23 Οκτ 2013

* ΠΙΣΤΗ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ;




ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ.
ΕΧΕΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗ,ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ HEAVEN SENT,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ.

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/10/13 06:16

    Γρηγόρης

    Κανονικα το σωμα μας πρεπει να το παραδωσουμε οπως το πηραμε χωρις τατουαζ, σκουλαρικια καθως ειναι ναος του Αγιου Πνευματος. Αρα ειναι αμαρτια και πρεπει να τα αποφευγει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/13 08:09

    Το σώμα μας είναι ναός του Θεού και πρέπει να το σεβόμαστε και να μην το φθείρουμε... μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και εσωτερικά την ψυχή μας, αλλά και όλο το υπόλοιπο κορμί.
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/10/13 08:20

    Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά περιττά....εκφράζω πάντα την προσωπική μου άποψη, και σαφώς δεν κατακρίνω το παλικάρι που έχει κάνει αυτά τα τατουάζ στο σώμα του..άλλωστε πολλοί φίλοι μου έχουν τατουάζ, με πολλά και διάφορα σχέδια, γιατί απλά τους αρέσανε, ή για κάποιο λόγο επειδή κάτι συμβολίζουν για αυτούς..τώρα, αν κάποιος-κάποιοι το μετανιώσουν αργότερα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα..
    Κάποιος πήγε και έκανε τατουάζ στο μπράτσο του τον Εσταυρωμένο..πιστεύω ότι το καλύτερο θα είναι να έχουμε το Χριστό στην καρδιά μας, και όχι στο δέρμα μας χαραγμένο με μελάνια..το σώμα μας είναι ναός της αθάνατης ψυχής μας..κι εμείς τι κάνουμε? πάμε και το γεμίζουμε μελάνια, σκουλαρίκια, κλπ κλπ...είναι λυπηρό το ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νέων πάει και γεμίζει το σώμα του με αυτή τη μόδα που λέγεται τατουάζ...και ιδιαίτερα οι γυναίκες που τα κάνουν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος...
    Είμαι 100% κατά του τατουάζ
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/10/13 01:17

    Εγω διαβλέπω ψύγματα αγάπης του νεαρού "Κου Ογδοήτη", προς Τον Κο Ιησού Χριστό και το θεωρώ πολύ σημαντικό, άσχετα εάν είναι ένας αμαρτωλός τρόπος να δειξεις την αγάπη σου, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ένα πολύ δυνατό ρεύμα έκφρασης των ημερών μας στην κοινωνία, από το σύνολο του κόσμου, που πρέπει να το λάβουμε υπόψην μας.

    Προσωπική άποψη είναι μέσα Του έχει σπίθα Χριστού και πολύ γρήγορα θα τον επισκιάσει η Χάρης της Μετανοίας εάν την ώρα που μιλάμε δεν έχει προσέλθει στην μετάνοια.
    Ας μην ξεχνάμε οι πόρνοι και οι τελώναι προάγουσιν υμάς.
    Ο Τύπος είναι σε τροχιά μετανοίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/10/13 05:17

    "Eκ του περισεύματος της καρδιάς μας λαλώμεν", σύμφωνα με τον λόγο του δεσπότου μας Ιησού Χριστού, οπότε και ο ανωτέρω νεαρός μίλησε και μιλάει με την γλώσσα του σώματος για τρία σπάνια ιδανικά που χρειαζόμαστε όλοι μας στις μέρες μας. Νομίζω ότι, δεν είναι μακρυά από το μαντρί Της Αγίας Εκκλησίας μας, εάν δεν έχει μπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/10/13 05:27

    "Send" or the past tense "sent", means also, " to cause someone or something to do a particular thing, or to cause something to happen", not gone, as the comment said. Dεν σημαίνει δηλαδή ότι πήγε στον παράδεισο, αλλά τα τρία αυτά ιδανικά υιοθετώντας τα, σε πάνε στον παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/10/13 10:44

