1 Απρ 2013

* ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ Η' ΟΧΙ;

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/4/13 08:32

    Σίγουρα κάποιοι χλευάζουν τα Χριστιανικά Σύμβολα.
    Αλλά αναρωτιέται κανείς γιατί δεν κάνουν το ίδιο με σύμβολα άλλων θρησκευτικών παραδοχών;
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΗΜΙΣΕΛΛΗΝΟΥΣ Η' ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ;
      Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/4/13 03:26

    Οχι ας πούμε ότι η swiss gear που έφτιαξε τα υποδήματα είναι Ελβετική εταιρία και αυτός ο σταυρός είναι προφανώς η σημαία της Ελβετίας... όχι οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλάβουν οι Ελβετοί ότι η swiss gear έχει βάλει τη Σημαία τους κάτω από τα παπούτσια και παδοπατιέται κατά αυτόν τον τρόπο η σημαία τους θα τους λυντσάρουν τους σχεδιαστές των παπουτσιών.
      Ας συνέλθουμε λίγο, ότι σύμβολο βάζουν κάτω από τα παπούτσια το κάνουν για να ξεφτυλίζουν όλο το θεσμό που αντιπροσωπεύει το σύμβολο δια της ποδοπατήσεως αυτού.
      Έχουμε τεράστια ευθύνη να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και να μην διαμαρτυρόμαστε στους αρμοδίους. Αν δεν αγοράσουμε τα προιόντα με τους σταυρούς από κάτω θα αναγκαστούν και αυτοί να μην τους ξαναβάλουν. Ας ξυπνήσουμε λίγο και ας γίνουμε ποιό ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/4/13 12:23

      Ξέχασα επίσης να πω ότι το λογότυπο της εν λόγω εταιρείας είναι ακριβώς αυτό που απεικονίζεται..που καθόλου τυχαίως είναι ίδιο με την σημαία της Ελβετίας(όντας ελβετική εταιρεία)..η οποία παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται να έχει θέμα..

      Διαγραφή
    3. Δεν μου κάνει εντύπωση, Οι Ελβετοί έχουν θέμα μόνο με ότι έχει σχέση με το χρήμα!!

      Διαγραφή
  3. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η VICTORINOX ΚΑΙ Η SWISS ARMY.
    Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς θα δώσουμε λόγο για τις δικές μας πράξεις και όχι για τους άλλους. Όμως ο Φλωρίνης Καντιώτης γράφει,"Κανόνα τῆς 6ης Οἰκουμενικῆς Συνόδου καὶ τὸν ἑρμηνεύω εἰς τὸν ἐπισκέπτην μου· «᾿Επειδὴ μερικοὶ χαράσσουν εἰς τὸ ἔδαφος τὸν τύπον τοῦ Σταυροῦ, ἡ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος προστάτει, ὁπουδήποτε εὑρεθῆ κατὰ γῆς Σταυρὸς τυπωμένος νὰ ἐξαλείφεται καὶ νὰ χαλᾶται διὰ νὰ μὴ καταπατῆται καὶ ἀτιμάζεται ἡ δόξα μας, ἡ σημαία μας, τὸ ἔνδοξον τρόπαιον τῆς χριστιανοσύνης. ῞Οσοι δὲ εἰς τὸ ἑξῆς ἤθελον χαράξει Σταυροὺς εἰς τὸ ἔδαφος νὰ ἀφορίζωνται». Καὶ οἱ χριστιανοὶ τῆς ἐποχῆς ἐκείνης συνεμορφώθησαν πρὸς τὴν διαταγὴν τῆς ἐκκλησίας. κανεὶς πλέον δὲν ἐτόλμα νὰ χαράξει χάμω εἰς τὸν δρόμον τὸ ἱερὸν σύμβολον. ῾Ο Τίμιος Σταυρὸς ἐτιμᾶτο πρεπόντως. Διὰ κάθε πάτημα Σταυροῦ ἔχετε εὐθύνην μεγάλην. Δὲν εἶσθε ἀλλόπιστοι, ποὺ βάζουν χάμω τὸν Σταυρόν καὶ τὸν πατοῦν. Εἶσθε χριστιανοὶ ῞Ελληνες. Σημαῖα σας ὁ Σταυρός. Πῶς τὸν πατεῖτε;!!!!"""
      Απλώς συμπληρώνω ότι ο καθένας μας βγάζει τα συμπεράσματά του!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/4/13 16:23

