28 Μαρ 2013

* ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ(ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ)

ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ''

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΤΛ,Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΓΙΑΥΤΟ ΟΣΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ''ΔΙ'ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ'' ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ (15:27)

29 σχόλια:

  1. Κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακας "Χριστιανός είναι η απομίμησης Του Χριστού, όσον είναι δυνατόν στον άνθρωπο, και στα λόγια και στα έργα και στη σκέψη. Πιστεύει δε ορθά και αλάνθαστα στην Αγία Τριάδα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρα, δεν νοείται να ονομάζονται Χριστιανοί οι αιρετικοί, διότι δεν υμνολογούν ορθά - δογματικά Την Αγία Τριάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΣΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ με τη Χάρη Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είμαι Ορθοδοξότατος στα Της Αγίας Πίστεως, χαύνος δε αμαρτωλός, και εμπαθείς στην ψυχή μου.

      Διαγραφή
    3. ΕΜΕΙΣ(ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ),ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΙΣΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
      ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ.

      Διαγραφή
    4. Είναι φυσικό να αισθάνεσαι υποκριτής Ορθόδοξος, εάν είσαι στο μαντρί με αρχηγό τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τους λόγους που αναφέρουν και οι αδελφοί στα σχόλια. Για φεύγου από εκεί, και μπές στο μαντρί που λέγεται Γνήσια Ορθοδοξία και τα λέμε, να δείς πως θα αισθάνεσαι. Φευγου από τον Οικουμενισμό και σώζου. Όσο για τα έργα μας δεν καυχόμαστε, είμαστε στο έλεος Του Αγίου Θεού!!! και όπως ο ληστής και χειρότερα, θα του πούμε εκείνη την ημερα, "Κύριε λυπήσου μας, μείναμε Ορθόδοξοι τούτα τα χρόνια της αποστασίας και του δαιμονικού Οικουμενισμού, και μη μας στερήσεις την Βασιλεία σου!! Και ας ελπίσουμε ο νικητής Του Θανάτου και αναστάς εκ Νεκρών να μας ελεήσει!!!

      Διαγραφή
    5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.
      ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;
      Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Η ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

      ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ!!!
      ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
      ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΑΜΕ.
      ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ μου φίλε, συγχώρεσέ με αλλά με αυτά που γράφεις, δείχνεις ότι έχεις άγνοια περί της ιστορίας της Ορθοδοξίας. Μελέτα λίγο περι αιρέσεων, και δες πόσοι Πατριάρχαι εκπέσανε σε θέματα Πίστεως και η ιστορία τους κατέταξε αιρετικούς. Διάβασε με προσοχή τον βίο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και φιλοσόφισε λίγο, το τι έκανε για να μείνει εν τη Αγία Ορθοδοξία. Επίσης, άλλο οι θεσμοί, που οπωσδήποτε τους σεβόμαστε και άλλο τα πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς. Δεν κρίνουμε Πατριάρχες, ή και Αρχιερείς η και πιστούς, για ηθικά θέματα, έχουμε όμως υποχρέωση να απομακρυνθούμε από Πνευματικούς Ταγούς που δείχνουν δημόσια σε καθημερινή βάση, αιρετικά φρονήματα. Εκεί έχουμε υποχρέωση, εάν θέλουμε να μείνουμε Ορθόδοξοι, να διακόψουμε την κοινωνία με αυτά τα πρόσωπα. Εγώ δεν είπα κατάρα για κανέναν, όμως πρέπει όταν θα μας βρεί ο θάνατος με τη βοήθεια του Αγίου Θεού να είμαστε Ορθόδοξοι και όχι ενεργοί κοινωνοί με τον Οικουμενισμό!!

      Διαγραφή
    7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΩΣΙΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
      ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

      ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...
      ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ;
      ΕΝΑΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ,ΑΘΕΟΣ,ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ,ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΒΟΗΘΑΕΙ,ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΤΛ Η' ΕΝΑΣ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ'' ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

