16 Νοε 2010

* ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ?

ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΑΜΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ''


Η απομάκρυνση κάθε θρησκευτικού συμβόλου;


του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου

Φαίνεται ότι το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) τους τελευταίους καιρούς έχει βαλθεί να ...
τρομοκρατήσει κάθε Έλληνα εδώ στην Ελλάδα που είμαι αυτές τις ημέρες, που έχει επιλέξει να μην αποκρύβει τη θρησκευτική του ταυτότητα.

Η εργολαβική και κατά συρροή απαίτηση από ποικίλες εκφράσεις εξουσίας (Ευρωπαϊκό Δικαστήριo, Ελληνικά Δικαστήρια, Συνήγορο του Πολίτη κ.ο.κ.) να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση απομακρύνσεως κάθε θρησκευτικού συμβόλου (Σταυρού, εικόνας, Ευαγγελίου) από τους χώρους εκπαίδευσης και δικαιοσύνης έχει αρχίσει να παίρνει μορφή παράκρουσης και μανίας καταδιώξεως!

Και βέβαια πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστέψει ότι οι «ακτιβιστές» θα περιορισθούν σε αυτά.
Μετά από λίγο θα ακούσουμε και άλλα: Θα τους ενοχλεί λ.χ. ο ήχος της καμπάνας, ο σταυρός στη σημαία ή στο εθνόσημο, η δημόσια εμφάνιση της κληρικής περιβολής και δεν ξέρω τι άλλο!

Εγώ ως «κουτός και αμερικανάκι» βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο λ.χ. να έχει ανώτατο άρχοντα ex officio αρχηγό της Εκκλησίας της Αγγλίας, τη σημαία του να έχει του Σταυρό του Χριστού και το σταυρό του Αγίου Ανδρέα, το δικαιϊκό του σύστημα να είναι αξεχώριστα συνυφασμένο με το εκκλησιαστικό δίκαιο (εξ ου και το περίφημο LLB όλων των δικηγόρων = Μπάτσελορ του κοσμικού και εκκλησιαστικού δικαίου!!) τον Εθνικό Ύμνο να επικαλείται το Θεό να σώζει τη βασίλισσα κ.α.π.

Βλέπω φαρδύ πλατύ το Σταυρό στη σημαία της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας (έρημο Ελσίνκι!), της Νορβηγίας, πολύ «σκοταδιστικών», ως γνωστόν, Ευρωπαϊκών χωρών, για να μην πάω στην ασιατική Γεωργία (που η δική της έχει 5 (πέντε) σταυρούς!).

Βλέπω στην «καθυστερημένη» Αυστραλία (πολύ μακριά πέφτει!) να ορκίζονται οι Κυβερνήτες στη Βίβλο και πως το ίδιο συμβαίνει και με τη Χώρα μου τις Η.Π.Α. και τον Πρόεδρό μας, όπου βέβαια όλα αρχίζουν και τελειώνουν με το «σκοταδιστικό» God bless America (ο Θεός να ευλογεί την Αμερική).
Βέβαια μπορεί να φταίει το ότι είμαι κουτός και αμερικανάκι, πάντως δεν έχω πληροφορηθεί πως γίνονται για όλα αυτά αντιδράσεις, κάποιοι να νιώθουν προσβεβλημένοι, να θέλουν να ξωπετάξουν κ.τ.τ.

Αυτή η έρημη Ελλάδα μας δεν προήλθε από παρθενογέννηση.
Κάποιοι αγωνίστηκαν να την φτιάξουν, θυσιάσαν περιουσίες, θυσιάσαν ζωές, αίμα, πολύ αίμα!…
Κι αυτοί που αγωνίσθηκαν, που θυσίασαν περιουσίες και ζωές κι ακριβοπλήρωσαν με πολύ αίμα λίγο ελεύθερο ουρανό για ν’ ανασάνουν, τόκαμαν για να μπορούν να κάνουν το σταυρό τους ελεύθερα ή όπως θαλέγε κι ο «μπανάλ» ο Σεφέρης: «για του Χριστού την πίστη, και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού, πουχε στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».
Έτσι στήθηκε κι έτσι έφτασε ως τον 21ον αιώνα η έρημη Ελλάδα μας.

Πριν λίγους μήνες κάποιοι έκαμαν κάποια παρόμοια με των ΕΠΣΕιτών συζήτηση την Αυστραλία.
Κι ο Πρωθυπουργός της «απολίτιστης» αυτής Χώρας είπε ξεκάθαρα: «Αυτοί που έφτιαξαν αυτή την Χώρα, τη χτίσανε πάνω σε χριστιανικά θεμέλια και αρχές.
Όσοι έρχονται εδώ οφείλουν να το ξέρουν και να το σέβωνται.
Αν δεν τους αρέσει μπορούν να πάρουν το καπελάκι τους και να πάνε κάπου αλλού» (προφανώς στην ΕΠΣΕλλάδα που έχει φρέσκο αέρα στα μυαλά μερικών)!

