20 Απρ 2010

* ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ?

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ.

Τετοια ακουμε και γυριζουμε την πλατη μας,δεν θελουμε ουτε καν να ακουμε αυτα τα λογια.
Μας αρεσει και προτειμουμε να κανουμε οτι μας ερθει στο κεφαλι μας.
Δεν θελουμε να ...
ακουμε κανεναν,ουτε να κανουμε υπακοη σε κανεναν.
Θεωρουμε τον εαυτο μας ανωτερο απο ολους,ανωτερο ακομη και απο τον Θεο.
Τον Θεο τον θυμομαστε αν μας συμβει καποιο κακο,καποια συμφορα,καποια ασθενεια,και παλι ειμαστε επιφυλακτικοι και αρνητικοι οταν δεν μας κανει τα χατηρια ο Θεος.
Ωρες ωρες αρνουμαστε και την υπαρξη του Θεου,ποσο μαλλον του Υιου Του και Σωτηρα μας?
Θελουμε να τον δουμε για να τον πιστεψουμε,αλλιως δεν συγκινουμαστε.
''ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ''αυτο ειπε ο Χριστος μας,αλλα εμεις και παλι τα ιδια,δεν τον πιστευουμε.
Θαυματα γινονται και τα αποδιδουμε σε τυχαια περιστατικα,συμπτωσεις δηλαδη.
Τι Πιστη ειναι αυτη αφου ο Χριστος ηταν υπαρκτο προσωπο και οχι μυθολογικο και φανταστικο σαν τους θεους που λατρευαν οι αρχαιοι Ελληνες και οι αλλοι λαοι?
Εχουμε τον ολοζωντανο Χριστο,τον γευομαστε οταν Μεταλαμβανουμε,Τον εχουμε μεσα μας,γινομαστε ενα με τον Χριστο,και παλι δεν νιωθουμε καμμια διαφορα.
Γιατι συμβαινει αυτο?
Γινεται επειδη δεν εχουμε τυφλη Πιστη στον Χριστο,αλλα εχουμε Πιστη στα υλικα στα γηινα και στον εαυτο μας.

Εδω σημερα και ντρεπομαστε να ομολογησουμε τον Χριστο,να πουμε οτι ειμαστε Ορθοδοξοι Χριστιανοι,οτι εχουμε την Αληθεια.
Οι αλλες Θρησκειες ομως δεν το κανουν αυτο,ειναι πολυ πιστοι τηρουν και σεβονται την Πιστη τους.
Εμεις ντρεπομαστε να κανουμε τον ΣΤΑΥΡΟ μας,ντρεπομαστε να πουμε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ντρεπομαστε να μιλησουμε για τον ΧΡΙΣΤΟ και γενικα ντρεπομαστε σε οτι εχει σχεση με ΟΜΟΛΟΓΙΑ της Πιστεως μας.
Αν γυρισουμε τον χρονο πισω στα χρονια των διωγμων...αχ εκεινα τα χρονια που εθελοντικα παρουσιαζοταν οι Χριστιανοι να ομολογησουν την Πιστη τους στον μοναδικο Σωτηρα και Λυτρωτη ΧΡΙΣΤΟ.

ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

4 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι...Πρώτος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έρχεται ο Χριστός...Αλλά για να έρθει πρώτος ο Χριστός πρέπει να τον πιστευουμε και να τον αγαπαμε,πιο πολυ απο καθε τι αλλο,και να μην εχουμε δεσμευμενη την καρδιά στα γήινα...Οταν το πρωι παμε στην Εκκλησια και το βράδυ σκεπτόμαστε κτήματα,χρήματα,πως θα κάνουμε περισσότερα...ε τοτε τι ζητάμε ?Οταν δεν ομολογούμε την πίστη μας...Οταν ντρεπόμαστε να ακολουθήσουμε τη νηστεία μας σε περίοδο νηστείας ,τότε ο Χριστός τη μοναδική μερα αναμεσα σε ολες θα μας πει δεν σας γνωρίζω...Περιπου οπως το λέμε και εμείς σε ανθρώπους που δεν κάνουν ενα τηλεφώνημα για να δουν αν ζούμε η αν πεθαίνουμε κατά το κοινώς λεγόμενο !Γι αυτό ας προσέχουμε,με αυτό το ζήτημα δε γίνεται να παίζουμε !Χριστός Ανέστη σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ''ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ''
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηνελοπη20/4/10 15:30

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! βρηκα την ευκαιρια να μπω -πραγματι δεν ειμαστε πραγματικοι χριστιανοι..δυστυχως ο Αγιος Σεραφημ του Σαρωφ εβλεπε τις προσευχες των ρωσων χριστιανων σαν ενα θυμιαμα να ανεβαινει στον ουρανο και να φτανουν στον θρονο του θεου...ζουμε σε περιοδο μεγαλης αδιαφοριας πνευματικης --Δεν εχει αναγκη ο θεος να τον δοξαζουμε αλλα εμεις εχουμε αναγκη δοξαζοντας τον να περνουμε την ευλογια του.Το ωραιοτερο πραγμα ειναι να ειναι κανεις δικαιος --ευλογουνται τα παιδια του,οι σοδιες του,ο κοπος του...και φτανει σε ευλογημενο γηρας και ειναι ευτυχισμενος γιατι αγαπαει τον θεο --στις ευχες που δινω εγω παντα ΄΄Να εχετε αγαπη για τον θεο αλλα και του Αβρααμ και του Ισαακ τα καλα να εχετε''Δεν εχουμε εμπιστοσυνη στο θεο--εμπιστοσυνη στο θελημα του διοτι στο πλαι στεκει παντα και το δικο μας θελημα...Αυτο το ΄΄γεννηθητω το θελημα σου'' που καθε μερα το υπερασπιζομαστε στην προσευχη μας δεν το πιστευουμε πραγματικα---Σου λεγει μουδωσες εναν καρκινο να με τυραναει γιατι;εγω ηθελα να ειμαι υγειης.Ειναι μεσα στην αδυναμια αυτο ..μεσα στον ακαλλιεργητο εγωισμο ...οπως και να το κανουμε ειαστε ατελεις .Οταν ειπαν του π.Εφραιμ πως αισθανεσθε που σας βρηκε αυτη η κακια αρρωστια; ειπε ''γιατι οχι και σε μενα...''αλλα ο γερων παισιος ηταν απο τους τελειους χριστιανους...εμεις μια γαστροσκοπηση να μας πουν να κανουμε λεμε---Απαπα...φοβαμαι δεν θελω....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΕΛΕΙς ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΩΝ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΞΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ---δεν προσπαθουμε να κανουμε καμια προσπαθεια να ειμαστε ορθοδοξοι αλλα και να σκεπτομαστε ορθοδοξα-------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ,ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ.
    ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΖΩΗ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ,ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟ.
    ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΒΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?