27 Απρ 2014

* Ο ΘΩΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ


ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ,ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ''ΑΠΙΣΤΟ'' ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ''ΠΙΣΤΟΙ'' ΕΙΜΑΣΤΕ;

ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΗ...

49 σχόλια:

  1. Πόσες φορές αμφισβήτησα το Χριστό μας!!!Όμως ο,τι του ζήτησα ήταν πάντα κοντά μου Μου έδωσε την απέραντη αγάπη του και δεν την άξιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΛΗ...
      ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/4/14 08:56

      ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ!
      ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ.
      ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ.

      *Ολοι μας μοιάζουμε, αγαπητή Ελλη.
      βάγια

      Διαγραφή
  2. Διαφωνώ ολοκληρωτικά με την παραπάνω τοποθέτησή σου αγαπητέ Διευχών.
    Μπορεί κάποιοι από εμάς, (μιλάω για τον εαυτόν μου), να είμαστε οι χειρότεροι των χειροτέρων αμαρτωλοί, όσο δεν πάει άλλο, όλου του σύμπαντος κόσμου, όλων των εποχών, όμως με Την Αγίαν Χάρην Ιησού Χριστού ούτε αμφιβολίες έχουμε, ούτε επιζητούμε Χριστόν στα μέτρα μας, έστω και εάν σαν άνθρωποι κάνουμε σφάλματα και παραφερόμαστε.

    Βἐβαια, είναι πολύ υψηλό το , "" Εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, θέλετε ειπεί προς το όρος τούτο, Μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και θέλει μεταβή· και δεν θέλει είσθαι ουδέν αδύνατον εις εσάς. "", αλλά όμως δεν θα καταδικαστούμε εάν δεν αποκτήσουμε την Πίστην της Σινάπεως, όμως θα κατακριθούμε εάν δεν μετανοήσουμε και δεν συγχωρήσουμε. Ο έχων αξιωθεί την Αγίαν Αγάπη συγχωρά πραγματικά. Διότι "και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε να μετατοπίζω όρη, αγάπην δε μη έχω, είμαι ουδέν." !!
    Λοιπόν, με το αλλήλων τα βάρη βαστάζεται, πληρούται ο Άγιος Νόμος Του Χριστού μας διά της Αγάπης, και όχι την Πίστην του, ""όστις είπη προς το όρος τούτο, Σηκώθητι και ρίφθητι εις την θάλασσαν""!!
    Όσο για τον Άγιο Απόστολο Θωμά που ήταν δύσπιστος και όχι Άπιστος πρέπει εμείς ειδικά οι ογδοήτες να του χρωστάμε ευγνωμοσύνη αφού κατά τη γνώμη μου του μοιάζουμε πολλοί, που θέλουμε να εξετάζουμε τα πράγματα βαθιά κατά το, ""ερευνάτε τας γραφάς".
    Αυτή η δυσπιστιά του Θωμά, ήταν και η αιτία να μας χαρίσει έναν άλλο Μακαρισμό ο Χριστός μας. "Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες"", που είναι λόγος βάλσαμο, για μας τους αμαρτωλούς ογδοήτες, αφού εκλείπει το παράδειγμα της εν Χριστώ Ζωής και Της Αγίας Πίστης του όρει μεθιστάνειν, που κάποτε βιώνανε οι άνθρωποι μέσω των Αγίων ανδρών και μαρτύρων, τους αγώνες τους και τα μαρτύρια, στα θέατρα και στα στάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/14 06:40

