12 Φεβ 2013

* ΕΣΕΙΣ ΡΩΤΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ


ΕΡΩΤΗΣΗ:

''Μου είπαν για μία προσευχή προς τον Αγ. Ιούδα το Θαδδαίο, την οποία προσευχή πρέπει να τη λέει όποιος θέλει βοήθεια για να γίνει ο άθρωπος του καλά, 7 φορές την ημέρα επί 9 ημέρες.
Ισχύει η συγκεκριμένη προσευχή;''



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η προσευχή στο Θεό με την μεσιτεία των Αγίων είναι εσωτερική ανάγκη του κάθε πιστού. 
Δεν μπορεί να υποβάλλεται και να επιβάλλεται με ωράρια και συνταγές σαν να είναι αντιβιοτικά φάρμακα. 
Επιπλέον ο Ιησούς μας υπέδειξε το πως να προσευχόμαστε παραδίδοντας στους μαθητές του την προσευχή "Πάτερ ημών". 
Εκεί λοιπόν λέμε στο Θεό "γενηθήτω το θέλημα Σου". 
Η κυκλοφορούσα ευρέως προσευχή στην οποία αναφέρεστε και η οποία μάλλον είναι αγνώστου προελεύσεως, σίγουρα δεν ανήκει στις προτεινόμενες από την Εκκλησία, επιπλέον της Κυριακής προσευχής, ακολουθίες και προσευχές για το ημερονύκτιο των πιστών. 
Πολύ περισσότερο, όταν μας προτείνεται προς εκπλήρωση του θελήματος μας, το οποίο μπορεί να είναι διάφορο με εκείνο του Θεού και του πνευματικού μας συμφέροντος. 
Τώρα αν κάποιοι από τους βαπτισμένους, δεν γνωρίζουν το Πάτερ ημών, δεν έχουν μυστηριακή ζωή και ξαφνικά σε μια ανάγκη τους, στην οποία θέλουν Θεία βοήθεια, προστρέχουν σε συνταγές φίλων και όχι στην εκκλησία τότε πραγματικά μπορεί να γίνουν θύματα αγυρτών και επικίνδυνων καταστάσεων.

 Από την άλλη αν ακολουθήσουν την συνταγή και δεν εκπληρωθεί το αίτημα τους, τα βάζουν και με το Θεό, γιατί κανείς δεν τους θύμισε ότι και ο Χριστός είπε "παρελθέτω απ´ εμού", αλλά συνέχισε λέγοντας "ουχι ως εγώ θέλω αλλ´ ως Σοί". 

Ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, όπως και κάθε Απόστολος και Άγιος έχει παρρησία στο θρόνο του Θεού και άγια κάνουμε να τον επικαλούμεθα με επιμονή, όχι όμως κατ´ επιβολή και με προγραμματισμό. 
Θαύματα γίνονται. 
Γιατί να είναι όμως 7 σε 9 και όχι 9 σε 7. 
Και οι δύο αριθμοί έχουν στην Εκκλησία αναφορά όπως και το 3, το 40, το 12. Τους χρησιμοποιούμε, δεν βλάπτει, πάντα όμως ενωμένοι με το σώμα του Χριστού, την αγία Του Εκκλησία. 

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/2/13 11:08

    Σ' ευχαριστούμε π.Σεραφείμ.
    Συμφωνώ απόλυτα.
    Και ας μην ξεχνάμε να βάζουμε στην προσευχή μας πόνο ψυχής και όλη μας την καρδιά.
    ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΗ.
    Κ-Α-Μ-Ι-Α!
    Όλες πηγαίνουν στον ουρανό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?