30 Μαρ 2014

* ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ... ΟΛΟΙ


ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ.

ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ.

ΦΟΒΑΣΑΙ;



20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/14 13:54

    Τις πιο ωραιες ερωτησεις βαζετε Διευχων!
    Αστειευεσθε!Ποιος δεν φοβαται τον Θεο!
    Φοβαμαι αλλα ελπιζω και με θαρρος θα
    Παμε με τον αγγελο.Αυτη ειμαι Θεε μου
    Προσπαθω,τι αλλο να κανω;;;π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεμω όχι απλος φοβάμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/14 17:38

    Εχω εναν παιδικο φιλο και οτανσυναντιωμαστε οικογενειακως στις γιορτες μου λεει.

    ''Βρε π- σε ποιο καζανι θα εισαι να ερθω να σε βρω ;;;;Με εχει φαει ο φοβος της κολασης...
    Και του απαντω παντα ''δυο καζανια κατω απο σενα .....και γελαμε ,γινεται χαμος!
    Αστα να πανε....ειδωμεν!π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/3/14 03:03

    Δεν βαριεστε διευχων,
    Το ζητουμενο ειναι να ειναι ολοι μεσα...αλλα δυστυχως.Εχω εμπιστοσυνη Στον Κυριο.Ειναι ακριβοδικαιος και εχει αγαπη και ετσι οπως ειπατε κρινει απο πολλα.Κρινει και τις προθεσεις των ανθρωπων.Εαν κανεις μια καλοσυνη με πονηρια η με αγαθοτητα.....κλπκλπ.την καρδια του ας κοιταξει ο καθενας εαν ειναι ενταξει με τη συνειδηση του...εαν δεν μισει...εαν συγχωρει ....με ολους δεν μπορουμε να κανουμε....αλλο το να συγχωρεις τον εχθρο σου και αλλο να θες να τον κανεις και παρεα,που σε φθηρει και σε γεμιζει απο το φαρμακι της πονηριας και του μισους...εκει κρατουμε αποστασεις και σε οποιον αρεσουμε.Δε ειναι και ο χριστιανος ο αιωνιος καρπαζοεισπρακτωρας.Εχουμε οικογενειες πισω μας. Εδοκιμασθεις και απετυχες;;;;χαιρετε!Δεν μιλω για εσας διευχων ετσι;;;Μη παρεξηγηθουμε ! Συμφωνω παντως με το σχολιο σας.Τι να κανουμε;;;ο,τι πει Ο Κυριος!
    Καλη δυναμη να εχετε ολοι!πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/3/14 04:24

    Είναι φοβερή η στιγμή που η ψυχή βγαίνει από το σώμα και οι δαίμονες πέφτουν πάνω της για να την πάρουν! Την διεκδικούν από τον άγγελο που την ακολουθεί.
    Ετσι λένε οι Πατέρες της εκκλησίας.
    Η πιο φοβερή και η πιο δύσκολη στιγμή....
    Πολλοί Αγιοι είχαν συνεχώς στο νου τους τη σκέψη αυτή και έκλαιγαν γοερά.
    Λυπάμαι και θλίβομαι με την αμαρτωλότητά μου και δεν σκέφτομαι τη φοβερά ημέρα της Κρίσεως.
    Λυπάμαι που δεν βιώνω την Αγάπη και την Αλήθεια Του, που δεν φλέγεται η καρδιά μου από την Παρουσία Του, που οι πράξεις μου δεν δηλώνουν την ταυτότητά μου...Χριστιανή Ορθόδοξη!
    Λυπάμαι που ο νους μου είναι γεμάτος από γήινους λογισμούς και οχι θεικούς.
    Λυπάμαι...
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/14 05:18

