26 Μαρ 2014

* ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;


ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΩΝΕ ΨΑΡΙ;


ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΝΕ ΕΦΑΓΕ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ.

14 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως δεν το ήξερα....!
    Τι να πεις έχουν κι αυτοί την δική τους λογική
    Καλή συνέχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ,Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  2. Θα έλεγα για τους Παπικούς ότι, "τα καλά και συμφέροντα"!! Ο Χριστός μας νήστεψε και 40 ημέρες άσιτος στην έρημο, αυτό δεν βλέπω να το υιοθετούν πουθενά??

    Επίσης ο Χριστός μας δεν είχε “πού την Κεφαλήν κλίναι" και αυτοί (εννοώ οι Πνευματικοί Ταγοί σε εισαγωγικά) είναι μέσα στα παλάτια και στην πολυτέλεια. Εδώ δεν τους άγγιξε ο Θεός Λόγος??

    Βλέπω και το σχόλιο παραπάνω του "Κάθε μέρα", που μιλάει για "τη δική τους λογική" και αφήνει να εννοηθεί πως στα της Πίστεως έχουμε δικάιωμα λογικής που είναι ανεπίτρεπτο.
    Επιπλέον είναι σαν να υπονοεί ότι εκείνοι έχουν την δική τους λογική και εμείς οι Ορθόδοξοι την δική μας λογική που δεν συνάδει με την Αγίαν Μας Παρακαταθήκη. Η Πίστης μας είναι Υπέρλογη δηλαδή πέραν της ανθρώπινης λογικής!!!!!!

    Παραλάβαμε Αγίαν Πίστην, δηλαδή Αγίαν Αποκάλυψη Θεου, με συγκεκριμμενες αλάνθαστες επιταγές εκ Πνεύματος Αγίου και δεν έχουμε δικαίωμα να θεωρούμε άλλα εκτός της Αγίας Παραδόσεως, εάν θέλουμε να είμαστε μέσα στην Αγία Του Χριστού Εκκλησία.

    Τέλος οι Άγιοι Πατέρες μας άφησαν ως παρακαταθήκη να μην ασχολούμαστε με τις συνήθειες και τις δοξασίες των πλανεμένων αιρετικών, μην τυχόν μπεί καμμία δηλητηριώδης άποψη στην καρδιά και μας ζημιώσει πολύ, ένεκεν της χλιαρότητός μας στα Της Αγίας Πίστεως.

    Ας τους αφήσουμε στις δικές τους συνήθειες, ας προσευχόμαστε και γι αυτούς να έισέλθουν στην Αγίαν Μάνδρα Του Χριστού μας και ας ασχοληθούμε με τα της Αγίας Σαρακοστής που συνεχίζεται, και ο Χριστός μας αναμένει πνευματικούς καρπούς για την Αγίαν Του Ανάσταση.

    Καλήν και Καρποφόρον Πνευματική ανάταση!!!.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ 40 ΜΕΡΕΣ ΑΣΙΤΟΙ;
      ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ;
      ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΒΟΥΝΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.
      Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/3/14 10:51

      AΘΑΝΑΤΕ ΜΑΡΙΝΕ!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μου φίλε "Διευχών", προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψης των πλανεμένων αιρετικών! Πάντοτε ο Διάβολος εύρισκε και βρίσκει τα φερέφωνά του, για να εκδηλώνει το μίσος του για τους ευρισκόμενους εις Την Μίαν Αγίαν Του Χριστού Εκκλησίαν. Δεν με απασχολεί!!
      Θα πρέπει κάποια φορά να σε καλέσω στην ενορία μου, να ακούσεις μία δαιμονισμένη πως ορύεται, πως ουρλιάζει, και πως αφηνιάζει κατά Την Αγίαν Μεγάλη Είσοδο Του Ιερέως, και να ακούσεις πόσα κατονομάζει για τους Οικουμενιστές Πνευματικούς Ταγούς. Είναι συγκλονιστικό τα αποδιδόμενα, πόσο γλαφυρά ο διάβολος μέσα στη δούλη Του Θεού μιλάει για την ολοζώντανη αλήθεια που μας παρέδωσε ο Άγιος Θεός, και οι Πνευματικοί Ταγοί Οικουμενιστές την περιφρονούν και τρέχουν αλλού!! Είναι συγκλονιστικό να διδασκόμαστε τα αυτονόητα που διαβάζουμε στα πατερικά βιβλία, από τον ίδιο τον δαίμονα που με βραχνή βρωντώδη φωνή μας αποκαλύπτει! Σημεία των Καιρών και αυτός ο τρόπος διδασκαλίας στις μέρες μας.

