10 Οκτ 2009

* ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Η εξομολόγηση ή αλλιώς και Μετάνοια είναι ένα από τα εφτά μυστήρια που αναγνωρίζει η Εκκλησία μας.
Η πρώτη μας αναγνώριση ώς μελών της Εκκλησίας γίνεται με το βαπτισμα.
Επειδή όμως βαπτιζόμαστε νήπια πλέον,και δεν έχουμε συνείδηση του ότι γινόμεθα μέλη του σώματος του Χριστου,είναι δυνατόν στη διάρκεια της ζωής μας μετά το βάπτισμα να αμαρτήσουμε.
Για το λόγο αυτό υπάρχει το ...
μυστήριο της Εξομολογήσεως,που παρέχει άφεση στον αμαρτήσαντα και τον ωθεί σε μια νέα ζωή ,σε μια ζωή πιο συνειδητή κοντά στο Χριστό.
Ομως πώς θα πρέπει να εξομολογούμεθα ?
Τι θεωρείται αμαρτία ενώπιον του Θεού ?
Κάθε πράξη που είναι αντίθετη σε όσα διδάσκει ο Χριστός και η Εκκλησία του είναι αμάρτημα,ακόμα και πράξεις που εμείς θεωρουμε απόλυτα φυσιολογικές ,θεωρουνται αμάρτημα.
Δεν είναι δυνατόν να δεχόμεθα τη δαιμονική προσταγή ότι γιατί να πάω να εξομολογηθώ αφου δεν έκλεψα και δεν σκότωσα ?
Δεν είναι μόνο η κλοπή και ο φόνος αμαρτίες.
Αμαρτία είναι και η μη αποδοχή του θελήματος του Χριστού στη ζωή μας,αμαρτία είναι και το να πικραίνουμε γονείς και αδέλφια με τη συμπεριφορά μας,αμαρτία είναι και το να ασκούμε το επάγγελμα μας με τρόπο επιβλαβή για άλλους και επωφελή για μας...
Αμαρτία είναι και η παράβαση των όσων έχουμε διδαχθεί από την Εκκλησία για τις σεξουαλικές σχέσεις (προγαμιαίες σχέσεις,σύναψη άλλης σχέσης μέσα στο γάμο,ομοφυλοφιλία κλπ ).
Αμαρτία είναι και το να κάνουμε καταχρήσεις που βλάπτουν την υγεία μας,αφού συμφωνα με όσα διδάσκει ο απόστολος Παύλος το σώμα μας είναι ναός του Θεού και "εί τις φθερεί τούτον,φθερεί ούτον ο Θεός ".
Αμαρτία είναι και το να ξεχωρίζουμε ως γονείς τα παιδιά μας και να τους γράφουμε την περιουσία με τρόπο όχι δίκαιο...
Και τόσα και τόσα άλλα που αν τα σκεφθούμε θα δούμε ότι ελάχιστα απέχουμε από όσα διδάσκει η Εκκλησία...
Αδελφέ μου,μην το αμελείς αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα...
Δεν ξέρεις αν θα ζείς αύριο το πρωί...
Δεν είναι δυνατόν να προσέρχεσαι στην Θεία Κοινωνία ανεξομολόγητος,ή με μια συγχωρητική ευχή που να έχει διαβαστεί χωρίς αυστηρή αυτοκριτική και ειλικρινές άνοιγμα της καρδιάς στο Χριστό δια μέσου του Μυστηρίου αυτού...πήγαινε σήμερα,όχι αύριο...
Με την ευχή να καταστούμε όλοι ένοικοι του Παραδείσου...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΟΜΩΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ...ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/11/09 11:02

    Δεν εχω εξομολογηθεί ποτέ. Ειμαι 55 ετων και νομιζω οτι εχω διαπράξει όλες τις αμαρτίες. Η εξομολόγησή μου ίσως θα διαρκέσει όσο η υπολοιπη ζωή μου. Τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας.Για να ξεκινήσετε,πηγαίνετε στην κοντινότερη Εκκλησια της γειτονιάς σας,παρακολουθήστε την Κυριακη τη θεια λειτουργια και στη συνεχεια πλησιαστε τον ιερεα,και ρωτηστε τον ποτε μπορει να σας δεχθει στο μυστηριο της εξομολόγησης.Το μονο που χρειαζεται πριν την εξομολογηση ειναι μια καλη προσευχη και αυστηρη αυτοκριτικη για να δειτε τα μελανα σημεια της ψυχης σας.Στη συνεχεια,επειδη μπορει να ειναι και πολλα ,γραψτε τα σε ενα χαρτι να μην τα ξεχασετε.Οταν πατε στην εκκλησια για το μυστηριο,τοτε αφου συζητηστε λιγο με τον ιερεα ειδικα αφου πατε για πρωτη φορα,βγαλτε το χαρτι και διαβαστε το στον ιερεα,ακουστε τον τι θα σας συμβουλεψει.Στο τελος του μυστηριου σκιστε το χαρτι αφου αυτα τα αμαρτηματα που εξομολογηθήκατε τα εχει σβησει ο Θεος.Και μετα εφαρμοστε με προσοχη οσα θα σας πει ο πνευματικος σας.Και απο εδω και περα καλη και ευλογημενη πορεία.Να ειστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΖΩΗ,ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΜΕΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ,ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΥΧΗΣ,ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ,ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ, ΟΤΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΟΠΩΣ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΣΑΣ,ΚΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?