    Εχω την εντυπωση πως οταν εχεις πιστη.........εχεις και αγαπη.Οταν εχεις αγαπη αλλα δεν εχεις πιστη,δεν μπορεις να ευαρεστησεης Τον Θεο.Ξερω πολλες κυριες που κανουν εργα αγαπης τρομερα.Βοηθουν στα συσσιτια,κανουν αρτους και μοιραζουν φαγητο στην εκκλησια.Δεν εχουν πατησει στην εξομολογηση ομως ουτε και σκεψη εχουν γι αυτο.και εαν τους το πεις σου λενε''ε,καλε μην εισαι τοσο παπαδινα πια....τι εχω κανει να παω στον πνευματικο...να ο θεος και ας δει τι ψυχη εχω,τοσες καλοσυνες εχω κανει,τι εχω να του πω;;;;''''εχετε την εντυπωση οτι τα εργα αγαπης αυτα χωρις την πιστη θα πιασουν τοπο;;;πιστη χωρις εργα και εργα χωρις πιστη νεκρα εστιν μας λεγει περιληπτικα το Ευαγγελιο.
    Αυτο που ειπε ο Διευχων ειναι φυσικο σε εμας τους ανθρωπους.Μετα απο καιρο σκεπτομαστε ποσο μας ελυπηθη ο Κυριος και ποσο ανεκτικος ηταν και εμεις τι καναμε γι αυτον;;;;τιποτε!Τουναντιον αμφισβητουσαμε οπως πολυ σωστα ειπε η Βαγια και αυτο επειδη δεν ειχαμε σταθερη πιστη.Ο Ανθρωπος,παρα πολλες φορες θα κλονιστει στην ζωη του!Μη μου πει κανεις πως δεν εχουμε ολοι κλονηστει απο ασθενειες,ατυχηματα των δικων μας ανθρωπων και παππουδων...απο θανατους φιλων που ενω μιλουσαμε (μου εχει τυχει) στο τηλεφωνο και ηταν ολα ο.κ[Ολα καλα),μολις το κλεισαμε το τηλεφωνο ο αλλος πεθανε.Ε,Ειναι δυνατον να σκαει ο θανατος διπλα σου και να μην συγκλονιστεις;;;;Αλλα το κακο ποιο ειναι κυριε διευχων και Βαγια ...οτι αφηνουμε τον εαυτον μας να οπαρασυρθη στους κακους λογισμους και πλαθουμε με την φαντασια μας σεναρια.Ξερετε τωρα...''και εαν γινει αυτο...και εαν ερθουν ετσι τα πραγματα...τι θα κανω;;;;τι θα γινει με εμενα;;;με τον αλλον τι θα κανω;;;'' Απο εκει αρχιζει η απιστια παιδια.Θυμηθηκα την γιαγια μου''Παιδακι μου οτι και να σου συμβαινει θα λες -εχει Ο Θεος- και θα εχει και δυναμη θα παιρνεις''...Οταν ο δαιμονας σε ριξει την αμφιβολια σε παει και στην απιστια και μετεπειτα σε ριχνει και στη βλασφημια...να τα βανεις με τον Θεο.Εαν ομως πεις''Κυριε,ενισχυσε μου την Πιστη!'' Να δεις ποση δυναμη θα παρεις.......Γνωριζει Ο Θεος οτι ειμαστε αδυναμοι ολο και γι αυτο ερχεται βοηθος.Πολλες φορες ερχεται και παλι μεσα στην απογνωση.Παλι δεν αφηνει!Ολα δικα Του Ειναι.επισης,οσο ΕΧει κανεις την Χαρη Του Χριστου και πορευεται εχει μια δυναμη....αλογο κουρσας γινεται και κανεις δεν μπορει να τον καταβαλη.Να ξερουμε ομως που ερχεται μια στιγμη και παιρνει την Χαρη του για να δοκιμασει τον αγωνιστη και εκει βλεπει οτι τιποτε δεν εχει δικο του...εκει νιωθει αδυναμος,μαλθακος...λεει ''καλα που πηγε τοση ενεργεια που ειχα;;;που ειναι τωρα Ο Κυριος;;;Γιατι εφυγε;;;;Και εκει πρεπει να δειξει κανεις σταθεροτητα και με δακρυα να αναζητει την Χαρη.εαν βεβαιως θελει να συνεχισει την πορεια του και την πνευματικη στρατα.Γρενικως και τα καλα και τα κακα δικα μας ειναι και απο το πως υπομονευομαστε και πως σκεπτομαστε αναλογως παιρνουμε και την ενισχυση.Γι αυτο λεγω ''Ο κυριος να μας δινει κατα την καρδια μας και να μας ενισχυει στον αγωνα μας διοτι ολοι τον εχουμε αναγκη.Και μεχρι το τελος δεν γνωριζουμε τι θα γινει με εμας.το λεμε τωρα βεβαιως αυτο.Οταν ολες οι αρετες θα προστιθενται απο την χΑρη του Αγ.Πνευματος ,θα ειναι εξις πια η εν Χριστω Ζωη...δηλαδη και να θελεις δεν θα μπορεις να αμαρτησεις.Αλλα ας εχουμε κατα νουν οτι ειμαστε ακομα πολυ πισω ....και ευελπιστουμε την καθαρση της ψυχης μας και την τελικη σωτηρια.Να παρακαλουμε να μας δινει δυναμη να προχωρουμε...σιγα σιγα και σταθερα και να αφηνουμε ολη μας την ζωη σε εκεινον.οπως λεγει ο ψαλμος 17,29-30) αν θυμαμαι καλως περιληπτικα.''με τη δυναμη σου γλυτωσα απο τους πειρασμους και με τη βοηθεια σου θα υπερπιδησω τις δυσκολιες''.......
    Εαν εχετε και αλλες αποψεις ,βεβαιως να τις ακουσουμε.
    Χριστος αληθως ανεστη,χαρα μου -κατα τον αγιο σεραφημ σαρωφ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/4/14 07:05

    Γειά σου ακαταμάχητε Μαρίνε...και απίστευτη Πηνελόπη.....!!!!
    Με περισσότερα λόγια έχω την αίσθηση ότι θα γινόσασταν περισσότερο κατανοητοί! Λίγα γράψατε!!
    Συμπληρώστε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσει φίλε/η η ειρωνία, και δεν έχω την αρετή της ταπείνωσης να την ανεχτώ.
      Γράψε τι δεν κατάλαβες, ή που ήταν ακατανόητα, ή που διαφωνείς τουλάχιστον στα δικά μου γραφόμενα, και άσε τις γενικευμένες απόψεις.
      Γράψε να το συζητήσουμε..... δεν κατέχω το αλάθητο, γράφω αυτό που νομίζω...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/4/14 10:36

    Ο καθενας αγαπητοι φιλοι,οπως νομιζει,θαρρει,νοιωθει,θεωρει,αγαπα,πιστευει,σπουδαζει,επιμελειται,μελισσομαζευει,βλεπει,Ζει....και μαρτυρει.
    Οταν ειμαστε σε μια παρεα ειναι καλο να γινεται μια ανταλλακτικοτητα προς ωφελος της αληθειας και οχι κατα.Τωρα κατα ποσον ο αλλος το δεχεται η δεν το δεχεται,ε τι να κανουμε.Το μοο που ευχομαι ειναι να εχουμε ολοι μια υγιη προαιρεση και να εχουμε εμπιστοσυνη στο αγαπητικο σχεδιο Του Χριστου -μας.Μαρινο,αφησε την ειρωνια....δεν ξερουμε πως νοιωθουν καιοι αλλοι.Θα θελαμε ομως και τις δικες τους γνωμες.Ας βγουν με ονομα και ας πουν και αυτοι τις γνωμες τους.Δεν υπαρχει ζητημα αδελφοι.Τωρα το ανεπαναληπτη αστο 7:05.Ανεπαναληπτος ειναι Ο Κυριος.Μαρινο,ειναι μερικοι ανθρωποι που το εχουν αυτο και το λενε...δεν πειραζει...τι εγινε;;;;θα μας παει στην κολαση ο καλος λογος;;;;Εχουμε τοσα να μας πανε στην κολαση.Λοιπον αδελφοι ευχαριστουμε που μας ανεχθηκατ!!!!!!!!!π
    Χριστος ανεστη
    Αντε -θα πω το του πατρος Κλεοπα τωρα-
    Αιντε να μας φαγει Ο Παραδεισος!
    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πην, γράφεις, "Μαρίνο άφησε την ειρωνία.."και αναρωτιέμαι που την είδες την ειρωνία στα γραφόμενά μου..... Προσπαθώ το ναι ναι και το ου ου....