      Όμως παραθέτεις μία πολύ ωραἰα μομφή που θέλω να σχολιάσω!
      Πολύ σωστἀ έχουμεν Αγίαν και μοναδικήν Πίστην, και δυστυχώς γενικά σαν Έλληνες την αφήνουμε σιγά σιγά, με την έννοια της εκοσμίκευσης, και οι Πνευματικοί μας Ταγοί αρχίζουν και "σαλιαρίζουν", κάνοντας συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους πλανεμένους σκοταδιστές και αιρετικούς.
      Πολλά κυκλοφορούν στο διαδύκτιο, όμως μήπως θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα Οικουμενιστικά προδοτικά ανοίγματα και να αφοσιωθούμε στα περι Ορθοπραξίας και Ορθοδοξίας??

      Πάντοτε οι Ηγέτες μας είχαν τον οφθαλμόν τους στραμμένο προς τη Δύση, για τυχόν αλληλοσυμπαράσταση και βοήθεια, από τους κακώς θεωρούντες Ισχυρούς της Γης.
      Όμως εμείς οι Ορθόδοξοι, είμαστε το αλάτι της Γης, οι Ισχυροί Της Γης, έχουμε Ολοζώντανο, Παντοδύναμο, Πανάγαθο, Πολυεύσπλαχνο Θεό Πατέρα, και δεν κοιτάμε να ζητήσουμε βοήθεια όπως οι Νηνευίτες από Εκείνον, αλλά "σαλιαρίζουμε και γλυφόμαστε" με τους Υποκριτές!!!!!
      Είναι δυνατόν οι Υποκριτές και σκοταδιστές που καταποντίζουν τον εαυτόν τους και τους ακολουθούντες τους στην κόλαση, να είναι με εμάς Φιλέλληνες, εύσπλαχνοι και αρωγοί??

      Μας αξίζουν οι χειρότερες κολάσεις, γιατί γνωριζουμε και βιώνουμε την αλήθεια και την περιφρονούμε ο καθένας με τα πάθη του και τις αδυναμίες του.
      Όμως υπάρχει συγκλονιστικότερο παράδειγμα από την κόλαση Της Βασιλεύουσας? Βασιλική Πόλη μας δόθηκε, και όμως η Κωνσταντινούπολη από το 1453 δεν ελευθερώθηκε ποτέ, ως κανόνας απο Αγίου Θεού για εκείνη την Ψευδοένωση και το ψευδοσυλλείτουργο στην Αγία Σοφία, παραμονές Χριστουγέννων το 1452, ως αποτέλεσμα της κακής θεώρησης τόυ Κων/νου Παλαιολόγου ότι με την ψευδένωση θα βοηθούσαν οι Λατίνοι την Βασιλεύουσα!!
      Φρίξον Ήλιε Στέναξον Γη, φώναζε απελπιστικά όταν κατάλαβε το μεγάλο του Έγκλημα!!!!

      Πάνε να συμπληρωθούν 600 χρόνια κατοχής στην Πόλη, και δεν βάζουμε μυαλό!! Φωνάζουμε τον Πάπα, τρέχουμε στους απο εδώ και στους από εκεί, στους θεωρητικά ισχυρούς αλλά πρακτικά ανίσχυροι, και μόνο στον Θεόν δεν σκύβουμε ταπεινά να μας βοηθήσει.
      Ένα μόνο χρειαζόμαστε, Νηνευιτική μετάνοια και εξωβελισμός του Οικουμενισμού από τα σύνορα Της Χώρας μας, και θα δείτε πως η Ελλάδα μας θα προχωρήσει Πνευματικά Στρατηγικά και Οικονομικά!!
      Καλή Πνευματική Ανάταση με Ορθοδοξότατο Φρόνημα!!!

      Διαγραφή
    4. ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΕΣΤΙ.
      ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ.
      ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ.
      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΤΩΣ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/14 06:47

    ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ!!!!!!!!!!!!!
    Μακροθυμία για όλους μας...
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/14 17:34

    Μην ανησυχειτε....τρωγουν καλα οι ιταλιανοι.Εχω ξαδελφια στην Γενοβα και ξερω πως ζουν και τι φρονουν...πως βαπτιζονται κλπκλπ....Να ανησυχουμε για τους Ορθοδοξους και για εμας γιατι εαν μετα βιας σωνεται ο δικαιος...που να φανει ο ασεβης.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ..Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε, πρέπει κάποια θέματα να τα τοποθετούμε σε βάση αληθείας και δικαιοσύνης, εφόσον πρόκειται για τα Άγια Δόγματα Της Αγίας Πίστεως και εφόσον οι Άγιοι Πατέρες για να τα διατηρήσουν αναλοίωτα και αυθεντικά, υπέμειναν εξορίες, πειρασμούς, πείνα, δίψα, κακουχίες, βασανιστήρια.

