3 Απρ 2014

* ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ




ΛΑΒΑΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ.

''Γεια σας,συγχαρητηρια για το blog σας.
Θα ηθελα να ρωτησω εσας που ασχολεισται με αυτα.
 Η ομοφυλοφιλια ειναι αμαρτια;
 Ποια ειναι η γνωμη σας;

Ειμαι γυρω στα 20 χρονων και εχω ταση ομοφυλοφιλιας, δεν εχω κανει κατι με αλλο ατομο αλλα το σκεφτομαι.
Δεν με ελκυουν τα κοριτσια αλλα φοβαμαι λιγο να κανω κατι με ατομο του ιδιου φυλου μηπως κατεστραφω αργοτερα ψυχικα και χασω τον παραδεισο που σιγουρα υπαρχει οπως και η κολαση που μαλλον εκει θα καταληξω''

Τ.Ζ.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/4/14 14:52

    Τ χαιρε παντοτε εν Κυριω!
    Καθησε και ακου προσεκτικα...θα πω κατι απο την Παλαια Διαθηκη.
    Οι Σοδομιτες,χαθηκαν γιατι μολονοτι Ο Θεος προσπαθησε επανειλημμενα νατους φερει σε μετανοια,εν τουτοις αυτοι επεμειναν πεισματικα στην ανομια αυτη.
    Ο Θεος ειναι Παναγαθος και φιλανθρωπος,αλλα η αμαρτια ειναι μισητη για Αυτον!Ειδικα η αρσενοκοιτια...διοτι με τη συνεχη αμαρτια νεκρωνεται η συνειδηση και αμαρτανουμε με αναισθησια χωρις συστολη ουτε φοβο θεου.Καποιος ειχε αποφασισει να το κανει και μετα δεν θα συνεχιζε αυτη του την πραξη και πανω εκει στην πραξη εμεινε απο καρδια.αυτη η ψυχη χαθηκε στην κολαση.
    Καποιοςς ρωτησε εναν αββα:
    Αββα μου η αμαρτια μπροστα στην αιωνια κολαση ειναι μικρη...εγω λοιπον γιατι να κολαζομαι αιωνια εαν δεν μετανοησω;;;και εκεινος του ειπε: Ο Θεος ευτυχως ενω φαινεται πως κρινει και απο τις πραξεις...κρινει πρωτιστως απο τις προθεσεις...και αφου η καρδια σου θελει να αμαρτανει...ειναι δικαιο να κολαζεσαι!
    Ω! Αθλια μου ψυχη,τι συλλογιεσαι βδελυγματα τω Θεω;;;;δεν αγαπησες τον Κυριο!διοτι εαν τον αγαπουσες θα προσπαθουσες να κανεις πλεγμα γυρω σου και κανεις μα κανεις να μην σε αγγιξει ουτε στο νου ουτε και στο σωμα,αφου το σωμα σου ειναι μελη χριστου και μπορεις να το κανεις ναο του θεου,με την κοινωνια μαζι Του,μεσω της εξομολογησης και της θειας Κοινωνιας.
    Αλλα πως να αγαπησεις κατι ωραιο εαν δεν δεις την ομορφια του;;;Μιλω για τον Θεο μου και δακρυζω!και εσυ,θελεις να φυμωσεις την συνειδηση σου...Αστραφτει ο ουρανος και ολοι γονατιζουν ..βρεχει ο Θεος και ποτιζει τα βουνα και εσυ θελεις να αμαρτησεις στον ουρανο??????Για ποιο λογο;;;;;Ξερεις ,πως μπορεις και σου δινεται η ευκαιρια να γινεις αγιος ανδρας?????!!!και εσυ κοιτας τα χαμαιζηλα και τα αναισχυντα;;;θελεις να ακολουθησεις βρομικο δρομο να φιμωσεις εσυ ο ιδιος την συνειδηση σου????αλοιμονο ,τι θε να απολογηθεις την Ημερα της Κρισεως;;;οτι μιμηθηκες τους δαιμονες και τους ξεπερασες;;;;;απο μια διεγθαρμενη θεληση ξεκινουν ολα.Αν μπεις σε αυτο το δρομο,δεν ξεφευγεις ευκολα....Ηξερα καποιον που δουλευε με την αδελφη μου σε μαγαζι και της ειχε πει ιστοριες με παντρεμενους και ανυπανδρους.Φαντασου οτι γκρεμιζεις σπιτια....διοτι παρασυρεις και τους αλλους σε αυτη την πραξη.
    1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/14 15:08