    Αθρόον ο Κριτής επελεύσεται και εκάστου αι πράξεις γυμνωθήσονται, αλλά φόβω κράξωμεν εν τω μέσω της νυκτός...
    Οτι την ανομία μου εγώ γινώσκων, και η αμαρτία μου ενώπιόν μου εστί διά παντός...
    Ιδού γαρ εν ανομίαις συνελήφθην και εν αμαρτίαις εκίσσησέ με η μήτηρ μου...
    Απότρεψον το πρόσωπόν σου από των αμαρτιών μου και πάσας τας ανομίας μου εξάλειψον...
    Μη απορρίψης με από του προσώπου σου..
    Εγώ δε πτωχός ειμί και πένης, ο Θεός βοήθησόν μοι..
    Οτι κατεδίωξεν ο εχθρός την ψυχήν μου, εταπείνωσεν εις γην την ζωήν μου...
    Μη αποστρέψης το πρόσωπόν μου απ' εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον...
    Μη βδελύξη με τον αμαρτωλόν, τον εναγή, τον αισχροίς λογισμοίς και λόγοις και πράξεσιν...
    Και παριδών μου τα αναρίθμητα πταίσματα...
    Και εν τω καιρώ της εξόδου μου, την αθλίαν μου ψυχήν περιέπουσα και τας σκοτεινάς όψεις των πονηρών δαιμόνων πόρρω αυτής απελεύνουσα...
    ΕΝ ΔΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΜΕ ΡΥΟΜΕΝΗ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΟΞΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΣΑ...
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/3/14 11:32

    ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ.ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΡΟΓΧΟ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΘΛΙΜΜΕΝΟΙ.
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ˆ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΞΟΥΤ....ΞΟΥΤ....ΦΥΓΕΤΕ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΡΟΝΧΟ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΘΕΟΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έγραφες το μικρό του όνομα, που ξέρεις, μπορεί κάποιος Ιερεύς να περάσει από δω, να το σημειώσει και να του κάνει κανένα Τρισάγιο, Μνημόσυνο.... Πάντως κέρδος θα έχει η ψυχή. Θεός σχωρέσει τον!

      Διαγραφή
  9. Συγχωρήστε με, δεν ήθελα να γράψω, αλλά κάποιες σκέψεις με πλημμυρίζουν και σκέφτομαι.....
    Άραγε θα κριθούμε από Τον ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ??
    Είναι δυνατόν ο Πανάγαθος Δεσπότης που είπε, ""Εγώ πατήρ, φησίν ο Χριστός, εγώ αδελφός, εγώ νυμφίος, ...., παν όπερ αν θέλης εγώ, μηδενός εν χρεία καταστής. Εγώ και δουλεύσω, ήλθον γαρ διακονήσαι ου διακονηθήναι..... , και μήτηρ, πάντα εγώ, μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σε, και αλήτης δια σε, επί σταυρού δια σε, επί τάφου δια σε, ΑΝΩ ΥΠΕΡ ΣΟΥ εντυγχάνω τω Πατρί, ΚΑΤΩ ΥΠΕΡ ΣΟΥ πρεσβευτής παραγέγονα παρά του Πατρός. Πάντα μοι συ, και αδελφός, και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος. Τι πλέον θέλεις;"" ,

    Είναι δυνατόν, να γίνεται Δικαιος Δικαστής την Ημέρα της Κρίσεως??

    Είναι δυνατόν, Εκείνος που είπε δια στόμαστος Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ""..Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν. Εφάνη γαρ η κοινή Βασιλεία. Μηδείς οδυρέσθω πταίσματα. Συγγνώμη γαρ εκ του τάφου ανέτειλε. Μηδείς φοβείσθω θάνατον. Ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατο...."""

    ...είναι δυνατόν, να είναι Δίκαιος Δικαστής??

    Είναι δυνατόν ένας γήινος πατέρας, να είναι Δικαιος Δικαστής στο παιδί του??
    Πόσο μάλλον ο Πανάγαθος και Ουράνιος Πατήρ, δεν είναι δυνατόν να είναι Δικαιος Δικαστής στο παιδί του!!
    Σε συνέχεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε συνέχεια...

    Εν ημέρα Κρίσεως, έλεος καυχήσεται υπέρ δικαιοσύνης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει Δίκη από Δικαστή, αλλά υποδοχή και σφικταγκάλιασμα από Πανάγαθο Ουράνιο Πατέρα!!

