21 Απρ 2014

* ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ


ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ Η' ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/4/14 04:25

    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    Αυτές τις μέρες, ειδικά, πρέπει να έχουμε χαρά μεγάλη όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
    Ο Χριστός μας έκανε την ψυχή μας ΑΘΑΝΑΤΗ!
    Ηρθε στη γη για όλους εμάς...θυσιάστηκε για εμάς.
    Εμείς τι θα κάνουμε για Εκείνον;
    Θα γυρίσουμε την πλάτη μας στην θυσία Του;
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αδέρφια!
    βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/14 05:50

    ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ,
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ,
    ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ,
    ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΟΥ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ,
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ ΨΥΧΗ ΜΟΥ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.

      Διαγραφή
  3. ΧΡΙΣΤΟC ANECTH!!

    H Aγία Ανάσταση Ιησού Χριστού, είναι το Θαυμαστότερο, Χαροποιότερο, Συγκλονιστικότερο, Φρικτότερο, Φοβερότερο και Τρομακτικότερο γεγονός από Κτίσεως Κόσμου, Ολου του Σύμπαντος κόσμου!!!!!

    Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, ούτε να περιγράψουμε το τι ακριβώς σημαίνει για τον πεπτωκώτα άνθρωπο, για την Θριαμβεύουσα Εκκλησία αλλά και για την Στρατευόμενη Εκκλησία.
    Ξανααναστήθηκε ο Χριστός μας προχτές, και είναι στο χέρι μας να ζούμε μία αιώνια Ανάσταση στις καρδιές μας, όπως αξιώθηκε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ όπου όλο το χρόνο στους επισκέπτες του, τους χαιρετιζε με τη διαρκεί φλόγα της Αναστάσιμης καρδιάς του.
    "Χριστός Ανέστη Χαρά μου", υποδεχόταν όλους τους ανθρώπους στο κελί του καθ όλο τον χρόνο της Αγίας Ζωής του!!

    Η Αγία Ανάσταση Του Χριστού μας δεν εγκαθίσταται με παιδαγωγικές μεθόδους στο μυαλό μας, ως παντοτινός φωτοδόχος Ήλιος, αλλά με την διαρκεί βία στην Εν Χριστώ Ζωή, εξασκώντας τις αρετές /εντολές Του Χριστού μας, μέσα στην καρδιά μας, και στην Μία Αγία Ορθόδοξο Πίστην και μόνο!!
    Ούτε Παπικοί, ούτε Πρωτεστάντες, ούτε μονοφυσίτες ούτε Οικουμενιστές ούτε άλλης φύσεως Αιρετικοί και αλλόθρησκοι έχουν Αναστάσιμη Κοινωνία με Τον Αναστάντα Χριστόν μας, ούτε βιώνουν αυτήν την Αναστάσιμη Χαρά που βιώνουμε κατά Άπειρη Χάρην και Δωρεά Ιησού Χριστού εμείς οι αμαρτωλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
    Όχι κατά την αξίαν μας αλλά κατά Χάρην του Αναστάντος Ιησού Χριστού!!

    Ας ευχηθούμε να αξιωθούμε τo παντοτινό και Αιώνια Αναστάσιμο Φώς Του Πρό Ηλίου Ήλιον Της Δικαιοσύνης μέσα στην καρδιά μας και να μας συνοδεύει, συντροφεύει, και φωτίζει, αιώνια και αιώνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/4/14 12:49

    N Adam
    Θα έλεγα να μην είμαστε τόσο υπερβολικοι και καυστικοι στις κρισεις μας με τους φίλους που ανήκουν στους Πρωτεστάντες, Αγγλικανους κ.α.
    Γνωρίζω πολλούς που είναι υπέροχοι άνθρωποι.
    Γνωρίζω πολλούς που είναι πολύ καλυτεροι από πολλούς απο εμάς με τους μεγαλους σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ.
      ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε,

      Δεν νομίζω ότι είμαι καυστικός, ούτε υπερβολικός, σε αυτά που γράφω. Δεν γράφω με εμπάθεια αλλά την αλήθεια και η αλήθεια ωσάν Ήλιος πάντοτε λάμπει.

      Επιπλέον αναρωτιέμαι το εξής, εάν ήσουνα παλαιστής στην παλαίστρα, και πάλευες συνεχώς μέρα νύχτα για ένα υψηλό βραβείο, θα σκεφτόσουνα μήπως παρεξηγηθείς από άλλους παλαιστές δίπλα σου, ή ακόμη και απο τους θεατές στη αρένα, από τη δυσοσμία του κορμιού σου στην πάλη, ή ακόμη και από τις όχι καλαίσθητες κραυγές σου, ή ακόμη και από τους μώλωπες αλλά και το αίμα που σου προξένησε ο αντίπαλος??

      Θα σκεφτόσουνα μήπως αθέμιτα βογγητά απο τον πόνο, θα ενοχλούσαν τους παρευρισκόμενους?
      Θα σκεφτόσουνα μήπως η κακή και ατιμέλητη εμφάνισή σου ή τα σκισμένα ρούχα σου, θα δίνουν ένα κακό παρουσιαστικό σου στους γύρω σου??

      Όχι φίλε μου δεν θα σκεφτόσουνα τίποτε από όλα αυτά, και ούτε καν θα πρόσεχες και την κακή εμφάνιση των διπλανών σου που παλεύουν στην διπλανή παλέστρα.