    2)
    Δεν γνωριζεις τιποτε περι αγνειας ψυχη μου;;
    Η αγνοτητα ,ζηλευτος οικος Θεου...καταστασις ασωματου φυσεως...καθαροτητα σωματος και ψυχης οχι απο μονος σου...αλλα με τη βοηθεια της χαριτος!
    Ο δαιμονας καιροφυλαχτει για να σου παρει την ψυχη.Αλλοιμονο αδελφε!Μην εμπιστευτεις την ζωη σου στο πυλινο σωμα σου..και μην ξεθαρεψεις...
    Στην περιοχη μας εχουμε στην εκκλησια πολλα νεα παιδια που κανουν αγωνα για να κοψουν αυτο το παθος με προσευχη,νηστεια,εξομολογηση συνεχη και με την προσπαθεια να μην πεσουν στα θελγητρα κανενος.....και ειναι Μακαριος εκεινος να εισαι σιγουρος ,που εφτυσε καθε λογισμο αναξιο που ειχε σχεση με τη διαστροφη..και ελεεινολογει τον εαυτον τουγια την θεληση που υπαρχει για διαστροφικες περιπετειες,και δεν επιρρεαζεται απο αισχρες φαντασιες ουτε βδελυρες επιθυμιες....αλλα πορευεται στον καλον δρομον της πιστεως που ειναι αγνος,ουρανιος,καθαρος,τιμιος....
    Ευχομαι ψυχη μου να μετανοησεις χθες ,οχι σημερα...και να ξεκινησεις αγωνα για την αγιοτητα σου....και εαν θελει ο Θεος,μπορει και να προκοψεις στην αρετη και τον Κυριο να γνωρισεις και εαν αυτο συμβει...τιποτε ,μα τιποτε δεν θα σε αποσπα απο τα υλικα και κοσμικα αλλα θα τρεφεσαι απο τα ουρανια.
    Πρεπει να αντριωθεις στην πιστη,που θα πει να βαλεις καλα στο νου σου οτι απο τωρα τιποτε δεν θα σε κανει να αμαρτησεις...και το ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ...
    ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/14 15:25

    3)
    Και οταν λεμε ΟΧΙ....ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ

    Sκεψου οτι ειπαμε και εισαι ελευθερος ...ομως να ξερεις πως η απωλεια απο τη σωτηρια ειναι κοντα,ανηκει στη δικη σου θεληση και βουληση και προαιρεση.
    Αυτοι που χανονται στην κολαση,απωλουνται παρα την θεληση Του Θεου....
    Καποτε μπξκα σε ενα ταξι και πηγαινοντας μου ειπε''κοπελια,φοβαμαι Τον θεο και πηγα και εξομολογηθηκα και ηρεμισα.ξερεις τι ειναι να καιγεσαι στην κολαση αιωνια χωρις να μπορεις αυτο να το αλλαξεις;;;χωρις να υπαρχει καποιος να σε βοηθησει;;;;να καιγεσαι αιωνια και να μην μπορεις να δεις Θεου Φως;;;!!!!!!!!!!! Γι αυτο και εγω αποφασισα και μετανοιωσα και ειμαι μια χαρα τωρα...πηγαινω τακτικα και κοινωναω και εξομολογουμαι και εχω τη συνειδηση μου ησυχη και καθαρη....και του ειπα και εγω ''εμενα μου λες αδεφε;;;''''Σε καταλαβαινω απολυτα και μπραβο σου και μακαρι ως το τελος σου να εισαι σταθερος στην πιστη σου για να δεις Θεου προσωπο''...
    Ευχομαι καλη πορεια.
    Και εαν σε πιανει αυτος ο πορνικος λογισμος θα λες το του ευαγγελιου ''σαρκα και αιμα δεν μπορουν να κληρονομησουν την βασιλεια Των ουρανων''...και θα ησυχαζεις διοτι ο ανθρωπος εαν δεν γινει ενα πνευμα με Τον Κυριο ,θα ειναι σαρκικος....χωμα δηλαδη.
    Εαν αγωνισθεις να πετυχεις την απαθεια του σωματος σου μαζι με Τον Χριστο,θ ανεβεις σε υψηλα επιπεδα αρετης...αλλοιως εαν δεν θελεις,μπορεις να αγωνισθεις να ερθεις στην φυσικη κατασταση του ανδρα με τη βοηθεια του Θεου που κανει θαυματα και μπορει να βρεις γυναικα και να κανεις οικογενεια.Ο Θεος ανδρα και γυναικα εποιησε ...δεν υπαρχει αλλο φυλο.
    Ειναι κριμα να χαθεις ψυχη μου!
    Τι λες και εσυ;;;;;πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/14 17:10

    Αγαπητέ Τ.Ζ.,
    το γεγονός ότι κάποιος έχει λογισμούς ομοφυλοφιλίας δεν σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλος!
    Ο Θεός ευλόγησε το γάμο ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα.
    Οτιδήποτε διαφορετικό, δεν είναι ευάρεστο σε Εκείνον και θεωρείται αμαρτία.

