25 Οκτ 2011

* ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Καθε εβδομαδα εχουμε ενα ωφελιμο μηνυμα που θα μας δινει τροφη για σκεψη.

Διαβαστε το σημερινο μηνυμα...





Ο ΕΥΛΑΒΗΣ ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ,ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/10/11 15:30

    Ερώτηση: όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια καρδιά, ένα νου και μια ψυχή. Τι σχέση έχουν μεταξύ τους και πως επηρεάζει το ένα το άλλο?
    Επειδή νομίζω ότι μερικές φορές άλλα πράγματα θέλει η καρδιά και άλλα το μυαλό ή η ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/10/11 17:38

    Θα παραθέσω περί ψυχής και σώματος από τους αγίους Κάλλιστο,Ιγνάτιο και άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό.
    --------
    Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο άκακο!
    Όπως ενώνεται το ωάριο και το σπερματοζωάριο και αποδίδουν το ζυγωτό,ταυτόχρονα δυό κάθετες δυνάμεις,μιά χοική και μιά νοερά συναντιούνται στο μέσον και δίνουν την ψυχή ζώσα.''Και ενεφύσησεν Ο Θεός πνοή ζωής εις τον Αδάμ...''Το σώμα και η ψυχή δημιουργούνται ταυτόχρονα.Και έχει ουσία και ενέργεια Θεού μέσα της.
    Η ψυχή είναι αθάνατη
    Το σώμα θνητό
    Η ψυχή έχει μέρη[Λογιστικό-θυμικο-θυμοειδές-επιθυμικό]
    Το σώμα έχει μέλη..
    Η ψυχή είναι αόρατη,
    Το σώμα είναι ορατό..
    Η ψΥΧΉ ΕΊΝΑΙ ΑΝΩΤΈΡΑ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ..
    Ποιες είναι οι ανάγκες της ψυχής;
    ******************************
    1]Τρέφεται και αυξάνει με τη μελέτη του Θείου Λόγου και την προσευχή
    2]ντύνεται με τις αρετές
    3]Στολίζεται με τη γνώση
    4]καθαρίζεται με την εξομολόγηση,δάκρυα μετανοίας,Θεία Κοινωνία
    5]τραυματίζεται από τον πνευματικό πόλεμο
    6]αυξάνεται και τελειούται[αρχάριοι στην πνευματική ζωή,μέσοι,τέλειοι]
    7]αγάλλεται με την εργασία των εντολών,τη μελέτη της Γραφής και τις αρετές
    8]Γίνεται κατοικία Του Θεού

    Τα πάθη είναι η αρρώστια της ψυχής
    Οι αρετές είναι η υγεία της ψυχής

    Η Ψυχή μετά τον θάνατοδιατηρεί τα δοσμένα από τον Θεό ιδιώματά της,όπως τη μνήμη,τη λογική,τη σκέψη,την αντίληψη,το αυτεξούσιο[Γέρων κλεόπα Ηλιέ]Τα φυσικά ιδιώματα του ανθρωπίνου σώματος,όπως η δυνατότης τεκνοποιήσεως,η λήψη τροφών και άλλες μετα τον θάνατο δεν συντροφεύουν την ψυχή,αφού τα πνευματικά σώματα δεν έουν ανάγκη από τροφές στην άλλη ζωή..
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/10/11 18:12

    .......
    Οι εσωτερικοί πειρασμοί της ψυχής είναι οι λογισμοί βλασφημίας,αμφιβολίας σε θέματα πίστεως,απελπισίας,υψηλοφροσύνης κ.α,ενώ στους σωματικούς πειρασμούς οι πιό επικίνδυνοι είναι οι λογισμοί της ακολασίας..
    --Ναι ! ο άνθρωπος έχει πνεύμα δηλαδή ψυχή ζώσα η οποία ανήκει στο σώμα.Το σώμα θα επανασυνδεθεί κατά την Δευτέρα Παρουσία Του Κυρίου με την ψυχή αφού αναστηθεί πρώτα..
    Τα σώματα όλων των ανθρώπων[είτε καλοί είναι είτε κακοί..είτε πιστοί,είτε άπιστοι]θα αναστηθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία για να σταθούν ενώπιον Του Θρόνου Του Ιησού Χριστού[Ρωμ 14,10]για να λάβει το καθένα [ψυχή και σώμα] τον ΜΙΣΘΟ [ΣΩΤΗΡΙΑ] Η ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ κατά τα έργα που εργάστηκαν στην παρούσα ζωή.Η ανάστασις των δικαίων θα γίνει για να λάβει και το σώμα δηλαδή την πνευματική Χάρη και αφθαρσία ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ[Πνευματικοί διάλογοι ]..Όλοι θα αναστηθούν,όταν ηχήσει η αρχαγγελική σάλπιγγα.Τα σώματα των αμαρτωλών θα αναστηθούν για να κληρονομήσουν την αιώνια τιμωρία[Ματθ. 25-46]ενώ τα σώματα των δικαίων,θα αναστηθούν για να συνδοξασθούν με τον Χριστόν,αφού τον είχαν στην καρδιά τους όσο ζούσαν στη γη και εκοπίαζαν για τα καλά έργα σύφώνως με τις εντολές του Ευαγγελίου.
    --------------
    Για την ερώτηση που άλλα θέλει η καρδιά και άλλα το μυαλό ,πιστεύω πως αν δεν βάλουμε μέσα στο υποσυνείδητό μας σταθερά ότι πρέπει πάντα να ακολουθούμε το καλό,το σωστό,το καθαρό[έχει τη δυνατότητα ο άνθρωπος να ξεχωρήσει το καλό από το κακό.το αγνό από το πονηρό..διότι εν σπέρματι έχει φυτεφτεί ο νόμος στην καρδιά του ανθρώπου]μαζί με τη μελέτη,τα Μυστήρια της Εκκλησίας και την προσευχή καθώς και τα καλά έργα είναι αδύνατον να μην πέσουμε στην αμαρτία.
    ---πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?