21 Απρ 2010

* ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ?

ΕΝΑ-ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ...

Δυστυχως,με ενα το πολυ δυο παιδια ειναι οι σημερινες οικογενειες.
Γιατι δεν θελουν παιδια σημερα οι μοντερνοι  Ελληνες?
Σαν πρωτη δικαιολογια ειναι ...
το οικονομικο,πως θα τα βγαλουν περα με τα παιδια.
Αλλη δικαιολογια ειναι η φασαρια και τα εξοδα που εχουν να τα μεγαλωσεις,να τα σπουδασεις κτλ κτλ.
Στα παλαιοτερα χρονια που ο κοσμος δεν ειχε τις οικονομικες ανεσεις που εχουμε σημερα,εκαναν πολλα παιδια.
Μεσα σε πολεμους,μεσα σε διωγμους,σε πεινες,σε δυστυχιες και ομως κανανε πολλα παιδια.
Ακουμε για οικογενειες με 18 και 20 παιδια,μαλιστα,κανανε παιδια τοτε,τα ηθελαν.
Εκαναν το θελημα του Θεου,τεκνοποιηση και Χριστιανικη ζωη.
Αν δουμε σημερα,δεν εχουμε ουτε πολεμους,ουτε διωγμους,ουτε δυστυχιες και ομως τα νεα ζευγαρια αποφευγουν την τεκνοποιηση με διαφορους και αμαρτωλους τροπους.
Σημερα τα εχουμε ολα,και χρηματα,και ανεσεις και φαγητο αφθονο,αλλα τα παιδια σιγουρα δεν θα μας αφησουν ησυχους,δεν θα μπορουμε να κοιμομαστε τις νυχτες,δεν θα μπορουμε να διασκεδαζουμε,δεν θα πηγαινουμε διακοπες και ενα σωρο αιτιες για αποφυγη τεκνοποιησης.
Αυτοι που εχουν λεφτα και εχουν την δυνατοτητα να μεγαλωσουν πολλα παιδια ,και παλι βλεπεις θελουν την ησυχια τους,εχουν χρηματα και για τα εγγονια τους,αλλα δεν θελουν παιδια.
Προτιμουν πολλοι να εχουν σκυλια,γατες,ποντικια,φιδια και δεν ξερουμε τι αλλο βρισκουν για συντροφια,παρα να εχουν παιδια.

Ενα πραγμα μονο λειπει απο τον κοσμο σημερα,Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,αυτο λειπει.
Αν ειχαμε ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,θα ειχαμε γεμισει παιδια ολοι,αλλα εχουμε μονο στον εαυτο μας εμπιστοσυνη,και δεν θελουμε την βοηθεια του.
Τα παιδια ομως τα δινει ο Θεος,χωρις να θελει ο Θεος δεν προκειτε να εχουμε παιδια.
Ειναι τα δωρα του για εμας,τα παιδια ειναι η ευλογια του.
Απο την στιγμη που θα μας δωσει τα παιδια του,θα μας δωσει και ολα τα υπολοιπα που θα χρειαστουμε να τα μεγαλωσουμε.
Και υπομονη θα μας δωσει οταν την χρειαζομαστε,και δυναμη θα μας δωσει,και χρηματα θα μας δωσει και οτι αλλο χρειαστουμε θα μας δωσει,αρκει να τον δοξαζουμε και να τον ευχαριστουμε καθημερινα για τις ευλογιες και τα δωρα του.
Ας μην εχουμε πολλες απαιτησεις σημερα,ας αρκουμαστε και με τα απλα και μικρα πραγματα στην ζωη μας,και με τα απλα μπορει να γινει η δουλεια μας.
Οσα περισσοτερα εχουμε τοσο πιο αγχωμενοι θα ειμαστε.
Πως ειναι δυνατον να λεμε εχουμε οικονομικα προβληματα για να μεγαλωσουμε παιδια,αλλα δεν εχουμε οικονομικα προβληματα να αποκτουμε καθε τοσο ενα νεο μοντελο αυτοκινητου,νεα ακριβα κινητα τηλεφωνα,ακριβα επωνυμα ρουχα,ακριβες διακοπες και πολλα αλλα χρηματα που τα σπαταλαμε σε ανωφελα και υλικα αγαθα?
Κοιταζουμε τον εαυτο και την καλοπεραση μας,τα θελουμε ολα στα μετρα μας.
Ναι να κουραστουμε,να πονεσουμε,να μεινουμε αυπνοι και νηστικοι,αλλα να μεγαλωσουμε τα παιδια μας με πιστη στον Θεο,να τα διδαξουμε απο που ηρθαν και που πηγαινουμε.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΣΠΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ.

