11 Μαρ 2014

* ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ



Εκείνος που πέφτει στην αμαρτία, είναι άνθρωπος. 

Εκείνος που λυπάται για την αμαρτία, είναι άγιος. 

Εκείνος που ευχαριστιέται να μένει στην αμαρτία, είναι δαίμονας. 

Εκείνος που συγχωρεί την αμαρτία είναι ο Θεός.

4 σχόλια:

  1. Μα, Όχι Δυστυχώς!! Όχι Δυστυχώς!! Όχι Δυστυχώς!! Είναι πολύ μεγάλη αμαρτία το δυστυχώς, είναι αχαριστία προς Εκείνον που θανατώθηκε επί Σταυρού για να μας ευτυχήσει!!

    Το ξαναγράφω, είναι αχαριστία το, «Δυστυχώς», προς Εκείνον που θανατώθηκε επί Σταυρού για να μας ευτυχήσει!!

    Το ότι ο Θεός μᾶς συγχωρεί, είναι η μεγαλύτερη υπόθεση όλων των αιώνων, όλου του Σύμπαντος κόσμου, όλης της Ζωής μας.
    Δεν αισθάνομαι κάτι άλλο από: Ευτυχώς, Ευτυχώς, και πάλι Ευτυχώς και Δόξα σοι Ο Πανάγαθος Θεός!!!!
    Για σκεφτείται προ Χριστού, που δεν υπήρχε η συγχώρεση, δεν υπήρχε το πετραχείλι του Πνευματικού, δεν υπήρχε η ευχέρεια για μετάνοια??
    Όλοι στον Άδη για εκατοντάδες χρόνια, μέχρι την Αγία Έλευση του Ιησού Χριστού!! Βλέπετε λοιπόν πόσο μεγάλο Ευτυχώς, και πόσο μεγάλη υπόθεση είναι η Άφεση Αμαρτιών από τον Πανάγαθο Θεό??

    Φαντάζομαι ότι, «το δυστυχώς» του συγγραφέα, γέρνει προς την πλαστιγγα για το ότι οι άνθρωποι δεν συγχωρούμε. Συμφωνώ ότι από μόνο του είναι λυπηρό, και αναρτώ την σκέψη μου.
    Στην αρχή της Αγίας Σαρακοστής έγραξα στα σχόλια, «Συγχωρέστε με», και κανείς παρά μόνο ο Γρηγόρης είπε το «Θεός Συγχωρέσει». Κανείς άλλος ούτε επώνυμος ούτε ανώνυμος, ευχήθηκε αυτήν την πανέμορφη ευχή που παραδοσιακά εκφράζουμε στην αρχή της Σαρακοστής. «Θεός σχωρέσει από καρδίας!!» Θεωρώ ότι πρέπει να το λέμε σε κάθε μας περίσταση που μας δίνεται!
    Παρά το γεγονός λοιπόν, ότι δεν είχα καμμία απαίτηση,(διότι ο ναυαγισμένος δεν κοιτάει τους άλλους, αλλά τα χάλια του), είχα τεράστιο χρεος όμως να ζητήσω συγχώρεση, μην τυχόν και πίκρανα κάποιον, και εάν κάποιος δεν με συγχώρεσε, εγώ είμαι δικαιωμένος ενώπιων Θεού και προχωράω το ταξίδι μου, όπως εκείνος ο Μακάριος Νικηφόρος που ζητούσε συγχώρεση από τον Σαπρίκιο τον Ιερέα ο οποίος σκληρόκαρδος, δεν τον συγχωρούσε με την πολύ γνωστή και κατά πάντα πολύ διδακτική Συναξαριστική διήγηση!!

