6 Ιουν 2013

* ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ;



ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΕΧΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ!!!

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ''ΔΕΙΞΟΥΝ''ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ.

ΠΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ,ΠΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ,ΚΑΙ Η ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΑ,ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ;

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ...

Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΕΙ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ Η' ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,Η' ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ. 

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ, ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΣΤΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ.
Η ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΑΜΗΛΑ.

Η ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ...
ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/6/13 10:59

    Θα γράψω λίγες σκέψεις.
    Ο άνθρωπος , όπως γνωρίζουμε, πλάσθηκε από τον Θεό
    " κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν",και κλήθηκε από τον Δημιουργό Του, να συμπεριελάβει στην υπόστασή του ολόκληρη την κτίση και να φροντίσει την ανύψωσή της σ' Αυτόν. Η σχέσης του αυτή με τον Θεό και όλο τον κόσμο, καθώς και το είναι του, όλα αυτά, εκφράζονται από την συνείδησή του.
    Αυτό όμως που επηρεάζει άμεσα την κατάσταση της συνείδησής του ανθρώπου ,είναι το μυαλό του, ο νούς του, διότι όταν αυτός είναι καθαρός τότε και η συνείδησή του, είναι κι αυτή καθαρή.Ο άνθρωπος τότε οδηγείται προς το καλό , το αγαθό, κι επομένως απέχει από κάθε τί το αντίθετο.
    Αλλά όταν ο νους του δεν είναι καθαρός, τότε και η συνείδησή του, παύει να είναι καθαρή. Η ταραχή και ο έλεγχος κάνουν την εμφάνισή τους. Ως αυστηρός τώρα ανακριτής,η συνείδηση, ακολουθεί τον άνθρωπο, τα βήματά του, συνεχώς, τον πιάνει και τον στήνει απέναντί του και τον κατακεραυνώνει.
    Ο αγαθός γεμάτος καλή προαίρεση άνθρωπος " ακούει" την συνείδησή του, και τότε συναισθανόμενος τα λάθη του, τις παραλείψεις του, τα αμαρτήματά του, τρέχει να λυτρωθεί στο πετραχείλι του παπά , σπεύδει να διορθώσει τον εαυτό του...
    Όταν όμως ο άνθρωπος στερείται της καλής προαίρεσης, κωφεύει στην φωνή της, και όταν την αγνοεί επιδεικτικά, αυτή τότε σιγά σιγά αμβλύνεται, πορώνεται...και τότε ...σταματά να τον ελέγχει ...επέρχεται πλήρης αναισθησία.
    'Έτσι με την εγκατάλειψη του " αγαθού" ,με την αποφυγή της εναρέτου ζωής, κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του το κακό. Η αυτεξούσια απομάκρυνση από τον Θεό,δημιουργεί την κακία η οποία από την φύση της είναι η εναντίωση στην αρετή και εκτροπή στο παρά φύση.Τότε, την ίδια στιγμή, δημιουργούνται και τα πάθη. Αυτά, δεν ανήκουν στην φύση του ανθρώπου. Αποτελούν παρά φύση καταστάσεις. Και όπως συμβαίνει με το κακό που δεν έχει δική του υπόσταση, έτσι κι αυτά δεν έχουν δική τους υπόσταση, αλλά εμφανίζονται με την παραφθορά της ψυχικής υγείας. Είναι αρρώστιες της ψυχής, που όταν χρονίζουν , εγκαθίστανται στον άνθρωπο και δεν εννοούν να φύγουν. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να επανέλθει η χάρης του Θεού ξανά στον άνθρωπο αυτόν όταν θα αποφασίσει να μετανοήσει.Η οσία Μαρία η Αιγυπτία, όταν μετανόησε, χρειάστηκε μεγάλο αγώνα για να εξαλείψει το παρελθόν της..

    Αιτία των παθών είναι η άγνοια του Θεού.

    Και καταλήγουμε στο λεγόμενο κοινωνικό κακό, στην έκκληση ηθών κτλ. Αυτό στηρίζεται στο ανθρώπινο πρόσωπο . Δεν υπάρχει υγιής κοινωνία όταν τα πρόσωπα είναι αρρωστημένα και διαβρωμένα από τα πάθη.
    Και είναι δύσκολο να διορθωθεί μία τέτοια κοινωνία, που εξαιτίας της φιλαυτίας έχει καταρρακωθεί. Εξαιτίας της οι άνθρωποι γίνονται "ανάρμοστοι και ακόλλητοι και ασύζωοι" (Διον. Αρεοπαγίτου, Περί εκκλησιαστικής ιεραρχίας 3, 12 PG 3, 444Β).
    Ας ευχηθούμε λοιπόν και ας προσευχηθούμε, οι άνθρωποι αυτοί που θεωρούν " κατόρθωμα" την ιδιαιτερότητά τους, να αφυπνιστούν γρήγορα, να μετανοήσουν και να συναντήσουν ξανά τον Θεό που εγκατέλειψαν. Αυτός τους περιμένει. Και όπως τον άσωτο υιό, έτσι και τώρα, με την ίδια θέρμη και με την ίδια αγάπη θα τους ξαναβάλει όλους στην αγκαλιά Του. Αρκεί να γυρίσουν σ' Αυτόν πάλι.
    ΑΜΗΝ
    Ε.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα νεο φαινόμενο βίας συνειδήσεων που ασκούν οι Γκαίυ και έχει άμεση και δυναμική επίπτωση στη νέα γενιά. Αυτοί οι τύποι, δεν το βλέπουν ούτε ως πάθος ούτε ως αμαρτία, αλλα ως ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται και να διατυμπανίζεται σε παρελάσεις, θεωρώντας μας καθυστερημένους για τις παραδόσεις μας, και εδώ είναι το τραγικό διότι θέλουν να δημιουργήσουν νέα αρρωστημενη παράδοση και να καταργήσουν τα πατροπαράδοτα. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να αναρτούμε σχόλια σε όλα τα blogs δίνοντας την Ορθόδοξη μαρτυρία και την σφοδρή αντίθεσή μας στο εγχείρημα της παρελάσεως χωρίς να υβρίζουμε και να περιφρονούμε τα ανθρώπινα πρόσωπα.
    Στώμεν καλώς στις Αγίες Παραδόσεις μας και Ο Θεός μεθ υμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?