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/4/14 14:22

    Αυτο που ειπατε οτι ειρωνευονται.
    Εχω αρχη αγαπητε Μαρινε.
    Οταν βλεπεις πνευμα περιερ-γο
    Φευγε και σωζου!
    Αυτο το πνευμα το γνωριζω απο χιλια μετρα.
    Τιναξε τα παπουτσια σου και φυγε.
    Ο καθενας δεν ειναι υποχρεωμενος να ακουει τον αλλον βεβαιως ουτε για τις κρισεις του ουτε για τις θεσεις του.
    Οταν ομως πειραζεται και σκανδαλιζεται[[λιγα γραψατε συμπληρωστε] απο ολα αυτα που λες...σηκω και φυγε απο τη συζητηση......
    Ποιο ναι...ναι και ποιο ου ου....;;;;;;;;;;;
    Αντε καλο βραδυ αδελφοι....π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/4/14 15:36

    Τί γράφει αριστερά της σελίδας ο ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ? Το διαβάσατε ποτέ εσείς οι δύο που κάνατε αυτή την σελίδα προσωπική σας?
    ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΛΙΓΑ, ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΙ.
    ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ φίλη /ε έχω υποχρέωση να σου απαντήσω, διότι εκφράζεσαι λανθασμένα για μένα. Είναι εντελώς λάθος η σκέψη σου, και επειδή σέβομαι τον εαυτόν μου και τους αναγνώστες έχεις Υποχρέωση Να Αναιρέσεις!!
      Δεν έχω καμμία βλέψη για οικιοποίηση του χώρου και το δηλώνω ενυπόγραφα.
      Σύμφωνα με τις αρχές του Συντἀγματος εχουμε δικαίωμα στην ελεύθερη ἐκφραση όσο μακρά και εάν είναι αυτή. Σου θυμίζω ότι είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον Θεού και ανθρώπων και καμμία εξουσία δεν έχεις να περιορίσεις οτιδήποτε που αφορά την ελεύθερη σκέψη.
      Πουθενά δεν υπάρχει περιορισμός στο Σύνταγμα για το μήκος της σκέψης. Στο κάτω κάτω δική μου πνευματική εργασία εάν θέλεις τη διαβάζεις, είναι και έχεις υποχρέωση να τη σεβαστείς ή και να διαφωνήσεις, όχι όμως να μου απαγορεύσεις να εκφράζομαι όπως αισθάνομαι.
      Άλλωστε ποιός σε διόρισε χωροφύλακα του blog?? και εκφράζεσαι και για το σύνολο των αναγνωστών??
      Ξέρεις φίλε ο λόγος είναι προσβολή όχι για μένα, αλλά για τους αναγνώστες σου, διότι τους υποβαθμίζεις λέγοντας ότι τα "ολόκληρα κατεβατά μπερδεύουν". Δηλαδή οι ίδιοι δεν έχουν την ευχέρεια να ρωτήσουν εάν κάτι είναι δυσνόητο??

      Σε ενόχλησαν τα κατεβατά, αλλά δεν σε ενόχλησε η ειρωνία του ανώνυμου φίλου 28/4/14 07:05??
      Σε ενόχλησαν τα κατεβατά, αλλά δεν σε ενόχλησε η ειρωνία του Διευχών για την Πίστη του απλού λαού που γράφει και εκφράζεται "ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΗ!!!!!!"" Για τον εαυτόν του μπορεί να γράφει ότι θέλει αλλά για την αγνή Πίστη του απλού λαού δεν μπορεί να εκφέρει ειρωνική άποψη! Και ο λόγος που εκφράζομαι και υπερασπίζομαι την αγνή ανόθευτη Πίστη του απλού Λαού είναι γιατί χάριν αυτών την αρετή κρατάει ο Θεός Την Ελλάδα το Έθνος και τον Κόσμο, χάρην αυτών ανώνυμε φίλε, χάριν αυτών.....
      Τέλος τέλος δείξε μου τα δικά σου σχόλια, αγαπητέ ανώνυμε, που έχεις αναρτήσει στο blog όλη αυτήν την περίοδο των τελευταίων ετὠν και είναι σύντομα με νόημα και με ζουμί????
      Υ/Γ Περιμένω να αναιρέσεις αυτή την προσβολή περι της ιστοσελίδος!

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.
      ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.
      ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
      ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ'',ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Φίλε Διευχόν, μιλάς για τάξη και οργάνωση στην ιστοσελίδα και απαντάς αντί του ανώνυμου που απευθύνομαι 15:36!
      2. σε Ορθόδοξο blog δεν υπάρχει κανένας χωροφύλαξ φίλε, διότι ούτε ο Ίδιος ο Χριστός μας δεν είναι Χωροφύλαξ στη ζωή των ανθρώπων Πιστών και απίστων.
      Πέραν τούτου όμως το να υπάρχει τάξη και οργάνωση στο blog, είναι συνιφασμένο με την ευπρέπεια τη δικαιοσύνη το σεβασμό, όχι με την αδικία την ειρωνία και την αλαζονία της εξουσίας!
      Όποιος έχει παράπονα για το δυσνόητο των σχολίων, ας απευθυνθεί στον συγγραφέα για υπόδειξη, όπως κάνω και εγώ.
      Όσο για τις μπηχτές για το χάλι μας δεν διαφωνώ, αλλά διαφωνώ στην ειρωνία και στην αλαζονία. Η ειρωνία είναι το πρωτοπαλίκαρο του Εωσφορικού Εγωισμού! Όμως να θυμάσαι ότι "Μείζων των αρετών είναι η διάκριση".

      Τέλος αν ἠταν δόκιμος αυτός ο τρόπος που εκφράζεσαι για να ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι, σκέψου ότι τα κείμενα των Αγίων Πατέρων, δεν ήταν τέτοια! Αλλά κέιμενα που φέρνουν κατάνυξη ειρήνη και μετάνοια. Εγώ πάντως αμφισβητώ ότι άνθρωποι έχουν έρθει σε συναίσθηση με αυτή την ειρωνική αντιμετώπιση. Ο Διάβολος φίλε δεν φέρνει Χριστόν! Τελεία και Παύλα.

