26 Ιουλ 2013

* Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον,
 ἐργασαμένη φερώνυμε,
 τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι,
 Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα,
 καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/7/13 18:46

    Καλησπερα σας!! Με λένε Παρασκευή κ έχω ένα πρόβλημα που θα ήθελα την γνώμη σας κ την βοήθεια σας. Έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνών κ το βαφτίζω τον Σεπτέμβριο. Χωρίς να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ένα βράδυ κ ενώ ήμουν έγκυος παρακάλεσα την Παναγία να ειναι καλα το μωρο μου κ θα της δώσω το όνομα της. Σκέφτηκα να την πω Μαρία Ελένη να βάλω κ το όνομα της πεθεράς μου. Ο άντρας μου απο την άλλη θέλει το δεύτερο όνομα να ειναι αρτεμις κ να την φωνάζουμε με αυτο . Στην αρχή δέχτηκα κ σκέφτηκα οτι θα την γιορταζω τον Δεκαπενταύγουστο. Σήμερα στην γιορτή μου καυγαδισαμε πολύ με τον άντρα μου κ εκεί μου είπε οτι ήθελα να την πω Ελένη αλλα εσυ έκανες τάμα κ οτι δεν συμφωνεί με το διπλό όνομα. Για να μην μαλωσουμε γιατι τελευταία δεν τα πάμε καλα του είπα ένταξη θα την πούμε Ελένη. Βέβαια δεν συμφώνησε γιατι έχω υποσχεθεί κάτι κ πρεπει να το τηρησω. Σκέφτομαι αν μπορω να κάνω κάτι αλλο να εκπλήρωσω το τάμα μου. Ξέρω αυτο που λέω δενειναι σωστο αλλα δεν μπορω αλλο να μάλωνω με τον άντρα μου. Βοηθηστε με τι να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ.
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΩΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.

      ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ''ΔΙΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΝΟΜΑ.

      ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/13 16:43

    Θα συμφωνήσω ότι τα πολλά ονόματα είναι μόδα. Ένα όνομα χρειάζεται.
    Όσο για το τάμα μην ανησυχείς. Είναι γραμμένο στην Παλαιά Διαθήκη ότι αν κάνει μια σύζυγος ή μια θυγατέρα ένα τάμα και δεν συμφωνήσει ο σύζυγος ή πατέρας, απαλλάσονται οι γυναίκες από το τάμα τους.
    Μπορείς να ρωτήσεις τον πνευματικό σου (αν είναι γνώστης) ή έναν θεολόγο που ασχολείται με αυτά. Εγώ άκουσα σχετικά με τα τάματα (και γι' αυτό και σου γράφω) από ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου.
    Ελπίζω να σε πρόλαβα και να μην έχεις καυγάδες. Αφορμές ψάχνει ο πονηρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?