30 Σεπ 2013

* ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ...




Μέσα στην ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως , σ' ένα σημείο λέει..." ου φίλημά σοι δώσω καθάπερ ο Ιούδας..."

Αλήθεια, αν κάποια στιγμή μας θέσουν το δίλημμα, και μας ζητήσουν ν' απαρνηθούμε τον Χριστό για να σώσουμε την ζωή μας, γιατί θα  μας σκοτώσουν διαφορετικά...εμείς, τί θα κάναμε;
Θα Τον αρνιόμασταν , ή θα τα θυσιάζαμε όλα για χάρη Του;
 (σκεφτήτε όλα όσα γίνονται στη Συρία, κι ελάτε στην θέση των χριστιανών αδελφών, που  καθημερινά τους τίθεται αυτό το  ερώτημα- δίλημμα!)
Αλήθεια, ελάτε στην θέση τους, και απαντήστε ειλικρινά... " τί θα κάνατε" ;

Ε.Ο.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/13 17:14

    Θα θεσω ενα αλλο ερωτημα:
    Αν ερχοταν ο Αντιχριστος τι θα κανατε καλυτερο,να παραδωθειται απο μονοι σας στα μαρτυρια η να βγειτε στο δρομο και να κανετε αγωνα να πειτε στους αδελφους σας να μην τον πιστεψουν;;
    Πειτε μου την γνωμη σας
    Και επειτα θα απαντησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/13 07:53

      Αυτά που παραθέτεις είναι Άγια Έργα και τα δύο, όμως είναι εύκολα να γίνουν είτε το ένα είτε το άλλο; Θεωρώ ότι ανάλογα με την προαίρεση, την φώτιση και την κλήση του καθενός θα υπάρξουν πιστοί που θα εργαστούν ανάλογα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/10/13 10:07

      Συμφωνω απολυτα 7:53 1/10
      Στη μια περιπτωση μαρτυρεις για Τον Κυριο
      Στην δευτερη,λειτουργεις την αγαπη περι της σωτηριας του πλησιον,που ειναι ανωτερη και απο το μαρτυριο.αλλα εδω τωρα εχουμε το εξης:Τι ειναι πιο ανωτερο,το να θυσιασεις τη ζωη σου για την αγαπΤου Χριστου η σαφως πιο ανωτερο ειναι να προσφερεις σωτηρια στον πλησιον ωστε να κανεις δωρο στον Θεο οσο περισσοτερες ψυχες για να ειναι και μεγαλυτερη και η δοξαλογια στον Κυριο και να πλατυνει η Βασιλεια Των Ουρανων;
      Ναι ,συμφωνω με το δευτερο σκελος του σχολιου σας!π
      Η απαντηση σας με καλυψε στο 100%.- παντως,καθολου ευκολο...αλλα και ευκολο...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/10/13 16:09

      Νομίζω ότι είναι λάθος να κοιτάμε εκ του καναπέ μας το ποιό είναι ανώτερο. Δεν ξέρω εάν έχεις διωχθεί για την αγάπη Του Χριστού για να με καταλάβεις αλλά όταν θα έρθει εκείνη η ώρα υπό την πίεση των γεγονότων και των συγγενών μας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Επιπλέον έχει να κάνει και με τη πόση βοήθεια θα δώσει ο Άγιος Θεός διότι δική μας είναι μόνο η προαίρεση. Θεωρώ λοιπόν ότι η κουβέντα για τέτοιο εγχείρημα κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Απλά θυμίζω ότι ο Μέγας Βασίλειος ευχαρίστησε τον Θεόν που δεν αξιὠθηκε να ζήση την εποχή του αντιχρίστου της Αποκαλύψεως διότι φοβότανε πάρα πολύ ότι δεν θα άντεχε τις δοκιμασίες και θα ενέδιδε... Οπότε ας έχουμε χαμηλά το κεφάλι και να παρακαλάμε τον Θεόν να μας σώσει εάν αξιωθούμε να ζήσουμε τα της Αποκάλυψης που νομίζω δεν είναι μακρυά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/10/13 18:31