      Ο Καθένας έχει υποχρέωση να σεβαστεί την διαφορετικότητα των άλλων είναι ελάχιστη προυπόθεση εάν θέλει κάποιος να είναι Χριστιανός. Αυτό για αυτούς που παραπονούνται στα κρυφά.
      Τέλος, τέλος παραθέτω το, "" Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχτούν τη διαφορετικότητα στο συνάνθρωπό τους......"",
      Πατριάρχης Βαρθολομαίος Πασχαλινό μηνυμα 2014

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ...
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
    ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ.
    Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
    ΛΙΓΑ,ΑΠΛΑ,ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑ.
    ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/4/14 07:41

    Αγαπητοι φιλοι,αφου εμεις που δεν ειμαστε και τιποτε της προκοπης καταλαβαμε και γιναμε οι πορτιερηδες του μπλοκ,σας ζητουμε συγνωμην!Ευχαριστουμε για το βημα τον κυριο διευχων.Ευχομεθα καλον παραδεισον και ο,τι επιθυμει η καρδια σας να σας το δωσει ο Κυριος!Δεν θα ηθελα να αντιπαραθεσω καμμια δικαιολογια.Ημουν και σε καποιο αλλο μπλοκ και με εδειωξαν ,,,αλλα εκει παρεμεινα και παραμενω για αλλους λογους.Εδω δεν εχω αλλους λογους που να με κανουν να παραμεινω.Λοιπον ευχαριστω πολυ για την διαθεση και για ολα και για την φιλοξενεια.Δεν φευγω επειδη μου εγινε συσταση να γραφω λιγοτερα...αλλα φευγω επειδη μου εγινε προσβολη μεσα σε μια φιλοξενεια,οτι οτι ο οικος που με φιλοξενει τον εκανα δικο μου,κατι που ειναι μεγαλη αδικια και δεν ισχυει.Ειναι βλεπετε πολυ ωραιο να εκτιμας τους συνανθρωπους σου και αυτοι να σε περιμενουν στην στροφη να σε φτυσουν.Ουτε περιμενω αναιρεσεις ουτε θελω ...Να ειστε καλα ολοι.Ευχαριστω για ολα και τον κυριο διευχων.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν συγχωρουμε,,οχι βεβαιως αλλα εχω καταλαβει κατι,οταν ο αλλος σε διωχνει δεν μπορεις πλεον να παραμεινεις.
    Βαγια,Μαριν,.Ε.Ο, Γρηγοριος και λοιποι σας ευχομαι καλο καλοκαιρι και καλη πνευματικη προοδο!πην
    Δεν επανερχομαι με τιποτα -τελος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΑΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ΠΟΤΕ,ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ.
      ΛΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ.
      ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος29/4/14 09:36

    Αγαπητή Πηνελόπη, επέτρεψέ με,...ο θυμός σου δείχνει εγωϊσμό. Προσπέρασέ τον, σεβάσου τις οδηγίες της ιστοσελίδας, και συνέχισε να αποτελείς μέρος της παρέας μας. Εμείς δεν σε διώχνουμε, δεν νομίζω κάποιος από όλους εμάς, να έχει κάνει μία τέτοια σκέψη, μείνε, γράφε, στα πλαίσια των οδηγιών της ιστοσελίδας και όλα θάναι μέλι γάλα....
    Με αγάπη,
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/14 10:05

      Αγαπητη Ε.Ο,δεν εχω θυμο καθολου.Λαθος κατανοησατε.Οταν σεις γραφετε τα κατεβατα δεν σας ειπα γιατι αναλυσατε τοσο μακροσκελως,παρα χαρηκα τοσο πολυ!Τωρα το αν ο θυμος μου δεικνυει εγωισμο,μπορει...αλλα ο χριστιανος σε τετοια θεματα πρεπει να ειναι αξιοπρεπης.Να ειστε καλα....πην
      Συγχωρηστε με και παλι.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος29/4/14 09:58

    Ακουστε αδελφε,εαν καποιος θελει να ξετυλιξει τις σκεψεις του με πεντε σειρες και αλλος θα χρειαστει μια σελιδα,δεν σημαινει οτι αυτος που εγραψε μια σελιδα κατελαβε και τον οικο σας και οικειοποιηθηκε το ιστιολογιο σας.Εαν παλι θελατε να το πειτε ακομη μια φορα να το καταλαβουμε διοτι ανθρωποι ειμεθα και λαθη σιγουρα θα κανουμε,δε σημαινει οτι επρεπε να προβαλλετε μια φιλοξενουμενη φιλη του ιστιολογιου σας με τροπο στο να συμπερανετε πως κανω καταχρηση του ιστιχωρου σας σε βαθμο να το οικειοποιουμαι και κατ επεκτασιν να κανω και ο,τι θελω...πραγμα που με εθιξε βαθυτατα,διοτι δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος .Να γνωριζετε ακομη πως ,δεν χρειαζεται να διωξεις καποιον με τη φραση''και τωρα μπορειτε να εξελθετε της αιθουσης''...η ''ευχαριστουμε δεν θα σας χρειαστουμε αλλο''...αλλα υπαρχουν και χιλιαδες αλλοι τροποι που μπορεις να διωξεις τον αλλον ,που οι πιομπανω λογοι ειναι και αθωοτεροι ,καθως η ευθυτης ειναι πανω απο ολα καλος οιονος συνεργασιας και φιλιας στους ανθρωπους.Συνεπως δεν φευγω απο μονη μυ οπως σεις επιμενετε .Το να σεβαστω την παρακληση σας ειναι πανευκολο,πλην ομωςπροηγειται ο διωγμος με αθεμητους τροπους ,δι αυτο και θα τους σεβαστω.Καλον παραδεισο σε ολους,ευχαριστω πολυ για την ανοχη!π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου εν Χριστώ αδελφή. Το να φύγεις από κάποιο χώρο επειδή σε διώχνουν με τον προσβλητικό ειρωνικό και αλαζονικό τρόπο τους, για εμένα είναι δειλία, ναι αγαπητή μου είναι δειλία, δηλαδή φυγή στα δύσκολα.
      Το να υπομένεις με ανδρείο φρόνημα την αδικία και την αλαζονία και να μάχεσαι για την Αγάπη Του Χριστού και της δικαιοσύνης, για εμένα δηλώνει Ανδρείο φρόνημα ψυχής και καρδιάς. Εδώ καλή μου, είναι τα αμάραντα Στεφάνια, το να υπομένεις Χάριτι Χριστού, την αδικία την συκοφαντία, την ειρωνία, τον διωγμό.

