15 Μαρ 2010

* ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ Η' ...

''ΠΕΘΑΝΕ,Η ΚΗΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ''

Πεθανε ναι,ολοι εκει θα παμε,δυσκολη η κατασταση του θανατου,ειναι η στιγμη που δεν μπορεις να κανεις τιποτε να επαναφερεις το αγαπημενο σου προσωπο πισω στην ζωη.
Λεμε και ξαναλεμε οτι μετα τον θανατο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε,ουτε να μετανοησουμε,ουτε να εξομολογηθουμε,ουτε να μεταλαβουμε το φαρμακο της ζωης που ειναι η Θεια Κοινωνια,το Σωμα και το Αιμα του Χριστου,ολοζωντανος μεσα στο Αγιο Ποτηριο.
Οσο ειμαστε ζωντανοι,...
τωρα ειναι που εχουμε τις ευκαιρια και την δυνατοτητα να μετανοησουμε,να εξομολογηθουμε,να μεταλαβουμε,τωρα να το κανουμε,μην περιμενουμε το αυριο γιατι ισως μεχρι αυριο να μην ζουμε καν.
Ειναι προτιμοτερο να δωσεις ενα λουλουδι,σε εναν ανθρωπο οσο ζει παρα στεφανια μετα του θανατου του.

Αλλα αυτο που συνηθιζεται απο τον κοσμο σημερα ειναι να κανουν κηδειες πολυτελειας,με ακριβη κασα,ακριβα λουλουδια,ακριβα τραπεζια με εκλεκτους μεζεδες στην μακαρια κτλ, κτλ
Η κατασταση ομως του νεκρου δεν αλλαζει με το να του κανεις κηδεια πολυτελειας.
Το ακριβοτερο φερετρο να του αγορασεις,τα ακριβοτερα υφασματα,τα ακριβοτερα ανθη...η ψυχη του θα ειναι η ιδια οπως εφυγε εκεινη την στιγμη.
Αν ηταν αμετανοητος,θα παραμεινει αμετανοητη και η ψυχη του.
Αντι να δωσεις τοσα λεφτα για να αγορασεις μια ξυλινη κασα,ακριβα υφασματα κτλ,καλυτερα παρε μια φθηνη και τα υπολοιπα χρηματα μοιρασε τα σε φτωχους,δωστα ελεημοσυνη,βοηθησε ατομα που εχουν αναγκη.
Τοτε με τετοιες ενεργειες θα βοηθησεις την ψυχουλα που εφυγε,ο Θεος θα δει το πως σκεφτηκες και επραξες.
Κριμα δεν ειναι να θαφτουν τοσα λεφτα μεσα στο χωμα και αλλοι να μην εχουν να φανε μια φετα ψωμι?
Λιγη ταπεινοτητα δεν βλαπτει,ακομη και για το τελευταιο ταξιδι της ζωης.

Θα πειτε ομως, αυτοι που εχουν τα λεφτα γιατι να μην τα ξοδεψουν?
Και πολυ σωστα το σκεφτηκατε αυτο,εχετε δικιο...
Πολυ δυσκολα οι πλουσιοι να εισελθουν στην Βασιλεια των ουρανων,το ειπε και ο ιδιος ο Χριστος.

10 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΙΑ15/3/10 07:39

    ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΡΑΣΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ''ΜΜ...Η ΣΟΥΠΑ ΗΤΑΝ ΚΡΥΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙ;ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΚΡΕΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ''Η ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟ ΠΕΤΣΙ''ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΣΤΗΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΞΩ ΟΡΘΙΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΣΤΟΣΟ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΚΕΙ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ....ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ''Ε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ.ΤΑ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΗΔΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΥΝΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ.ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΛΙΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΟΥΠΑ ΨΑΡΙ ΕΛΙΕΣ ΨΩΜΙ.ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ...ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/10 08:20