    Εχω δει πολλους απο αυτους τους τυπους στον σταθμο στο τρενο,οι οποιοι παιζουν οργανα ζητιανευοντας και ζωντας εκει.Ελληνες με τατου ,εχω δει πολλους στο Μοναστηρακι.Αυτα τα παιδια ,ειναι πολυ ευαισθητα.Ετσι τα αισθανομαι.Συνηθως ειναι φυσης καλλιτεχνικης...Συνηθως ,αυτοι οι ανθρωποι που σημαδευουν τα σωματα τους,ειναι παιδια που θελουν να τους προσεχου επειδη κανουν την επανασταση τους αδελφοι μου για την κοινωνια που δεν τους προσεχει.Ουσιαστικα ομως,ενω ψαχνουν καποιον να τους προσεξει...Τον Χριστο στην ουσια ψαχνουν.Πιστευω δε,πως εαν ανακαλυψουν Τον ΚΥΡΙΟ...θα στησουν Ιεραποστολη στους σταθμους και στα τουνελ και θα ειναι οι μεγαλοι αθλητες της πιστης μας !!!!μολο ...που δεν το εχουν ανακαλυψει ακομη γιατι κανεις μα κανεις δεν ενδειαφερθηκε γι αυτους.
    Θα πω και κατι ακομη ξεχωρα απο το προηγουμενο φιλοι μου.
    Μια γυναικα ειχε κανει μικρη τατου κατω απο το λαιμο της που παρουσιαζε ενα μικρο λουλουδακι.Μετα απο 20 χρονια ,το λουλουδακι μετατοπιστηκε και εφτασε πανω...και πηγε να το αφαιρεσει μη φτασει και στο μαγουλο και δεν μπορει ,δεν γινεται...Λοιπον καταλαβαινουμε σε τι περιπετεια μπορει να μπει κανεις εαν παει να κανει κατι που μπορει να ειναι και προχειροτητα αλλα και το να σημαδευει κανεις το σωμα του που ειναι ναος Του Θεου...Αυτο το λεγωγια τους εφηβους ,που σημαδευονται,βαζουν και τριπιουνται με σκουλαρικια στη γλωσσα και στο φρυδι και καποιο παιδι επαθε μεγαλη μολυνση απ αυτη την Ιστορια.Ας προσεξουν οι ψυχουλες μας αυτες.
    Ευχομαι Χρονια Πολλα
    Στους εορταζοντες για την αυριανη εορτη
    Του αγιου Δημητριου!!!
    ************************************πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/10/13 05:23

    Τα tatoo είναι μια εξωφρενική μόδα της εποχής, δεν είναι τυχαίο που ΤΩΡΑ γνωρίζει έξαρση καθώς προετοιμάζεται το έδαφος για το τσιπάκι και το ενσωματωμένο ID barcode (όταν έρθει η ώρα του, η προπαγάνδα των πορνοκάναλων απλά θα πει "μα κοιτάξτε τι εύκολο που είναι, σαν να κάνεις άλλο ένα piercing/tatoo).
    Από κει και πέρα, για όσους είναι μακριά από τον Θεό (όπως και για τους ποζεράδες καθολικούς) δεν έχει καμμιά διαφορά, ακόμα κι αν νιώθουν λίγο από Χριστό και κάνουν tatoo για να το δείξουν δεν έχει και καμμιά τρελή σημασία.
    Για όσους όμως αγαπάνε τον Χριστό ή λένε ότι είναι κοντά Του ή ότι τελος πάντων θρησκεύουν υγιώς είναι εξωφρενικά ανόητο και πλανεμένο να κάνουν tattoo στο σώμα τους ακόμα και αν είναι Θείες εικόνες και αναπαραστάσεις.
    Υπάρχει εντολή στην ΠΔ να μην κάνουμε σημάδια (ανεξίτηλα) στο σώμα μας και οκ όλοι λίγο-πολύ έχουμε πέσει θύματα μικρο-ματαιοδοξίας (σκουλαρίκια,βαμμένα μαλλιά, μεικ απ κτλ) αλλά από αυτό μέχρι το ανεξίτηλο, μόνιμο μαρκάρισμα είναι η μέρα με την νύχτα.
    Χαίρομαι ανθρώπους που κάποτε ήταν μακριά από τον Θεό κι έκαναν ένα κάρο πράγματα στον εαυτό τους και κρατάνε τα tattoo σαν σημάδια μιας παλιότερης ζωής.Αλλά δεν δέχομαι με τίποτα ένθρησκους Ορθόδοξους να σημαδεύουν το σώμα τους...και δεν είναι λίγοι.
    Κατά τ'άλλα, σοκάρομαι με την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες σήμερα (και όχι μόνο οι ΝΕΟΙ) σημαδεύουν το σώμα τους.
    Έχω την εντύπωση ότι και ο διάβολος ακόμα θα γελάει με το πόσο εύκολα καταπίνουμε αμάσητες τις παγίδες του.