      Σκέψου ότι Χάριτι Χριστού υπάρχουμε ως Έθνος επειδή πολλές ευλογημένες γυναίκες παλέψανε με τα θηρία και τα δώσανε όλα στον αγώνα της Λευτεριάς Της Ελλάδος το 1821 το 1940 κλπ. Θυμίσου λίγο Μπουμπουλίνα, Μαντω , Σουλιώτες τι αγώνα κάνανε?
      Σκέψου επίσης ότι ο δειλός πεθαίνει κάθε μέρα, αλλά ο Ανδρείος στην καρδιά και την ψυχή μένει Αθάνατος εις τους Αιώνες.
      Χάρην αυτής της λεβεντιάς των αφανών Ηρώων Ανδρών και Γυναικών, απολαμβάνουμε αυτήν την ευλογημένη Λευτεριά σήμερα στην Πατρίδα μας.
      Διάλεξε και πάρε λοιπόν, που θέλεις να κατατάξεις τον ευατόν σου?? Εσύ αποφασίζεις! Εγώ πάντως σε θέλω κοντά μου!!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ,ΕΛΕΟΣ...
      ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΟΥ ΘΥΜΩΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΧΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
      ΚΑΙ ΑΜΑΡΑΝΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ...ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/5/14 01:48

      Αγαπητε κ.κ διευχων,δεν θυχτηκα επειδη μου κανατε συσταση να γραφω λιγοτερα,θυχτηκα επειδη ειπε καποιος-η εσεις δεν με ενδειαφερει οτι οιειοποιηθηκα το μπλοκ σας.Αυτο ηταν προσβολη για εμενα διοτι δεν οικειοποιουμαι τιποτε,διοτι δεν εχω τιποτα.Οταν ερθετε αυριο σπιτι μου,να μιλησουμε κατι και καποια στιγμη επειδη ειπαμε πολλα ,να σας πω οτι το κανατε το σπιτι μου σπιτι σας.ολα τααλλα αφηστε τα.Ξεκαθαρησα τη θεση μου για ποιο λογο θιχτηκα.Αυτο δε σημαινει πως κρατω καμμια κακια.Να ειστε παντα καλα και ευχαριστω για την ανοχη,καλο καλοκαιρι!π

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΚΙΑ.
      Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.
      ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ.
      ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥ.
      ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΜΕ,ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
      ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΜΕ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.

      Διαγραφή
    5. Φίλε η ιστοσελίδα απ΄ότι γράφεις πάνω πάνω, φτιάχτηκε για να Δυναμώσουμε την Πίστην Μας στον Ιησούν Χριστόν, άρα όποιος είναι εδώ για να διαβάσει ή και να γράψει είναι γι αυτόν τον σκοπό και κανέναν άλλο.

      Σε όσους δεν αρέσεις, έχει ο καθένας το δικαίωμα να εκφραστεί όπως αισθάνεται, και με βάσιμη Αγιοπατερική επιχειρηματολογία να ανεραίσει τις πλάνες τις βλαφημίες και τα αιρετικά φρονήματα.
      Πάντως δεν γράφω όυτε για την επιχείρησή μου ούτε για τον εαυτόν μου, αλλά γράφω για να ""μην καυχάται το σκότος κατά του Φωτός""".

      Να μην καυχάται Διάβολος κατά του Φωτός μέσα από την ιστοσελίδα.
      Δεν το επιτρέπω φίλε Χάριτι Θεού. δεν το επιτρέπω.

      Διαγραφή
    6. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
      ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ Η' ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ;

      Διαγραφή
    7. Από τα παραπάνω που γράφω δεν φέρεις αντίρρηση άρα συμφωνείς.
      Επιπλέον δεν έχει να κάνει με την πολυλογία ή την ολιγολογία, αλλά με το τι λές, είτε λίγα είτε πολλά. Εσύ το θεωρείς πολυλογία, εγώ τα θεωρώ αναγκαία!

      Ο σκοπός μου ΔΕΝ είναι να βοηθήσω κάποιον, ΟΥΤΕ να πείσω κάποιον. Σου θυμίζω ότι ο Χριστός μας δεν έπεισε ούτε τον Ιούδα ούτε τους Φαρισαίους τους Σταυρωτές του, οι οποίοι μελετούσανε τον Θείον Νόμο!

      Ο σκοπός μου είναι να μην καυχάται ο διάβολος και τα διαβολικά δόγματα να παρουσιάζονται Ορθόδοξα όπως είναι ο δαιμονικός Οικουμενισμός κ.α.! και όσο μου δίνει ο Άγιος Θεός δύναμη και φώτιση θα τα καταγγέλω, και ας μην τα διαβάζει κανένας, δεν με αφορά, τακτική που ακολουθώ σε όλα τα blog.

      Όμως υπέδειξε κάτι από όλα αυτά τα πολλά που έγραψα που θεωρείς ότι είναι άχρηστο, ή ακόμη ότι με την εν λόγω παράθεση να θεωρείς ότι κάποιος θα ξεχάσει και αυτά που ξέρει!!
      Σε περιμένω...

      Διαγραφή
    8. ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ.
      ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
      ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ.

      ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

      ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

      Η ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ.

      Διαγραφή
    9. Δεν απάντησες σε κανένα από αυτά που σου ζήτησα να παραθέσεις, και δεν αξίζει τον κόπο και δεν επανέρχομαι φίλε σε ένα τέτοιο κολάσιμο διάλογο και για σένα και για μένα και για τους αδελφούς.