      Κατόπιν αυτού του σκεπτικού μου, πρέπει να ομολογήσουμε ότι, παιδιά Του Αγίου Τριαδικού Θεού δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως πιστεύω, αλλά μόνο εκείνοι που ανήκουν στην Αγία Του Χριστού Εκκλησία. Δηλαδή όποιος βιώνει και ομολογεί Ορθόδοξος Χριστιανός.
      Αδιάψευστα ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος μας ορίζει ότι ""Χριστιανός ἐστιν, μίμημα Χριστοῦ κατὰ τὸ δυνατὸν ἀνθρώπων, λόγοις, καὶ ἔργοις, καὶ ἐννοίᾳ εἰς τὴν ἁγίαν Τριάδα ὀρθῶς καὶ ἀμέμπτως πιστεύων."" Δηλαδή, Χριστιανός είναι η απομίμησις του Χριστού, όσο είναι δυνατόν στον άνθρωπο, και στα λόγια και στα έργα και στην σκέψη. Πιστεύει δε ορθά και αλάνθαστα στην Αγία Τριάδα.
      Κατόπιν αυτού, μόνο οι Χριστιανοί είναι παιδιά Του Αγίου Θεού, δηλαδή όλοι εκείνοι που εργάζονται τας αρετάς εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου κατά τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο!!
      Όσοι λοιπόν είμαστε στην Αγία Του Χριστου Εκκλησία, είμαστε τα γνήσια τέκνα Ιησού Χριστού έστω και αν είμαστε οι μεγαλύτεροι αμαρτωλοί του κόσμου, ενώ όλοι οι άλλοι, οι αρνητές, οι αιρετικοί, και οι αλόθρησκοι είναι οι Εχθροί του Ιησού Χριστού μας και όχι τα παιδιά Του!!
      Ιστορικά κατεγραμμένο, όταν ο Λατινόφρωνας Πατριάρχης Βέκκος και η Συνοδία του πήγε να Συλλειτουργήσει στην Ιερά Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους, η Κα Θεοτόκος εμφανίστηκε σε Γέρων Ασκητή, και αποκάλεσε τον Βεκκο και τη Συνοδία του "εχθρούς εμου και Του Υιου μου""!!!!!!!!!!!!
      Μετά αυτού, έχουμε τους 26 Οσιομάρτυρες της Ι. Μονής Ζωγράφου διότι δεν μνημόνευσαν τον λατινόφρονα Πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο και τους κάψανε ζωντανούς και η Εκκλησία μας τους έχει στο Αγιολόγιό Της.
      Όσο για το φανατισμό που αναφέρεις παραπάνω, θέλω να τονίσω ότι φανατισμός εξ ορισμού σημαίνει τυφλή προσήλωση σε πλάνη! Φανατικοί είναι οι Μουσουλμάνοι και όλοι οι πλανεμένοι. Αν λοιπόν με θεωρείς φανατικό, καλώς το αποδέχομαι πλήρως, για Χάρην της αληθείας Ιησού Χριστού, όμως αυτά που παραθέτω δεν είναι δικά μου αλλά των Αγίων Πατέρων, και είναι σαν να θεωρείς όλους τους μεγάλους Αγίους, φανατικούς που είναι μεγάλη αδικία για εκείνους!!
      Συγχώρα με, αλλά έχω υποχρέωση προς την Αλήθεια!!!

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;
      Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
      H' ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

      Διαγραφή
    4. Καλήν Κυριακή να έχουμε! Δεν θέλω να γράφω συνέχεια εγώ; Δεν θέλω να γινεται μονολογος, ας γράψει και κάποιος άλλος την άποψή του?? Που είναι η Ε.Ο. που σπουδάζει και την ανωτέρα Θεολογία?
      Συμφωνείται με το σχόλιο του "Διευχων" που αποτελει και ρήση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, "«Όλοι είμαστε παιδιά του ίδιοι Θεού. Ο ένας τον βλέπει έτσι, ο άλλος αλλιώς»!!!! («Ορθ. Τύπος» 8/1/1999)."";;;;;;

      Διαγραφή
  5. ..και κάτι άλλο, να μην ξεχάσουμε να χαιρετίσουμε την Παναγία μας σήμερα, και να της πούμε να πεί κανέναν καλό λόγο στον Υιόν Της και Θεό μας, να μην μας εγκαταλείψουν και να βοηθουν τα αδέλφια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?