10 Απρ 2010

* Ε ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ?


Εμεις οι Ελληνες Ορθοδοξοι ειμαστε στο ''δεν βαριεσε βρε αδερφε'' και δεν μας νοιαζει τιποτε στα περι πιστεως. Λεμε ''Πιστευω'' και σταματαμε εκει,νομιζουμε με το να εχουμε κρεμασμενη μια εικονα στο σπιτι,στο μαγαζι,οτι θα σωσουμε την ψυχη μας.
Η' αν παμε μια φορα τον χρονο στην Εκκλησια και ...
αναψουμε μια λαμπαδα ισα με το μποι μας,θα σβηστουν οι αμαρτιες μας.
Η' αν κανουμε την χαρη στον Χριστο και παμε στην περιφορα του Επιταφιου και στην Ανασταση μεχρι να ακουσουμε το ''Χριστος Ανεστη'' θα μας λυπηθει ο Θεος.
Ο Χριστος δεν θελει τετοια υποκρισια,αυτα μπορει να τα δεχεται αλλα κατι αλλο θελει απο εμας,τι θελει?
Θελει στολιδια,ομορφα και ακριβα ρουχα?
Θελει να μας βλεπει μια φορα τον χρονο στην Εκκλησια του?

Ο Χριστος θελει τις αμαρτιες μας,αυτο θελει.
Αλλα υπαρχουν και καποιοι αδερφοι μας που λενε...''και τι να πω στην εξομολογηση?''
Μα η το μυστηριο της Ιερας Εξομολογησεως ειναι ενα απο τα επτα μυστηρια της Πιστεως μας,αν δεν το δεχεσαι σημαινει οτι δεν δεχεσαι και τα υπολοιπα μυστηρια.
Αδερφε δεν ειναι αναγκη να κλεψεις η' να σκοτωσεις,υπαρχουν χειροτερα εγκληματα που κανουμε καθημερινα.
Αλλες κοπελες ενω εχουν κανει εκτρωση,δεν το εξομολογουνται και συνεχιζουν την ζωη τους σαν να μην συνεβη τιποτε.
Αλλοι κερδιζουν χρηματα με ατιμο και ανομο τροπο,αλλα δεν το βλεπουν σαν κακο.
Αλλοι εχουν συκοφαντησει αδερφους τους,αλλα δεν το βλεπουν οτι διεπραξαν αμαρτημα σοβαροτατο και ισως ομοιο με εναν φονο.
Αλλοι εχουν ψευδομαρτυρησει αλλα δεν το βλεπουν σαν αμαρτημα.
Αλλοι το μονο που εχουν στο μυαλο αλλα και στην πραξη ειναι η πορνεια,τα βλεπουν φυσιολογικα και μεσα στα πλαισια της καθημερινοτητας.
Ας παρουμε τις ευθυνες μας,ας κανουμε μια ερευνα πρωτα στον εαυτο μας,ειμαστε εμεις ενταξει?

ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ,ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ,ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ....

6 σχόλια:

  1. Μα ετσι ειναι...Δεν γινεται να πηγαινουμε μια φορα το χρονο Εκκλησια και να ισχυριζόμαστε ότι ειμαστε και καλοί χριστιανοί.Η να έχουμε κανει σοβαρά αμαρτήματα και να μη νιώθουμε την ανάγκη να εξομολογηθούμε...Μετά αναρωτιόμαστε γιατι δεν πάνε καλά τα πράγματα,επομενο ειναι.Και τα παιδιά ο,τι δουν απο τους γονεις τους αυτό κάνουν...Και αν δεν καθοδηγουνται απο τους γονεις και τους πατερες τοτε "καθοδηγουνται" από φίλους,ιντερνετ,και γενικα οποιονδήποτε τους ωθεί στην αμαρτία.Δεν τους λεει ομως ότι καθε αμαρτία κοστίζει.Και η πρόσκαιρη χαρά που έχει κανείς κανοντας κατι οχι σωστό,μετατρέπεται σε λύπη ύστερα...Μιας στιγμής ηδονής σεξουαλικής μετατρέπεται σε λύπη ας πουμε όταν μια κοπέλα παει και κανει εκτρωση και αφαιρει μια ζωη...Και περα απο το ηθικο μερος της υποθεσης ισως η ιδια οταν θα θελει καποια στιγμη να κανει παιδια να μη μπορει...Δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να μάθουμε.Ο Θεός βοηθός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ?
    ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.
    Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηνελοπη10/4/10 11:53

    καταργησαν μερικοι αυτο το μυστηριο ..το μυστηριο της εξομολογησης δυστυχως και ενω παντρευτηκαν και βαπτισαν τα παιδια τους αυτο το μυστηριο μαζι με το μυστηριο της θειας κοινωνιας το καταργησαν .Μερικοι πανε στον παπα και λενε ''πατερ μου !δεν υπαρχει καλυτερος ανθρωπος απο μενα ...δεν εχω πειραξει κουνουπι! και τους πιανει και η συγγινηση και ενα δακρυ τρεχει απο την καλοσυνη που εχουν...και αλλοι λεγουν ''εμενα η ψυχη μου ...να ..ο θεος και ας δει τι καλη γυναικα που ειμαι---ενω κατι αλλο που κανουν τους σταυρους και κανουν γονυκλησιες και κανουν κομποσχοινια θεμου συχωραμαι θα πανε στο πυρ το εξωτερο[μου τοχουν πει και αυτο]---τι να πει κανεις ---μακαρι να ειναι εκεινοι ανωτεροι ολων και με τις προσευχες τους να παρουν και εμας στην βασιλεια των ουρανων μακαρι...ποιος ειναι ανωτερος θα κοιταξουμε τωρα στα ματια του θεου η θα κοιταξουμε πως θα αγιασουμε και πως θα επιτυχουμε την αγαπη του θεου; αυτο εχω να πω ---ο θεος να σκεπει μετην χαρη του ολους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγγελος19/5/10 07:46

    Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα την ιστοσελίδα σας Αγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΓΕΛΕ...
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ ''ΑΓΓΕΛΟΥΣ''
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?