28 Σεπ 2014

* ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ




ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ;
ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΣΑΣ;
ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ
ΜΟΙΡΑΖΟΣΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;
ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΦΑΤΕ;
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ;
ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/9/14 10:30

    Εάν δε υπάρχει ψυχική επαφή ανάμεσα στο ζευγάρι και αληθινή αγάπη, τότε όλα είναι...άστα να πάνε!!! Ολα θα γκρεμιστούν γρήγορα και δεν θα κρατήσει κάτι σταθερό.
    Στο δικό μου σπίτι προσπαθούμε να τρώμε όλοι μαζί και κάποιες φορές κάνουμε προσευχή πριν το φαγητό. Αμελούμε την ευχαριστήριο προσευχή μετά το φαγητό.

    Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ευτυχισμένες ορθόδοξες οικογένειες! Πάντα θα υπάρχουν οι ελάχιστοι που κάνουν την διαφορά, αγαπούν τον Θεό και βιώνουν την ευτυχία μέσα στο σπίτι τους.

    Αλλά, οι οικογένειες πλήτονται πολύ στις μέρες μας. Γιαυτό έχουμε τα χάλια μας!!!!
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....θα ήθελα να πω, πως η αληθινή αγάπη και η ψυχική επαφή, είναι ζητούμενο στο χτίσιμο της Οικογένειας και όχι δεδομένο.
    Άρα πρέπει να αγωνιστούμε πνευματικά, για να τα αξιωθούμε εξ άνωθεν.
    Το δεδομένο είναι ο Χριστός μας, μόνο όμως μέσω Της Αγίας Ορθοδοξίας --μακρυά δηλαδή από Οικουμενισμό και αιρέσεις--, και φυσικά της Ορθοπραξίας.
    Ορθοπραξία σημαίνει, Νηστεία, Αγρυπνία Προσευχή, ουράνια χαρίσματα λαβών"!!!
    Στην αρχή όλα, γίνονται με βία στα πνευματικά, για να αρχίσει να επισκιάζει, η Αγία Χάρις, και να γίνεται ο αγώνας ελαφρύτερος γλυκύτερος και ομορφότερος.
    Ο Χριστός μας, δι αυτού του αγώνα γίνεται "Οικείος προς εμας", και τότε ολο τον Σταυρό της δυσκολίας στη ζωή και στην Οικογένεια τον σηκώνει Εκείνος!! Τούτο είναι αληθές και Μέγα Μυστήριο, δηλαδή να χτυπάνε οι πειρασμοί και εσύ να αξιώνεσαι απέραντη εσωτερική ηρεμία, χαρά και αισιοδοξία, τα οποία είναι όλα άκαμπτα στους Απανωτούς Κεραυνούς των Πειρασμών!!!!
    Γι αυτό είπε ο Χριστός μας, "στον κόσμο δυσκολίες θα έχετε, αλλά με εμένα θα χαίρεστε..!!!" αλλα και το άλλο, "Δευτε προς εμε και εγώ σας αναπαύσω..!.
    Το Δεύτε προς εμέ, είναι η ένταξή μας στην Αγία Ορθοδοξία με τη ζωντανή μυστηριακή ζωή και το ζωντανό πνευματικό αγώνα.
    Εδώ να διευκρινίσω, ο Χριστός μας δεν θέλει πολλά, αλλά ειλικρινεί και ουσιαστικά, μας γνωρίζει καλύτερα από εμάς πόσο αντέχουμε και δεν αντέχουμε.
    Τότε αγαπητέ Διευχών, και μετά από αυτό τον πνευματικό αγώνα / τρόπο ζωής, Αναβρύζουν μέσα μας, Πηγαία, Αυθόρμητα, Ουσιαστικά, αυτά που γράφεις περί, " προσευχή στο τραπέζι, ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο, συζυγικές σχέσεις, φροντίδα, ειλικρίνεια, συγχωρητικότητα, χαρά, μακροθυμία, αισιοδοξία, και το ουσιαστικά αληθινό και όχι το τυπικό ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον.
    Μόνο μέσα από αυτό τον αγώνα μαθαίνει ο ένας να συμπληρώνει τα ελλείματα συναισθημάτων του άλλου, και να πορεύονται με κοινή πνευματική πορεία, όρθιοι, εν μέσω πειρασμών και θλίψεων!!!
    Ας θυμόμαστε ότι μόνο αυτός ο Πνευματικός αγώνας, έχει αληθινή πραγματική και ζωντανή ατέλειωτη χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?