    Δικαιο Δικαστή έχω την γνώμη, θα τον δούνε μόνο εκείνοι που απαρνηθήκανε την Πατρότητα Του Αληθούς Θεού Πατέρα, σε τούτη τη ζωή και αφενός λατρέψανε και ονομάσανε όπως ο καθένας θέλει, σύμφωνα με τα πάθη του, δηλαδή Δαίμονες, ή Χρήμα, ή δόξα, ή εξουσία, ή ακόμη και ψευδοθεούς επινοήσανε, για τις δικές τους κακές κοσμικές σκοπιμότητες και ανωμαλίες!!

    Δικαιο Δικαστή έχω τη γνώμη θα δούνε, και όλοι εκείνοι που με το λόγο τους και τα έργα τους, αρνηθήκανε τις ιδιότητες και τα χαρίσματα του Αγίου Θεού Πατέρα, και υιοθετήσανε και θρέψανε στις καρδιές τους, των δαιμόνων τα πάθη, που είναι η υπερηφάνεια, η αλαζονεία, η φιλαργυρία, η μισαδελφία, η ασπλαχνία, η αδικία, και γιατί ο ίδιος ο Χριστός μας τους κατονόμασε, ""Γεννήματα εχιδνών"", και όχι τέκνα Ουράνιου Πατέρα, και για εκείνους που είπε ""ουκ οιδα υμας"", γιατί γίνανε απάνθρωποι και εκμεταλευτές και δεν θεωρήσανε ως αρετή την αγαθότητα και την αδελφοσύνη, αλλα την πονηριά την ασπλαχνία και την εκμεταλευση.
    Γι αυτούς οι Άγιοι Πατέρες μας άφησαν την παρακαταθήκη, ότι κατά τα έργα μας και η καρδία μας, και κατά την καρδία μας και ο Πατέρας μας!!

    Εμείς λοιπόν αποφασίζουμε, εάν θέλουμε να είμαστε Τέκνα Φωτός ή τέκνα του Σκότους, και όχι ή άπειρην αγάπη Του Θεού που μας έπλασε "Κατ είκόνα", αλλά η επιλογες μας κατά τα έργα μας, σύμφωνα με το αυτεξούσιο στο ταξίδι μας για το ""Καθ’ομοίωσιν""!
    Αυτό είναι το μείζων κριτήριο για το εάν είμαστε ή δεν είμαστε τέκνα Ουράνιου Πατέρα, και όχι το "κατ’εικόνα" που πλαστήκαμε από τον Άγιο Θεό!
    Σε τι ωφέλησε το Κατ Εικόνα Θεού τον Ιούδα?? σε τι ωφέλησε τον Άρειο?? σε τι ωφέλησε τον άσπλαχνο Πλούσιο που περιφρόνησε τον φτωχό Λάζαρο?? σε τι ωφέλησε όλους εκείνους που αρνηθήκανε λόγο και έργω τον Αληθινό Θεό και στη θέση Του, βάλανε στην καρδιά τους τον διάβολο??
    Άρα λοιπόν, εμείς αποφασίζουμε ποιό πρόσωπο θέλουμε να δούμε την Φοβερά ημέρα Της Κρισεως. Γι αυτό μας είπε είπε ο Χριστός μας, όπως κρίνουμε θα κριθούμαι, και όπως μετρήσουμε θα αντιμετρηθούμε!

    Σε μας αφήνεται να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να σφικταγκαλιάσουμε Ουράνιο Πανάγαθο Πατέρα, ή Θελουμε να δικαστούμε από Φοβερό και Δίκαιο Κριτή!!

    Εάν βαθια στην καρδιά μας αγαπητοί μου, δεν πληροφορηθούμε από αυτή τη ζωή την Αγία Πατρική αγκαλιά και Παρουσία, δεν θα την δούμε στην άλλη ζωή, διότι η χαρά του παραδείσου από αυτή την ζωή ξεκινά και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά στην ζωή μας, από την πλυμμήρα των χαρισμάτων Του Αγίου Θεού στις καρδιές των αμαρτωλών ανθρώπων!!

