30 Ιαν 2011

* ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ,ΑΛΛΑ...

Οπως ο νεος ετσι και ο ηλικιωμενος εχουν το μελλον τους.
Οι νεοι ειναι μεσα στην ζωη.
Οι ηλικιωμενοι ειναι περα απο την ζωη.
Οι νεοι αγωνιζονται να πετυχουν συνηθως σε τουτη την ζωη με τα μεσα που σπανια ειναι υψηλα και καθαρα.
Οι ηλικιωμενοι δεν μπορουν να πετυχουν μετα την ζωη παρα μονο με υψηλα και καθαρα μεσα.
Γιαυτο ειναι ευκολοτερο και συνηθεστερο για τους ηλικιωμενους που βλεπουν περα απο τουτη την ζωη να εχουν υψηλο και καθαρο ηθος. 

Ακομη ευχομαστε μια
καλη και ευλογημενη εβδομαδα σε ολους τους αδερφους και τις αδερφες μας, μιας και σημερα Κυριακη ειναι και η πρωτη ημερα της εβδομαδος.
Πολλοι ουτε καν το γνωριζουν αυτο.
Νομιζουν την Δευτερα ξεκιναει η εβδομαδα.
Η Δευτερα ειναι η δευτερη μερα,η Τριτη ,τριτη μερα κτλ. κτλ.
Η Κυριακη ειναι η μερα ολοκληρη και αφιερωμενη στον Κυριο και Θεο μας.


ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΕΡΑ,ΟΥΤΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΟΥΤΕ Ο ΜΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/1/11 06:53

    Η καθαρότητα του βίου θαρρώ πως δεν είναι πάντοτε συνάρτηση της ηλικίας. Παρατηρήστε ,εάν θέλετε, πόσοι ανώριμοι υπερήλικες κυκλοφορούν ανάμεσά μας ,αλλά και πόσοι υψιπέτες του πνεύματος νεανίσκοι !
    Και για να πάμε στον αδιάψευστο χώρο των Αγίων μας , πόσο χρονών ήταν ο Μέγας Βασίλειος , και σε τι ηλικία εκοιμήθη ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος ; Ποιος ήταν ο μέσος όρος της ηλικίας των Νεομαρτύρων μας ; Και τόσα άλλα παρόμοια παραδείγματα !

    Κι από την άλλη μεριά , πώς δικαιολογούνται παγκοσμίως τόσοι πόλεμοι, τόση πείνα , τόση ακαταστασία με πρωθυπουργούς , τραπεζίτες , θρησκευτικούς ταγούς και ακαδημαϊκούς διδασκάλους μιας οπωσδήποτε ώριμης ηλικίας ;

    Η καθαρότητα του βίου φαίνεται ότι είναι σε ευθεία συνάρτηση μονάχα με την εφαρμογή του θελήματος του Κυρίου και Θεού μας .


    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/11 12:11

    Σημαντική η τοποθέτηση του προλαλήσαντος!
    Πόσο χρόνων ήταν ο άγιος Νεκτάριος όταν πήγε στην Πόλη ;ήταν 15 ετών..Σήμερα αν αφήσεις ένα παιδί να φύγει 15 ετών να πάει σε άλλο μέρος να δουλέψει η να σπουδάσει είναι σίγουρο οτι θα είναι καθαρός ο βίος του;Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.ΜΕΧΡΙ ΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΝΟΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ.Για εμένα το μήνυμα της Ορθοδοξίας είναι να ζεις την Πίστη και να αγωνίζεσαι με τα Μυστήρια της εκκλησίας ,τον πνευματικό αγώνα,τη μελέτη των Πατέρων και Γραφικών χωρίων να καθαρίζεσαι,να διορθώνεσαι,να κόβεις τα πάθη σου σιγα σιγά..για να αποκτήσεις την καθαρότητα,στη συνέχεια την αγνότητα...και στην συνέχεια με τη βοήθεια της Θειας χάρης την τελειότητα.Αυτή η πορεία έχει πολλή πνευματική δουλειά κατά την ατελή μου γνώμη και κανείς δεν γνωρίζει που θα φτάσει..αλλά το ζήτημα είναι να μην μένει κανείς στάσιμος.Γιαυτό και η Ορθόδοξη Πίστη ετοιμάζει τον άνθρωπο για την αιώνια ζωή.Ελεγε ο πατήρ Ι.Ρωμανίδης οτι η ουσία της Ορθόδοξης Παράδωσης είναι ΚΑΘΑΡΣΗ-ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΘΕΩΣΗ.Μέθοδος θεραπευτική αφού μετά την πτώση ο άνθρωπος ρέπει πρός τη δυσιδαιμονία..οτι όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο τέλος και όλοι θα δουν τη ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ,με τη διαφορά οτι οι σεσωσμένοι θα την δουν ως γλυκίτατον Φως ,οι δε άλλοι ως καταναλίσκον..Γιαυτό λοιπόν σε αυτή τη ζωή πρέπει να γίνει η θεραπεία.Αν δεν φτάσει ο άνθρωπος σε κατάσταση μερικού φωτισμού δεν θα δεί το Χριστό.πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΛΟΥΚΑ...
    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ?
    ΠΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ?
    ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΕΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΕΜΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝ...
    ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΗ.
    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ.
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?