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΑΣΠΙΛΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗ ΜΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/4/10 15:59

    χριστος Ανεστη --σωστα μιλησατε ...ο λογος κυριως ειναι οικονομικος που δεν θελουν παιδια οι νεοι.Και ετσι οι αλλοδαποι θα γινουν οι πολιτες αυτης της χωρας...θα ανακατευτουν τα φυλα και αυτο δεν ειναι καθολου καλο.Τα ελληνοπουλα εχουν μαθει να τα εχουν ολα δυστυχως και ετσι μεγαλωνοντας εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις σαν εφηβοι και οι γονεις τους κανουν τα χατηρια.θελουν μαρκες παπουτσια και ρουχα.Ειναι βεβαια και η ζωη δυσκολη αλλα φταινε και οι γονεις οταν τα χρηματα που μπαινουν μεσα στο σπιτι καταναλωνονται σε λαθος αναγκες π.χ καπνιζουν και οι δυο γονεις οποτε 2πακετα τσιγαρα ειναι ποσον αρκετα μεγαλο ...τρωνε κρεας καθημερινα ...αλλο λαθος αυτο ενω παλαια τρωγαν κρεας καθε μηνα--αγοραζουν τοσα απορυπαντικα ενω παλαια χρησιμοποιουσαν λιγη χλωρινη και σαπουνι αγνο για ολες τις αναγκες---αγοραζουν πολλα αναψυκτικα ενω παλαια μονο νερακι επιναν ,αντε και λιγο κρασακι σε καμια εορτη--αγοραζουν πολλες συσκευες καθε δωματιο εχει την τηλεωραση του και τον υπολογιστη του ενω παλαια δεν υπηρχαν αυτα--ολοι εχουν κινητο ενω παλαια δεν υπηρχε αυτο--και βλεπω τωρα τελευταια την ταση να αγοραζουν αυτοκινητα δηλαδη μια οικογενεια 3-4 ατομων εχουν 2-3 αυτοκινητα---κανουν καθε χρονο διακοπες ενω παλαια πηγαιναν καθε κυριακη για κανενα μπανιο και εδω κοντινες αποστασεις με την γραμμη--και τωρα να πω και ενα τελευταιο σημαντικο ο,τι να συνβει εχουν δεκανικι οχι την προσευχη και τον θεο αλλα την τραπεζα.ενω παλαια ειχαν και καμια δεκαριτσα για αυτες τις δουλειες και ετσι ουτε στριμωχνονται για τιποτα μονιμα χρωστανε....πεθαινουν και αφηνουν τα χρεη στα παιδια τους τα οποια παιδια τους ειναι αδυνατον να συνεχισουν να πληρωνουν αυτα τα χρεη αφου δεν μπορουν οι ιδιοι να ζησουν με οικονομια και τα προβληματα συνεχιζουν ---Μουλεγε καποιος γνωστος πως δεν παντευεται αν δεν εχει η κοπελα που θα παρει σπιτι και εργασια.Δεν λεγω να ειναι αποκομενοι απο την εξεληξη αλλα με χαμηλο προφηλ.τα τσιγαρα οι πολλες συσκευεςτα πολλα αυτοκινητα το πολυ το κρεας οι ακριβες διακοπες μπορουν να αποφευχθουν ---ολα να γινονται με μετρο γιαυτο δεν θελουν παιδια σημερα διοτι δεν περισσευουν απο τα δικα τους θεληματα και τις προσωπικες αναγκες.---αλλο να υπαρχει σωματικο προβλημα εχω φιλη που πασχυζει να κανει παιδι πολλα χρονια και τιποτα---Να πω και το αλλο μπορει ο ενας να ειναι οικονομολογος στην οικογενεια και ο αλλος να μηνειναι ξερουμε περιπτωσεις γυναικων που εκαναν πολλη οικονομια και οι συζυγοι τους ηταν πολυεξοδοι--αν δεν ειναι και οι δυο οικονομολογοι δεν γινεται τιποτα....αλλα ας μιλησει και καποιος αλλος οχι μονον εγω-+++ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ,ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΗ.
    ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ?
    ΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαπαλαμπος22/4/10 09:41

    Ο παππους μου μεγαλωσε 13 παιδια μεσα στην κατωχη και οι γερμανοι του εκαψαν και το σπιτι του,και ομως ολοι εζησαν με την Χαρη του Κυριου.Σημερα δεν ειναι τα χρηματα η δικαιολογια αλλα η θεληση και η Πιστη σε ΑΥΤΟΝ που προ νοη ακομη και το φαγητο των πτηνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...
    ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΕΚΤΩΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.
    ΠΙΣΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
    ΠΑΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/4/10 10:43

    ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΜΙΖΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΩΝΕ ΠΑΓΩΤΑ ΤΣΙΠΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΟΥ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΠΑΓΩΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΕΥΩ ΤΑ 50 ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΣΥΓΓΡΗΣΗ.ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΕΜΕΝΑ...ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/4/10 10:56

    Τι μου θύμησε τωρα και εγώ το θυμάμαι αυτο.Εμείς τρώγαμε σάλτσα με ψωμί και είμασταν όλη μέρα με αυτο.ξεχνάγαμε να φαμε μεσημεριανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/4/10 11:00

    Θα το δείτε ,θα ξανάρθουν αυτά τα χρόνια για να καταλάβουμε κάποια πράγματα.ηδη η οικονομική κρίση έχει ξεκινήσει θα γυρίσουμε πίσω ..μακάρι να γέμισουν και οι εκκλησίες όπως παλιά!Α.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ...
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ.
    ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η Α.Κ...
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΛΑ Ο ΘΕΟΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?