      Διαγραφή
    8. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να μελετάμε το Λόγο Του Θεού, όμως ξέρεις γιατί υπάρχουν εκατοντάδες αιρέσεις που διαφοροποιούνται δογματικά από Την Μία Αγία Εκκλησία Του Χριστού??? Επειδή μελετάνε τις γραφές και παρερμηνεύουν αυτές!! Οι Άγιοι Πατέρες μας άφησαν σαν παρακαταθήκη, ότι Το Άγιο Ευαγγέλιο είναι ο Ήλιος και τα κέιμενα των Αγίων Πατέρων που το ερμηνεύουν με τη βοήθεια Του Αγίου Πνεύματος είναι τα πνευματικά γυαλιά, έτσι ώστε κοιτάζοντας τον Ηλιο να μην κινδυνεύουν να στραβωθούν!!!
      Για την επίλυση της απορίας σου, μελέτησε και εμβάθυνε τον Άγιο Νηφων Επίσκοπο Κωνσταντιανής. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς τις δύο εξίσου κακές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει γνήσιος Ορθόδοξος κατά τη γνώμη σου στις μέρες μας που να αναπαύει Τον Κύριο με τα έργα Του??? Η απάντηση είναι ναι, Κύριος βέβαια γνωρίζει ποιοί είναι, αλλά αγωνίζονται με εγκράτεια, άσκηση, προσευχή, και νηστεία. Γνωρίζω κοσμικούς αδελφούς, Γνησίους Ορθοδόξους, που τώρα στην έναρξη της Αγίας Σαρακοστής κάνουν "τριήμερο", δηλαδή από Καθαρά Δευτέρα εως Καθαρή Τετάρτη ούτε νερό ούτε μπουκιά στο στόμα τους και πάνε και κοινωνάνε των Αχράντων Μυστηρίων, την πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.
      Αγαπητέ μου φίλε, υπάρχουν αδελφοί εν Χριστώ που αναπαύεται Ο Χριστός μας, και γι αυτό χάρην εκείνων μας ανέχεται και δεν μας καταποντίζει για την κατάντια μας (πρώτη η δική μου) και την αποστασία μας!!
      Ο Θεός να φωτίσει το σκότος της ψυχής μου!!

      Διαγραφή
    9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ,ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΚΛΟΝΙΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.
      ΜΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''ΠΙΣΤΗ''
      ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΧ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ.
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;
      ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ μου, εγώ δεν σου το ανέφερα σαν σημείο αναφοράς ακλόνητης Πίστης,-που το είδες αυτό, εκτός εάν δεν καταλαβαινόμαστε,- σου το ανέφερα σαν σημείο για αδελφούς που αγωνίζονται εν Χριστώ!!! Σε απάντηση για Χριστιανούς που μου αναφέρεις, "ΕΝΑΣ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ'' ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ",
      Μου κάνει εντύπωση, που απαντάς αλλού για αλλού!!!
      Όσο για τους ΓΟΧ, έχεις ως σημείο αναφοράς "κατάρες, μίσος, χωρίσματα σε κομμάτια." Οπωσδήποτε δεν συμφωνώ και δεν με εκφράζει, αλλά προτιμώ να είμαι εδώ παρά να έχω κοινωνία με τον Οικουμενισμό και ότι αυτό συνεπάγετε??? Ο νοών νοείτω!!
      Επιπλέον άνοιξε λίγο τον Άγιο Ιωάννη και την Κλίμακα και διάβασε να δείς σε ποιό "σκαλοπάτι" της κλίμακας των αρετών βρίσκεται η Αγάπη. Έτσι για την αναφορά, η Αγάπη για τον Άγιο Ιωάννη είναι στο τελευταίο "σκαλί" και δωρίζεται από Τον Θεόν στον Πιστόν, εφόσον έχει "ξεπεράσει" την προσευχή, την ταπείνωση, υπακοή, μνήμη θανάτου, αποταγή, χαροποιό πένθος, μετανοίας, μνησικακίας, κλπ. Βλέπεις ότι είναι ότι
      υψιστότερο, διότι αγάπη είναι ο ίδιος ο Θεός. Λοιπόν δεν είναι εύκολο αυτό που αναφέρεις ειδικά για μας τους ογδοήτες Χριστιανούς.
      Τέλος, - πρέπει να διευκρινήσουμε-, διότι τα έχεις μπερδέψει, ότι δεν αναφερόμαστε στην "ακλόνητη Πίστη" αλλά στην Ορθή δοξολογία Της Αγίας Τριάδος. Αυτό είναι τα θέματα Πίστεως και που έχουν αναφερθεί οι Άγιοι Πατέρες, δηλαδή Το Πανάγιον Πνεύμα στις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους. Άρα λοιπόν όταν μιλάμε για θέματα Πίστεως δεν εννοούμε καμμία ακλόνιτη Πίστη!!!