    Το ότι αναρωτιέσαι εάν αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι καλό ή όχι, είναι απόδειξη ότι η ψυχή και η συνείδησή σου ενοχλείται.
    Τι όμορφα που το γράφεις...."Φοβάμαι μην χάσω τον Παράδεισο και καταστραφώ ψυχικά"!
    Εάν θέλουμε να κερδίσουμε τον Παράδεισο, οφείλουμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού.
    Θα σε συμβούλευα να αναζητήσεις έναν καλό πνευματικό και να συζητήσεις μαζί του.
    Προσευχήσου και ο Θεός ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε φωτίσει και θα σε βοηθήσει!

    Φρόντισε την ψυχή σου και μην διώξεις τον Θεό από τη ζωή σου με τις πράξεις σου.

    Σου έγραψα την ταπεινή μου γνώμη με πολύ αγάπη.
    Ελπίζω να βοηθηθείς από όλους μας.
    Βάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/4/14 13:58

    Τ.Ζ,
    όλοι οι άνθρωποι έχουμε διάφορους λογισμούς.
    Τους περισσότερους άσχημους και κακούς λογισμούς, τους σπέρνει στο μυαλό μας ο διάβολος, προκειμένου να μας ταράξει,
    να μας επηρεάσει,
    να μας κάνει να αμαρτήσουμε,
    να μας κάνει να φύγουμε κοντά από τον Θεό.

    Προσπάθησε όσο μπορείς να μην δέχεσαι αυτές τις σκέψεις.

    Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς κάποιον ιερέα ή πνευματικό για αυτό το θέμα.
    Είμαι σίγουρος ότι θα σου λύσει όλες τις απορίες και θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα!

    Μην στεναχωριέσαι και μην πανικοβάλεσαι!
    Ο Θεός σίγουρα θα σε βοηθήσει, αλλά πρέπει και εσύ να φανείς δυνατός!
    Μια τρικυμία είναι και θα περάσει....με την βοήθειά Του!
    ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ!
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/4/14 14:16

    Να τι διάβασα σήμερα και ίσως μπορεί να σε βοηθήσει Τ.Ζ.:
    ...Κατ’ αρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσουµε κάτι: Ο οµοφυλόφιλος άνθρωπος είναι απόλυτα αποδεκτός από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και κάθε άλλος άνθρωπος.
    Δεν υπάρχει άνθρωπος, που κάποια ιδιότητά του ή προτίµηση ή πράξη του να κάνει την Εκκλησία να τον απορρίψει.
    Υπάρχουν µόνο άνθρωποι που οι ίδιοι έχουν απορρίψει την Εκκλησία και πορεύονται προς το Θεό απ’ το δρόµο που νοµίζουν αυτοί, ο οποίος όµως συνήθως είναι λάθος δρόµος.

    Από την άλλη, η οµοφυλοφιλία δε µπορεί να γίνει αποδεκτή από την Εκκλησία ως σωστός δρόµος που οδηγεί τον άνθρωπο στο Θεό.
    Ακριβώς από αγάπη προς τον οµοφυλόφιλο και ανησυχία για τη σωτηρία του στην αιωνιότητα, η Εκκλησία δε µπορεί να αποκρύψει ότι ο γάµος άντρα και γυναίκας είναι ένας δρόµος που οδηγεί στο Θεό, ενώ η οµοφυλοφιλία δεν είναι τέτοιος δρόµος.
    Στη ζωή µας τις πιο πολλές φορές διαπράττουµε αµαρτίες, υπακούοντας στα πάθη µας κι όχι στο Θεό – η Εκκλησία όµως, ακριβώς επειδή νοιάζεται για µας, δεν πρέπει να µας ξεγελάσει λέγοντάς µας ότι είναι εντάξει να κάνουµε ό,τι µας υπαγορεύουν τα πάθη µας («πάθη» ονοµάζονται οι σωµατικές και ψυχικές εξαρτήσεις που παρεµποδίζουν τον άνθρωπο από την ενότητά του µε το Θεό, στρέφοντάς τον προς άλλες κατευθύνσεις- ολόκληρη η ηθική και ασκητική προσπάθεια του χριστιανού αποσκοπεί στην κάθαρση της καρδιάς του από τα πάθη).

