21 Φεβ 2014

* ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ



ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ;
ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΧΘΕΣ,ΘΑ ΝΗΣΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΕΑΤΑ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ H' ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ;

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΑΜΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ.
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/2/14 15:23

    Δεν είναι καιρός για γλέντια, χορούς και φαγητά.
    Είναι καιρός για μετάνοια, δάκρυα και προσευχή.
    Ο καθένας ας κοιτάει τον εαυτό του και ας μην ασχολείται με τον πλησίον.
    Δυστυχώς δεν αγαπάμε τον Θεό.....
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Φίλε /η Διευχών, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου τέτοιο φαινόμενο, δηλαδή να κατακρίνουμε υποκριτικά άνθρωπους πνευματικούς και κοσμικούς, επειδή μπορεί να τρώνε την Τσικνοπέμπτη και να μη νηστεύουν την Αγία Σαρακοστή. Έχουμε άλλα τραγικότερα που βλέπουμε στις μέρες μας. . Όμως θα συμφωνήσω ότι έχουμε αρκετή υποκρισία, με πρώτο στην κορυφή της πυραμίδας τον εαυτόν μου.
    Θα συμφωνούσα στο να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι στα ηθικά ζητήματα και να ασχολούμαστε με τα του οίκου μας κατά τον Μέγα Βασίλειο. Θεωρώ πάντως πολύ τραγικότερη υποκρισία, τις αγαπολογίες των Οικουμενιστών από τα εάν θα φάει του σκασμού κάποιος την Τσικνοπέμπτη ή εάν θα νηστέψει την Μεγάλη Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/14 07:50

    Ανοιξες μεγαλο θεμα 7:22.
    Υποκριτης για εμενα εινα οχι αυτος που τρωγει και δεν νηστευει επειδη δεν του εχει μιλησει κανεις γι αυτο ουτε και η μητερα του ουτε ομως και οι καθηγητες του η -οι δασκαλοι του,αλλα υποκριτης ειναι αυτος που λεει οτι κανει ασκηση αλλα δεν κανει...Αυτος που διδασκει το ηθος αλλα δεν το πραγματοποιει.Αυτη που φορει τα μακρια φορεματα και ομως απο μεσα της ειναι κενη αποΧριστο.επισης εκεινη,που ενω λεει οτι τηρει παρθενεια ...σε τιποτε δεν θυμιζει για Τον κυριο αυτην την αρετη.Να πουμε ακομη για αυτους που συχναζουν σε συμποσια και ειναι του ανωτερουαξιωματος[οπως ολοι βλεπουμε των ποικιλων αξιωματων]που ενω τους βλεπεις να συχναζουν στην εκκλησια και να χαιρετουν τον κοσμο ως Δημαρχοι,Βουλευται...και ομως,αργοτερα που βγαινουν τα εκτροπα τους ,σε τιποτε δεν θυμιζαν τους ευσεβεις εκεινους που συχναζαν και οι εκκλησιατικοι μας τους τιμουσαν επειδη τους θεωρουσαν κυριους.Η αγαπολογια των Οικουμενιστων γκρεμιζει και τους ιδιους και τους αλλους που τους ακολουθουν .Η δε,γαστριμαργια των πιστων -απιστων παλι γκρεμιζει απο την πιστη,αυτη τη φορα εξ αιτιας του παθους και οχθι εκ της στρεβλωσης των αληθων δογματων,οπερ και αυτο οδηγει στην πορνεια και στην υπερηφανεια .Η Εκκλησια εχει ορισει πολλες ημερες που τρωει ο χριστιανος και αλλες που εγκρατευεται.Οπωσδηποτε τα του οικου μας αλλα και η ανταλλαγη σκεψεων μεταξυ χριστιανων δεν ειναι κακο νομιζω,αρκει να ειναι στα πλαισια της αδελφοσυνης.Δεν ειναι ζητημα της κατακρισης αλλα ζητημα της καλης κρισης που οδηγει στη μετανοια και απο εκει στην πορεια προς συναντηση.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου "Π", σε ευχαριστώ για την επικοδομητική σκέψη σου, εάν και δεν μου αρέσει να με αποκαλούν αριθμό ή και χρόνο! Έχω βαπτιστικό όνομα και το αναρτώ, άρα έχω την ελάχιστη επιθυμία να με σέβονται ως προς αυτό, και να με αποκαλούν με το Ορθόδοξο βαπτιστικό μου όνομα.
      Επι της ουσίας θα συμφωνήσω απόλυτα με τις σκέψεις σου. Όμως προσωπικά δεν με αφορά η προσωπική υποκρισία στα ηθικά θέματα των άλλων ανθρώπων. Δηλαδή δεν με αφορά είτε κάποιος είναι "αδελφή" και ας είναι και Αρχιερέας, εἰτε "μακριά φορέματα και μεγάλους σταυρούς και από πίσω θάψιμο", είτε οτιδήποτε άλλο συναντάμε στην πολυτάραχη ζωή μας. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά!!
      Με ενδιαφέρουν μόνο τα της Αγίας Πίστεως τα δρώμενα, υπο το πνεύμα εάν οι Πνευματικοί μας ταγοί που έχω κοινωνία, Ορθοδοξούν, και ανέφερα το παράδειγμα που σημαδεύει τις μέρες μας που είναι ο Οικουμενισμός. Με πικραίνει αφάνταστα εάν μειώνουμε δημόσια τους Αγίους μας, και με εξουθενώνει ασύλληπτα, εάν κάποιος έστω και άγνωστος δημόσια κοντά μου βλασφημίσει το όνομα Του Χριστού μας ή Της Παναγίας μας ή κάποιου Αγίου μας.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/14 14:03