    Αris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου απαντώ στη γραμμή, "...Αλλά δεν δέχομαι με τίποτα ένθρησκους Ορθόδοξους να σημαδεύουν το σώμα τους...και δεν είναι λίγοι..."", λέγοντας ότι δεν γνωρίζω ούτε έναν γνήσιο Ορθόδοξο, να σημαδεύει ανεξίτηλα το σώμα του, όμως μην πέφτουμε στην παγίδα το να κρίνουμε, να δεχόμαστε και να μην δεχόμαστε, διότι και για εκείνους υπάρχει μετάνοια, και για εκείνους τους δίνεται η ευκαιρία της σωτηρίας, εφόσον αναπνεουν ακόμη σε αυτή τη ζωή, μέχρι το όπου "ευρώσι και κρινώσι". Ας είμαστε εύσπλαχνοι διότι και ο Πατήρ ο Ουράνιος είναι έύσπλαχνος και ας θυμόμαστε ότι όπως κρίνουμε θα κριθούμε, αλλά και πασα δικαιοσύνη δική μας ενώπιων Θεού ράκος αποκαθημένης εστί, αλλά και δεν κατακριθούμε επειδή αμαρτήσαμε αλλά επειδή δεν μετανοήσαμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/10/13 02:58

      To "δεν δέχομαι" πάει στην πράξη αδερφέ, όχι στον άνθρωπο.Και δεν είναι λίγοι.Και φαίνονται...και μιλάνε γι αυτό.Είναι πλάνη και επειδή είναι πράξη ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΗ (της εξωτερικής εμφανίσεως δλδ) γι αυτό και φαίνεται πολύ και ακούγεται πολύ και δυστυχώς πλανεύει κι άλλους.
      ΑΥΤΟ με ενοχλεί, όχι ο άνθρωπος που το κάνει.
      Όποιος έχει υγιή σχέση με την Ορθοδοξία θα έχει και απορίες και επιθυμίες και λογισμούς και όλα αλλά θα έχει και πνευματικό και φίλους και ανθρώπους να συμβουλευτεί αν κάτι τον επηρεάζει.
      Δεν κρίνω τον άνθρωπο, την πράξη κρίνω και ξαναλέω ότι επειδή το συγκεκριμένο ΦΑΙΝΕΤΑΙ προκαλεί κι άλλους πλανεμένους να κάνουν το ίδιο ή να το αντιγράψουν καλοπροαίρετοι που νομίζουν ότι "εε αφού το κάνει αυτός που είναι θρήσκος ς το κάνω κι εγώ".
      Δεν είναι μια πλανεμένη ασχολία ή κάτι εφήμερο που μπορείς να το παρατήσεις ανά πάσα στιγμή αν καταλάβεις το λάθος σου.Είναι μόνιμο.Και είναι πάνω στο σώμα σου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος31/10/13 15:12