Κανείς τίμιος άνθρωπος δε θ’απαιτήσει ποτέ από έναν άθεο να υποκριθεί το θρησκευόμενο, ούτε από τον πιστό κάποιας θρησκείας ή αίρεσης ή παραθρησκείας ν’ακολουθήσει πιστεύματα, έθιμα ή πρακτικές χριστιανικές.
Άλλωστε η ανεξιθρησκεία και ως όρος είναι απόλυτα ελληνικός, και μάλιστα παπαδίστικος!
Είναι επινόηση και εφεύρημα λεκτικό του Ευγένιου Βούλγαρη (Αρχιερέως, ως γνωστόν, σοφού ακαδημαϊκού διαφωτιστή όχι όμως αθέου α λά Βολταίρ, κλπ. κλπ.).

Ρωτάω με το κουτό μυαλό μου: Ρώτησαν οι φίλοι ΕΠΣΕίτες τους Μουσουλμάνους λ.χ. βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αν θέλουν να πάψουν να ορκίζονται στο Κοράνιο ή τους Ισραηλίτες όταν προσφεύγουν στα δικαστήρια αν έχουν πρόβλημα με τον όρκο που δίδουν ή τέλος πάντων αν τους ενοχλεί η εικόνα του Χριστού (Εβραίου, ως γνωστόν, στο γένος κατά το ανθρώπινο, και Προφήτου του Ισλάμ κατά το Κοράνι, αντίστοιχα);
Ρωτάω (με το κουτό κλπ.) από πότε οι μειοψηφίες (ΕΠΣΕίτες) θα επιβάλλουν τη θέληση τους στις πλειοψηφίες; Οι πλειοψηφίες παντού διαμορφώνουν τις συνθήκες (με σεβασμό στις μειοψηφίες) και οι μειοψηφίες συνυπάρχουν.

Αυτό ξέρω (με το κουτό κλπ.) πως είναι η Δημοκρατία.
Το αντίθετο είναι καραμπινάτος φασισμός!…
Ναι, μα ό,τι ιερό και όσιο έχω!…

Απλά ρωτάω….
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΠΑΜΕΙΑΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!!!

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/11/10 18:47

  Καλησπέρα σε όλους τους αδελφούς.Πράγματιέχει δίκιο ο σεβασμιώτατος Έπίσκοπος Απαμείας! Η Παγκόσμια τάξη των πραγμάτων επιδιώκει έναν άλλου είδους πολυποίκιλο φασισμό.θΈΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΖΩΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΕΛΕΙΩΣ..Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΩΝΙΚΟ..
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ..ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΟΎΜΕΘΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
  Αν η αποκαλυψη μιλά οτι και οι εκλεκτοί θα λυγίσουν και θα πάρουν το χάραγμα στο δεξι χέρι η στο μετωπο, πρέπει να προσευχόμεθα για να φωτιστούμε και να ενισχυθούμε γιατί έρχονται αδελφοί πολύ δύσκολες μέρες.Αλλωστε ο γ. Παϊσιος είπε πως εγώ δεν θα τα ζήσω εσείς όμως θα τα ζήσετε!ΠΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
  ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
  ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
  ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ διαβολο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος17/11/10 12:41

  O THEOS EINAI AGAPI APOLITI KAI APERANTI,KAI ME AYTO ENOITE KAI H APOLITI ELEFTERIA MAS.STA PROTA CHISTIANIKA CHRONIA ITAN OI FISIKOI DIOGMOI TON CHRISTANON ME APOTELESMA TON STRATION TON AGION MARTIRON ,TORA APO DO KAI PERA ECHI ARCHISI O PSHICHIKOS (PNEVMATIKOS)DIOGMOS O OPIOS THA EINAI POLI CHIROTEROS TOU FISIKOU AFOU MBORI NA CHASOUME TIN PSIHIMAS PEFTONDAS SE PAGIDES.O KYRIOS MAS NA MAS DINI DYNAMI KAI SOFIA DIAKRISIS STIS PLANES TOY ponirou.
  KALI SARAKOSTI
  CHARALAMPOS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος18/11/10 15:09

  ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ
  ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΕΡΓΑ
  ... ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
  ΟΠΛΟ ΜΑΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
  ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ
  ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ...

  +ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.
  ΑΣ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ....

  ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΑΝΩΝΥΜΕ/Η 15.09...
  ΠΙΣΤΗ ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?