    Ας καταλήξω φίλοι μου! Θέλει πολύ μεγάλη παλικαριά το «Συγχώρεσέ με αδελφέ, αλλά και το Θεός συγχωρέσει»!! και να μην παρασυρόμαστε προς το «Δυστυχώς», αλλά πάντα πρός το Ευτυχώς και προς Δόξαν Θεού!!! Είναι πάρα πολύ χαροποιό το γεγονός, ότι είμαστε Βασιλόπουλα του Μεγάλου Βασιλέως Ιησού Χριστού, και είμαστε εξαγορασμένοι οχι με ψεύτικες ανθρώπινες υποσχέσεις, ούτε με χρήματα, ούτε με πλούτο φθαρτό, αλλά με το Πανάχραντο και Πανακήρατο Αίμα Ιησού Χριστού μας, που είναι ανεξίτηλη και παντοτινή σφραγίδα, και μας συνδέει αμετάκλητα και παντοτινα με τον Ουράνιο Βασιλέα! Τι ποιό υπέροχο, ποιό Φρικτό ποιό χαροποιό, και ποιό ανεξίτηλο υπάρχει σε τούτη τη Ζωή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ.
      ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΝ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΣΙ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε, δεν ήθελα να γράψω κάτι, όμως τελικά θα ήθελα να παραθέσω κάποιες αθρόες σκέψεις. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι διαφωνώ, σέβομαι συνταγματικά την άποψή σου.
      Προσπάθησα να σκεφτώ, γιατί κάποιος, --γενικά μιλάω--, μπορεί στο εν κατακλείδι να είναι στο "Δυστυχὠς", για οποιοδήποτε θέμα και να μην είναι στο Ἑυτυχώς""!
      Δηλαδή με άλλα λόγια το να έχουμε θλίψη στη ζωή μας, συμβαδίζει με την εν Χριστώ ζωή μας??
      Θλίψη σημαίνει στενοχώρια, πίκρα, κατήφεια, στα πρωιμα στάδια, που αν δεν καταπολεμηθεί αποτελεσματικά οδηγείται η υπόθεση στην κατάθλιψη που είναι το βαρύτερο στάδιο.
      Είναι λοιπόν κατά Θεόν η δυστυχία και η θλίψη για τους Χριστιανούς??
      Πως είναι δυνατόν θέματα της καθημερινότητας να μας φέρνουν θλίψη και να εξωβελίζουν αυτή τη Μεγίστη Χαρά που δίνει ο Χριστός μας, σε όλους τους αμαρτωλούς που τον επικαλούνται για τη σωτηρία τους??
      Εκείνος είπε "Στον κόσμο θα έχετε θλίψεις όμως με εμένα θα χαίρεστε!! Δηλαδή θλίψεις από τη μία, αλλά χαρά μέσα από τις θλίψεις!!
      Ανεξήγητο μυστήριο και ακατανόητο που όμως συμβαίνει και το διαβάζουμε στα συναξάρια των Αγίων που ενώ τους είχαν για αποκεφαλισμό στην αγχόνη, τα βλέματά τους ατενίζανε χαρούμενα τον ουρανό και δεν βλέπανε την ώρα να τους κόψουν το κεφάλι για να πάνε γρηγορότερα!!
      Ο Έλληνο-Κύπριος Αγωνιστής Ευαγόρας Παλληκαρίδις έγραψε στο τελευταίο του γράμμα "Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα.

      Ώρα 7:30.

      Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου.

      Η πιο όμορφη ώρα.

      Μη ρωτάτε γιατί.""

      Πάει για απαγχονισμό και πουθενα δεν βλέπω θλίψει, στενοχώρια, για κανέναν ούτε και για τους δημίους του.
      Χαρά και μόνο Χαρά διαβάζω στο γράμμα του και μόνο χαρά βλέπω στους Αγίους Μάρτυρες της Πίστεως μας.
      Έτσι για να καταλήξω, κατάλαβα ότι η θλίψη από τις στερήσεις του κόσμου τούτου φέρνει χαρά και ότι, χαρά και μόνο χαρά θα πρέπει να βλέπουμε στις καρδιές των Χριστιανών.
      Σε αυτό το γεγικότερο πνεύμα της χαράς διαισθάνομαι και τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου που σε λίγες ημέρες, εάν είναι θέλημα Θεού, θα εορτάσουμε Αγίαν Ανάσταση Ιησού Χριστού και θα ακούσουμε από τα ποιό χαροποιά μυστήρια Του Αγίου Θεού ever!!
      .....Μηδείς θρηνείτω πενίαν·
      εφάνη γαρ η κοινή Βασιλεία.

      Μηδείς οδυρέσθω πταίσματα·
      συγγνώμη γαρ εκ του τάφου ανέτειλε.

      Μηδείς φοβείσθω θάνατον·
      ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατος.
      'Εσβεσεν αυτόν, υπ' αυτού κατεχόμενος.
      Εσκύλευσε τον Αδην,
      ο κατελθών εις τον Αδην.
      Επίκρανεν αυτόν...
      ... Δεν ξέρω μπορεί και να είμαι πολύ πλανεμένος αλλά Χαρά και μόνο χαρά βλέπω στη Ζωή!! Δεν ξέρω πως συμβαίνει τούτο?? Ανεξήγητο αλλά θαυμάσιο!!

      Καλήν αυριανή εορτή, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει έναν πολύ μα πάρα πολύ Μεγάλο Άγιο!!!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΥΓΙΖΕΙ.

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?