24 Μαρ 2010

* ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ?

ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ,ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Οταν ζουσε ο μεγαλος Σαββας ο εξομολογος στην σκητη της Αγιας Αννης καθως περπατουσε εξω απο τα κοιμητηρια της σκητης,ειδε ενα ζευγαρι ...
αγγελων με ενα μεγαλο καλαθι να αδειαζουν κοκκαλα στο κοιμητηριο,και ενα αλλο ζευγαρι αγγελων με ενα μεγαλο καλαθι να παιρνουν κοκκαλα απο το κοιμητηριο και να τα πηγαινουν εξω στον κοσμο.
Καθησε και με απορια εβλεπε αυτο το γεγονος,να ερχονται οι δυο αγγελοι και να αδειαζουν κοκκαλα στο κοιμητηριο της σκητης και οι αλλοι δυο αγγελοι με το καλαθι να παιρνουν κοκκαλα και να φευγουν.
Αυτο γινοταν για πολυ ωρα και γινοταν μπροστα στα ματια του,δεν ηταν οραμα η' καποιο ονειρο αλλα ενα πραγματικο γεγονος.
Τοτε ο Μοναχος Σαββας ρωτησε τους δυο αγγελους τι συμβαινει,γιατι φερνουν κοκκαλα  στο κοιμητηριο τους και οι αλλοι αγγελοι παιρνουν τα κοκκαλα των κεκοιμημενων μοναχων αδερφων και φευγουν.
Τοτε ο ενας αγγελος του ειπε...
''Τα κοκκαλα που φερνουμε ειναι απο ανθρωπους που πριν πεθανουν η σκεψη και η λαχταρα τους ηταν εδω στο Αγιο Ορος,και τα κοκκαλα που παιρνουμε απο το κοιμητηριο σας και τα παμε στον κοσμο ειναι απο μοναχους που ενω ηταν στο μοναστηρι,το μυαλο τους ηταν στον κοσμο εξω''
Τοτε ο Μοναχος Σαββας καταλαβε τι γινοταν και πηρε ενα μεγαλο μαθημα.
Κανανε μια δικαιη ανταλαγη δηλαδη,ας προσεχουμε και εμεις τι ζηταμε απο την ζωη μας γιατι ποτε δεν ξερουμε σε τι κατασταση θα βρεθουμε στο τελος.

Εσενα αδερφη μηπως το μυαλο σου ειναι προσκολημενο στον εδω κοσμο?
Και εσυ αδερφε μοναχε μηπως το μυαλο σου ενω αποφασισες να μονασεις,βρισκεται στον εξω κοσμο?

Ενω απο το ιδιο παραθυρο βλεπουν δυο ανθρωποι εξω, ο ενας κοιταζει στα αστερια και τον ουρανο και ο αλλος κοιταζει τις λασπες κατω,βλεπουμε την διαφορα και το πως σκεφτεται ο καθενας.
Εσυ τι λαχταρας και τι κοιταζεις?
Νοιαζεσε για τα προσκαιρα και υλιστικα αγαθα επι της γης η' νοιαζεσε για την σωτηρια της δικης σου ψυχης και την σωτηρια της οικογενειας σου?
Αγωνιζεσε πνευματικα η' μενεις αδιαφορος και κολλημενος μπροστα στην ψυχοκτονα τηλεοραση σου?
Ξερεις...υπαρχει μια Ανω Ιερουσαλημ,η οποια περιμενει αυτους που λαχταρανε την αιωνια ζωη,περιμενει ολους αυτους που αγωνιζονται και προσπαθουνε με οποιο τροπο μπορουνε για να πλησιασουν και να δουνε το αιωνιο φως του Χριστου,αλλα υπαρχει και ο κατω κοσμος που περιμενει ολους εκεινους τους αδιαφορους που το μυαλο τους ειναι στο τωρα,που σκεφτονται πως να απολαυσουν τις ηδονες της σαρκας τους,τις μοιχειες,τις πορνειες,πως να σπαταλησουν σε ανωφελα πραγματα τις περιουσιες τους,πως να χασουν τον πολυτιμο χρονο τους σε πραγματα ανουσια και ψυχοκτονα.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

16 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ
    ΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΔΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΛΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΤΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ.
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ Η' ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ Η' ΤΩΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΩΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΗΝΕΛΟΠΗ24/3/10 07:19

