23 Νοε 2014

* ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ


ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ...
ΜΑΛΩΜΑΤΑ
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
ΠΙΣΤΗ
ΔΑΚΡΥΑ
ΠΟΝΟ
ΧΑΜΟΓΕΛΑ
ΥΠΟΜΟΝΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΥΣΤΙΚΑ
ΖΗΛΙΑ

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ,ΧΑΖΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/11/14 03:43

    Ολα υπάρχουν στις σχέσεις των ανθρώπων, και τα καλά και τα κακά. Κανείς δεν είναι τέλειος και δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Ομως, εάν υπάρχει αγάπη, όλα είναι αλλιώς...τα δύσκολα και τα άσχημα γίνονται πιο εύκολα και ξεπερνιούνται.
    Αλλα για να έχεις αγάπη πρέπει να μην έχεις εγωισμό και φιλαυτία. Πρέπει να έχεις καλοσύνη στην καρδιά και οχι ιδιοτέλεια. Πρέπει να έχεις υπομονή και ευαισθησία. Πρέπει να έχεις Θεό.

    Ναι, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τα πάθη σου, τον εγωισμό σου, την φιληδονία σου και να προσφέρεις αγάπη αληθινή στον σύντροφό σου.
    Να αγαπάς απαλά, με ελευθερία, χωρίς πίεση και καταπίεση. Μια τέτοια αγάπη ψάχνουμε όλοι. Για να την βρούμε όμως πρέπει να μάθουμε πρώτα να την προσφέρουμε εμείς στους άλλους. Και μόνο Ενας μπορεί να μας διδάξει, να μας φωτίσει, να μας καθοδηγήσει στον δρόμο της Αγάπης...ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
    Εμείς, μόνοι μας, με τις ελάχιστες δυνάμεις, με τα πάθη και την κακία της καρδιάς μας είμαστε ανίκανοι!
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ιωάννη, μου άρεσε το σχόλιο που ανέβασες.
    Ιδίως το "αγάπα απαλά ", αυτό είναι τι μήνυμα, όμως θα διαφοροποιηθω και πρέπει, στο ότι η αγάπη για δεν είναι δεδομένο, είναι ζητούμενο. Όπου Αγάπη ο ίδιος ο Θεός, και τελευταίο σκαλί της Κλίμακας των αρετών, κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακας.
    Επίσης όλες οι αρετές που αναφέρεις χαρίζονται ως άνωθεν δωρεά ανάλογα του πνευματικού μας αγώνα μέσα στην Μία Αγία Εκκλησία Του Ιησού Χριστού. Εκτός Αγίας Εκκλησίας δεν αγάπη και κάθαρση της καρδιάς, μόνο υπάρχει αγαπολογια σαν αυτά του Πατριάρχη προς τον Λατινο Ποντιφικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
      ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΡΦΑΝΑΤΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?