11 Αυγ 2011

* Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ...




Μαζι με τους Αποστολους ηταν κι ο Αγιος Διονυσιος ο Αρεοπαγιτης, ο διδασκαλος του Αγιος Ιεροθεος, ο Αποστολος Τιμοθεος, ιεραρχες, καθως κι ο Αποστολος Παυλος.



Εκει δεν μπορουσε να ξεχωρισει κανεις ποια ηταν δακρυα λυπης και ποια δακρυα χαρας, που εσταζαν πλουσια απ' τα ματια των Αγιων Αποστολων.


Η Παναγια τους αποχαιρετα ολους, προσευχεται με θερμες δεησεις και ικεσιες στον Υιο και Θεο της, για την ειρηνη του κοσμου και για την ενδυναμωση των Αποστολων, και ανακλινεται στο νεκροκρεββατο που η ιδια πριν λιγο ειχε ετοιμασει.


Ευλογει τους Αποστολους και παραδινει την παναγια ψυχη της στα χερια του Υιου της, που κατεβηκε να την παραλαβει - οπως εικονιζει το θαυμα η βυζαντινη αγιογραφια, που δειχνει το Χριστο ν' ανεβαζει σαν νηπιο στον ουρανο την ψυχη της Παναγιας.


Τοτε οι Αποστολοι, αφου της εψαλαν τα επιταφια εγκωμια, σηκωσαν το νεκροκρεββατο και με λαμπαδες και υμνους εξοδιους, κινησαν να ενταφιασουν το θεοδοχο σωμα της Θεομητορος στη Γεθσημανη.


Την ακολουθια συνοδευαν απο ψηλα οι μελωδικες φωνες των αγγελων.


Μονο οι φθονεροι Εβραιοι δεν αντεχαν να βλεπουν και ν' ακουνε τοσα θαυματα, και σκεφτηκαν να γκρεμισουν και να μολυνουν το νεκροκρεββατο της Παναγιας.


Δεν προφτασαν ομως να προχωρησουν στη σατανικη τους επιχειρηση και τυφλωθηκαν ολοι τους.


Ενας μαλιστα,ο Ιεφονιας, που πλησιασε το παναγνο σωμα της Παναγιας αφησε εκει κομμενα, στη στιγμη, τα χερια του.


Μονον αργοτερα, οταν μετανοησαν ειλικρινα και πιστεψαν, ειδαν το φως οι τυφλοι και ελαβε παλι τα κομμενα χερια του ο Ιεφονιας.


Οταν εφθασαν στη Γεθσημανη οι Αποστολοι, ενταφιασαν με πολλες τιμες το πανσεπτο σκηνος της Θεοτοκου και εμειναν εκει επι τρεις ημερες, ακουγοντας μερα και νυχτα τους υμνους που εψαλλαν ακαταπαυστα οι φωνες των αγγελων.


Απ' την κηδεια ελειπε, κατα θειαν οικονομια, ενας απο τους αγιους Αποστολους (πολλοι λενε πως αυτος ηταν παλι ο Αποστολος Θωμας), που ηρθε την τριτη μερα, πολυ λυπημενος που δεν αξιωθηκε να δει και εκεινος, εκεινα που ειδαν ολοι οι αλλοι Αποστολοι.


Τοτε ανοιξαν τον ταφο για να προσκυνησει το σωμα της Θεοτοκου και ο καθυστερημενος Αποστολος.


Αλλα με θαυμασμο και απορια ολοι τους αντικρυσαν τον ταφο αδειανο!


Δεν υπηρχαν παρα μονο τα ενταφια σπαργανα οπως και στο Χριστο, δηλ.τα νεκροσεντονα.


Γονατισαν οι Αποστολοι και προσκυνησαν τον κενο ταφο της Παναγιας, που ειχε μετασταθει, και ειχε αναληφθει στον Ουρανο.
 
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ!!!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/8/11 00:56

    ΠΟΛΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/11 04:46

    ΩΡΑΙΟ!ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/11 11:57

    γιατι έλειπε παλι ο Αποστολος Θωμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?