για μένα, που τα κατάφερα να τα επισκευθώ...Απίστευτη εμπειρία...Όλα μαγικά.
    Το να περπατάς στα μέρη που περπάτησε ο Κύριος....τί να πω.....συγκλονιστικό!
    Όλα εκεί είναι αγιασμένα...Να φανταστείτε, μάζεψα 3-4 πετρούλες από τον δρόμο....από ένα τυχαίο σημείο της πόλης, και τις κράτησα ως φυλαχτό! Ένιωθα πως και οι πέτρες αυτές είναι αγιασμένες...αυτές οι τυχαίες πετρούλες...που ήταν σκόρπιες εδώ κι εκεί, αλλά πάνω όμως στα άγια αυτά χώματα...Γιατί τα πάντα στα Ιεροσόλυμα αποπέμπουν μία αγιότητα...
    Και αυτό που είναι απίστευτα συγκινητικό, είναι το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο....
    Συγκλονιστική και η θεία λειτουργία που γίνεται εκεί. Η Αγία Τράπεζα εδώ, είναι ο τάφος του Κυρίου.
    Συγκλονιστική ακόμα και η θεία λειτουργία στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, στο σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός,....και πόσα άλλα...Τα πάντα εκεί, είναι αγιασμένα.
    Αξίζει κανείς έστω μία φορά στην ζωή του να πάει...Είναι φοβερή εμπειρία.
    Σας το εύχομαι, να σας αξιώσει και εσάς μία μέρα ο Κύριος, να τα επισκεφτείτε.
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/6/13 13:03

    Ekana proskinima stous Agious Topous me group ton Avgousto tou 2008.Miname 7 meres kai kathe mera ke se kathe Proskinima eixame toulaxiston ego kai ta dio pedia mou thavmasta simia kai Thavmata.OApo ton Agio Tafo mexri to SIna kai ton Iordani.Theoro ton eafto mou poli eulogimeno pou me aksiose O Megalodynamos aftis tis Xaritos.Eimai sygouros opios pai me kali proeresi O Kyrios tha ton andamipsi plousioparoxa.Prosefxome kai elpizo na me aksiosi pali na kano kialo proskinima se epoxi PASXA gia na gefto tin Xari tou Agiou Fotos.
    Ze Kyrios O THeos Hmon.
    xaralambos z

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?