    Καλή συνέχεια στον αγώνα μας για την Αγία Ανάσταση. Συγχωρέστε με τον φλύαρο και ανόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/4/14 10:50

    Μαρινο,
    Ο αγιος Ισαακ ο Συρος ,χωριζει την καθαροτηρα σε τρια μερη
    1}καθαροτης του σωματος[τουτεστιν αποφυγη και προφυλαξις απο ολες τις ηδονες]-τουτο σημαινει σοσ γινεται εγκρατεια πριν και εντος του γαμου στις σαρακοστες και εορτες και Σαββατα και Κυριακες..
    2)καθαροτης της ψυχης[τουτεστιν,απελευθερωσις απο τα παθη-τουτο ειναι μελημα δικο μας και του Θεου σε συνεργεια]
    3)καθαροτητα του νου[τουτο ειναι των τελειων,που μακαρι να φθασουμε...αυτοι αξιωνονται και θειων μυστηριων.
    ---
    Χρειαζεται και η ευσπλαχνια προς τον πλησιον,το δοσιμο για τις αναγκες του...και εργα αγαπης και μετανοιας.....
    Ολα αυτα ,εντος της Μιας ,αγιας,Καθολικης και αποστολικης Εκκλησιας.Διοτι ....ολες τις αρετες να εξασκησει κανεις και ολη του την αγαπη,χωρις το αγιον πνευμα τρεχει εις κενονδιοτι το γεγονος οτι εχουμε την μεγαλη αξια μεσα στην εκκλησια μας το πνευμα ,ειναι σημαδι ορθοδοξιας!Το τι θα κλανει Ο Θεος με τους αλλους ,φοβαμαι πολυ....οχι οτι εμεις μπορουμε να καυχηθουμε επειδη εμεις εχουμε και θρεφομαστε απο την Ριζα...αλλα επειδη η Ριζα κρατα εμας,αναλογως πως εμεις θα αναταποκριθουμε με το αυτεξουσιο μας,με την θεληση μας και με τον οποιο αγωνα μας,αφου οποιος δεν ακολουθει τις εντολες Του Θεου,αυτος θα εκπεσει τη πιστει επειδη εχασε την αγαθη συνειδηση,τουτεστιν ...μπορει να πεσει σε ολα τα παθη και να ακολουθησει τον διαβολο και να προκοπτει στο κακο συνεχως....επομενως ....'κει που υπαρχει αμαρτια συνεχης και αμετανοητος'...................'κει και εγκαταληψις της θειας Χαρης[απο αυτα που εχω κατανοησει παρα πολυ καλα].....
    Οταν ο ανθρωπος ακολουθει τις εντολες και προσπαθει και προσευχεται και ειναι ενεργο μελος της του Χριστου εκκλησιας...εχει την ελπιδα,που προερχεται απο την πιστη.Ο θεος εχει πολλους τροπους να σωσει ψυχες....και πολλες μορφες αγιοτητας εαν προκειται για αυτους που ποθουν την τελειωση....Μην ξεχναμε ,πως οι μαρτυρες,οι αγιοι,οι οσιοι,οι παρθενομαρτυρες,οι ιερομαρτυρες,οι αποστολοι,οι προφητες,οι θεολογοι ,οι ομολογητες κλπκλπ ειναι μορφες αγιοτητας....υπαρχουν και αλλες μορφες...μια ακομα μορφη ,αυτη της ταξεως των Σαλων....και αλλες πολλες μορφες που μονον Εκεινος γνωριζει...εχουμε τους ασκητες,τους ερρημιτες,τους κελιωτες,σκητιωτες,μοναστηριατε απο τη μοναχικη πολιτεια και αλλους πολλους που ουτε το ματι μας φανταζεται....
    Τα σωματα ολων μας λεγει ο γερ.Κλεοπας,πρεπει να αναστηθουν,ειτε απιστοι ειναι αυτοι...ειτε αιρετικοι...ειτε πιστοι...ειτε ειδωλολατρες ...κλπκλπγια να σταθουν ενωπιων[οπως λεγει ο φιλος και αδελφος διευχων]του θρονου Του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ..ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ+ΣΩΜΑ ΚΑΙ.....ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ [ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ]...
    Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑ[ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ]...ΕΑΝ ομως το σωμα αμαρτησε...τι θα παρει;;;εαν αμαρτησε και δεν μετανοιωσε εντος του εξομολογηταριου...τι θε να περιμενω εγω και ο καθενας;;;οταν ηχησει η σαλπιγκα,τα σωματα των δικαιων θα δοξαστουν....των απιστων και αμετανοητων ...και αιρετικων...θα τιμωρηθουν....
    Τοσο δε φοβερα και τρομερα θα ειναι η ηχηση της σαλπιγκος ,ωστε λεγει ο γερων κλεοπας,θα ακουστει αυτη εως και του αδη και του παραδεισου...δεν θα καταστραφει τελειως ο κοσμος ,αλλα θα ανακαινισθη,γι αυτο οι αγιοι πατερες μας λεγουν πως εαν καποιος πει πως κατα τη δευτερα Παρουσια ,ο κοσμος θα καταστραφει....αυτος να αναθεματιζεται διοτι αυτο ειναι πλανη.βιβλιο''πνευματικοι διαλογοι σελ 132-133-γερ.κλεοπας Ηλιε]...
    Εμενα εκεινο που με φοβιζει ,ειναιοι αιρετικοι εντος εκκλησιας---οι σχισματικοι, εκτος εκκλησιαςς,με τους οποιους εχουμε την ιδια πιστη---και οι απιστοι εντος εκκλησιας.Επισης,με φοβιζουν,ολοι οσοι ζουν εκτος εκκλησιας σε αλλες θρησκειες,που ομως ακολουθησαν παρθενικη ζωη....Διοτι και εντος εκκλησιας εχουμε πολλους αιρετικους....Ας κοιταξουμε βεβαιως πρωτιστως τους δικους μας,τους συγγενεις....τον εαυτον μας....αλλα και τον πλησιον μας.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. '"Π", δεν έχω καταλάβει που διαφοροποιείσαι σε αυτά που έγραψα! Κάνε μία προσπάθεια να μου εξηγήσεις??