      Διαγραφή
    11. ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ,ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΗ.
      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.
      ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
      Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
      ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ 30η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
      Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
      ΤΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.
      ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΛΙΑΡΗ.
      ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
    12. Γράφεις ότι, «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.», ενώ πιό πάνω σε προηγούμενο σχόλιο γράφεις, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΩΣΙΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.”
      Επιλέον γράφεις «ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ,ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΗ» και σε προτρέπω για ρώτα τη γιαγιά σου τι έκανε, και είχε ακλόνητη Πίστη???
      Γράφεις «ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ» μου δείχνεις ότι θέλεις να πέις, ότι εγώ σου παρουσιάζω Θεολογικές αναλύσεις. Απεναντίας σε παραπέμπω στα κείμενα των Αγίων όπου πιστεύομεν ότι Το Πανάγιον Πνεύμα φώτισε για να έχουμε σήμερα τις γραπτές πηγές, νουθεσίες, Ορθοδοξία και Ορθοπραξία διότι εσύ έχεις τη γιαγιά σου και σου μεταφέρει την Αγία Ζώσα Παράδοσή μας, όμως άλλοι δεν έχουν!!
      Επίσης. από τη μία πλευρά γράφεις ότι «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ» αλλα όμως μπορείς και εκφέρεις απόλυτη άποψη για αυτές τις Θεολογικές φιλοσοφίες, «ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΣΙΝΑΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ 30η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ»!!! Χωρίς όμως να αναφέρεις ποιό είναι «ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ».
      Επίσης γράφεις ότι «Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» χωρίς να τις αναφέρεις ποιές είναι και από τις έμαθες.
      Απάντησέ μου όμως και στην ερώτηση, εάν και οι αιρετικοι «ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» που το θεωρείς ουσιώδες κατά τη γνώμη σου, ποιό το ώφελος???
      Γράφεις «ΤΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ». Ερώτηση, γιατί γιά άλλη μιά φορά αναφέρεις την κακοδοξία ως παράδειγμα? Δεν υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που σέβονται Τον Θεόν? Ποιός σου δίδαξε αυτή τη νουθεσία «ΤΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» και την υιοθέτησες?? Που το βρήκες γραμμένο??? Σε προηγούμενο σχόλιο γράφεις «ΕΜΕΙΣ(ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ),ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΙΣΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ» και τώρα παραθέτεις και νουθεσίες!!!
      Επίσης γράφεις, «ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΛΙΑΡΗ» δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς!!! Δηλαδή εισαγάγεις μία έννοια χωρίς να την προσδιορίζεις!! Επίσης δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τη φραση «ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ»!!!

      Διαγραφή
    13. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ.
      ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/13 15:47

    Όλη του η στάση είναι προδοτική. Γι'αυτό να μην κοροϊδευόμαστε!!!!!!!!
    Και δε μας πείθετε!!! Δεν είμαστε ένας και δύο είμαστε πολλοί και διαφωνούμε κάθετα με τέτοιους διαλόγους βδελυρούς!! Ο αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός είπε τον πάπα να καταράσθε!!Ένα κι ένα κάνουν δυο. Μιλάς μαζί του είσαι προδότης!!! ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/13 19:29

      Καλά 15:47@ γέλασα με την ψυχή μου με το τελευταίο που είπες.Δεν χρειάζεται να αναλύσεις.Μιά κουβέντα έφτασε να γίνει ο εξοστρακισμός!

      Συμφωνώ και εγώ με όλους! Κινήσεις μας έχουν σκανδαλίσει φοβερά. Τα κοράνια σαν δώρο που εδώθηκαν; Άν ρωτήσει κανείς κάποιον Μουσουλμάνο, πως ξεκινά το Κοράνιο με ποιά φράση ; Ξέρετε τι θα σας πει; -ένας είναι Ο θεός Ο Αλάχ και κανείς άλλος θεός δεν υπάρχει- Ε,αυτό και μόνο ήταν ικανό να στενοχωρηθούμε τόσο πολύ..ένας είναι ο θεός ο Αλάχ;Τότε γιατί να έρθει Ο Ιησούς στη γη;γιατί να σταυρωθεί;Για εμάς δεν έγινα όλα αυτά;Ποιός θα μπορούσε να κάνει δώρο σε κάποιον όσο και αμαρτωλός να ήταν ένα βλάσφημο δώρο που βλασφημεί τον Θεό; Εάν το έκανα εγώ δώρο κάπου ξέρετε τι θαμου έλεγαν οι δικοί μου ή καλύτερα να πω η γιαγιά μου και ο παπούς μου; Είναι ντροπή για σένα να κάνεις τέτοιο βλάσφημο δώρο,δεν σέβεσαι το Θεό,πως θέλεις να σε σεβαστούν οι ανθρώποι;
      Δυστυχώς,χάσαμε την εμπιστοσύνη μας από κάποιες συμπεριφορές που αυτό δεν μπορεί να σημαίνει πως είναι και τελεσίδηκο.Όταν αλλάξουν οι συμπεριφορές,θα αλλάξει και η δική μας.