      Θα ήσουνα προσηλωμένος στον σκοπό σου, να κερδίσεις τον αντίπαλο και το βραβείο, και οι αγαπημένοι σου καρδιακοί φίλοι στην εξέδρα θα αγωνιούσαν μαζί σου για την τελική έκβαση του αγώνα.

      Έτσι φίλε είναι ο Χριστιανός, παλεύει νύχτα και μέρα με τα δαιμόνια, τον κόσμο, και τη σάρκα του, για να κερδίσει και να στεφανωθεί στο τέλος της Ζωής του. Δεν υπάρχει καλός Χριστιανός, ή κακός Χριστιανός, ή μέτριος Χριστιανός. Όλοι οι συνηδητοί Χριστιανοί αγωνίζονται, και όπως στη πάλη, τη μία στιγμή είσαι από κάτω από τον αντίπαλο και βογγάς και γκαρίζεις, την άλλη στιγμή είσαι από πάνω από τον αντίπαλο και θριαμβεύεις και πανηγυρίζεις. Και όπως κανείς στην παλέστρα δεν σε παρεξηγεί και δεν σε κατακρίνει για κανένα λόγο, έτσι και κανείς δεν πρέπει να κατακρίνει τους αγωνιζόμενους Χριστιανούς, έστω και αν ακούν κακίες και συκοφαντίες από εκείνους, που δεν είναι άλλα από τα βογγητά του παλαιστή, ή αν διαπιστώνουν την κακή συμπεριφορά που δεν είναι άλλες από τις άστοχες κλωτσιές και γροθιές του παλαιστή, ή αν λαμβάνουν τον πόνο που είναι πόνος από τα χτυπήματα του διαβόλου, που δεν είναι άλλος πόνος από τον πόνο που οφείλονται στα χτυπήματα του αντιπάλου του παλαιστή.

      Οποιος είναι Χριστιανός παλεύει φίλε μου, νύχτα και μέρα με το διάβολο ενώ οι αιρετικοί και αλλόθρησκοι που τους κατονομάζεις υπέροχους ανθρώπους, είναι εκτός πάλης, εκτός αρένας και εκτός σταδίου ακόμη, και δεν ασχολείται με αυτούς ο διάβολος γιατί τους έχει δικούς του. Έχουμε πολλές μαρτυρίες Αγίων στα Γεροντικά, που οι Χριστιανοί αγωνιζόμενοι μαζεύουν τις στρατιές των δαιμόνων γύρω τους, ενώ οι αδιάφοροι και αιρετικοί και αλλόθρησκοι, κανένας διάβολος δεν ασχολείται μαζί τους.

      Ο διάβολος τους έχει δικούς του και είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, διότι τούτη η μεγαλειώδης διαφορά χαρακτηρίζει τη ζωή των Χριστιανών και τη συμπεριφορά των λοιπών ανθρώπων.

      Αρα οι εκτός Αγίας Εκκλησίας αιρετικοί και αλλόθρησκοι, δεν θα βογγήξουν, δεν θα βγάλουν κακίες και συκοφαντίες, δεν θα είναι ατιμέλητοι δεν θα εμφανίσουν τις πληγές και τη δυσωσμία της πάλης, και οπωσδήποτε θα δυκνείουν ευγένια και μυρωδάτο καθωσπρεπισμό, που δεν είναι άλλα από τα χαρίσματα του Αγίου Θεού με το Κατ Εικόνα, όμως ο Χριστιανός αγωνίζεται και κερδίζει με τον αγώνα του, τα επιπλεον χαρίσματα γιατί έχει βοηθόν του Τον Ίδιο Τον Αναστάντα εκ Νεκρών και αυτά είναι που έχουν την αληθινή αξία.

      Άρα λοιπόν, άλλο καλός άνθρωπος και άλλο Χριστιανός.

      Μεταξύ του ενός και του άλλου υπάρχει χάσμα μέγα. Ο Καλός άνθρωπος είναι ασύγκριτα υποδιαίστερος από τον οποιοδήποτε αγωνιζόμενο εμπαθή Χριστιανό!

      ΧΡΙCΤΟC ANECTH!

      AΛHΘΩC AΛΗΘΕCΤΑΤΑ ΑΝΕCΤΗ!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/4/14 13:05

      N Adam.
      Εχω τη γνωμη οτι γραφεις με εγωισμο και αλλαζονεια. Σε παρακολουθω τα γραφομενά σου. Δεν μπορουμε στο εξωτερικο που ζουμε σε αποστασεις αναπνοης να "ντουφεκαμε"
      ¨ τους Πρωτεσταντες ότι είναι πλανεμενοι και αιρετικοι! Στην Ελλαδα είναι αμοιγως ο πληθυσμος και δεν εχετε τετοια προβλήματα οπως εμείς που ζουμε σε όλες τις δραστηριοτητες της ημερας μαζι τους.
      Λοιπόν δεν χρειαζεται μακροσκελη γραψιμο εντυπωσεων όπως συνηθήζεις, αλλά επι της ουσιας και ο καθενας αυτό που μπορεί και αντεχει.

      Διαγραφή
    4. Να ναι ευλογημένο, σε ευχαριστώ, συγχώρα με... Χριστος Ανεστη!

      Διαγραφή
  5. Από τότε που μπήκα στο ιστολόγιο συμβαίνει,καθημερινά, μια ανάσταση στην ψυχή μου.Τα σχόλιά σας είναι η πνευματική μου τροφή.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΛΗ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ.
      ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?