      συμφωνω και με τους δυο αναγνωστες...αλλα να γνωριζουμε οτι ολα εξαρτωνται απο το ποσο κοντα ειναι κανεις στον Θεο...απο το ποσο η μετανοια του ειναι βαθια και απο το ποσο μπορει ολα αυτα να τα ισοζυγισει ,ωστε και σκανδαλο να μην δημιουργει με τους γυρω του αλλα και να κλεινωμενος στο ταμειο του,να πραγματοποιει το θελημα Του Θεου,μακρια απο ολους και ολα,συγχρονιζομενος με τις εντολες.π

      Διαγραφή
  9. Πρός @ 31/10 02:58 Δηλαδή για κάποιον με tattoo δεν υπάρχει μετάνοια, έστω και αν φύγει από αυτή τη ζωή με τα tattoo μόνιμα στο σώμα??? Θεωρείς ότι κατακρίνεται επειδή φέρει τα σημάδια της νεανικής αμαρτωλής επιθυμίας?? Στη Δευτέρα Παρουσία πως θα σταθούμε στον Δεσπότη μας Χριστο, με τούτα τα σώματα που φέρουμε τα σημάδια της αμαρτωλότητας, ή άλλα σώματα άφθαρτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/11/13 11:24

      Αδερφέ δεν καταλαβαίνω που κολάς...δεν θεωρώ ότι ''κατακρίνεται'' κανένας.
      Λέω ξεκάθαρα...αν κάποιος είναι μακριά από την Ορθοδοξία τότε όλη αυτή η συζήτηση κανένα νόημα δεν έχει, ούτε για αυτόν ούτε για εμάς τους υπόλοιπους.Εάν στην πορεία της ζωής του ακολουθήσει την Ορθοδοξία και "φέρει" τα στίγματα (tattoo) της παλιάς ζωής τους με γεια του με χαρά του, δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνει ούτε είπα ότι δεν έχει μετάνοια.
      Λέω για εκείνον (εκείνους) που είναι ή που λένε ότι είναι Ορθόδοξοι αλλά κάνουν tattoo ή τα δικαιολογούν ή τα προμοτάρουν...αυτό είπα ότι είναι λάθος από 2-3 διαφορετικές μεριές.
      Το αν εμφανιστούμε στον Δημιουργό με αφθαρτα σώματα στην ΔΠ τι έννοια έχει;;
      Ότι δεν έχει σημασία αν φέρουμε "σημάδια";;
      Αυτό κι αν είναι πλάνη...δλδ οι υπόλοιπες αμαρτίες του σώματος (που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι) δεν θα χουν σημασία επειδή θα χουμε άφθαρτα σώματα;;

      Αυτό που είπα είναι απλό.
      Για τους μη Ορθόδοξους απολύτως καμμία σημασία δεν έχει ο συσχετισμός και για τους Ορθόδοξους καλά θα κάνουν αν δεν έχουν tattoo να το αποφύγουν για τους λόγους που ανέφερα και ίσως κι άλλους που δεν γνωρίζω.
      Φυσικά -το ξαναλέω- άμα κάποιος θέλει σώνει και καλά να κάνει κάτι ό,τι και να του πεις θα βρει δικαιολογία να το κάνει.
      Όσο για την υπερπροβολή των tattoo σήμερα είναι κραυγαλέα και ΄διόλου τυχαία.
      Αν κάποτε έκαναν τατουαζ οι ναυτικοί και οι heavymetalαδες τώρα κάνουν οι κυρα-Κατινες της γειτονιάς και οι έφηβες κόρες τους..

      ...επειδή πριν καν ο άνθρωπος βάλει τον Θεό ως κριτήριο σε ό,τι αποφασίζει στην ζωή του, έχει κατακρημνίσει την αιδώ και το κριτήριο των παλαιοτέρων...

      αλλά είπαμε...είναι η εποχή του ναρκισισμού και του "Be your own God".