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος1/4/14 13:56

    Στο οτι ανηκεις στους εκ του παλαιου. Εχουμε την ιδια πιστη....αναζητω το πνευμα.....;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχώρα με, αλλά πάλι δεν κατάλαβα....... Προσπάθησε να μου δώσεις να καταλάβω....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/4/14 16:51

      Εκεινο που με φοβιζει ειναι οι αιρετικοι εντος της εκκλησιας Μαρινο,ξερεις μιλω για τους πασης φυσεως και τους οικουμενιστες.αλλα και αυτο που ακομη με φοβιζει ειναι οι σχισματικοι.Αυτοι δηλαδη,που φυγαν απο την εκκλησια τη Μια αγια καθολικη και αποστολικη και εκαναν παρομοια θυσιαστηρια αλλα οπως γνωριζουμε το πνευμα ενα ειναι!......μοιραζει δεν μοιραζεται....εξουσιαζει....δεν εξουσιαζεται....οι εκ του παλαιου Γ.Οχ δεν γνωριζουμε τι και πως ...εχουν κανει 12 ιδιες κοινοτητες...12 ιδια θυσιαστηρια..και εχουμε και την γνωμη του χρυσοστομου πως οι σχισματικοι ακομη και αν πεθανουν για την πιστη τους εφοσον εφυγαν απο τη μια αγια καθολικη και αποστολικη εκκλησια...ουτε το αιμα μαρτυριου και αυτων και των αιρετικων δεν θα τους ξεπλυνει.δεν θελω να επιρεασω ...σιγουρα ,καποιοι εκ των παλαιοημερολογητων θα πουν δεν γινεται.Εχω ψαξει το ζητημα .Ο Πνευματικος μου ,μου ειπε περι αυτου''εμεις οταν παμε στο αγ.ορος...και ειμαστε ποιμενες....μπορουμε να μπουμε στο ιερο και να ιερουργησουμε...εκεινοι απαγορευεται.Διοτι δεν γνωριζουμε ...αυτοι φυγαν απο την εκκλησια στην αρχη γιατο ημερολογιο και επειδη εφυγαν γεμισαν και αλλες αιρεσεις.Μερικοι δεν παραδεχονταν τον αγ.Νεκταριο...αλλοι τον Παισιο και τον Πορφυριο....και λεν εμας αιρετικους και ειναι σαν να βλασφημουν το αγ.Πνευμα.γι αυτο,ειναι αμφιβολο περι της αληθειας της εκκλησιας τους διοτι μια ειναι η εκκλησια,η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ....ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΘΕΜΕΛΙΩΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΝΑ θυμισω ακομα πως επι εποχης αγ Σεραφημ του Σαρωφ...παρε το βιβλιο του....επηγαν καποιοι παλαιοπιστοι και ρωτησαν επειδη ηταν σχισματικοι εαν πρεπει να επιστερψουνστην εκκλησια.και εκεινος τους ειπε πως μονον η μια αγια καθολικη και αποστολικη εκκλησια εχει ολη τη χαρη διοτι αυτη ειναι σαν ενα καραβι ...οι αλλη εκκλησια η δικη σας ειναι σαν να ειναι δεμενη στη δικη μας ...