      Διαγραφή
    2. Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΟΜΑΣΤΕ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.
      ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΦΤΑΙΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.
      ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΕΧΕΤΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/13 02:41

    Τι να λέμε τώρα αδελφέ,οι συμπροσευχές με Ιέρειες προτεστάντισσες,τα συλείτουργα μην τρελαθούμε σας παρακαλώ.Ο Πειραιώς από εδώ και τόσο καιρό φωνάζει γιατην Παναίρεση το Οικουμενισμού εμείς τα λέμε;έχω φωτογραφίες με όλα αυτά .εκτός των άλλων,στην εφημερίδα Ορθόδοξο τύπο που τελευταία μοιράζεται μέσα στην εκκλησία δωρεάν,εκεί να δείτε τι γράφει.Δηλαδή εμείς τα βγάλαμε αυτά;Όταν και ο πλέον αφελής πιστός θα δει την εφημερίδα και θα διαβάσει τι θα υποθέσει σας παρακαλώ πολύ;Το ξαναλεω εμείς τα λέμε;Δηλαδή θα σας άρεσε να είσαστε λίγο από όλα;Λίγο από Προτεστάντης,λίγο από Μουσουλμάνος,λίγο από χριστιανός και λίγο από Αγγλικανός;Μα όταν συμπροσεύχεσαι με τους καθολικούς τι θα υποθέσω ότι είστε;Όταν συμπροσεύχεστε και με τις Προτεστάντισσες τι άλλο θα υποθέσω;
    Εμείς τα λέμε;Από μόνα τους δεν φαίνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ;
      ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
      ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.
      ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

      ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΗΣΑΝΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΦΑΝΕ.
      ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ ΦΑΝΕ.
      ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος29/3/13 20:53

    kαλά τώρα θα μιλήσουμε γιαυτό η οτι το πράγμα οδηγειται αλλού με τις Πανθρησκείες κ.λ.π;Γιά την καθαίρεση ,αυτά δεν είναι στην δική μου κρίση αλλά στην κρίση των άλλων Πατριαρχείων.Άλλωστε δεν χρειάζεται επεξήγηση αυτό.Τώρα για το αν προσεύχονται οι οικογένειες μπορει και όχι αλλά όλοι μαζι σταυρό κάνουν πριν γευματίσουν.εκει ειναι το θέμα;ας λήξει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/4/13 07:49

    Αν τόσο χρόνο για τόσα λόγια τον κάναμε προσευχή για το έλεος μας από το Θεό κέρδος θα είχαμε.
    Και εγώ που Σας δίαβασα κ εσείς που γράφετε. Λοιπόν τα στοιχεία Σας είναι ληψά και μιάζουν σαν λίθοι κ κέραμοι ατάκτως ειρημένοι. Τα Δόγματα και οι Παρατάξεις είναι έργα ανθρωπίνων εγωισμών.
    Η Εκκλησία είναι μιά κ απ´ αυτήν άλλοι αποκόπηκαν και άλλοι ατακτούν για όλους όμως η πόρτα επιστροφής είναι ανοιχτή ώστε να έχει αξία κ η δέηση υπέρ ευσταθίας των αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως του Κυρίου δεηθώμεν.
    ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ
    Σεραφείμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ.
      ΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ.
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

      Διαγραφή
    2. Πάτερ Σεραφείμ τι εννοείται "ληψά στοιχεία"??

      Διαγραφή
  8. Ορθοδοξη ομαδα δογματικης ερευνας http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/oikoymen.htm
    Προς Εφεσιους 4¨5-6 5 εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα· ΕΠΕΙΔΗ * * *
    6 εἷς Θεὸς καὶ πατὴρ πάντων, ὁ ἐπὶ πάντων, καὶ διὰ πάντων, καὶ ἐν πᾶσιν ἡμῖν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?