    Εχετε δικιο Μαρινε!
    Και ποιον δεν στενοχωρει αυτο.Σκεπτομαστε την επωμενη γενεα την απιστο και ουνιτικοποιημενη...δυστυχως!αλλιως θωρουσαν οι αγιοι και αλλιως τωρα.
    Ας μας ευσπλαχνιστει ο Θεος...
    Ο κυριος Διευχων ,βαζει ωραια ερωτηματα και τον ευαχριστουμε για τη φιλοξενια.-π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου, εφόσον υπάρχει και θα υπάρχει μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, η Αγία Του Χριστού Εκκλησία, ""καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς"", θα βγάζει Αγίους και θα θωρούν όπως όλοι οι Άγιοι ανα τους αιώνες της Αγίας Εκκλησίας μας.
      Σε μας έγκειται, στο τι θα θωρούμε, και είναι άμμεσα συνδεδεμένο με το μέτρο της ταπεινώσεως του καθενός από εμάς, που χαρίζει ο Άγιος Θεός ανάλογα με τον αγώνα μας, για να διέλθουμε την Αγία απλανή οδό του Χριστού μας, σύμφωνα με την παρακαταθήκη του Αγίου Αντωνίου, ότι μόνο ο έχων αληθή ταπείνωση, δύναται να ξεπεράσει όλες τις παγίδες του διαβόλου τις απλωμένες εις την γη.!!
      Σκέψου ότι έρχεται πείνα στους Έλληνες, σκλαβιά, ανεργία, η παγκόσμια Κυβέρνηση, το σφράγισμα του αντιχρίστου, και άλλα, που εάν δεν ενωθούμε καρδιακά και αληθινά με τον Χριστόν μας θα μας φάει το μαύρο φίδι.
      Λοιπόν δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αλλά για αληθή αγώνα εν Χριστώ!!

      Διαγραφή
    2. ........Kαι κάτι ακόμη, κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι με τις σκέψεις μας, για να καταλήξουμε σε αυτό που μας άφησε η Βάγια στο πρώτο σχόλιο...
      Αγαπητή μας Βάγια είσαι πολύ μπροστά στη σκέψη.....

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.
      ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  5. Ο τίτλος της ανάρτησης ""ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ"", (δεν είναι τυχαίο), έρχεται την σημερινή Κυριακή της φοβεράς Δευτέρας Παρουσίας Του Ιησού Χριστού μας, να μας θυμίσει ότι από δικαστές που γινόμαστε στην καθημερινότητα, μέλουμε να κριθούμε ως δικαζόμενοι εκείνη την Φοβερά ημέρα της Αγίας Κρίσεως.
    Στην Αγιοπατερική παράδοση συναντάμε και έναν διαφορετικό τρόπο με τον οποίο θα δικασθούν οι άνθρωποι στην μέλλουσα Κρίση. Λέγεται ότι οι άνθρωποι θα κατακριθούν από τους αγίους. Ήδη αυτό το συναντούμε στον λόγο του Χριστού προς τους μαθητές Του: «αμήν λέγω υμίν ότι υμείς οι ακολουθήσαντές με, εν τη παλιγγενεσία, όταν καθίση ο υιός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθήσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλάς του Ισραήλ» (Ματθ. ιθ’, 28).

    Οι μαθητές δηλαδή, θα καθίσουν σε δώδεκα θρόνους και θα κρίνουν τις φυλές του Ισραήλ. Το ίδιο υποστηρίζει και ο Απόστολος Παύλος. Κατηγορώντας τους Χριστιανούς, ότι καταφεύγουν σε κοσμικά δικαστήρια για να λύσουν τις διάφορες υποθέσεις τους, λέγει: «ουκ οίδατε ότι οι άγιοι τον κόσμον κρινούσι;» (Α’ Κορ. στ’, 2). Αλλά πώς νοείται αυτή η κρίση από τους αγίους;

    Ο άγιος Συμεών δίνει και στο σημείο αυτό απάντηση. Λέγει ότι κάθε άνθρωπος, ευρισκόμενος μπροστά στην αιώνια ζωή και στο ανεκλάλητο εκείνο φως θα δη «τον όμοιον αυτού και κριθήσεται παρ’ αυτού». Όλοι οι άνθρωποι, πού έζησαν στην γη με διαφορετικούς τρόπους ζωής, θα συγκριθούν με άλλους ανθρώπους πού έζησαν μαζί τους με τις ίδιες συνθήκες ζωής.
    Απόσπασμα από το κείμενο,
    http://www.osiaefxi.com/2014/02/blog-post_6353.html

    Πολλές ευχές για καλή Κυριακή των Αποκρέω και να αξιωθούμε να κριθούμε εκ δεξιών Του Αγίου Πατρός, κατά την Φοβερά ημέρα Της Κρίσεως, ξεκινώντας μετάνοια έστω από αυτήν την Αγία Σαρακοστή..
    Αμήν Γένοιτο για όλους μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ,ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?