15 Φεβ 2014

* ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ...


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Χ.Μ.

3 σχόλια:

 1. .῞...και που είναι το Φωτοστέφανο Του Αγίου Νεκταρίου και το όνομα αυτού??
  Λίγες αναρτήσεις νωρίτερα, είχατε δημοσιεύσει για τα σόρτς και τις φούστες στην Εκκλησία, σε ένα μηνυμα γραμμένο στο πολυτονικό, και σήμερα έναν πάρα πολύ μεγάλο Άγιο με μεγάλη θαυματουργία, τον παρουσιάζετε χωρίς όνομα και χωρίς φωτοστέφανο. Για μένα είναι προσβολή του Αγίου και οφείλει ο Αγιογράφος να επανορθώσει...
  Τουλάχιστον αυτή είναι η Ορθόδοξη παράδοση στην Αγιογραφία και οφείλουμε να την ακολουθούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.
   ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
   ΑΝ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ.
   ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ.
   ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
   ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ Χ.Μ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.
   Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΘΑΨΙΜΟ''

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ/ή Διευχων, σε παρακαλώ πάρα πολύ να αποκαταστήσεις την Αγία εικόνα του πολύ μεγάλου Αγίου των ημερών μας του Αγίου Νεκταρίου. Αρκετή λάσπη και αδικία ανέχτηκε εν τη ζωή του, ας μην τον προσβάλουμε περαιτέρω και εν τη Αγιοσύνη του.
   Τον έχω σε μεγάλη ευλάβεια και δεν μπορώ να βλέπω την Αγίαν του εικόνα χωρίς το φωτοστέφανο. Είναι πολύ μεγάλη προσβολή, να προσβάλουμε δημόσια ένα τέτοιον Άγιο και μάλιστα μέσα από ένα τέτοιο Ορθόδοξο ιστοτόπο.
   Όσο για το "θάψιμο" που αναφέρεις, κατά την γνώμη μου είναι διαμαρτυρία και όχι θάψιμο, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της δουλειάς αλλά με βασικά δογματικά ζητήματα της Αγιογραφίας, πλήρως εναρμονισμένα και συνιφασμένα με τις επιταγές Της Αγίας Πίστης μας. Κάθε διαφορετική τοποθέτηση, προσέγγιση επισύρει και κριτική για τους παραπάνω λόγους.
   Δέξου σε παρακαλώ την γνώμη μου εν ονόματι της αληθείας και της δικαιοσύνης......
   Σε αναμονή για την διόρθωση...

   Διαγραφή

Εσεις τι λετε?