      Λυπάμαι, που ξεφτιλίζεις έτσι ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες σου με αυτό που γράφεις "ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ."


      Συγχωρέστε με όλοι οι αδελφοί, που εξ αιτίας μου μπήκατε σε αυτή την επίπονη και πειρασμική διαδικασία.

      Συγχωρέστε με και εύχεσθαι για μένα στην προσευχή σας να με λυπηθεί ο Πανάγαθος Θεός και να με λυτρώσει από τα πάθη του εγωισμού της αλαζονίας και της υπερηφάνειας.

      Συγχωρέστε με όλοι και για όλα...

      Διαγραφή
    10. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.
      ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣΑΜΕ.
      ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
      ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

      ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος3/5/14 22:37

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ
      Φίλε Μαρίνε, μου δίνεις πάντα την εντύπωση κάποιου, που δεν έχει με τί να ασχοληθεί όλη την ημέρα, και καιροφυλακτεί στην γωνία....έτοιμος να αρπάξει και να κατασπαράξει ,τον όποιον περάσει από μπροστά του. Γράφεις, γράφεις, ασυναρτησίες, αλήθεια ποιό πανεπιστήμιο ή ποια σχολή έβγαλες και μας έχεις κουφάνει με τα λεγόμενά σου? Έχεις γνώθι σαυτόν?
      Συμμαζέψου λιγάκι, οι αναγνώστες εδώ, σε κάνουν " χάζι" ..το πήρες είδηση??
      Με το που μπαίνει κάποιος για να διαβάσει κάτι όμορφο...νάσου μπροστά του ο Μαρίνος έτοιμος, να τον " αρπάξει " σε ό,τι λέει...
      Πρώτη φορά ανακατεύομαι στην ιστοσελίδα αυτή,...διότι ξεπέρασα τα όριά μου με σένα...Φρίττω με τα όσα γράφεις!! Συμφωνώ απόλυτα με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας και σε παρακαλώ με μία λέξη.."ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ".
      Μία αναγνώστρια
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

      Διαγραφή



    12. ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:
      Αγαπητή μου εντάξει έχεις δίκιο, να ναι ευλογημένο,πρἐπει να συμαζευτώ. Αν και δεν ήθελα να απαντήσω εξ αρχής, όμως τελικά αποφάσισα να καταθέσω τα παρακάτω.
      1. Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου και τα γραφόμενά σου, που για μένα είναι στολίδια ψυχής και πνευματικά με ανεβάζουν, καθόσον οι σκέψεις σου καυτηριάζουν τον πολύν εγωισμόν μου, και τούτο μου φέρνει πολύ μεγάλη χαρά στην ψυχήν μου. Σε ευχαριστώ πολύ. Πίστεψέ με ότι, δεν πίστευα ότι γράφω κάτι καλό, πάντοτε έγραφα αυτό που αισθανόμενα μέσα στην καρδιά μου.

      Το εάν ασχολύμαι όλη την ημέρα ή την μισή ημέρα νομίζω ότι είναι προσωπικό μου θέμα και δεν αφορά κανέναν.

      2.Το εάν το, ""συγχώρεσέ με αδελφή που σε λύπησα"", που είναι τι κεντρικότατο θέμα όλων των σχολίων μου σε αυτήν την ανάρτηση, είναι ασυναρτησία για εσένα, για τον Χριστόν μας είναι προορισμός Αθανασίας στην Αιώνιο Ζωή, και για τον Διάβολο είναι φωτιά, Θεικό πυρ που τον κατακαίει, γιατί δεν αντέχει την ταπείνωση και απεχθάνεται την συγχώρηση. Το παρουσιάζει ο Διάβολος ως ασυναρτησία, για να κερδίζει ψυχές καί για να μας απροσανατολίζει από τον Χριστόν μας....

      Διαγραφή
    13. 3. Το ότι μου κάνουν χάζι οι αναγνώστες και αυτό βοηθάει την ανάταση της ψυχής μου. Είναι σταυρική θυσία σήμερα τον Χρυσό αιώνα του εγωισμού και της αποστασίας να υπομένεις με ταπείνωση, μέμφοντας τον ευατόν σου, το "χάζι των άλλων" είτε αυτό είναι δικαιολογημένο είτε όχι. Άλλωστε και ο Χριστός μας πόσο χλευάστηκε, πόσο υβρίστηκε, πόσο μαστιγώθηκε και τελικά Σταυρώθηκε ο Aναμάρτητος από ποιους, μα από εκείνους που τόσο ευεργέτησε με τόσα θαύματα, που όλα τα βιβλία του κόσμου δεν τα χωρούσαν, αν λοιπόν είπαν τον Χριστόν μας Πλάνον και τα λοιπα, και τον Σταυρώσανε, τι να περιμένω εγώ και ο καθένας μας από τους ανθρώπους της αποστασίας του σήμερα?

      Πέραν αυτού όμως σκέψου ότι υπάρχει και μία ελάχιστη μερίδα πολύ μεγάλων Αγίων που ονομάζονται "Δια Χριστόν Σαλοί".
      Αυτοί οι Άγιοι κάνανε κουταμάρες και χαζομάρες στον κόσμο επίτηδες για να τους χλευάζουν, να τους δέρνουν, και να τους περιφρονούν. Και όσο τους χλευάζανε και τους περιπαίζανε κοροϊδευτικά τόσο εκείνοι οι μακάριοι αποσκοπούσαν στην εν Χριστώ μυστική κοινωνία!!!

