14 Ιαν 2010

* ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ?

Μας αρεσει ο καθρεπτης,ολοι εχουμε στα σπιτια μας καθρεπτες,δεν υπαρχει σπιτι διχως καθρεπτη.
Ας κοιταχτουμε και εμεις στον καθρεπτη και να δουμε και τα δικα μας χαλια.

Εμεις που ξεστρατισαμε,που ξεκοψαμε,πηραμε διαζυγιο απο τον Επουρανιο Πατερα,και δεν ζουμε κατω απο την δικη του προστασια,αλλα κατω απο την επιρρεια των παθων μας,των αδυναμιων μας και οτι θελει ο διαβολος για να μας καταστρεψει.

Γιαυτο φτασαμε στο καταντημα αυτο,αλλοι να ειναι ...
πορνοι,αλλοι να ειναι μοιχοι,αλλοι να ειναι απατεωνες,αλλοι να ειναι δολοφονοι,μαναδες να ειναι φορτωμενες το φοβερο εγκλημα της εκτρωσεως,ολοι εμεις στο αθλιο αυτο καταντημα,που καταντησαμε ολοι εμεις.

Ειναι λιγο δυσκολα,το ξερουμε,να παμε να γονατισουμε στην εικονα του Χριστου,να του πουμε συγνωμη,να του πουμε εκατο φορες,τι θα μας πει?

Γιαυτο ο Χριστος,θελει να μας πει, θελει να μας απαντησει,την ωρα που λεμε συγνωμη,πηραμε την ηρωικη αποφαση να του πουμε συγνωμη για τα λαθη μας,πρεπει να μας απαντησει,γιαυτο εχει τον εξομολογο στην Εκκλησια,γιαυτο συνεστησε το μεγαλο μυστηριο της αναγεννησεως που ειναι η Ιερα Εξομολογηση.

Στο μυστηριο της Μετανοιας,επειδη πρεπει να μας απαντησει,οταν του ζητησουμε συγνωμη για τα λαθη μας,για τα παθη μας,για τις αδυναμιες μας,για τα εγκληματα μας.

Ειδαμε οτι απαντησε στον ληστη που ητανε στα αριστερα του και του ειπε''Μνησθητοι μου Κυριε εν τη Βασιλεια σου''και του απαντησε ο Χριστος,''σημερα θα εισαι μαζι μου στους ουρανους'',του απαντησε,και σε σενα θα πρεπει να απαντησει,γιαυτο δεν θα πας στην εικονα,το μυστηριο της μετανοιας εχει εναν δρομο που πρεπει να διαβεις.

Μετανοιωσες που? στο σπιτι σου?

Μετανοιωσες που? στην εργασια σου?

Στον δρομο?

Στην ωρα του πονου σου?

Εκεινη την ωρα αισθανθηκες οτι εισαι αμαρτωλος,εκεινη την ωρα σου δοθηκε η ευκαιρια να δεις οτι εχεις πολυ βρωμια,οτι εχεις την λεπρα της αμαρτιας?

Διαβου στο εξομολογητηριο,πηγαινε στον εξομολογο,θα σου απαντησει ο Χριστος με το στομα του εξομολογου,θα σου απαντησει,αλλωστε να μην ξεχναμε οτι το πετραχηλι του εξομολογου οι Αγιοι Πατερες το ονομαζαν ''Ιορδανη ποταμο'',που ξεπλενει ολες τις βρωμιες και τις αμαρτιες της ψυχης και της συνειδησεως.

Ας γονατισουμε και ας πλενουμε με δακρυα μετανοιας το πετραχηλι,ας μετανοησουμε αληθινα.

Αυτα τα δακρυα ειναι πολυτιμα,αυτα θελει ο Χριστος μας,για εμας επαθε και σταυρωθηκε,για εμας,για την δικη μας σωτηρια.
 

Εσυ και εγω αδερφε πηγαινουμε στον Ιορδανη ποταμο?


Δεν εννοουμε τον ποταμο της Ιορδανιας,εκει που βαπτιστηκε ο Χριστος.

Για εμας τους Ορθοδοξους Χριστιανους υπαρχει ενας αλλος Ιορδανης ποταμος.

Αν πραγματικα μεσα σου εχεις μετανοιωσει,αν εγινε μεσα σου σεισμος,και γκρεμιστηκαν ολα τα καστρα της αμαρτιας,αν μεσα σου εχει ταμπουρωθει ο διαβολος και δεν θελεις να τον βγαλεις,πηγαινε στον Ιορδανη ποταμο,πηγαινε στην εξομολογηση.

Αυτο ειναι το μυστηριο της μετανοιας,και οταν τελειωσεις και βγαλεις ολα τα καμωματα σου,ολα τα χαλια σου τα βγαλεις στο πετραχηλι πανω και τα εναποθεσεις,τοτε μονο νιωθεις οτι ολος ο κοσμος ειναι δικος σου,τοτε νιωθεις οτι εισαι αναστημενος.

Αυτο λεγεται αναγεννηση,ξαναγεννιομαστε,νεοι ανθρωποι γινομαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εσεις τι λετε?