21 Ιουλ 2014

* ΓΙΑ ΠΕΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ/ΦΙΛΗ;

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ Η' ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΝΩΣΤΟΙ;

5 σχόλια:

  1. Πες μου ποιος είναι ο φίλος σου να σου πω ποιος είσαι.Η επιλογή των φίλων γίνεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα μας.Δυστυχώς,στη σημερινή εποχή η φιλία δοκιμάζεται,γιατί κυριαρχεί το εγώ , ο φθόνος η ελλειψη εμπιστοσύνης σε μια κοινωνία που νοσεί,.Ετσι,οι φίλοι έγιναν απλά γνωστοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/14 17:42

    Γρηγορης

    Πριν από χρόνια λίγο πριν πάω φανταρος είχα μία κουβεντα με έναν μεγαλυτερο μου για τη φιλια και μου λέει..... μ' αυτους που κάνεις παρέα τώρα μετά από χρόνια θα περνας από δίπλα και δεν θα λες ούτε καλημερα... εμένα μου φάνηκε περιεργο και απίθανο. Έτσι ακριβός έγινε... οι περισσότεροι την φιλια την έχουν στο γόνατο δεν την έχουν στην καρδιά και την κλωτσανε. Εγώ παρόλα αυτά πιστεύω στην φιλια απλά όσο μεγαλωνεις επιλεγης καλυτερα το φιλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/7/14 02:06

    Υπάρχουν και σήμερα φίλοι, αλλά είναι δυσεύρετοι.
    Η φιλία, όπως και κάθε άλλη σημαντική αξία ζωής, δοκιμάζεται στις μέρες μας, όπως πολύ σωστά έγραψε η Ελλη.
    Και ναι, κυριαρχεί το εγώ, η φιλαυτία, η έλλειψη αγάπης, η έλλειψη καρδιακής αγάπης...
    Εχουμε χάσει τον εαυτό μας, την αληθινή μας ταυτότητα.
    Κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που πλαστήκαμε για να κάνουμε από τον Δημιουργό μας.
    Η' μάλλον καλύτερα, ξεχάσαμε τελείως τον Δημιουργό μας, δεν μας ενδιαφέρει Εκείνος, κάναμε βασιλιά και κυρίαρχο τον εαυτό μας και σιγά σιγά όλα άρχισαν να καταρρέουν όλα...
    Ποια φιλία;
    Ποια οικογένεια;
    Ποιος γάμος;
    Ποια αληθινή σχέση θα στεριώσει;
    Ομως, υπάρχουν και οι ελάχιστοι που αρνούνται να αλλάξουν...υπάρχουν και εκείνοι που δίνουν χωρίς να υπολογίζουν τι παίρνουν...υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν. Και αυτοί είναι η ελπίδα...
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ομορφη απαντηση Ιωαννη,...συμφωνω απολυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεει ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, "εάν θέλεις να είσαι φίλος των ανθρώπων, δεν θα είσαι φίλος του Θεού".
    Και εάν είσαι φίλος του Θεού δεν θα είσαι φίλος των ανθρώπων.

    Και απο την άλλη, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ονομάστηκε επιστήθιος φίλος Του Χριστού μας.
    Και ο Άγιος Χρυσόστομος λέει για τον Χριστόν μας, "" Ἐγὼ καὶ φίλος καὶ ξένος καὶ κεφαλὴ καὶ ἀδελφὸς καὶ μήτηρ. Πάντα ἐγώ· μόνον οἰκείως ἔχε πρὸς ἐμέ. Ἐγὼ πένης διὰ σέ, καὶ ἀλήτης διὰ σέ, ἐπὶ τοῦ Σταυροῦ διὰ σέ, ἐπὶ τάφου διὰ σέ, ἄνω ὑπὲρ σοῦ ἐντυγχάνω τῷ Πατρί, κάτω ὑπὲρ σοῦ πρεσβευτὴς παραγέγονα παρὰ τοῦ Πατρός. Πάντα μοι σὺ καὶ ἀδελφὸς καὶ συγκληρονόμος καὶ φίλος καὶ μέλος. Τί πλέον θέλεις;"" Δύο φορές κάνει αναφορά ο Λόγος Του Αγίου Πνεύματος μέσω Του Αγίου σε δύο κοντινές προτάσεις, για την λέξη και έννοια "φίλος", τονίζοντας το πολύ σημαντικό της έννοιας.

    Θεωρώ ότι η έννοια της αληθινής φιλίας είναι η εν Χριστώ φιλία μέσα από την τήρηση των εντολών. Όλες οι άλλες τύπου φιλίες είναι καταστρεπτικές φιλίες με κοσμικά φρονήματα που παρασύρουν σε παθογόνους δρόμους.
    Πόσοι από εμας δεν έχουμε παρασυρθεί στο σχολείο από "φίλους μας", να δοκιμάσουμε το τσιγάρο η και ναρκωτικά, ή και το αλκοόλ ή και το "αντριλίκι" μας? Όλα αυτά μέσα από τις κοσμικές φιλίες που εάν δεν υπάρχει πνευματική εγρήγορση καταποντίζεται ο άνθρωπος.

    Άρα λοιπόν η αληθινή φιλία είναι κατά απόλυτη τιμή ΜΟΝΟ εν Χριστώ, και επ ουδενί εκτός Χριστού. Γι αυτό σήμερα τη χρυσή εποχή της ακολασίας και της αποστασίας, και αυτός ο πανάρχαιος θεσμός της φιλίας περνάει κρίση.
    Πόσοι απο εμάς βρεθήκαμε σε Ορθόδοξα Μοναστήρια όπου μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, στα Αρχονταρίκια ζήσαμε πανέμορφες στιγμές κουβεντούλας, ειλικρινείς κατάθεσης ψυχής και καρδιάς, σε βαθμό που να λές να μην τελειώσει ποτέ, και από ανθρώπους που πιθανόν να τους βλέπεις πρώτη φορά. Γιατί?? Γιατί είχαμε "ζεσταθεί" προηγουμένος από την αιώνια θαλπωρή Της Αγίας χάριτος μέσα στην Θεία λειτουργία, και πλέον αυτή η κατάσταση φέρει πλούτο καρποφορίας πνευματικής σε βαθμό που να χαίρεις και να ευφραίνεσαι.
    Αυτά ζητάει η ψυχή και η καρδιά του ανθρώπου μέσα από τη φιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?