14 Ιαν 2014

* ΕΡΩΤΗΣΗ


ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ ΑΛΛΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ;

ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΑΥΤΟ;

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΕΡΙΟΥ.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;


15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/1/14 04:38

    Καλό είναι να καίγονται ή να δίδονται στην εκκλησία για το χωνευτήρι....Εικόνες με τον σταυρό, τον Χριστό, την Παναγία ,τους αγίους, δεν πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια. Είναι βλασφημία.
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΛΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ.
      ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ.
      ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ''ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ'' ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Δεν καίγονται οι Άγιες Εικόνες που φέρουν προσωπα ή και παραστάσεις Αγίων. Επί Οικονομαχίας και επί Κουμουνισμού καίγανε τις Άγιες Εικόνες, και όσοι τις καίνε μιμούντε τους Οικονομάχους και επισύρουν βαριά επιτίμια και αναθέματα από τους Αγίους Πατέρες.

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ.
      ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η' ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΙΜΕ;

      Διαγραφή
    4. Οι Άγιες Εικόνες, ούτε στα σκουπίδια ούτε στην πυρά. Τις Άγιες Εικόνες των αγαπητών μου φίλων των Αγίων, τις κρατάω και έχω πάρα πολλές Είναι τιμή μου και μεγάλη ευλογία ένας Άγιος να μπαίνει στο σπίτι μου δια της Αγίας Του Παρουσίας εν Τη Ιερά Αγιογραφία ή και ακόμη σε πλαστικό ή και χάρτινο εικονάκι.
      Έπίσης δεν χρησιμοποιώ ποτέ τέτοιου είδους κεριά. Μία φορά που χρησιμοποίησα το έκοψα στις διαστάσεις της Αγίας Εικόνας που την κράτησα και πέταξα το υπόλοιπο δοχείο.
      Γι αυτούς που θέλουν να απαλαγούνε απο εφημερίδες ή και περιοδικά που περιέχουν τέτοιες, η μόνη λύση είναι η θάλασσα. Τις κάνετε ένα ελάχιστο σε όγκο δέμα με ένα βαρύδι και όταν πάτε ταξίδι ή βρεθείται σε παραλία τις παραδίδεται στη θάλασσα και την Δευτέρα Παρουσία Άγγελος Κυρίου θα τις μαζέψει όλες από τα μήκη και βάθη των Ωκεανών. Τούτο το εγχείρημα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή λόγω των αυστηρών κανονισμών για τη θάλασσα. Επίσης γνωρίζω κάποιους που τις αφήνουν σε χαράδρες,(παρθένες περιοχές) όχι όμως σκουπιδότοπο.
      Τέλος Τέλος ας κάνουμε και μία μικρή θυσία για ευλάβια προς τους Αγίους μας και θα λάβουμε ανταπόδωση, αλλά και η συνείδησή μας θα πετά από ευχαρίστηση.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/14 12:15

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΓΙΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ Η ΒΙΒΛΙΑ;
    ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΙΩΝ ΕΚΕΙ;ΑΠΟ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΝΑ ΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ...ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ..ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΕΣΟ ΝΑΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ...ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΚΙ ΕΡΕΣΟ.ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΕΡΕΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΝΑΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΙΑ ,ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.-π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ.
      ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που προτείνεις, ψάξτο καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. @π. Η άλλη λύση που κάνουμε στην οικογένειά μου είναι να μένει ξεχωριστή ακοίμητη κανδήλα για τον κεκοιμημένου στο σπίτι, αντί για το νεκροταφείο καθώς και όταν θέλουμε να ανάψουμε κερί.
      Τα βλέπει ο Θεός μας και δεν κατακρινώμεθα. Στο νεκροταφείο πάμε για τρισάγιο..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/14 12:19

    Το πρόβλημα δεν είναι μόνον το πέταγμα στα σκουπίδια. Προσέξατε το bar code δίπλα στην εικόνα της Παναγιίας μας; Έλεος πια! Κανείς συνειδητός χριστιανός δεν πρέπει να αγοράζει τέτοιου είδους κεριά. Όσον αφορά το πέταγμα φωτογραφιών-κειμένων ορθοδόξου περιεχομένου, πιστεύω ότι θα πρέπει να μην πετιούνται στα σκουπίδια, αλλά να καίγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε δες το παρακάτω βιντεο στο link.

      http://www.youtube.com/watch?v=XddLDufkaig στον χρονο 08λεπτ 59 δευτ και αφουγκράσου το συναισθήματα που παράγονται μέσα σου και για χρόνο 09λεπτ καί 23 δευτ.
      Πέραν αυτού ο Πανάγαθος Θεός μας έχει πλάσει ελεύθερους στη βούληση....

      Διαγραφή
    2. .....Και κάτι άλλο ακόμη αγαπητέ φίλε. Πάρε μία φωτογραφία από το ποιό αγαπητό σου πρόσωπο και κάψτο μπροστά σου να δείς τι φρικτά συναισθήματα αναδύονται μέσα σου.......

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/8/14 12:36

    Πολλά συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Βάλτε την και ξαναβάλτε την ! Μοιράστε την και στα φιλικά σας ιστολόγια. Πολύ σημαντικό θέμα θίγετε! Και πολύ μεγάλη η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ των ψευτοχριστιανών που πετάνε στα σκουπίδια την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας, του Σταυρού και των Αγίων.

    Συμφωνώ μαζί σας για το κάψιμο των ι. εικόνων όταν δεν έχουμε τι να τις κάνουμε ή όταν είναι βρωμισμένες και μουτζουρωμένες.
    Το πέταμα στη θάλασσα είναι χειρότερο διότι κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξουν; Αν είναι βεβήλωση το κάψιμο προκειμένου να μην πεταχθούν στα σκουπίδια τότε είναι και το πέταμα στη θάλασσα εξίσου βεβήλωση.

    Νομίζω πως ο σκοπός έχει σημασία . Εφ΄ όσον καις την εικόνα για να μην βεβηλωθεί στα σκουπίδια, νομίζω πως αυτό έχει αξία.

    ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/8/14 12:38

    Μαρίνε πάρε και εσύ μια φωτογραφία με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο και πέταξε την στη θάλασσα να δεις τι συναισθήματα σου προκαλούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?