      ΛΟΙΠΟΝ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..ΤΑ ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΎΟΥΝ ΔΙΌΤΙ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ,(ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ),ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ..!! ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ΣΑΣ..!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/4/13 17:23

    Tι να πώ εγώ; Τα λέει ο Γέροντας Παίσιος, στο Λόγοι Β' (αν θυμάμαι καλά) . Λέει ότι οι εβραίοι βάζουν σταυρούς κάτω απο τα παπούτσια, για να πατιέται ο ΣΤΑΥΡΟΣ! Είναι μεγάλη Αμαρτία. Προσοχή, υπάρχουν καποάκια υπονόμων, με σταυρούς επάνω!!!! Τα βάζουν επίτηδες αντίχριστοι Δήμαρχοι... για να τα πατάει ο κόσμος που περνάει...

    Θα σας πω μία δική μου εμπειρία: Είχα πάρει παντόφλες με σταυρούς απο κάτω και δεν το είχα προσέξει!!!!!Εν αγνοία μου πατούσα τους Σταυρούς. Ξημερώματα Φώτων, σπάει μία σωλήνα στο μπάνιο και το νερό τρέχει με αφόερητη πίεση. Πλημμύρισε όλο το σπίτι.(ΤΑ νερά αγιάζονται ανήμερα των ΦΩΤΩΝ, είναιγνωστό σε κάθε Ορθόδοξο). Με τον τρόπο αυτό "καθαρίστηκε" το σπίτι μου απο τη μεγάλη αυτή ΑΜΑΡΤΙΑ!! ΠΑτώντας τόσους μήνες μέσα στο σπίτι τους Σταυρούς, είχε "μαγαριστεί" όλο το πάτωμα! καταλαβαίνετε... Ταλαιπωρήθηκα πολύ να καθαρίσω, και σε μία στιγμή ρωτάω, "Παναγία μου, τι έκανα για να τραβήξω τέτοια ταλαιπωρία;" Και σε λίγο, πέφτει το μάτι μου επάνω στις παντόφλες και στους Σταυρούς!!!! Τότε κατάλαβα. Εξομολογήθηκα, και τις κατέστρεψα (και μετά τις πέταξα) για να μην τις φορέσει κανένας αλλος...

    Είναι μεγάλη αμαρτία να πατιέται ο σταυρός, προσοχή τι παπούτσια αγοράζετε, για την οικογένειά σας, ακόμα και τις παντόφλες ή τις σαγιονάρες!!! ΟΡΥΕΤΑΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ, να μας ρίχνει σε τέτεοια πράγματα, για να φεύγει η Χάρη, και μετά να αλωνίζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/4/13 01:47

    ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/4/13 10:12

    Αδέρφια καλησπέρα τι να πω γι'αυτην την ντροπή και μεγάλη αμαρτιά!
    ο σταυρός δεν επιτρέπεται να πατιέται θεωρώ πως οτιδήποτε τεχνητό ή φυσικό το οποιο δημιουργεί σχήμα σταυρού δεν πρέπει ουδέποτε να πατιέται αλλα να υψώνεται στους ουρανούς για να το βλέπουν οι πιστοί μας! για να σας αναφέρω και εγω την δική μου εμπειρία,προ μηνών είχα αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία ανακάλυψα πως ειχαν το σχήμα του σταυρού απο κάτω.οταν το κατάλαβα όμως ήταν ηδη πολυ αργα διότι καθως την επομενη μερα της αγορας κατεβαινα τα σκαλοπάτια του σπιτιού μου φορώντας τα, έπεσα και στραμπουλιξα το πόδι μου!!! φυσικά κατάλαβα πως αυτή ήταν η προειδοποίηση του Θεου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?