      4.Στα περί εκτός ορίων και περι φρίκης που έφτασες, επειδή διάβασες τα κείμενά μου, αναλογίζομαι τελικά ότι εμείς οι ογδοήτες δεν αντέχουμε. Δεν αντέχουμε τους άλλους και χαλάμε τους γάμους. 80% οι γάμοι χαλάνε στηνν Ελλάδα από τον χρόνο ζωής, λόγω του "δεν αντέχω". Πρωτοφανές στα ιστορικά χρονικά.
      Δεν αντέχουμε τα οικονομικά μέτρα και 6000 περίπου Έλληνες βάλανε το λαιμό τους στη θηλιά και αυτοκτονήσανε επειδή δεν αντέξανε. Ποτέ άλλοτε, ούτε σε πόλεμο στην ιστορία δεν είχαμε τέτοιο μέγεθος απώλειας διότι οι πεσόντες στους πολέμους είναι ήρωες και οι αυτόχειρες είναι καταδικασμένοι στην κόλαση.
      Δεν αντέχουμε πλέον ούτε να διαβάσουμε τον άλλον που στο κάτω κάτω έχει ο καθένας μας δικαίωμα να εκφραστεί. Εγώ δεν αντέχω την ειρωνία και την υποκρισία.
      Για το "ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ" έχεις απόλυτο δίκιο σε ευχαριστώ, ευχήσου να γίνω καλύτερος.
      Συγχώρα με, που τόσο σε έκανα να φρίξεις με τα γραφόμενά μου, συγχώρα με και που ξεπέρασες τα όριά σου! Καλό παράδεισο σου εύχομαι και να είσαι σίγουρη ότι θα συναντηθούμε.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος6/5/14 06:04

      Πάλι άλλα αντ' άλλων γράφεις...Λάθος παρομοιώσεις χρησιμοποιείς, έχεις " παρεξηγήσει " τα της θρησκείας...τί για τους χλευασμούς του Χριστού μας μιλάς, τί για σαλούς, τί για τα οικονομικά μέτρα....Άλλα αντί άλλων...τί να πω...Το μόνο σωστό που γράφεις, είναι ότι επιτέλους αντιλήφθηκες ότι έχεις άκρατο εγωϊσμό!
      Εύχομαι να συνέλθεις και να αφουγκραστείς...τα του εαυτού σου...Σε συγχωρώ...αλλά τις επόμενες φορές μη ξανακάνεις τα ίδια λάθη. Σε παρακαλώ.
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

      Διαγραφή
    15. Ελευθερία, επείδή απευθύνεσαι σε εμένα έχω υποχρέωση να σου απαντήγσω χάρην της Αλήθειας. Δεν γράφω για καμμία θρησκεία, εγώ μιλάω για την Αγίαν Ορθοδοξίαν και όχι για θρησκεία. Η Αγία Εκκλησία Του Χριστού δεν είναι θρησκεία, αλλά αποκάλυψη Ζώντος Αγίου Θεού προς τον άνθρωπο. Οι θρησκείες ὁδηγοῦν σέ σχέσεις μέ ψεύτικους «θεούς», σέ «θεούς» πλάσματα τῆς ἀνθρώπινης λογικῆς καί φαντασίας, σε λατρεία των δαιμόνων. Το ότι κάποιοι παρουσιάζουν την Αγία Εκκλησία Του Χριστού θρησκεία είναι γιατί ασπάζονται τις νεοεποχίτικες απόψεις που μιλάνε για την ισότητα των θρησκειών, που έχουν ως σκοπό να οδηγήσουν στην ενότητα δηλαδή τον Οικουμενισμό!!!

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος6/5/14 13:45

      Άσε μας Μαρίνο με τις " τρελλές " σου γνώσεις...Μας αποτρέλλανες τελείως...Άμε στο καλό της Παναγίας.....
      Δεν είσαι για συζητήσεις. Έχεις παρεξηγήσει τα πάντα. Είσαι τελείως out..Φίλε μου, σύνελθε. Τίποτε άλλο.
      Τα πάντα, περιττά μαζί σου.
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

      Διαγραφή
    17. Είμαι τελείως out για τον κόσμο σήμερα γιατί γράφω για την Αγίαν Πίστην μας. Εάν έγραφα ότι "υπό τον φόβο θρησκευτικών φανατισμών και πολέμων πρέπει να ενωθούν όλες οι θρησκείες εις το όνομα της αγάπης και της παγκόσμιας ειρήνης, έτσι ώστε να πάψουν οι πόλεμοι και τα εγκλήματα " θα ήμουνα in.
      Οι Άγιοι Πατέρες για την ύποστήριξη των Αγίων Δογμάτων Της Μίας Αγίας Ορθοδοξίας υπομείνανε διωγμούς, χλευασμούς, βασανιστήρια, μαρτυρικούς θανάτους, και όποιος στους εσχάτους χρόνους ομολογεί δημόσια την Αγίαν Ορθόδοξον Πίστην θα είναι ομολογητής και μάρτυρας κατά τον Άγιο Μωυσή τον Αιθίοπα.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος29/4/14 10:55

    Αχ Πηνελόπη μου, μην είσαι τόσο εύθικτη...Μία υπόδειξη έγινε...δεν χάλασε κι ο κόσμος.....
    Η παρέα μας, σε θέλει....
    Γράφε λίγο λιγότερα...είναι απλό....Άϊντε,προσπέρασέ τα όλα.....τί χριστιανή είσαι!
    Πάντα με αγάπη
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/4/14 08:08

    N. Adam

    Dear Διευχον μαντάρα τα έκανες. οφείλεις κάτι.
    Μαρίνο αν και την τελευταία φορά διαφώνησα και σου τα 'χωσα, τώρα συμφωνώ μαζί σου, ήσουν απολαυστικός'
    Πην, να χαίρεσαι.
    Εσυ Ε.Ο. είδες μόνο την υπόδειξη? Για κουτούς τους έχετε τους επισκέπτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω υποστήριξη φίλε, θέλω μόνο την υποστήριξη Του Αγίου Θεού, και εσύ μάθε να φέρεσαι....