    εγω θα ελεγα αδελφοι πως ο στοχος ειναι η αγαπη του θεου---δεν θα ηθελα εναν παραδεισο [τοχω ξαναπει]που να τον εχω κατακτησει με τον αγωνα μου...εναν παραδεισο χωρις θεο---αλλα εναν θεο που ειναι ο παραδεισος.μπορει να κανω λαθος να πω την σκεψη μου και μετα τα λεμε ---εαν πω πως θα κανω αγωνα να κοψω τα παθη μου για να κατακτησω την βασιλεια των ουρανων μη βαζοντας μεσα σε αυτο τον αγωνα τον κυριο αυτο σημαινει οτι τρεχω για το επαθλο και μονον για αυτο...εαν ομως κανω εναν αγωνα λιγο η πολυ δεν εχει σημασια αλλα εναν αγωνα με χριστο μεσα με αγαπη ,με φιλοτιμο,με θειο ποθο οχι για το επαθλο αλλα επειδη αγαπω τον κυριο και απο ποθο για αυτον θελω να κανω μια προσπαθεια να κοψω τα ελαττωματα μου για μενα αυτο εχει σημασια διοτι γνωριζω πως ο αγωνας ειναι πολυ δυσκολος εχουμε να παλαιψουμε με δαιμονες ,με λογισμους πονηρους,με λογισμους κακους,υπερηφανειας,με πολυποικιλους χαρακτηρες ανθρωπων του ιδιου η διαφορετικου περιβαλοντος ,με τις συνηθειες,τις εμμονς που εχουμε,με τις θλιψεις,τις αρρωστιες,τους διωγμους κ.λ.π και ξερουμε πως ειμαστε αδυναμοι ανθρωποι και μονον ο δρομος για μενα εχει σημασια ο δρομος χωρις να παρω επαθλο ...ο δρομος μονον για την αγαπη του θεου...αυτο που λεγω καμμια φορα ''Ας ειμαι μαζι σου κυριε και ας ειμαι και στην κολαση...''Το ζητημα ειναι πως θα νοιωσει κανεις τον κυριο διοτι πολλες φορες ερχεται με ενα χαδι και αλλες με μια συνφορα και αλλες με ια αρρωστια κ.λ.π ...θα το παρουμε το μηνυμα οτι ο κυριος ειναι διπλα μας και ειναι μαζι μας; Η θα γογγυζουμε και θα λεμε ΄''γιατι θεε μου σε εμενα; ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑς ΛΕΜΕ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΔΕΛΦΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΗΝΕΛΟΠΗ24/3/10 08:34

    ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΑΔΕΛΦΕ ---πολυ ομορφο αυτο που μας επροσεφερες για τους αγγελους...αξιζει κανεις να πλησιασει την μοναστικη ζωη διοτι ειναι μαθημα ζωης...και προοπτικη αγιοτητας---αλλα και εμεις οι κοσμικοι μας διδεται αυτη η εν λογω προοπτικη αγιοτητας σε οποια θεση και αν βρισκομεθα ειτε εγγαμοι ειτε αγαμοι ειτε κληρικοι κ.λ.π---ειναι πολυωραια το μυαλο σου να ειναι στο Αγιον ορος και σε καθε ορος που εχει πεσει υδρωτας και αιμα πνευματικο---Η σημερινη αναρτηση με συγγινησε πολυ.+++ ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ----ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ?
    ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ,Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ,ΕΚΕΙ ΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΟΥΤΕ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΗΝΕΛΟΠΗ24/3/10 08:43

    ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙς ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ----ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΛΕΓΩ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ....ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ...ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ,ΗΔΗ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ,ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΠΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΥΣΙΑ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ,ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΗΝΕΛΟΠΗ24/3/10 09:40

    Εχεις δικαιο αδελφε και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια τι θα γινει ανησυχω για ολους μας ---ειναι μερικοι που λενε ''εγω τηρω σιγη σ.σ.σ....''και βρηκα καπου στον Ισαακ τον Συρο πως και το να τηρει κανεις μονιμα σιγη δεν ειναι καλο..διοτι μπορει να τηρει κανεις σιγη αλλα που την τηρει αδελφε να το συζητησουμε τηρει σιγη στην ερημο;ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ,ΤΟ ΑΤΙΜΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ;Ηπροσευχη του η αδιαληπτη εχει γινει αυτοενεργουμενη και δεν βλεπει τιποτα;ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΗΝΕΛΟΠΗ24/3/10 10:06

    ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ....ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΓΩ...Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥν ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ,ΕΡΗΜΙΤΕΣ,ΗΣΥΧΑΣΤΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ Η' ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ,ΟΛΟΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ,ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ.
    ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα! Πολυ ωραίες και ψυχωφελεις αναρτήσεις. Σας ευχαριστούμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και για το μεγάλο θέμα του μοναχισμού ισχύει ό,τι και για τη θεία κοινωνία.Ο καθενας ας σκεφτεί καλά αν του ταιριάζει η ζωή αυτή και ας προσέρχεται με προσοχή,υπακοή ,άσκηση και δοκιμασία δίπλα σε πεπειραμένο γέροντα.Αλλιώς άμα πάει κανείς να μονάσει και είναι με το ένα πόδι στο μοναστήρι του και με το άλλο στον κόσμο δεν ωφελείται.Αλλά και όσοι είναι στον κόσμο,ας μην βρίσκουν δικαιολογίες ότι είμαι κοσμικός,τι να κάνω ?Πάντα μπορει να κανει κανείς πράγματα για τη σωτηρία του,και υπάρχουν λαικοί που είναι απείρως καλύτεροι ακόμα και απο κάποιους μοναχούς...Τι να πει κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΤΕ/Η Ε.Π...
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΤΙΝΑ...
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?