    Πολύ όμορφες οι σκέψεις που γράψατε. Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο του να δίνουμε ένα λουλούδι σε κάποιον που ζεί. Αυτή τη στιγμή, τώρα, το έχει σίγουρα μεγαλύτερη ανάγκη απο όταν πεθάνει.
    Άς αναλογιστούμε, τα πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Της οικογένειάς μας,των παππόυδων, των φίλων μας. Πότε τους δώσαμε ένα λουλούδι, με ένα χαμόγελο, δείχνοντας την αγάπη μας; Γιατί να μετανιώνουμε στο μέλλον όταν το άτομο αυτό φύγει απο τη ζωή, για το ότι, δεν του δείξαμε το σεβασμό, την εκτίμησή, το ευχαριστώ μας;;
    Άς σκεφτούμε σε πόσους δεν δείξαμε αυτή την ευγνωμοσύνη, έστω και με ένα άνθος απο τη φύση;
    Ακόμη άς προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ετοιμάζονται(όλοι να ετοιμαζόμαστε) για την μόνιμη κατοικία μας. Να καταλάβουν ότι είμαστε εξόριστοι στη γή, μακριά απο τον Δημιουργό μας, τον Πατέρα μας. Άς έχουμε για μόνιμο μέλιμά μας, την σωτηρία της ψυχής και τη συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Η ψυχή τότε θα είναι έτοιμη για την "μεγάλη" συνάντηση... Τότε όλοι θα καταλάβουμε την ματαιότητα όλων των παραπάνω που πολύ ωραία μας αναφέρατε. Ευχαριστώ, συγχωρήστε με για το μεγάλο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ...
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΟΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ.
    ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,ΣΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ,ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΤΛ ,ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.
    ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟ/Η ΑΝΩΝΥΜΟ/Η
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ,ΟΣΟ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ,ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ.
    ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ,ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ,ΤΡΙΣΑΓΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ,ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ,ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα στεφάνια θα ξεραθούν,το φέρετρο ή ακριβό ή φτηνό τα ίδια σκουλίκια θα το φάνε...Δεν πάει και του καθενός φυσικά να βάλει τον άνθρωπό του στην ξύλινη κάσα,το θεωρεί αφροντισιά,αλλά όχι να πάρουμε και έβενο και δεν ξέρω τι άλλο,και ο κόσμος να μην έχει να φάει...η αυτό που είδαμε στην κηδεία της Βουγιουκλάκη ότι την είχανε μακιγιάρει για την...τελευταια της δημόσια εμφάνιση !!!Ο θάνατος είναι θάνατος.Το σώμα φθείρεται,αλλάζει,ο άνθρωπος γίνεται αγνώριστος απο την αρρώστεια και τη φθορά.Δεν χρειάζεται ωραιοποίηση.Μόνο συνειδητοποίηση ότι όλοι εκεί θα καταλήξουμε κάποτε και ας πράξουμε ανάλογα...Και φυσικά χρειάζεται μνημόνευση ο νεκρός,όχι πέθανε,πήραμε την περιουσια και τον ξεχάσαμε...Πολλοί περιμένουν να πεθάνουν οι δικοι τους να πάρουν τις περιουσίες να τις ξεκοκαλίσουν,αλλά οι τάφοι στα νεκροταφεία μένουν απεριποίητοι και τα καντήλια σβηστά,όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ανάλογων καταστάσεων...Και επειδή όλοι μας είμαστε μελλοθάνατοι,ας το προσέξουμε το σημείο αυτό,γιατί όπως λέει μια παροιμία ό,τι κάνεις στα γονικά σου,θα το βρείς απο τα παιδιά σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    Η ΑΞΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΜΑΚΙΓΙΑΖ,ΚΡΕΜΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ.
    ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πηνελοπη15/3/10 15:50

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ---μου εκανε εντυπωση σε μια κηδεια που φωναξαν τους γιατρους χωρις συνορα απεξω απο την εκκλησια στην εξωδιο καποιας κοπελας και υπηρχε κουτι και οποιος εριχνε χρηματα στο κουτι με αποδειξη θα πηγαινε στους γιατρους χωρις συνορα αυτο αντι για στεφανια ο κοσμος εριχνε χρηματα...και καποιος ειπε ''και στα λουουδια βρε παιδια εργαζεται κοσμος μην το βλεπετε ετσι αυτα τα γαρυφαλλα ενα ενα να γινει το στεφανι εχει κοπο...τι ειναι καλυτερο δεν ξερω....καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ,ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΤΛ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ.

    ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πηνελοπη16/3/10 02:25

    Εχετε απολυτο δικαιο αδελφε εδω ειχα γειτωνα που ειχε γραφειο κηδειων και μου ειπε πως ενας πλουσιος γιος που ηρθε στο γραφειο να αναλαβει την κηδεια της μητερας του στο Α..ΑΘΗΝΩΝ του ζητησε μετα την κηδεια να κανει κετεριν στο γκαζον του νεκροταφειου για ολο τον κοσμο με τυροπιττακια κ.λ.π αντι τραπεζι και πληρωνε οσο οσο και του ειπε ο γειτωνας μου ''φιλε δεν γινονται αυτα τα πραγματα θα σε κραξουν στο νεκροταφειο κετεριν''...δεν ξερει ο κοσμος και τα θλιβερα θελει να μην τα υπομενει αλλα να τα μετατρεψει σε χαρουμενα με λαθος ομως τροπο...διοτι το χαρουμενο θα ερθει μετα απο την ανοχη του θλιβερου και οπωτε θελει ο κυριος που δινει αυτη την παρηγορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?