1 Ιουν 2013

* ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΕΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ...



ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ...


''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΕΙ''

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/6/13 08:45

    Θα μπορούσαμε να το πούμε και κάπως έτσι...αν και στον κόσμο αυτόν που ζούμε...δεν "κοιμόμαστε" μόνο....αλλά και πράττουμε, και από τις πράξεις μας αυτές θα κριθούμε όταν "φύγουμε"...
    Γενικότερα θα έλεγα πως στην πορεία των αιώνων το μήνυμα ήταν και είναι πάντα το ίδιο. Το μήνυμα είναι, ότι ο θάνατος καταργήθηκε "θανάτω" και όλοι μαζί οι πιστοί ενωμένοι εν Κυρίω στο σώμα της Εκκλησίας, οδεύουμε προς την μέλλουσα πόλη, "διότι δεν έχομεν εδώ πόλιν διαμένουσαν, αλλά την μέλλουσα επιζητούμεν"( Εβρ. 13,14),εκεί όπου θα υπάρχει ζωή ατελεύτητος.
    Και να συνεχίζω με τα παρήγορα γεμάτα ελπίδα, λόγια του αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, "πάντες γαρ την αυτήν οδεύσομεν τρίβον και άμα ταχθησόμεθα είναι, και ου χωρισθησόμεθά ποτε. Χριστώ γαρ ζησόμεθα και Χριστώ νυν ενούμεθα, προς αυτόν πορευόμενοι. Και αύριον εσόμεθα μετ'αλλήλων, και ζώντων ημών κοιμηθησομένων ώσπερ αυτών. Και της αναστάσεως δε γενομένης τη κοινωνία της ορθής πίστεως, ομού άπαντες οι πιστοί συν Χριστώ εσόμεθα"( PG 155, 685B 1).
    ΑΜΗΝ
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/13 11:58

    Μάλλον αυτό θέλει να τονίσει το εφήμερον της ζωής αφού δεν έχουμε το αυριο στη διάθεσή μας, αλλά το τώρα το οποίο πρέπει να εκμεταλευόμαστε για τη σωτηρία μας. Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο επιτυχής η έκφρασις αυτή γιατί δεν ξέρει κανείς αν θα ξυπνήσει καν για το αύριο και όπω ς είπε κι ο ανωτέρω σχολιαστής ο οδοιπόρος δεν κοιμάται μόνο αλλά και πράττει έργα αρετής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?