      Εχετε απολυτο δικιο!
      Ομως ,θα ηθελα να σας ρωτησω...εαν γνωριζετε την ιστορια με τους τεσσαρακοντα μαρτυρες...οπου ο τεσσαρακοστος δεν αντεξε στην παγωμενη λιμνη,οπου τα μελη του απο τον παγο αρχισαν να πονουν και αποφασισε να τον βγαλουν απο τη λιμνη αρνουμενος Τον Χριστο και φυσικα εχασε το στεφανι του μαρτυριου.Ο δεσμοφυλακας ομως που παρακολουθουσε και ειδε τα 39 στεφανια πανω απο τις κεφαλες τους ενω το τεσσαρακοστο αιωρειτο γιατι λεγει δεν ειχε τοπο να σταθει.Ο δεσμοφυλακας ,λοιπον μπηκε στη θεση του τεσσαρακοστουκαι πηρε το στεφανι του μαρτυριου.Γι αυτο ειπα οτι ειναι και ευκολο και δυσκολο.Κια ο συνειρμος που εκανα πανω στην καλυτερη εκπληρωση του θεληματος Του Θεου δεν νομιζω οτι ειχε να κανει με το τι θα γινει σε μια τετοια περιπτωση απροβλεπτη ,αλλα ειχε να κανει με το πως μπορει να σκεφτει κανεις με περισσοτερη δικαιοσυνη,αγαθοτητα και αγαπη για τον πλησιον και Τον Κυριο.Μακαρι να αξιωθουμε να ομολογησουμε και να μαρτυρησουμε!
      Εαν καπου παρεξηγηθηκα
      Ζητω συγνωμη!π

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/13 17:15

    Προηγουμενο απο π μηνυμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/10/13 07:56

    Η προδοσία του Ιούδα σύμφωνα με την παραπάνω παραπομπή είναι συνυφασμένη με την προδοσία στα θέματα Πίστεως κατά τους Αγίους Πατέρες από Πνευματικούς ταγούς Ορθοδόξους στο σχήμα καο όχι στα έργα. Βλέπε Ουνία που είναι μία τεράστια πληγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/13 10:08

      Συμφωνω!π

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/10/13 12:13

      Προδοσία στο σχήμα? Κι όχι στα έργα? Δηλαδή, ο Ιούδας πώς πρόδωσε? Με έργα δεν πρόδωσε?
      Δηλαδή, τί λένε οι δικοί μας Πατέρες κατά την γνώμη σας?
      Ε.Ο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/10/13 16:17

      Οπωσδήποτε με έργα, και αναφέρω το παράδειγμα του Ιούδα γιατί είναι η προδοσία εκ των έσω. Δηλαδή όπως η Ουνία που κατά πάντα χρησιμοποιούν τα Ορθόδοξα άμφια και λειτουργικά γράμματα στις ακολουθίες, αλλά μνημονεύουν τον αιρετικό πάπα και κατα συνέπεια δεν τους σώζει από την αίρεση, έτσι ακριβώς και ο μαθητής Του Κυρίου μας πρόδωσε εκ των έσω και κατέληξε στην απώλεια.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/10/13 15:03

    Πολύ δύσκολο το ερώτημά σας!
    Πως να ξέρω τι θα έκανα, εάν ήμουν στη θέση αυτών των ανθρώπων;
    Πως θα ένιωθα;
    Πως θα βίωνα τον απέραντο φόβο;
    Πως θα αντιδρούσε ο νους μου;
    Αραγε, η πίστη μου θα ήταν δυνατή και σταθερή;
    Αραγε, θα μαρτυρούσα για τον Χριστό ή θα έκανα πίσω;
    Ειλικρινά δεν ξέρω!
    Πολλές φορές νιώθω αδύναμη, ολιγόπιστη... δεν Τον αγαπάω αρκετά. Αυτό δείχνουν πολλές φορές οι σκέψεις και τα έργα μου.
    Ελπίζω κάποτε να δυναμώσει η πίστη μου και να γιγαντωθεί η αγάπη μου σε Εκείνον!
    Ελπίζω να καταφέρω να νικήσω τους φόβους μου και να πλησιάσω ΑΛΗΘΙΝΑ στον Χριστό!
    Ελπίζω κάποτε να γίνω παιδί δικό Του...
    σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?