      Α.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος2/11/13 09:14

    Οχι Μ!
    Δεν εννοει οτι αυτος που στιγματιζεται με τατου δεν εχει την ευχερεια να μετανοησει εαν το θελει...αλλα,σε παει σε πιο βαθια νερα ο 2:58,οτι δηλαδη το να κανεις κακο στον εαυτον σου και να μετανοησεις ειναι μικροτερο κακο απο το να γινεις παραδειγμα προς κακη μιμηση για τους αλλους οι οποιοι ειναι αδελφοι σου και δεν μπορεις να σκανδαλιζεις ουτε και να παρασυρεις προς το μη αγαθο.Φυσικα ,αυτο θα γινει αφου και συ τυφλος εισαι...τυφλους οδηγεις!γιαυτο θα πρεπει κατα την ατελη μου γνωμη να ειμαστε ολοι προσεκτικοι αλλα και να εξομολογηθουμε και να πουμε του ιερεα''πατερ,δεν ξερω εαν σκανδαλισα και εγω καποιες φορες με τη συμπεριφορα μου η με τους λογους μου καιπου μπορει να πηραν στραβα τα λογια μου η τις πραξεις μου και παρασυρθηκαν σε κακες πραξεις.Παντα ο σκανδαλισμος γινεται με το μη αγαθο και οχι με το αγαθο.Διοτι εχουμε -να τονιστει και αυτο παρακαλω πολυ-και χριστιανους αδυνατους στην πιστη που οταν τους μιλησεις για Θεο σκανδαλιζονται...οταν τους πεις πως και ακομη μεσα στο γαμο οι σχεσεις θα πρεπει να ειναι μεσα στα πλαισια της αγαθοτητας...ποσο μαλλον εκτος...τοτε αυτοι αρχιζουν και δυσανασχετουν,αρχιζουν να κοροιδευουν τους αγωνιστες χριστιανους οτι το παιζουν αγιοι και ομως δεν ισχυει κατι τετοιοΔιοτι ο Ιερος Χρυσοστομος μας λεγει οτι κατα φυσιν εστι η αρετη και παρα φυσιν η πονηρια.Επομενως αυτος που μιλα για την εν χριστω Ζωη,δεν ειναι εκτος νομου Ευαγγελιου και πραγματικης ζωης που θα οδηγησει στην αιωνιο Ζωη αλλα εκτος ευαγγελιου ειναι αυτος που σκανδαλιζεται με το σωστο το ευσεβες,το τιμιο...Για να μην τρελλαθουμε ,γιατι ακουμε πολλα στα μπλοκ...[ε,εσεις οι αγιοι...που το παιζεται παισιοι και αββαδες η εσεις που ειστε ταλιμπαν της πιστης,δεν απεχετε και πολυ απο τους οπαδους της Χρυσης Αυγης..κατι σαν αυτους ειστε και εσεις..οι υποκρινομενοι της αυθεντιας ακριβεις της πιστης ,οι επαρχιωτες που νομιζετε οτι τα γνωριζετε ολα και δεν ξερετε τιποτα..κλπκλπ]..γιαυτο λοιπον ...καλο ειναι να τρεχουμε ολοι αλλα ας γυριζουμε και λιγο πισω να κοιταμε και τους αδελφους μας που τρεχουν με λιγες δυναμεις ,ωστε να φτασουν και αυτοιΓιατι εκει που εχουμε φτασει αδελφοι μου,ο ενας σκανδαλιζει τον αλλο και υπαρχει αυτος ο αλληλοσκανδαλισμος...οπου ο ενας σκανδαλιζει με το αγαθο ,αυτον που σκανδαλιζει με το πονηρο και με αυτο τον τροπο δεν υπαρχει διακριση αλλα ουτε και αγαπη εκατερωθεν και δουλεια πνευματικη δεν υπαρχει και ουτε προκειται να υπαρξει,εφοσον ο ενας νιωθει μειωμενος και αλλος οχι.για να πλησιασουμε την αποσταση ,θα πρεπει και οι δυο πλευρες να αλληλοπεριχωρουνται και αλληλοταπεινωνονται ωστε να επιτευχθει το σπουδαιοτερο εργο της εν χριστω αγαπης και ζωης ...που ομως οδηγει στην αιωνιοτητα.
    Καλο απογευμα εν Κυριω
    Πηνελοπη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?