    Έχουµε τη δυνατότητα να κάνουµε ό,τι θέλουµε. Απλά, δεν οδηγούν όλοι οι δρόµοι στο Θεό. Αυτό δεν είπε κι ο απόστολος Παύλος (Α’ Κορινθ. 6, 12);
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε,
    Παρακάλεσα για σένα Τον Πανάγαθο Θεόν και Την Κα Θεοτόκο, μήπως και φωτίσει κάτι να σου γράψω!
    Πολύ με έχεις προβληματίσει και σε σκέφτομαι από τότε που αναρτήθηκε το αίτημά σου.

    Πολύ με έχεις προβληματίσει με τη δημόσια εξομολόγηση του πάθους σου που σε ταλανίζει.

    Το αντιφατικό στην περίπτωσή σου, είναι ότι ενώ είσαι γενναίο παιδί, αφού έχεις τα κότσια έστω και ανώνυμα να εξομολογήσαι δημόσια ένα τέτοιο πάθος, από την άλλη όμως βλέπω μία παθητικότητα στον χαρακτήρα σου, αφού έχεις παραδεχτεί και έχεις προαποφασίσει που, --κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξεις---, και μιλάω ότι δρομολογείς τον εαυτόν σου για την κόλαση!

    Επίσης διαπιστώνω ότι πνευματικά θέματα γνωρίζεις, καθόσον είσαι πεπεισμένος ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος, και επειδή γνωρίζεις την ψυχική και εν τέλει την πιθανή ολοκληρωτική καταστροφή που θα προκύψει, εάν υποκύψεις και γίνεις υποχείριο του Φοβερού Δράκοντα!!!!!

    Φίλε δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου, ότι Φοβερός Δράκος σε ταλανίζει, και αναρωτιέμαι γιατί. Ποτέ ο διάβολος δεν επιτίθεται μετωπικά σε Πιστό, φοβούμενος μην τον βρεί το πύρ Της Θεότητας, αλλά πάντοτε σιγα σιγά, έτσι ώστε να αρχίσει να παρασύρει τον άνθρωπο σταδιακά μακράν από τον Θεό. Επίσης τέτοιος φοβερός Δράκων δεν έρχεται πρώτος, αλλά πρίν από αυτόν έρχονται άλλοι, που προετοιμάζουν το έδαφος για να ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς και να εισέλθει ο Φοβερός Δράκων για να αιχμαλωτίσει τον Πιστό σε τούτο το φοβερό πάθος.

    Αυτά που σκέφτομαι ως θεραπευτικά μέσα για την δική σου περίπτωση, που μπορεί να είναι περίπτωση για όλους μας είναι τα εξής.
    1. Ερεύνησε εάν είσαι καταρχήν σωστά και Ορθόδοξα βαπτισμένος, δηλαδή να έχουν πραγματοποιηθεί οι τρείς αναδύσεις και οι τρείς καταδύσεις, από Ορθόδοξο κατά πάντα Ιερέα, και ένα έχουν διαβαστεί όλες οι ευχές κατά το μυστήριο της βάπτισης. Στις μέρες μας ένεκεν της αποστασίας, κάποιοι Ιερείς τελειώνουν τη βάπτιση σε 15 λεπτά και δεν κάνουν καθόλου καταδύσεις αλλά ποδόλουτρο. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει ότι το σημείο του σώματος που δεν έχει καλυφτεί από το νερό στην κολυμπήθρα, από εκεί μπαίνει ο διάβολος και ταλανίζει τον άνθρωπο!!
    2. Οι άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι έμμεσα με την πνευματική σου πορεία είναι οι γονείς σου και ο ανάδοχός σου κατά το μυστήριο της βάπτισης. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος από εκείνους, υπάρχει η πιθανότητα να είναι φορέας μεγάλων και φοβερών παθών που τα αφήνουν να "αλωνίζουν" στις καρδιές τους, δυστυχώς επηρεάζουν και εσένα. Πχ άκουσα περίπτωση που μάνα έστελνε /καταριότανε το παιδί της στο διάβολο, και ο διάβολος μπήκε στο παιδί. Αργότερα όταν διάβαζε ο Ιερέας εξορκισμούς, ο διάβολος απαντούσε μέσα στο παιδί, ""η μάνα του με έβαλε, και εάν δεν μετανοήσει και δεν εξομολογηθεί η μάνα του, δεν βγαίνω""!!!!!!!

