11 Μαρ 2012

* ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.

ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ Π.ΣΕΡΑΦEIΜ.
ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΝΕΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ...



1)ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ?
2)ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ,ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ?-ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ?
3)ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ?



ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ.

1.     Φυσικά και μπορείτε να προσεύχεσθε για την επάνοδο εκ της πλάνης του αδελφού μας.
Ο μέγας Βασίλειος καταγράφει στις ευχές τις Θείας Λειτουργίας  "Κύριε ὁ Θεός ἡμῶν... τήν νεότητα παιδαγώγησον, τό γῆρας περικράτησον, τούς ὀλιγοψύχους παραμύθισον, τούς ἐσκορπισμένους ἐπισυνάγαγε, τούς πεπλανημένουςἐπανάγαγε καί σύναψον τῆ ἁγία σουἘκκλησία,..."

2.     Σε περίπτωση επιστροφής πρέπει να γίνει ξανά το Μυστήριο του Χρίσματος για τον ενδιαφερόμενο,όχι ως μια απλή πράξη αλλά με την καθοδήγηση πνευματικού κληρικού που θα δώσει λίγο χρόνο για την κατήχηση του και την διαπίστωση της μετάνοιας του.
Βέβαια οι ευθύνες για την αποχώρηση του από την Εκκλησία βαραίνουν αρκετούς, γονείς, αναδόχους κατηχητές, δασκάλους, κληρικούς.

3.     Όχι στην προσκομιδή δεν μπορείτε να βάζετε το όνομα του γιατί πλέον δεν είναι μέλος της Εκκλησίας, αλλά μπορείτε να το γράφετε στις δεήσεις των παρακλήσεων.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/3/12 09:52

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙ ΓΚΟΥΡΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΑΡΑΣΙΩΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ.ΔΙ' ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ.Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/12 19:10

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/3/12 03:39

    Ευχαριστώ πολύ ,θα γίνει αυτό που λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?