      Διαγραφή
    2. Η ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ''ΜΑΝΤΑΡΑ''.
      ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος30/4/14 12:42

    Κύριε Ν.Adam, ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Δεν θεωρώ κανέναν κουτό. Σεις είπατε αυτή την λέξη...Λυπάμαι αν δεν έγινα κατανοητή. Λυπάμαι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αντιπαραθέσεις....όλα τα άτομα που γράφουν στο ιστολόγιο αυτό, είναι άτομα ξεχωριστά.Κανείς δεν προσπαθεί να δείξει ότι είναι εξυπνότερος από τους άλλους..απλά όλοι εκφράζουν την σκέψη τους. Ας μην " πληγώνουμε" ο ένας τον άλλον...Αδέλφια είμαστε, και με καλή την θέληση....Ειρήνη ημίν και υμίν....
    Ευχαριστώ
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Διευχων 1/5/14 20:39
    Ναι αγαπητέ όσο και αν σε ξυνίζει, και δεν θίχτηκε επειδή της ζήτησες μικρά και απλά σχόλια, μην ξεφτιλίζεσαι τόσο πολύ, θυμίσου και τα προηγούμενα, σεβάσου και τους αναγνώστες σου. Σου είπα προσωπικά την ειρωνία και την αλαζονία δεν την αντέχω φίλε, την σιχαίνομαι, και θα την πολεμάω όσο μου δίνει ο Θεός δύναμη και φώτιση!

    Λοιπόν αναλύω, ""το καύμα της καρδιάς που δεν αντέχει ο καθένας μας, όσο και αν φαίνεται στους άλλους ασήμαντο, είναι ο μεγάλος Πειρασμός για τον καθένα μας"". Ο Μέγας Βασίλειος λέει ότι άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρει όπως διαφέρει το χορτάρι από το σίδερο, που σημαίνει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε απο τα ηρωικά κατορθώματα των Ηρώων. Γι αυτό οι ;Aγιοι Πατέρες μας προτρέπουν νά διαβάζουμε καθημερινά τα Συναξάρια Των Αγίων, για λόγους προετοιμασίας, μην τυχόν και επιτρέψει και για μάς κάτι ανάλογο ο Θεός, αλλά και για να δούμε σε τί ύψος αγώνων φτάσανε οι χοικοί άνθρωποι με την Αγίαν Χάρην. Λοιπόν η τόσο εύκολη για σενα υπόθεση, δεν είναι για όλους το ίδιο, γιατί δεν γνωρίζεις και τι άλλα βάσανα περνά η κάθε ψυχή, τα οποία όλα προστίθενται για να επιτρέπει ο Θέος να βασανιζόμαστε και να στεφανωνόμαστε ανάλογα.

    Σου ξαναγράφω το πολύ σημαντικό, ""Το καύμα της καρδιάς που δεν αντέχει ο καθένας μας, είναι ο μεγάλος Πειρασμός για τον καθένα μας"", για εκείνους ήτανε η Τουρκιά, για εμάς τους ογδοήτες προς το παρόν είναι αυτά.

    Αναφέρεται στο Γεροντικό: Κάποτε ήταν ένας ασκητής που για 17 ημέρες δεν έτρωγε τίποτε ούτε νερό, και σκέφτηκε πως έφτασε σε μεγάλα μέτρα αρετής. Παρακάλεσε τον Θεόν να του αποκαλύψει εάν υπήρχε κάποιος που να ήταν καλύτερος από τα δικά του μέτρα της 17ημερης νηστείας. Και ο Θεός του έδειξε ένα ασκητή που κοιλιότανε στο έδαφος και ήτανε τρείς ημέρες άσιτος. Εκείνος απόρρησε πως ήτανε δυνατόν ο τρήμερος άσιτος να είναι σε ποιό υψηλή θέση στα μάτια Του Θεού από εκείνον. Και τότε του απάντησε Άγγελος Κυρίου, ότι από τον τριήμερο άσιτο ο Θεός του σήκωσε Την Αγίαν Χάρην και αγωνιζόταν μόνος του και γι αυτό κοιλιότανε στο έδαφος από πείνα και από δίψα, ενώ εκείνος ο 17ήμερος τον έτρεφε η Χάρης Του Αγίου Θεού και δεν αισθανόταν ότι του έλειπε τίποτα. Λοιπόν δεν μπορείς εσύ και εγώ με τα δικά μας μάτια να βλέπουμε του αλλουνού την καρδιά, μόνο ο Θεός είναι καρδιογνώστης και εκείνος κρίνει.

    Όμως και εσύ δεν τακτοποίησες τα πρέποντα. Βλέπεις τελικά ότι δεν είναι εύκολη η ταπείνωση, να παραδεχτείς τα σφάλματά σου? Και για εσένα αναφέρομαι και για εμένα αλλά και για πολλούς, διαλέγουμε το βαρύ φορτίο της διακαιολογίας και πετάμε το ελαφρύ φορτίο του, «ήμαρτον συγχώρα με αδελφή, που σε λύπησα».

    Λοιπόν μην κάνουμε τον δάσκαλο, γιατί για να κάνουμε τον κύρηκα και τον δάσκαλο θα πρέπει πρώτα εμείς να έχουμε βιωσει τον Θείον Νόμο και Λόγο. Ο Ποιήσας και Διδάδας λέει ο Χριστός μας!!!
    Συγχώρα με, αλλά με αυτά που γράφεις, είσαι μακρυά φίλε, είσαι πολύ μακρυά!
    Το δε έλεος να το ζητάς από Τον Άγιον Θεόν όχι από εμένα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΙΝΕ ΣΚΙΖΕΤΕ.
      ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ.
      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ.
      ΑΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

      ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.
      ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΑΣ ΕΙΔΙΚΑ.
      ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ''ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ''
      ΓΙΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για την προτροπή σου αλλά δεν θα σε ακούσω και δεν θα αφήσω την ιστοσελίδα και επειδή όπως μου γράφεις σου αρέσουν οι αναλύσεις μου, θα συνεχίσω να γράφω σχολαστικά.

      Διαγραφή
    3. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.
      ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΖΟΥΜΙ

      Διαγραφή
  16. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευχων δεν είναι αντιπαραθέσεις αλλά κουβεντούλα για την αλήθεια που πρέπει να λάμπει πάντοτε και είναι και αυτοσκοπός της δημιουργίας του blog που αναφέρεις....

      Διαγραφή

Εσεις τι λετε?