    3. Δες μέσα στην καρδιά σου κατάβαθα, μήπως έχεις βλάσφημα ή ακόμη και αιρετικά φρονήματα . Πχ. ξέρω κάποιον που ενώ ομολογεί Ορθόδοξος δεν παραδέχεται την Παλαιά Διαθήκη!!


    4. Γενικότερα εάν σε ενδιαφέρει να ανακάμψεις πνευματικά, πρέπει να βρείς έναν κατά πάντα Ορθόδοξο Πνευματικό και με πολύ μεγάλη επιμέλεια να εξομολογηθείς όλη σου τη ζωή. Είμαι πεπεισμένος ότι τούτο το φοβερό θηρίο έχει κάπου έρεισμα, που το έχεις επιτρέψει εσύ με την ζωή σου!
    5. Εάν σε ενδιαφέρει να απαλλαγείς από τούτον τον φοβερό δράκοντα θα πρέπει να κάνεις κάποια πνευματικά γυμνάσματα, ζητώντας ταυτόχρονα τη βοήθεια Πνευματικών ανθρώπων για να παρακαλέσουν στον Πανάγαθο Θεόν να λυτρωθείς από το πάθος. Πχ στείλε email ή και επιστολές στο Άγιον Όρος που να ζητάς να σου διαβάσουν ειδικές ευχές και να σε μνημονεύουν στις Θείες Λειτουργίες για απαλλαγή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν μόνο το βαπτιστικό σου όνομα. Κάνε το μυστήριο Του Αγίου Ευχελαίου που είναι μέγα Μυστήριο και βοηθάει και λυτρώνει την ψυχή. Εάν μπορείς κάνε ελεημοσύνη κατά το δυνατόν ζητώντας νοερά να σε λυτρώσει ο Θεός, με τα χρήματα που καταθέτεις, --(έστω και 10 λεπτα), (τα πάντα μετράει ο Θεός)--, στα χέρια του φτωχού . Ο Ελεών Φτωχό δανείζει Θεόν!
    Σε συνεχεια..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....
    ..Αγαπητέ φίλε, κλείνοντας θα ήθελα να σου πώ, ότι εάν δείς το θέμα ζεστά, δεν είναι μακριά η λύτρωσή σου, γιατί όπως έγραψα παραπάνω είσαι γενναίο παιδί και με αυτό το χάρισμα που σου έχει δώσει ο Θεός, μπορείς να μεγαλουργήσεις και να βοηθήσεις την Κοινωνία μας!!
    Στο χέρι μας είναι η Σωτηρία μας όμως με προυποθέσεις.
    Μην επιτρέψεις τον φοβερό δράκοντα να σε παρασύρει σε τέτοιο πάθος που στις μέρες μας διατυμπανίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από μία φοβερή αρρώστια, που εάν δεν αναλάβεις γενναία να το αντιμετωπίσεις, θα βασανίζεσαι και σε αυτή αλλά και στην άλλη ζωή και θα κάνεις και άλλους ανθρώπους δυστυχισμένους!!

    Για σκέψου πόσο φοβερό πάθος είναι και βάλε τον εαυτόν σου στη θέση των γονέων σου, και σκέψου να ήσουνα μεγαλωμένος από ζευγάρι ανδρών, πως θα αισθανόσουνα στο σχολείο στους φίλους σου στις δημόσιες υπηρεσίες που θα έπρεπε να αναγράφεις στα γραφειοκρατικά χαρτιά, ταυτότητα, διαβατήριο, αντί όνομα μητέρας, ένα αντρικό όνομα!! διότι το πάθος τούτο και όλα τα φοβερά πάθη δεν σταματάνε ποτέ να αγωνίζονται να αιχμαλωτίζουν ψυχές και καρδιές μέχρι να τις καταποντίσουν στην αιώνια κόλαση! Άρα λοιπόν σήμερα αυτό, αύριο θα θέλεις να υιοθετήσεις παιδί, και πάει λέγοντας και κατόπιν κλαίγοντας, από δυστυχία και κατακραυγή.....
    Εύχομαι βαθύτατα να αγωνιστείς με λεβεντιά και παληκαριά να απαλλαγείς και να μεγαλουργήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?