και καθως τα κυματα φτανουν στο καραβι,οι πιστοι αλλοι επιπλεουν και χανονται...η δικη σας εκκλησια πως θα σωσει απο αυτα τα κυματα.εμεις εχουμε στο πηδαλιο τον ιησου Χριστο...εσεις εχετε το καραβι το δικο μας και απο εκει εισαστε δεμενοι....Μαρινο ,εαν μπορεις πηγαινε στην εκκλησια με το Νεο,διοτι και εαν υπαρχει αιρεσις,η εκκλησια μας δεν επηρεαζεται και εχι ολη τη χαρη του αγ πνευματος....αυτο μπορεις να το συζητησεις με εναν γεροντα ..μπες στην κατανυξη που μπαινω και κανω αντιαιρετικο αγωνα καθημερινα. Και στειλε ιμειλ να σου δωσουν το τηλεφωνο του γεροντα αγαθωνα που ειναι ηγουμενος στην κωσταμονιτου του αγ ορους και ρωτησε τι να κανεις....μην με μισησεις...πριν εξακρυβωσεις.πηνελοπη

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή μου, μπορώ να σου απαντήσω σε όλα, γιατί στο Πάτριο είμαι τα τελευταία 24 έτη στη ζωή μου, (ξεκίνησα από το νέο και έχω κλείσει τα 46 μου), έχοντας από τότε ξεκινήσει μία προσωπική έρευνα και συνεχίζω μέχρι σήμερα...
      Για όλα αυτά που λές έχω βάσιμη επιχειρηματολογία, αλλά σεβὀμενος την ανάρτηση, δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα να μην κουράσουμε τους επισκέπτες.

      Αν θέλεις γράψε μου στο email : marrinos@gmail.com να το συζητήσουμε.

      Καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/4/14 17:20

      Ενταξει αγαπητε Μαρινο.Δεν εχω να πω τιποτε αλλο...ευχαριστω για την εμπιστοσυνη..τα ξαναλεμε παλι εντος του ιστιολογιου.Εχω μελετησει και εγω τα του πατριου αλλα παραμενω ενεργα στο Νεο.Και αυτο διοτι δεν ειναι να παιζει κανεις με την αληθεια που ειναι το πνευμα.εχω γραψει κατα καιρους καποια χωρια που με οδηγουν στην αληθεια.Για εμενα επειδη η αγαπη του πλησιον ειναι χρεος γιατον χριστιανο.Και οταν λεμε αγαπη σημαινει αδολος και αδελφικη περι της αναγκης για καθε υλικο αγαθο αλλα κυριως την σωτηρια ...παλι εδω ειμαστε να τα λεμε.
      Καληνυχτα,να ειστε καλα
      Καληνυχτα σε ολους!πην

      Διαγραφή
  13. Αντλώ γνώση,συμβουλές,παρηγοριά από τα σχόλιά σας.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1/4/14 17:24

    Ελλη,καλο βραδυ,ο,τι θελεις να συζητησεις θα ηθελα νατο πεις και αν μπορουμε να σε βοηθησουμε.Μην στενοχωρεισαι ...ακους;;;
    Θα τα λεμε και παλι ετσι;;;;
    Αντε καλο βραδυ !πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?