8 Μαρ 2011

* Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.


Το σημερινο ερωτημα ειναι...
Τι νομιζετε ειναι πιο ευκολο...
Ενας αλλοθρησκος να ασπαστει την Ορθοδοξια η' ενας Ορθοδοξος Χριστιανος να ασπαστει καποια αλλη θρησκεια?

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/3/11 08:17

  ΩΡΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.
  Ο ΚΥΡΙΟΣ "ΒΛΕΠΕΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΜΑΣ.
  ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
  ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ.
  ΒΑΓΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος8/3/11 09:25

  Όπου υπάρχει ο εγωισμός είναι εύκολο να πέσει ο άνθρωπος σε παγίδα.Αν οι Χριστιανοί ζούσαμε ευαγγελικά ούτε θα είχαμε διασπαστεί αλλά θα έρχοντουσαν και αλλόθρησκοι σε εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος8/3/11 12:11

  Και στις δυο περιπτώσεις η μετάβαση είναι δύσκολη. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρω αν είναι σημείο των καιρών ή απλά τώρα το παρατήρησα, πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί εισχωρούν σε διάφορων τύπων αιρέσεις. Και μάλιστα το κάνουν σε κάνουν μεγάλη ηλικία. Και μιλάμε για ανθρώπους μορφωμένους που έχουν το μυαλό και την παιδεία να καταλάβουν τι γίνεται... Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις όμως το κακό με τους πεντακοσιοστούς έχει παραγίνει. Και μιλάμε για άρτια δικτύωση και βοήθεια και η προσφώνηση αδερφέ με εντυπωσιάζει πάντα δυσάρεστα... Αυτό δεν σημαίνει πως εγώ σαν Ορθόδοξη Χριστιανή είμαι καλύτερη από εκείνους ( πιθανόν να είμαι και η χειρότερη Χριστιανή) αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν θα χάσω τα λογικά μου και θα απαρνηθώ τον Θεό!
  Φωτεινή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/3/11 16:20

  Kαλό βράδυ εν Κυρίω!
  Το ερώτημα είναι δύσκολο να απαντηθεί..Σίγουρα και οι άλλες ομολογίες έχουν τον βαθμό δυσκολίας τους αλλά η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΖΩΣΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ έχει κατά την ατελή μου γνώμη τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας επιδή είναι ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.Διότι δεν φτάνει να ομολογεί κανείς οτι είναι ορθόδοξος αλλά και να αγωνίζεται [όσο μπορεί]να διορθώσει τις ελλείψεις του διότι αν δεν προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ,θα πεθάνουμε μεσα στις αμαρτίες μας..Επομένως είναι πιο δύσκολο για έναν ετερόθρησκο να ασπαστεί την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ θα έλεγα.Εμείς είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΑΣ...ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ..
  Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ..ΑΜΗΝ!ΠΗΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?